NTSC או PAL ב PS3? אני כבר מבולבל לחלוטין
החלטתי להצטייד בסוני 3 אחרי לבטים בינו ובין האקס בוקס.
לאחר מכן התחלתי לחפש את הדיל הטוב ביותר, ובכל חנות אני שומע משהו אחר.
אלה הסיבות שהמוכר האחרון נתן לי לגבי למה לקנות NTSC.
1. כל המשחקים הם region free ותמיד יהיו, זה בילט אין בסוני. האם נכון?
2. NTSC יותר זול בארץ. אני יודע שזה נכון
3. כל סרטי בלו ריי להשכרה מותאמים לכל האזורים, ואדרבה, יש BR שהם רק NTSC. האם זה נכון?
4. סרטי בלו ריי אמיתיים ברשת הינם רק NTSC ולכן לא ינוגנו על מכשירי PAL בכלל. אני נוטה לחשוב שזה נכון כי אתמול ניסיתי עם חבר לנגן את BLUE PLANET TRUE HD ולא הצלחנו על מכשיר PAL. האם זה גם נכון?
5. אין יותר PS3 עם 4 יציאות USB. למה זה?
ומה דעתכם אחרי כל זה? לקנות PAL או NTSC? תודה לכולם
לאחר מכן התחלתי לחפש את הדיל הטוב ביותר, ובכל חנות אני שומע משהו אחר.
אלה הסיבות שהמוכר האחרון נתן לי לגבי למה לקנות NTSC.
1. כל המשחקים הם region free ותמיד יהיו, זה בילט אין בסוני. האם נכון?
2. NTSC יותר זול בארץ. אני יודע שזה נכון
3. כל סרטי בלו ריי להשכרה מותאמים לכל האזורים, ואדרבה, יש BR שהם רק NTSC. האם זה נכון?
4. סרטי בלו ריי אמיתיים ברשת הינם רק NTSC ולכן לא ינוגנו על מכשירי PAL בכלל. אני נוטה לחשוב שזה נכון כי אתמול ניסיתי עם חבר לנגן את BLUE PLANET TRUE HD ולא הצלחנו על מכשיר PAL. האם זה גם נכון?
5. אין יותר PS3 עם 4 יציאות USB. למה זה?
ומה דעתכם אחרי כל זה? לקנות PAL או NTSC? תודה לכולם
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
1) נכון, בינתיים אין משחקים מוגבלים איזורית. שים לב שיש משחקים אירופאיים שלא ירוצו על קונסולה אמריקאית אם היא מחוברת בחיבור קומפוזיט, אבל אם יש לך מסך HD Ready או יותר, זאת לא בעיה.
2) נכון
3) רוב הסרטים מתאימים לכל האיזורים, לא כולם. יש גם סרטים שהם רק אירופאיים. מסתובבת באתר כתובת של אתר אחר, שבו יש רשימה של כל הסרטים מכל האיזורים, והאם הם מוגבלים באיזורים או לא.
4) נשמע לי מאוד מוזר. סרטים ברשת הם ללא איזור. נשמע לי יותר הגיוני שפשוט ניסיתם להריץ בפורמט שהפלייסטיישן לא תומך בו. זה היה קובץ MKV במקרה? כי הפלייסטיישן לא מנגן את אלה.
5) בשביל להוזיל עלויות ייצור. אין לי מושג כמה עולה חיבור USB, כנראה שזה משמעותי בסופו של דבר.
שורה תחתונה - אין סיבה לא לקנות NTSC.
2) נכון
3) רוב הסרטים מתאימים לכל האיזורים, לא כולם. יש גם סרטים שהם רק אירופאיים. מסתובבת באתר כתובת של אתר אחר, שבו יש רשימה של כל הסרטים מכל האיזורים, והאם הם מוגבלים באיזורים או לא.
4) נשמע לי מאוד מוזר. סרטים ברשת הם ללא איזור. נשמע לי יותר הגיוני שפשוט ניסיתם להריץ בפורמט שהפלייסטיישן לא תומך בו. זה היה קובץ MKV במקרה? כי הפלייסטיישן לא מנגן את אלה.
