התקבלה החלטה..עכשיו להתחיל לשמוע
שוב שלום לכולכם,
לאחר שלמדתי רבות מהפורום המעולה והמקצועי הזה (יבורכו מקימיו ), החלטתי מהי נקודת המוצא שלי לקניית סטריאו ולהרים את הרמה שלי.
אשמח להמלצות של חברי הפורום ,
התקציב הכולל יעמוד על כ 9000 ש"ח.
הרכישה היא כמעט לסטאפ שלם...מגבר סטריאו CDP ורמקולים.
הייתי אתמול בחנות הראשונה ומשם הגעתי למסקנה שזה התקציב שעללי להשקיע (לפחות) כדי לקבל תוצאה טובה.
כיצד הייתם מחלקים את התקציב ואיזה מותגים מומלצים?
שמעתי עד כה סטאפ של קמברידג' אודיו ומאד אהבתי עם רמקולים רצפתיים של elac אבל התקציב חרג ל 11 אלף וזה בעייתי.
אזכיר שוב שאני שומע המון המון המון רוק (בעיקר מתקדם אבל גם קלאסי), ג'ז בלוזוגם אלקטרוני.
גודל החדר שלי הוא בסביבות ה 10 מ"ר .
פרט נוסף ..עד כה היו ברשותי whafedele valdus ונראה לי שהם "הרסו " לי את האוזן ולכן אני באמת רוצה לעלות ברמה.
תודה רבה שבת שלום.
לאחר שלמדתי רבות מהפורום המעולה והמקצועי הזה (יבורכו מקימיו ), החלטתי מהי נקודת המוצא שלי לקניית סטריאו ולהרים את הרמה שלי.
אשמח להמלצות של חברי הפורום ,
התקציב הכולל יעמוד על כ 9000 ש"ח.
הרכישה היא כמעט לסטאפ שלם...מגבר סטריאו CDP ורמקולים.
הייתי אתמול בחנות הראשונה ומשם הגעתי למסקנה שזה התקציב שעללי להשקיע (לפחות) כדי לקבל תוצאה טובה.
כיצד הייתם מחלקים את התקציב ואיזה מותגים מומלצים?
שמעתי עד כה סטאפ של קמברידג' אודיו ומאד אהבתי עם רמקולים רצפתיים של elac אבל התקציב חרג ל 11 אלף וזה בעייתי.
אזכיר שוב שאני שומע המון המון המון רוק (בעיקר מתקדם אבל גם קלאסי), ג'ז בלוזוגם אלקטרוני.
גודל החדר שלי הוא בסביבות ה 10 מ"ר .
פרט נוסף ..עד כה היו ברשותי whafedele valdus ונראה לי שהם "הרסו " לי את האוזן ולכן אני באמת רוצה לעלות ברמה.
תודה רבה שבת שלום.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא, אין לי המלצות לסט אפ כי ההעדפות שלי לא רלוונטיות עבורך, אבל אני כן יכול להמליץ על קנייה ביד שנייה וחלוקת תקציב כזו:
4000 ש"ח רמקולים, 2000-3000 ש"ח מגבר, 2000-3000 ש"ח למקור ועוד 1000 ש"ח לתוספות כגון סטנדים וכבלים.
מדובר בסכום מכובד לכל הדעות ואפשר להגיע איתו לתוצאות ברמה גבוהה מאד.
4000 ש"ח רמקולים, 2000-3000 ש"ח מגבר, 2000-3000 ש"ח למקור ועוד 1000 ש"ח לתוספות כגון סטנדים וכבלים.
מדובר בסכום מכובד לכל הדעות ואפשר להגיע איתו לתוצאות ברמה גבוהה מאד.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
דווקא מוצרי אלקטרוניקה, במיוחד כאלה שהם לא מכניים, אם הם לא התקלקלו בחודשים הראשונים שלהם, סביר להניח שהם יחזיקו שנים רבות.
גם אם מוצר אלקטרוני עבר תיקון (בהנחה שזה נעשה במעבדה מורשית או שמבינה מה היא עושה ועם חלקים מקוריים) אזי המוצר חוזר להיות כמו חדש (החלפה של רכיב למשל).
התקציב הוא לא רע אבל ביד שניה, בה המוצרים מתומחרים בסד"ג של 50-60% משוויים כחדש, אתה למעשה כמעט מכפיל את השווי, מבלי להתפשר על איכות.
גם אם מוצר אלקטרוני עבר תיקון (בהנחה שזה נעשה במעבדה מורשית או שמבינה מה היא עושה ועם חלקים מקוריים) אזי המוצר חוזר להיות כמו חדש (החלפה של רכיב למשל).
התקציב הוא לא רע אבל ביד שניה, בה המוצרים מתומחרים בסד"ג של 50-60% משוויים כחדש, אתה למעשה כמעט מכפיל את השווי, מבלי להתפשר על איכות.
danga לגבי הרתיעה מיד שניה.
אני מאוד בעד יד שניה חוץ מברמקולים שם יש בלאי מכני מסוים ואז אני אגביל את עצמי למוצר גג בן שנה.
אני מציע לך לפחות לקפוץ לראות דברים שאנשים מוכרים ביד שניה כדי שתבין איך אודיופילים שומרים על ציוד. אני למשל קניתי מגבר בן 3 שנים והוא נראה יותר חדש מבחנות. הבן אדם שמר את החוברות, המיקרופון, החשבונית, המדבקות לכבלים ויש לא מעטים שגם שומרים את הקופסה. יותר מזה, אודיופיל לא ידליק לך למשל מערכת בצורה שתפגע ברמקולים (נניח ישר בווליום מפוצץ).
