ממתג HDMI - האם דגם זול יגרע מהאיכות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לי יש כזה בדיוק, וקניתי אותו ממש לפני כמה שבועות באיביי מספק הונג קונגי בשם phantom_packet:
http://cgi.ebay.com/3-Port-HDMI-Reparti ... dZViewItem
יצא 109 ש"ח כולל משלוח וביטוח, והגיע תוך 9 ימים בתקופת החגים.
עובד מצויין!
עובד מצויין!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
...
זול לא תמיד אומר פחות איכותי.
למשל תשווה את זה: http://www.daganm.co.il/rec/53 ב-290 ש"ח
לזה: http://www.cable.co.il/sg_product~620340~9~0.htm ב-416 ש"ח
לדעתי זה בול אותו מוצר
זול יכול להגיד גם שהחנות החליטה להיות אטרקטיבית במחיר במקום לנסות ולהרוויח עליך מאות אחוזים (מה שלא נדיר בתחום הזה)
חוץ מזה זה ממתג בלי שלט, מה שמקטין מהעלות שלו לעומת ממתגים אוטומטיים עם שלט, אבל לא קשור בהכרח לאיכות העברת האות.
-
Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
תודהpixies כתב:לי יש כזה בדיוק, וקניתי אותו ממש לפני כמה שבועות באיביי מספק הונג קונגי בשם phantom_packet:
עובד מצויין!...
כן, מחירים באתרי מכירות בארץ לצערנו כבר הרבה זמן לא משקפים מחירים ריאליים. הם באמת נראים אותו ממתג.זול לא תמיד אומר פחות איכותי.
למשל תשווה את זה: http://www.daganm.co.il/rec/53 ב-290 ש"ח
לזה: http://www.cable.co.il/sg_product~620340~9~0.htm ב-416 ש"ח
לדעתי זה בול אותו מוצר
זול יכול להגיד גם שהחנות החליטה להיות אטרקטיבית במחיר במקום לנסות ולהרוויח עליך מאות אחוזים (מה שלא נדיר בתחום הזה)
חוץ מזה זה ממתג בלי שלט, מה שמקטין מהעלות שלו לעומת ממתגים אוטומטיים עם שלט, אבל לא קשור בהכרח לאיכות העברת האות....
לסיכום אני מבין שאין בעיות מיוחדות עם ממתגי HDMI, אלך על זה.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
Shayosef, שים לב שלממתג שאני קניתי יש שלט רחוק, ולזה שעולה 185 ש"ח אין שלט.
לכן, באמת שאין שום סיבה לקנות את הממתג המכני ללא השלט, שגם יקר יותר.
אני לימדתי את השלט האוניברסלי שלי את כפתורי השלט הזה והוספתי מאקרו שממתג בו זמנית את כניסת ה-HDMI ואת הרסיבר (יש לי אנלוגי ישן). פשוט תענוג.
כמו כן, כדאי לדעת שלמרות שזה לא מצויין בנתונים הטכניים שלו, הוא עובד מצויין גם עם רזולוציית 1360 על 768 (WXGA), שאני משתמש בה ב-HTPC שלי.
בהזמנה באיביי מהספק הזה מומלץ להוסיף את סעיף הביטוח (7-8 ש"ח). לא שהיו לי בעיות... המוצר הגיע, אבל לך תדע...
אגב, הזכויות שמורות ל-alophind, שלפני כשנה המליץ כאן באחד הפורומים על הממתג הזה, ובזכות ההמלצה שלו קניתי אותו.
אני לימדתי את השלט האוניברסלי שלי את כפתורי השלט הזה והוספתי מאקרו שממתג בו זמנית את כניסת ה-HDMI ואת הרסיבר (יש לי אנלוגי ישן). פשוט תענוג.
כמו כן, כדאי לדעת שלמרות שזה לא מצויין בנתונים הטכניים שלו, הוא עובד מצויין גם עם רזולוציית 1360 על 768 (WXGA), שאני משתמש בה ב-HTPC שלי.
בהזמנה באיביי מהספק הזה מומלץ להוסיף את סעיף הביטוח (7-8 ש"ח). לא שהיו לי בעיות... המוצר הגיע, אבל לך תדע...
אגב, הזכויות שמורות ל-alophind, שלפני כשנה המליץ כאן באחד הפורומים על הממתג הזה, ובזכות ההמלצה שלו קניתי אותו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
כן כבר חשבתי איך אני מוסיף ב ACTIVITY של ההרמוני שלי את העניין עם החלפת כניסות ה HDMIpixies כתב:Shayosef, שים לב שלממתג שאני קניתי יש שלט רחוק, ולזה שעולה 185 ש"ח אין שלט.