5) בשביל להוזיל עלויות ייצור. אין לי מושג כמה עולה חיבור USB, כנראה שזה משמעותי בסופו של דבר.
שורה תחתונה - אין סיבה לא לקנות NTSC.
1 - נכון לעכשיו. לא המוכר ואפילו לא סוני יודעים מה יהיה. אם זה היה אחרת המוכר שלך לא היה מוכר מכונות בייבוא אפור באיזה חנות פינתית, הוא היה מיליונר.
נכון לעת עתה אין תוכניות להפוך את המשחקים לחסומים על פי אזור אבל טכנית האפשרות קיימת.
2. אם אתה יודע אז מה השאלה?
אבל בשביל לאשרר לך: זה נכון בחנויות כי גרסאות PAL נמכרות באמצעות ישפאר שצריכה לקבל ליטוף איכותי מכל מכירה. יד שנייה מטבע הדברים יהיה זול יותר.
3. אתה שם לב שאתה כותב סתירה? או שכל הסרטים מותאמים לכל האזורים ואז הם לא רק NTSC או שהם רק NTSC ואז הם לא כל האזורים.
המציאות היא כזו: סרטי BR מוגנים לפי אזורים. יחד עם זאת יש כרגע המון סרטי BR שפתוחים לכל האזורים. אין לדעת אם זה כרגע רק בשביל להגדיל את החדירה של BR לשוק או משהו שישאר.
תזכור רק שסרט בתרגום עברי יכול להיות רק PAL או פתוח לכל האזורים אבל אף פעם לא NTSC.
4. קובץ מחשב הוא קובץ מחשב. אין לו שיטת שידור.
5. סוני גילו כנראה שהם קפצו מעל הפופיק עם עלות החומרה של המכונות הראשונות, מעבד ל- PS2, קורא כרטיסים, 4 USB והפסיקו עם החומרה הזו. במילים אחרות - למה? ככה...
מה דעתנו?
תשאל את עצמך:
1. האם אני רוצה תרגום עברי בסרטי DVD ו- BR שאני שוכר מספריית הוידאו או קונה?
2. האם אני רוצה לשלם לישפאר עוד 1000 ש"ח בשביל שהם יעשו טובה ויתנו לי אחריות שבמהלכה המכונה שלי תישלח לאירופה ותחזור השד יודע מתי (מצטער לא מת עליהם...)
אם ענית כן לאחת או יותר מהשאלות קנה PAL. אם לא, אז NTSC ואם אתה יכול, תביא באופן עצמאי אחת מחו"ל או חבר שנוסע.
נכון לעת עתה אין תוכניות להפוך את המשחקים לחסומים על פי אזור אבל טכנית האפשרות קיימת.
2. אם אתה יודע אז מה השאלה?
3. אתה שם לב שאתה כותב סתירה? או שכל הסרטים מותאמים לכל האזורים ואז הם לא רק NTSC או שהם רק NTSC ואז הם לא כל האזורים.
המציאות היא כזו: סרטי BR מוגנים לפי אזורים. יחד עם זאת יש כרגע המון סרטי BR שפתוחים לכל האזורים. אין לדעת אם זה כרגע רק בשביל להגדיל את החדירה של BR לשוק או משהו שישאר.
תזכור רק שסרט בתרגום עברי יכול להיות רק PAL או פתוח לכל האזורים אבל אף פעם לא NTSC.
4. קובץ מחשב הוא קובץ מחשב. אין לו שיטת שידור.
5. סוני גילו כנראה שהם קפצו מעל הפופיק עם עלות החומרה של המכונות הראשונות, מעבד ל- PS2, קורא כרטיסים, 4 USB והפסיקו עם החומרה הזו. במילים אחרות - למה? ככה...
מה דעתנו?
תשאל את עצמך:
1. האם אני רוצה תרגום עברי בסרטי DVD ו- BR שאני שוכר מספריית הוידאו או קונה?
