TVIX 6500 ורשת גיגהביט
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
טוב, התחלתי במשימה הסזיפית משהו לשדרג את הרשת בבית לגיגהביט.
מדוע סזיפית? כי צריך לבדוק כבל כבל בקירות וב-PATCH CABLES שהכל תקין והכל CAT 5E או CAT6. כמובן שיש הרבה כבלים שלא, מה שגורם ללא מעט התעסקות.
בנוסף, רשת גיגה הרבה פחות סלחנית לדרך החובבנית שבה חיברתי חלק מהמתגי קיר שלי (אין לי את הכלי של טכנאי בזק שנראה כמו מספריים עם ידית שמאפשר לך בקלות ללחוץ את החוט הישר לתוך המחבר ולכן אני משתמש באילתור של מספרי ציפורניים ומברג פצפון, מה שלא תמיד עושה את העבודה כראוי).
אחרי שווידאתי שהכל תואם, שדרגתי כרגע רק את אחת הקומות, כמובן התחלתי מהקומה של הקולנוע הביתי. שם, המרוויחים הגדולים הם ה-NAS וה TVIX.
בחרתי במתג של 3COM, בעיקר כי הוא היה הכי זמין לי. רכשתי אחד להתחיל רק בשביל לעשות את הניסויים (עכשיו צריך לרכוש עוד אחד, כשאני רואה שזה באמת עובד כשורה). המחירים זולים מאוד, 230 ש"ח לחמישה פורטים או 350 עבור 8 פורטים.
ה-TVIX וה-NAS מדליקים אורות כתומים מאחור כשהם מחוברים כשורה לחיבור גיגה. 3COM קמצנים באורות צבעוניים כך שאי אפשר לדעת מהצד של המכל בסדר (די מעצבן, אבל אפשר לחיות עם זה). צריך לשנות ב-TVIX את הפרמטר לרשת גיגה וזהו, אפשר לצאת לדרך.
מה ההבדלים? בגלל שביומיים האחרונים כמעט ולא ביליתי מול המערכת שלי, אני לא ב-100% יכול להגיד שהשיפור הוא מדהים, פשוט כי לא הספקתי לראות סרט שלם ורציף.
עם זאת, יש לי כמה סרטי בדיקה שהם קשים להזרמה, למשל אינדיאנה ג'ונס 4 בבלוריי נתקע לי דרך NFS כשהמקור הוא ה-NAS דרך רשת 100Mbps. התקיעה היא בקטע שהרכב עובר דרך השדה החפרפרות והאודיו נעלם בקטע הזה.
עם רשת גיגה, אני לא רואה תקיעה ולמען האמת עדיין לא ראיתי אף תוכן שנתקע לי מאז המעבר... סרטי בלוריי אני נוטה להעביר לדיסק המקומי של המכשיר (שהוא מצומצם מאוד לאור העובדה שהוא בעיקר מלא בקטעי בדיקות וידאו שלי), אבל יתכן מאוד שהשדרוג מהגירסאות האחרונות (הבדיקה היא על 1.3.55) סוף סוף משפרת את הנושא הזה.
כשאצליח סוף סוף לארגן עוד SWITCH שני, אוכל לעשות בדיקות מהירות מקיפות יותר לגבי העברה לתוך המכשיר, מהמכשיר וגם מה-NAS.
לא כ"כ ברור לי מדוע צריך רשת גיגה ביט בשביל תוכן שלא מגיע לחצי התכולה של רשת 100Mbps, אבל קשה לי להתווכח עם הצלחה (לפחות בינתיים) ...
גם ה-HDX900 עובד יפה מאוד ברשת הזו, אך לא הספקתי לערוך עליו בדיקות יסודיות יותר.
מדוע סזיפית? כי צריך לבדוק כבל כבל בקירות וב-PATCH CABLES שהכל תקין והכל CAT 5E או CAT6. כמובן שיש הרבה כבלים שלא, מה שגורם ללא מעט התעסקות.
בנוסף, רשת גיגה הרבה פחות סלחנית לדרך החובבנית שבה חיברתי חלק מהמתגי קיר שלי (אין לי את הכלי של טכנאי בזק שנראה כמו מספריים עם ידית שמאפשר לך בקלות ללחוץ את החוט הישר לתוך המחבר ולכן אני משתמש באילתור של מספרי ציפורניים ומברג פצפון, מה שלא תמיד עושה את העבודה כראוי).
אחרי שווידאתי שהכל תואם, שדרגתי כרגע רק את אחת הקומות, כמובן התחלתי מהקומה של הקולנוע הביתי. שם, המרוויחים הגדולים הם ה-NAS וה TVIX.
בחרתי במתג של 3COM, בעיקר כי הוא היה הכי זמין לי. רכשתי אחד להתחיל רק בשביל לעשות את הניסויים (עכשיו צריך לרכוש עוד אחד, כשאני רואה שזה באמת עובד כשורה). המחירים זולים מאוד, 230 ש"ח לחמישה פורטים או 350 עבור 8 פורטים.
ה-TVIX וה-NAS מדליקים אורות כתומים מאחור כשהם מחוברים כשורה לחיבור גיגה. 3COM קמצנים באורות צבעוניים כך שאי אפשר לדעת מהצד של המכל בסדר (די מעצבן, אבל אפשר לחיות עם זה). צריך לשנות ב-TVIX את הפרמטר לרשת גיגה וזהו, אפשר לצאת לדרך.
מה ההבדלים? בגלל שביומיים האחרונים כמעט ולא ביליתי מול המערכת שלי, אני לא ב-100% יכול להגיד שהשיפור הוא מדהים, פשוט כי לא הספקתי לראות סרט שלם ורציף.
עם זאת, יש לי כמה סרטי בדיקה שהם קשים להזרמה, למשל אינדיאנה ג'ונס 4 בבלוריי נתקע לי דרך NFS כשהמקור הוא ה-NAS דרך רשת 100Mbps. התקיעה היא בקטע שהרכב עובר דרך השדה החפרפרות והאודיו נעלם בקטע הזה.
עם רשת גיגה, אני לא רואה תקיעה ולמען האמת עדיין לא ראיתי אף תוכן שנתקע לי מאז המעבר... סרטי בלוריי אני נוטה להעביר לדיסק המקומי של המכשיר (שהוא מצומצם מאוד לאור העובדה שהוא בעיקר מלא בקטעי בדיקות וידאו שלי), אבל יתכן מאוד שהשדרוג מהגירסאות האחרונות (הבדיקה היא על 1.3.55) סוף סוף משפרת את הנושא הזה.
כשאצליח סוף סוף לארגן עוד SWITCH שני, אוכל לעשות בדיקות מהירות מקיפות יותר לגבי העברה לתוך המכשיר, מהמכשיר וגם מה-NAS.
לא כ"כ ברור לי מדוע צריך רשת גיגה ביט בשביל תוכן שלא מגיע לחצי התכולה של רשת 100Mbps, אבל קשה לי להתווכח עם הצלחה (לפחות בינתיים) ...
גם ה-HDX900 עובד יפה מאוד ברשת הזו, אך לא הספקתי לערוך עליו בדיקות יסודיות יותר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש לי תופעה אחרת עם 6500, אני חייב להגדיר אותו כ-10/100, אחרת ב-1000 הוא עובד הרבה, הרבה יותר לאט.
משהו מוזר.
כמובן שהשקעים אצלי בסדר, עשיתי הצלבה, יש לי PS3 שמחובר דרך אותו HUB
אולי הבעיה היא שאני עובד עם SMB? האם חייב להתקין את התוכנה של DVICO על השרת?
יש לי שרת Windows Server 2008..
משהו מוזר.
כמובן שהשקעים אצלי בסדר, עשיתי הצלבה, יש לי PS3 שמחובר דרך אותו HUB
אולי הבעיה היא שאני עובד עם SMB? האם חייב להתקין את התוכנה של DVICO על השרת?
יש לי שרת Windows Server 2008..
-
oferlaor
- מנהל