אגב, הזכויות שמורות ל-alophind, שלפני כשנה המליץ כאן באחד הפורומים על הממתג הזה, ובזכות ההמלצה שלו קניתי אותו....
טוב הכל מצביע על הממתג המדובר , גם LEVIA בהודעה הראשונה בשרשור הזה נתן לינק לאותו ממתג (על פי התמונה).
עכשיו רק נשאר לי לחשוב אם אני מנסה להשחיל עוד כבל HDMI דרך התעלה המאוד צרה שלי לעבר הכניסה השניה שממתינה במסך או שאני משאיר דברים כפי שהם ורק קונה ממתג...
מבחינתי כדאי לנסות קודם.
אעדכן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כמה מילים על מיתוג.
יש המון דרכים למתג וב-HDMI המצב הרבה יותר מסובך.
להלן דוגמית מכמה דברים שאפשר למצוא בממתגים:
1. מיתוג מכאני (כמוהו לחבר פיזית מחבר בכל פעם לכניסה אחרת).
2. מיתוג אלקטרומגנטי (ממסר)
3. מיתוג SOLID STATE
השלישי הוא כמובן המוצלח ביותר מכיוון שהוא ממתג את כל האותות בו זמנית, ואין גם סיכוי לבעיות MAKE BEFORE BREAK.
בנוסף:
1. ממתג יכול לשחזר את האות (לשמש כ-REPEATER)
2. ממתג יכול לכלול פונקצית HOTPLUG או שמירת האות "חי"
3. ממתג יכול לנקות את האות (שיפור ה- HDMI EYE) ובכך לצמצם חשיפה להפרעות ולרעש וגם להתמודד עם מרחקים טוב יותר.
לגבי שלושת הנקודות הללו (שהן רלוונטיות רק עבור ממתגי SS), חשוב לציין שנושא ה-EDID וה-HDMI HANDSHAKE ובמיוחד הקטע של ההצפנה יכול להיות בעייתי מאוד לפעמים. גם מהירות המיתוג, אם המתג לא שומר על האות חי, יכול להמשך כמה שניות ארוכות במתג אחד (ראיתי גם מיתוג HDMI שלוקח 5 שניות, שמרגישות כמו נצח), לעומת חצי שניה במתג ששומר על האות חי כל הזמן.
נושא ה-HDCP הוא כאוב במיוחד, ואם המתג לא מוכר כ-REPEATER תקין, הדבר יכול לגרום לאי תאימות HDCP או לעיתים לרעש דיגיטלי צבעוני במקום תמונה תקינה. עקרונית זה תמיד יכול לקרות, אבל עם REPEATERS (בפרט עם ממירי יס והוט HD שמתקשים עדיין להתמודד עם REPEATERS במצבים רבים) זה חמור אף יותר. דווקא עם כאלה בעייתיים ממתגים מכאניים עובדים טוב יותר מכיוון שהם לא יותר מחוט עם מפסק.
כמובן שיש ממתגים עם IR או RF, רובם עם שלטים בגודל ועובי של כרטיס אשראי (או שלט אייפוד) שזה מוסיף עוד סיבוך.
כל זה, עבור מכשיר שעל פניו נראה מאוד פשוט, יכול לגרום להפרשי מחירים מטורפים. לא תמיד הם מוצדקים, ומה שיותר גרוע הוא שלא תמיד הטובים ביותר הם היקרים ביותר. הסיבה לכך היא שלרוב מדובר ביצרנים בודדים שמייצרים את המכשירים הללו, אך חברות ומשווקות שעושות REBADGE או בונות את המארז בנפרד מהיצרן של הצ'יפ והממתג בפועל. הדבר גורם לכך שהיצרן עצמו לא תמיד יודע איזה פונקציות המכשיר שלו עושה בפועל, ולכן יכול לתת לו (וירטואלית) תכונות שאין לו, או לשכוח מהרשימה תכונות שקיימות לו.
יוצאות מהכלל הן חברות שמתעסקות באופן קבוע עם ממתגים (חברות כגון גפן, קריימר ודומיהן).
יש המון דרכים למתג וב-HDMI המצב הרבה יותר מסובך.
להלן דוגמית מכמה דברים שאפשר למצוא בממתגים:
1. מיתוג מכאני (כמוהו לחבר פיזית מחבר בכל פעם לכניסה אחרת).