2. האם אני רוצה לשלם לישפאר עוד 1000 ש"ח בשביל שהם יעשו טובה ויתנו לי אחריות שבמהלכה המכונה שלי תישלח לאירופה ותחזור השד יודע מתי (מצטער לא מת עליהם...)
אם ענית כן לאחת או יותר מהשאלות קנה PAL. אם לא, אז NTSC ואם אתה יכול, תביא באופן עצמאי אחת מחו"ל או חבר שנוסע.
לגבי הקובץ של הסרט:
זה מופיע כתיקיית קבצי M2TS, לא כקובץ מחשב. לכן אני חושד שזה מקודד כ NTSC.
ההפרש במחירים הוא לא כזה גדול, 300-400 ש"ח לפי מה שראיתי, אלא אם כן אפשר להשיג אותו מחול כמובן.
אז כנראה שהאמת נמצאת באמצע. נראה לי שאני אלך על גירסת PAL, אי אפשר לדעת לפי מה שאתם אומרים מה יהיה עם המשחקים, ובנוסף חברה שלי רוצה תרגום עברית לסרטים...
זה מופיע כתיקיית קבצי M2TS, לא כקובץ מחשב. לכן אני חושד שזה מקודד כ NTSC.
ההפרש במחירים הוא לא כזה גדול, 300-400 ש"ח לפי מה שראיתי, אלא אם כן אפשר להשיג אותו מחול כמובן.
אז כנראה שהאמת נמצאת באמצע. נראה לי שאני אלך על גירסת PAL, אי אפשר לדעת לפי מה שאתם אומרים מה יהיה עם המשחקים, ובנוסף חברה שלי רוצה תרגום עברית לסרטים...
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
תיקיית M2TS היא תיקיית בלוריי, לא NTSC.
איך ניסית לראות את הסרט? מה ההודעה שהתקבלה?
בעיקרון, צריך לשים את הספריות על דיסק און קי/דיסק קשיח נייד מפורמט ב FAT32 בתוך ספריה בשם AVCHD (באותיות גדולות), לשים בתוך הספריה קובץ בשם AVCHDME.EXE (חפש אותו בגוגל) ולהריץ את הקובץ. אחר כך, כשמחברים לפלייסטיישן, זה אמור לעבוד, .
בעיקרון, צריך לשים את הספריות על דיסק און קי/דיסק קשיח נייד מפורמט ב FAT32 בתוך ספריה בשם AVCHD (באותיות גדולות), לשים בתוך הספריה קובץ בשם AVCHDME.EXE (חפש אותו בגוגל) ולהריץ את הקובץ. אחר כך, כשמחברים לפלייסטיישן, זה אמור לעבוד, .
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אי קריאת הקובץ לא קשורה לשיטת השידור (NTSC או PAL).Malcontent כתב:תיקיית M2TS היא תיקיית בלוריי, לא NTSC.
בעיקרון, צריך לשים את הספריות על דיסק און קי/דיסק קשיח נייד מפורמט ב FAT32 בתוך ספריה בשם AVCHD (באותיות גדולות), לשים בתוך הספריה קובץ בשם AVCHDME.EXE (חפש אותו בגוגל) ולהריץ את הקובץ. אחר כך, כשמחברים לפלייסטיישן, זה אמור לעבוד, ....
השאלה היחידה קשורה לסרטים שאתה תקנה. מכשיר NTSC לא ינגן לך סרטי DVD שקנית בארץ עם תרגום עברית וכנ"ל בלו-ריי.
ודרך אגב: החל מעוד כמה חודשים, הד ארצי נכנסת לבלו ריי. האביר האפל (batman) יהיה בין הכותרים הראשונים בבלו ריי עברית. אני מניח שהמחיר יהיה סביר ואז מכשיר שלא קורא PAL פתאום יהפוך להיות קצת מבאס!
השאלה היא: כמה חשוב לך לראות סרטים עם תרגום עברית, כמה אתה קונה ורואה סרטים בכלל...