עם איזה SWITCH אתה משתמש, של 10/100 או של גיגה?
אגב, כדאי בכל מקרה להשתמש בתוכנה שלהם על פני SMB.
אם אתה מעדיף את זה כ-SERVICE, יש את ALEGRO המצויינת.
אגב, כדאי בכל מקרה להשתמש בתוכנה שלהם על פני SMB.
אם אתה מעדיף את זה כ-SERVICE, יש את ALEGRO המצויינת.
- michael123
- חבר מכור קשה

ג'גהביט כמובן, כל הכבלים הם CAT6
הכל עובד פיקס (יש לי 4 מחשבים, PS3, Z500, ועוד כל מיני gadgets - כולם יושבים על אותה רשת. העתקה בין מחשבים מעולה).. זה לא שהוא לא עובד על 1000 כאשר אני מכוון אותו בסאטפ.. 6500 עובד יותר לאט, ואף מפסיק לנגן קבצים מסוימים - אבל כן עושה browsing
הכל עובד פיקס (יש לי 4 מחשבים, PS3, Z500, ועוד כל מיני gadgets - כולם יושבים על אותה רשת. העתקה בין מחשבים מעולה).. זה לא שהוא לא עובד על 1000 כאשר אני מכוון אותו בסאטפ.. 6500 עובד יותר לאט, ואף מפסיק לנגן קבצים מסוימים - אבל כן עושה browsing
-
oferlaor
- מנהל