2. מיתוג אלקטרומגנטי (ממסר)
3. מיתוג SOLID STATE
השלישי הוא כמובן המוצלח ביותר מכיוון שהוא ממתג את כל האותות בו זמנית, ואין גם סיכוי לבעיות MAKE BEFORE BREAK.
בנוסף:
1. ממתג יכול לשחזר את האות (לשמש כ-REPEATER)
2. ממתג יכול לכלול פונקצית HOTPLUG או שמירת האות "חי"
3. ממתג יכול לנקות את האות (שיפור ה- HDMI EYE) ובכך לצמצם חשיפה להפרעות ולרעש וגם להתמודד עם מרחקים טוב יותר.
לגבי שלושת הנקודות הללו (שהן רלוונטיות רק עבור ממתגי SS), חשוב לציין שנושא ה-EDID וה-HDMI HANDSHAKE ובמיוחד הקטע של ההצפנה יכול להיות בעייתי מאוד לפעמים. גם מהירות המיתוג, אם המתג לא שומר על האות חי, יכול להמשך כמה שניות ארוכות במתג אחד (ראיתי גם מיתוג HDMI שלוקח 5 שניות, שמרגישות כמו נצח), לעומת חצי שניה במתג ששומר על האות חי כל הזמן.
נושא ה-HDCP הוא כאוב במיוחד, ואם המתג לא מוכר כ-REPEATER תקין, הדבר יכול לגרום לאי תאימות HDCP או לעיתים לרעש דיגיטלי צבעוני במקום תמונה תקינה. עקרונית זה תמיד יכול לקרות, אבל עם REPEATERS (בפרט עם ממירי יס והוט HD שמתקשים עדיין להתמודד עם REPEATERS במצבים רבים) זה חמור אף יותר. דווקא עם כאלה בעייתיים ממתגים מכאניים עובדים טוב יותר מכיוון שהם לא יותר מחוט עם מפסק.
כמובן שיש ממתגים עם IR או RF, רובם עם שלטים בגודל ועובי של כרטיס אשראי (או שלט אייפוד) שזה מוסיף עוד סיבוך.
כל זה, עבור מכשיר שעל פניו נראה מאוד פשוט, יכול לגרום להפרשי מחירים מטורפים. לא תמיד הם מוצדקים, ומה שיותר גרוע הוא שלא תמיד הטובים ביותר הם היקרים ביותר. הסיבה לכך היא שלרוב מדובר ביצרנים בודדים שמייצרים את המכשירים הללו, אך חברות ומשווקות שעושות REBADGE או בונות את המארז בנפרד מהיצרן של הצ'יפ והממתג בפועל. הדבר גורם לכך שהיצרן עצמו לא תמיד יודע איזה פונקציות המכשיר שלו עושה בפועל, ולכן יכול לתת לו (וירטואלית) תכונות שאין לו, או לשכוח מהרשימה תכונות שקיימות לו.
יוצאות מהכלל הן חברות שמתעסקות באופן קבוע עם ממתגים (חברות כגון גפן, קריימר ודומיהן).
שתי הערות:
1. עברית: שמו של הרכיב הזה הוא פשוט "מתג", לא "ממתג" (זה מה שהוא עושה, אבל לא שמו).
2. לכל מתג (אפילו מכני "טיפש") יש קצב העברת נתונים מקסימלי שהוא תומך בו, ולא תמיד היצרן מציין אותו. כדאי לבדוק מהו, אחרת המתג עלול להיות החוליה החלשה ביותר בשרשרת HDMI ולפגוע בביצועים. בפועל העניין הזה עשוי להיות משמעותי בעיקר באותות 1080P (בהם קצב הנתונים הוא הגבוה ביותר), ובפרט בפורמטים החדשים של צבע עמוק וכו' - כשזה יתפוס תאוצה. מדובר על קצבים של כ-10 גיגה ביט לשנייה במקרים הדורשניים ביותר.
לי יש ניסיון טוב, אגב, עם מתג 5 כניסות של monoprice, שעולה 50 דולר בארה"ב (אבל למיטב ידיעתי הם לא שולחים לארץ).
1. עברית: שמו של הרכיב הזה הוא פשוט "מתג", לא "ממתג" (זה מה שהוא עושה, אבל לא שמו).
2. לכל מתג (אפילו מכני "טיפש") יש קצב העברת נתונים מקסימלי שהוא תומך בו, ולא תמיד היצרן מציין אותו. כדאי לבדוק מהו, אחרת המתג עלול להיות החוליה החלשה ביותר בשרשרת HDMI ולפגוע בביצועים. בפועל העניין הזה עשוי להיות משמעותי בעיקר באותות 1080P (בהם קצב הנתונים הוא הגבוה ביותר), ובפרט בפורמטים החדשים של צבע עמוק וכו' - כשזה יתפוס תאוצה. מדובר על קצבים של כ-10 גיגה ביט לשנייה במקרים הדורשניים ביותר.
