זקוק לעזרה, חיבור asus m3a78emh למגבר yamaha 6410
רכשתי אתמול מגבר yamaha htr 6410
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Con ... 46,00.html
ברשותי כבר מערכת מדיה סנטר עם הצ'יפסט 780 של AMD (לוח asus m3a78emh)
אני לא כלכך מבין איך אני מחבר את האודיו של המחשב לרסיבר
(אני מעדיף להוציא את הוידאו בHDMI ישירות למסך ולחבר לרסיבר רק את האודיו)
אני אמנם לא מול המחשב אבל למיטב זכרוני לא הייתה יציאת SPDIF (כן היה חיבור minipl כתום - האם זהו הspdif וכבל פשוט מminipl ל RCA יעשה את העבודה או שאני ממש רחוק מהפתרון?)
מישהו יוכל להסביר בקצרה מה מתחבר לאן?
תודה מראש.
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Con ... 46,00.html
ברשותי כבר מערכת מדיה סנטר עם הצ'יפסט 780 של AMD (לוח asus m3a78emh)
אני לא כלכך מבין איך אני מחבר את האודיו של המחשב לרסיבר
(אני מעדיף להוציא את הוידאו בHDMI ישירות למסך ולחבר לרסיבר רק את האודיו)
אני אמנם לא מול המחשב אבל למיטב זכרוני לא הייתה יציאת SPDIF (כן היה חיבור minipl כתום - האם זהו הspdif וכבל פשוט מminipl ל RCA יעשה את העבודה או שאני ממש רחוק מהפתרון?)
מישהו יוכל להסביר בקצרה מה מתחבר לאן?
תודה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בלוח האם של ASUS ה-SPDIF נמצא כ-HEADER (שורה של פינים) על לוח האם. אתה צריך BRACKET הרחבה בסגנון הזה:
http://plonter.com/detail.tmpl?sku=SPDI ... 8&lang=heb
אבל לדעתי המחיר קצת שערורייתי ואפשר להכין כזה חיבור קואקסיאלי לבד. פשוט מלחימים כבל מסוכך עם תקע RCA בקצהו האחד ובקצה השני מלחימים ג'מפר פשוט של 2 פינים (כמו כאלה ששמים בהארד דיסקים לקביעת MASTER/SLAVE וכו) שייכנס לתוך ה-HEADER הזה שיש בלוח האם עצמו ב-2 הפינים הרלוונטיים - SPDIFOUT + GND. הנה מיקום ה-HEADER והפינים שלו מתוך ה-MANUAL של לוח האם של ASUS. את המוליך המרכזי של הכבל מחברים ל-"SPDIFOUT" ואת הסיכוך שמסביבו מחברים ל-"GND".
בהצלחה!
http://plonter.com/detail.tmpl?sku=SPDI ... 8&lang=heb
אבל לדעתי המחיר קצת שערורייתי ואפשר להכין כזה חיבור קואקסיאלי לבד. פשוט מלחימים כבל מסוכך עם תקע RCA בקצהו האחד ובקצה השני מלחימים ג'מפר פשוט של 2 פינים (כמו כאלה ששמים בהארד דיסקים לקביעת MASTER/SLAVE וכו) שייכנס לתוך ה-HEADER הזה שיש בלוח האם עצמו ב-2 הפינים הרלוונטיים - SPDIFOUT + GND. הנה מיקום ה-HEADER והפינים שלו מתוך ה-MANUAL של לוח האם של ASUS. את המוליך המרכזי של הכבל מחברים ל-"SPDIFOUT" ואת הסיכוך שמסביבו מחברים ל-"GND".
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בוא'נה, באמת
אבל באמת סחטיין עליך
ובלשון קצת פחות "רחוב" - כל הכבוד!
ראיתי את כרטיס ההרחבה, נראה לי באמת קצת מגוחך
אבל אקח את התרשים ואנסה להכין כזה בראשון על הבוקר
מוזר שבלוח כזה אין SPDIF מובנה בלי טריקים ושטיקים
יש טעם אגב לטרוח ולשאול מה לדעתך איכותי יותר, האופטי או הקוקסיאלי? ברור לי שזה ויכוח שעלול שלא להיגמר לעולם, סתם שואל
ובכל מקרה - תודה רבה! אדווח בהמשך
אבל באמת סחטיין עליך
ובלשון קצת פחות "רחוב" - כל הכבוד!