עפר,
אם אתה צריך כלים - רק תבקש. ישל י גם לוחץ קונקטורים וגם לוחץ קרונה זמינים בבית, אתה מוזמן לקפוץ לקחת.
הסיכוי שלך ללחוץ קונקטור כמו שצריך בלי כלי מתאים שואף לאפס, גם אם "הכל נראה לך בסדר גמור".
אם אתה צריך כלים - רק תבקש. ישל י גם לוחץ קונקטורים וגם לוחץ קרונה זמינים בבית, אתה מוזמן לקפוץ לקחת.
הסיכוי שלך ללחוץ קונקטור כמו שצריך בלי כלי מתאים שואף לאפס, גם אם "הכל נראה לך בסדר גמור".
You are never fully dressed without a smile
לוחץ קרונה
עופר שלום .
במידה ואתה צריך לוחץ קרונה ...תגיד ..יש לי לא מעט וחדשים באריזה ..
אז אם אתה צריך אארגן לך
אבי
במידה ואתה צריך לוחץ קרונה ...תגיד ..יש לי לא מעט וחדשים באריזה ..
אז אם אתה צריך אארגן לך
אבי
-
oferlaor
- מנהל

shed,
אבל בסוף הצלחתי...
AVI1961,
זו כבר הצעה שקשה לי לסרב לה... תוכל לשלוח לי פרטים בפרטי?
אבל בסוף הצלחתי...
AVI1961,
זו כבר הצעה שקשה לי לסרב לה... תוכל לשלוח לי פרטים בפרטי?
-
oferlaor
- מנהל

guy_k,
בזמנו תכננתי להעביר הכל אלחוטי ולכן לא טרחתי להכין תשתית רשת בבית.
טעות פטאלית שברור לי לחלוטין שתשתנה לחלוטין אם וכאשר נעבור לבית אחר.
טעות פטאלית שברור לי לחלוטין שתשתנה לחלוטין אם וכאשר נעבור לבית אחר.
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
איזה דגם של 3COM לקחת?oferlaor כתב:guy_k,
טעות פטאלית שברור לי לחלוטין שתשתנה לחלוטין אם וכאשר נעבור לבית אחר....
האם CAT5 יעבוד 1000 או צריך CAT6
ב NAS שלי ישנם שני חיבורי רשת אחד ל WAN ואחד ל LAN הWAN מחובר ל נתב.
האם אפשר לחבר את ה 6500 ישירות לNAS דרך ה LAN שלו ב 1000G
- michael123
- חבר מכור קשה

זה חיכוי סיני זול ואני ראיתי את ההבדלים.bennybenami כתב:לוחץ קורונה עולה 50 ש"ח
http://www.belshop.biz/product.asp?pID=135&cID=18...
אוריגינלי (גרמני) עולה טיפה יותר
אתה צודק, אבל בשביל שימוש ספוראדי של מישהו בבית הוא עושה את העבודה.michael123 כתב:זה חיכוי סיני זול ואני ראיתי את ההבדלים.bennybenami כתב:לוחץ קורונה עולה 50 ש"ח
http://www.belshop.biz/product.asp?pID=135&cID=18...
אוריגינלי (גרמני) עולה טיפה יותר...
אני רכשתי אותו כשחיברתי את הרשת בבית, וזה היה הרבה יותר נוח מאשר שימוש בכל מיני מברגי שען ומספריים כדי ללחוץ
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עופר, בזמנו במבחן שעשית למכשיר, נדמה לי שאמרת שהצ'יפ ב 6500 לא תומך ברשת ג'יגה?
השתנה משהו? הם סידרו משהו בקושחה?
השתנה משהו? הם סידרו משהו בקושחה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
התמיכה ב 1Gb נועדה רק על מנת לתמוך ב Switchים מסויימים, אין שום יתרון לנגן אשר תומך ב 1Gb מכיוון שהצ'יפ של SD פשוט לא תומך במהירויות כאלו.
להוכחה, ניתן לראות כי ה SMP8635 תומך ב 10/100 באתר היצרן.
בנוסף, מישהו הצליח לבצע איזה שהיא פעולה עם המכשיר במהירות מעל 12.5MBps?
בנוסף, מישהו הצליח לבצע איזה שהיא פעולה עם המכשיר במהירות מעל 12.5MBps?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אז אתה אומר שאין מה לשדרג לג'יגה?
- michael123
- חבר מכור קשה

ziv_r כתב:התמיכה ב 1Gb נועדה רק על מנת לתמוך ב Switchים מסויימים, אין שום יתרון לנגן אשר תומך ב 1Gb מכיוון שהצ'יפ של SD פשוט לא תומך במהירויות כאלו.
בנוסף, מישהו הצליח לבצע איזה שהיא פעולה עם המכשיר במהירות מעל 12.5MBps?...
זה לא רק שזה לא עובד אצלי על 1000Mbps, זה עובד הרבה יותר גרוע מ-100MBps
אני בדקתי אתמול גבלים של TVIX שהוא CAT6 של Belkin, יש לי עוד 5 כאלה מחוברים למחשבים שונים
אז למה נועדה האופציה הזאת, 1000 ב-TVIX?
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 25/10/2008 10:03, נערך פעם 1 בסך הכל.