לי יש ניסיון טוב, אגב, עם מתג 5 כניסות של monoprice, שעולה 50 דולר בארה"ב (אבל למיטב ידיעתי הם לא שולחים לארץ).
לגבי מיתוג מכני/אלקטרומכני,
זה למעשה פותח/סוגר את המעגל.
יש מכשירים אלקטרוניים שלא מיועדים לחיבור כבל חם, אם תחבר אליהם כבל שיש עליו מתח, רכיב עלול להשרף.
בהגדרת התקן של HDMI, האם הוא יועד להיות hotplug?
האם טלווזיה/רסיבר/נגן עם חיבור HDMI חייבים (לפי התקן) לדעת להתמודד עם ניתוק/חיבור כבלים תוך כדי עבודה? זה לא ברור מאליו ויכול להיות שחיבור HDMI לא יועד לעבוד עם מיתוג מכני.
כל שנשאר הוא לצלול לספסיפיקציות של HDMI להבין את המימוש.
זה למעשה פותח/סוגר את המעגל.
יש מכשירים אלקטרוניים שלא מיועדים לחיבור כבל חם, אם תחבר אליהם כבל שיש עליו מתח, רכיב עלול להשרף.
בהגדרת התקן של HDMI, האם הוא יועד להיות hotplug?
האם טלווזיה/רסיבר/נגן עם חיבור HDMI חייבים (לפי התקן) לדעת להתמודד עם ניתוק/חיבור כבלים תוך כדי עבודה? זה לא ברור מאליו ויכול להיות שחיבור HDMI לא יועד לעבוד עם מיתוג מכני.
עניין קצב העברה תלוי בתדר האות עצמו מבחינה חשמלית. אם מימשו את תקן הHDMI לפי תדר שמשתנה ככל שיש דרישה לקצב סיביות גבוה יותר אז בהחלט צריך לבדוק כל רכיב, אפילו כבל (משיקולי עכבה שתלויה בתדר). אבל, אם מימשו את תקן הHDMI בצורה שהתדר קבוע, וההבדל בין קצב הסיביות הוא במאפיינים אחרים (נגיד PWD או כל מיני שיטות אחרות) אז זה לא משנה מה הרזולוציה שעובדים איתה, מתג מכני שמתאים לאיכות נמוכה יתאים גם לגבוהה כי זה אותו תדר חשמלי.odedee כתב:2. לכל מתג (אפילו מכני "טיפש") יש קצב העברת נתונים מקסימלי שהוא תומך בו, ולא תמיד היצרן מציין אותו. כדאי לבדוק מהו, אחרת המתג עלול להיות החוליה החלשה ביותר בשרשרת HDMI ולפגוע בביצועים. בפועל העניין הזה עשוי להיות משמעותי בעיקר באותות 1080P (בהם קצב הנתונים הוא הגבוה ביותר), ובפרט בפורמטים החדשים של צבע עמוק וכו' - כשזה יתפוס תאוצה. מדובר על קצבים של כ-10 גיגה ביט לשנייה במקרים הדורשניים ביותר.
לי יש ניסיון טוב, אגב, עם מתג 5 כניסות של monoprice, שעולה 50 דולר בארה"ב (אבל למיטב ידיעתי הם לא שולחים לארץ)....
כל שנשאר הוא לצלול לספסיפיקציות של HDMI להבין את המימוש.
בוודאי שהתדר משתנה כשמוסיפים תמיכה בתקני חוזי חדשים... כשבנו את HDMI 1.0 לא ידעו שיהיה HDMI 1.3 ומה תהיינה הדרישות בו. מעבר לכך, כשמשדרים בקצב נתונים נמוך עדיף תמיד לעשות זאת בביטים ארוכים בהתאמה.
יש צרות רבות עם כבלים שלא עומדים בדרישות לקצב הנתונים הגבוה, ואותו הדין נכון למתגים, ובאופן כללי לכל רכיב במסלול האות.
קרא עוד פה: http://www.audioholics.com/education/ca ... lemma.html
יש צרות רבות עם כבלים שלא עומדים בדרישות לקצב הנתונים הגבוה, ואותו הדין נכון למתגים, ובאופן כללי לכל רכיב במסלול האות.
קרא עוד פה: http://www.audioholics.com/education/ca ... lemma.html