ראיתי את כרטיס ההרחבה, נראה לי באמת קצת מגוחך
אבל אקח את התרשים ואנסה להכין כזה בראשון על הבוקר
מוזר שבלוח כזה אין SPDIF מובנה בלי טריקים ושטיקים
יש טעם אגב לטרוח ולשאול מה לדעתך איכותי יותר, האופטי או הקוקסיאלי? ברור לי שזה ויכוח שעלול שלא להיגמר לעולם, סתם שואל
ובכל מקרה - תודה רבה! אדווח בהמשך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשמחה! אם לא תבין משהו בהכנת הכבל, שאל אותי ואשמח לענות.
לגבי שאלתך - אין שום הבדל באיכות בין קואקסיאלי (RCA) לאופטי (ראיתי שלדגם הרסיבר שלך, אגב, יש כניסת קואקס דיגיטלית אחת, נקראת שם "DVD").
לאופטי יש יתרון מסויים שהוא חסין לחלוטין מהפרעות אלקטרומגנטיות, אבל שוב, בגלל שמדובר בסיגנל דיגיטלי, אז מדובר בשני מצבים אפשריים: או שיש 100% איכות או שאין סאונד בכלל.
לגבי שאלתך - אין שום הבדל באיכות בין קואקסיאלי (RCA) לאופטי (ראיתי שלדגם הרסיבר שלך, אגב, יש כניסת קואקס דיגיטלית אחת, נקראת שם "DVD").
לאופטי יש יתרון מסויים שהוא חסין לחלוטין מהפרעות אלקטרומגנטיות, אבל שוב, בגלל שמדובר בסיגנל דיגיטלי, אז מדובר בשני מצבים אפשריים: או שיש 100% איכות או שאין סאונד בכלל.
א. תודה על התשובה הזריזה
ב. תודה על הנכונות, it's much appreciated, אני אחפש אם יש לי מאיפה לתלוש ג'אמפר שכזה ושקע RCA
ועכשיו, גם אני רוצה להשוויץ באיך שזה יצא עד כה.
אני צריך להחליף את המארז של המדיה סנטר
ולהבין איך אני תולה 2 רמקולים אחוריים (איפה קונים סטאנדים במחיר סביר?)
בכל מקרה , מצורפת תמונה
אני פתוח לשמוע הצעות כלשהן כמובן
ב. תודה על הנכונות, it's much appreciated, אני אחפש אם יש לי מאיפה לתלוש ג'אמפר שכזה ושקע RCA
ועכשיו, גם אני רוצה להשוויץ באיך שזה יצא עד כה.
אני צריך להחליף את המארז של המדיה סנטר
ולהבין איך אני תולה 2 רמקולים אחוריים (איפה קונים סטאנדים במחיר סביר?)
בכל מקרה , מצורפת תמונה
אני פתוח לשמוע הצעות כלשהן כמובן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נראה נחמד מאוד. אכן, כדאי להחליף מארז...
יש בהום סנטר ואייס סטנדים לרמקולים וטלוויזיות.
יש בהום סנטר ואייס סטנדים לרמקולים וטלוויזיות.
הולחם בהצלחה
חובר ללוח ולרסיבר ונראה שזה עובד
כרגע מחוברים רק 2 הרמקולים הקדמיים והסנטר אז אני לא בטוח שהכל עובד אבל בהתחשב בזה שדיגיטלי זה דיגיטלי אני רוצה להאמין שכל 5 הערוצים מנגנים
רוב תודות!
אם כבר פתחתי שרשור, אשמח לנצל אותו גם לשאלה הבאה
ראיתי סרטונים ושמעתי המון על הmediaportal והחלטתי להתקין אותו
הכל נראה אחלה, הוא מנגן סרטים עם תרגום וגם ה1080 נראה אחלה, לא ברור לי עדיין איך מגדירים לו את כרטיס הטלוויזיה לצורך הקלטה וצפייה, האם יש מדריך היכנשהו?
חובר ללוח ולרסיבר ונראה שזה עובד
כרגע מחוברים רק 2 הרמקולים הקדמיים והסנטר אז אני לא בטוח שהכל עובד אבל בהתחשב בזה שדיגיטלי זה דיגיטלי אני רוצה להאמין שכל 5 הערוצים מנגנים
רוב תודות!
אם כבר פתחתי שרשור, אשמח לנצל אותו גם לשאלה הבאה
ראיתי סרטונים ושמעתי המון על הmediaportal והחלטתי להתקין אותו
הכל נראה אחלה, הוא מנגן סרטים עם תרגום וגם ה1080 נראה אחלה, לא ברור לי עדיין איך מגדירים לו את כרטיס הטלוויזיה לצורך הקלטה וצפייה, האם יש מדריך היכנשהו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני פחות מנוסה במדיה פורטל, אבל על פי מה שהבנתי אתה צריך להגדיר/להתקין תוסף שנקרא TV Server. נסה לעשות חיפוש לפי המילים האלו.