שדרוג מחשב ישן!
אני אשמח לעזרה בשדרוג מחשב ישן. מדובר במחשב השולחני שלי שהייתי רוצה טיפה לשפר, מטעמי חוסר תקציב למחשב חדש. חשבתי לקנות זיכרונות, כרטיס מסך וכרטיס קול ביד שנייה.
לוח האם של המחשב שלי מסוגל לעבוד עם זיכרונות DDR1, השאלה היא האם גם כרטיס המסך (לא מובנה, מן הסתם), חייב להיות בעל זיכרון DDR1 או שהוא יכול להיות DDR2?
אשמח לעזרה לפני שאני פונה לאנשים.
תודה רבה.
לוח האם של המחשב שלי מסוגל לעבוד עם זיכרונות DDR1, השאלה היא האם גם כרטיס המסך (לא מובנה, מן הסתם), חייב להיות בעל זיכרון DDR1 או שהוא יכול להיות DDR2?
אשמח לעזרה לפני שאני פונה לאנשים.
תודה רבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי חבל על הכסף בשידרוג כזה מחשב. אני במקומך הייתי הולך על לוח אם חדש ומעבד חדש (וכמובן זכרונות חדשים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כרטיסי המסך של השנים האחרונות משתמשים מסוג ddr3 אולי אפילו כבר ddr4 .אין קשר בין הזכרון שבכרטיס המסך לזה שבלוח אם.
לגבי השדרוג עצמו - אין טעם להשקיע ברכיבים שלא תוכל להשתמש בהם בעתיד הקרוב.
זכרונות DDR1 אין טעם לקנות(זכרונות מתקדמים יותר זולים מהם).
כרטיס מסך AGP - אין טעם לקנות. PCIE - זה סיפור אחר.
בכרטיס קול איכותי תוכל לעשות שימוש גם בהמשך גם שגם זה נשמע לי כמו השקעה לגטימית.
כמו שהאחרים אמרו כדאי לך להשקיע ברכיבים בסיסיים כמו לוח אם ומעבד . אתה יכול למצוא מיד שניה לוחות אם ומעבדי אינטל CORE2DUO במחירים מצחיקים(300 -400 ש"ח כולל זכרונות). אני בכוונה לא מדבר על רכיבים עדכניים לחלוטין כי אני מבין שאתה מנסה לחסוך בכסף.
לגבי השדרוג עצמו - אין טעם להשקיע ברכיבים שלא תוכל להשתמש בהם בעתיד הקרוב.
זכרונות DDR1 אין טעם לקנות(זכרונות מתקדמים יותר זולים מהם).
כרטיס מסך AGP - אין טעם לקנות. PCIE - זה סיפור אחר.
בכרטיס קול איכותי תוכל לעשות שימוש גם בהמשך גם שגם זה נשמע לי כמו השקעה לגטימית.
כמו שהאחרים אמרו כדאי לך להשקיע ברכיבים בסיסיים כמו לוח אם ומעבד . אתה יכול למצוא מיד שניה לוחות אם ומעבדי אינטל CORE2DUO במחירים מצחיקים(300 -400 ש"ח כולל זכרונות). אני בכוונה לא מדבר על רכיבים עדכניים לחלוטין כי אני מבין שאתה מנסה לחסוך בכסף.