יותר מזה, אם האחריות היא שמציקה לך, יש לא מעט כאלה שמוכרים מוצרים עדיין באחריות.
אבל,..... אם אחרי הכל מה שיעשה לך טוב על הלב זה מערכת חדשה בבית. כי זה מה שאתה רוצה ויש שניה יבאס אותך, אז אל תקשיב לכל העצות ולך על חדשה.
אני מאוד בעד יד שניה חוץ מברמקולים שם יש בלאי מכני מסוים ואז אני אגביל את עצמי למוצר גג בן שנה.
אני מציע לך לפחות לקפוץ לראות דברים שאנשים מוכרים ביד שניה כדי שתבין איך אודיופילים שומרים על ציוד. אני למשל קניתי מגבר בן 3 שנים והוא נראה יותר חדש מבחנות. הבן אדם שמר את החוברות, המיקרופון, החשבונית, המדבקות לכבלים ויש לא מעטים שגם שומרים את הקופסה. יותר מזה, אודיופיל לא ידליק לך למשל מערכת בצורה שתפגע ברמקולים (נניח ישר בווליום מפוצץ).
יותר מזה, אם האחריות היא שמציקה לך, יש לא מעט כאלה שמוכרים מוצרים עדיין באחריות.
אבל,..... אם אחרי הכל מה שיעשה לך טוב על הלב זה מערכת חדשה בבית. כי זה מה שאתה רוצה ויש שניה יבאס אותך, אז אל תקשיב לכל העצות ולך על חדשה.
רק תיקון קטן , זה נכון שלפעמים אנשים כותבים שהמכשיר הוא באחריות עדיין .godu כתב:danga
....
אתה בטוח שבמיקרה של תקלה נותן האחריות יטפל בך ....
למיטב ידיעתי הרוכש המקורי הוא היחיד שזכאי לשירות האחריות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אם תבדוק את עלות הרכיבים ברמקול הסובלים מבלאי מכני (הדרייברים) תגלה שהדאגה היחידה שלך צריכה להיות, האם ניתן להשיג אותם במקרה של תקלה. עלותם לרב זניחה ביחס לעלות הרמקול.godu כתב:danga
אני מאוד בעד יד שניה חוץ מברמקולים שם יש בלאי מכני מסוים ואז אני אגביל את עצמי למוצר גג בן שנה....
- zivw
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
danga
חלוקת התקציב זה לא נתון חד חד ערכי אלה יותר דינאמי.
ממליץ לך ללכת לכמה חנויות, לשמוע ולהתבלבל מעט
אחרי הכל יש לך מסגרת תקציב וזה בהחלט מספק.
לגבי יד שניה, אני יכול להמליץ לך בתור אחד ששומר ואף דואג לתקינות מלאה למוצר שמוצע למכירה. כמובן ללא אינטרס - כרגע לא מוכר דבר
בהצלחה
חלוקת התקציב זה לא נתון חד חד ערכי אלה יותר דינאמי.
ממליץ לך ללכת לכמה חנויות, לשמוע ולהתבלבל מעט
אחרי הכל יש לך מסגרת תקציב וזה בהחלט מספק.
לגבי יד שניה, אני יכול להמליץ לך בתור אחד ששומר ואף דואג לתקינות מלאה למוצר שמוצע למכירה. כמובן ללא אינטרס - כרגע לא מוכר דבר
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
עצתי היא להמנע מחישובי חלוקה מראש, בייחוד אם קונים חלק מהרכיבים יד שנייה. כיוון שאתה קונה מערכת ויש חשיבות לשילוב של הרכיבים, לך לאחד הסוחרים המוכרים, תן תקציב, סגנון מוסיקלי, תיאור החדר וטעם אישי (אם כבר יש) ותן לו להשמיע לך שילובים שונים, עם המוסיקה שלך.danga כתב:חברה איך הייתם מחלקים את התקציב?
באמת חשוב לי לדעת...
אתה יודע מה, בתור התחלה שאפילו לא יגיד לך איזה שינוי בציוד הוא עושה כל פעם ומה העלות. שים קטעי מוסיקה שונים שאתה אוהב ותקשיב. מי יודע, אולי תוכל לקנות מערכת שתאהב יותר בפחות כסף או שתגלה ששווה לך להשקיע 6K ברמקולים והשאר בהגברה או ההיפך. יש הפתעות...
גם אני חושב שעדיף לשמור על ראש פתוח לא להתקבע מראש על תקציב מוגדר לכל אחד מהרכיבים ובכל זאת חלוקת התקציב ש yairf הציע נכונה והגיונית ויכולה לשמש כנקודת פתיחה. אני הייתי משקיע אפילו קצת יותר ברמקולים על חשבון המקור._falou_ כתב:עצתי היא להמנע מחישובי חלוקה מראש, בייחוד אם קונים חלק מהרכיבים יד שנייה....
שאלה - אתה בטוח שאתה צריך חייב נגן דיסקים? אני במקומך הייתי מעביר את המוזיקה למחשב וקונה SB3 עם אופציה להוספת DAC ברמה גבוהה יותר בעתיד (רומא לא נבנתה ביום אחד וכו' וכו'). ה SB3 עולה 700 ש"ח בבזק סטור (תבדוק אם נשארו להם במלאי), אין לו חלקים נעים ואין הרבה סיכויים שיתקלקל. נראה לי שהוא יכול להשמע טוב יותר מ CDP ב 2000-3000 ש"ח אפילו לפני הוספת DAC חיצוני.