אז ככה:
לגבי הסרט: צירפתי את הקבצים בעזרת TSMUXER, קידדתי אותם בתוכנה לפורמט TS וגם לפורמט M2TS, אבל שניהם לא עבדו. הסוני כתב FILE CORRUPTED. עשיתי את זה עם ובלי חלוקה לקבצי 4 ג'יגה. ניסיתי לנגן דרך סטרימינג שתמיד עובד. (שאלת אגב, האם בסטרימינג יש משמעות לחלוקה ל 4 ג'יגה?). האם חייבים לשים את זה על תיקייה? שאר הסרטים שניגנו בפורמטים האלה נוגנו ללא בעיה בסטרימינג. אבל זה הקובץ הראשון בפורמט תיקיית M2TS שנתקלתי בו. ד"א במחשב זה כן עבד עד שהסרט התחיל לקרטע
לגבי סרטים וכו:
אני מניח שממש לא הרבה תכלס. הבעיה עם בלו ריי שעד שהם מגיעים כבר ראיתי את הסרט, אז זה פחות מטריד אותי. יותר מטריד אותי שבטעות יהיו משחקים שלא יעלו על PAL. כל עוד ההבדל הוא 400 שקל בארץ, נראה לי עדיף לקנות PAL. אם אני אצליח איכשהוא לקנות בחול, אז עדיף NTSC בגלל המחיר הזול.
התקשרתי למספר חנויות וכולן אמרו לי שביום ראשון שני מגיעים מכשירים חדשים בחבילות של ישפאר, ויכול להיות מאוד שיהיו כמה חבילות אטרקטיביות. אני אחכה לשבוע הבא ונראה מה מגיע.
לגבי הסרט: צירפתי את הקבצים בעזרת TSMUXER, קידדתי אותם בתוכנה לפורמט TS וגם לפורמט M2TS, אבל שניהם לא עבדו. הסוני כתב FILE CORRUPTED. עשיתי את זה עם ובלי חלוקה לקבצי 4 ג'יגה. ניסיתי לנגן דרך סטרימינג שתמיד עובד. (שאלת אגב, האם בסטרימינג יש משמעות לחלוקה ל 4 ג'יגה?). האם חייבים לשים את זה על תיקייה? שאר הסרטים שניגנו בפורמטים האלה נוגנו ללא בעיה בסטרימינג. אבל זה הקובץ הראשון בפורמט תיקיית M2TS שנתקלתי בו. ד"א במחשב זה כן עבד עד שהסרט התחיל לקרטע
לגבי סרטים וכו:
אני מניח שממש לא הרבה תכלס. הבעיה עם בלו ריי שעד שהם מגיעים כבר ראיתי את הסרט, אז זה פחות מטריד אותי. יותר מטריד אותי שבטעות יהיו משחקים שלא יעלו על PAL. כל עוד ההבדל הוא 400 שקל בארץ, נראה לי עדיף לקנות PAL. אם אני אצליח איכשהוא לקנות בחול, אז עדיף NTSC בגלל המחיר הזול.
התקשרתי למספר חנויות וכולן אמרו לי שביום ראשון שני מגיעים מכשירים חדשים בחבילות של ישפאר, ויכול להיות מאוד שיהיו כמה חבילות אטרקטיביות. אני אחכה לשבוע הבא ונראה מה מגיע.
נערך לאחרונה על ידי ליאורד ב 23/10/2008 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה יכול להסביר לי קצת יותר את השיטה הזו?Malcontent כתב:תיקיית M2TS היא תיקיית בלוריי, לא NTSC.
בעיקרון, צריך לשים את הספריות על דיסק און קי/דיסק קשיח נייד מפורמט ב FAT32 בתוך ספריה בשם AVCHD (באותיות גדולות), לשים בתוך הספריה קובץ בשם AVCHDME.EXE (חפש אותו בגוגל) ולהריץ את הקובץ. אחר כך, כשמחברים לפלייסטיישן, זה אמור לעבוד, ....
יש הרי תיקייה ראשית בשם BDMV או משהו כזה ובתוכה עוד כמה תיקייות משנה.
את כל זה אני שם בתיקיית AVCHD?
איפה אני שם את הקובץ AVCHDME.EXE ?
איך מפרמטים דיסק און קי?
אין דרך לעשות סטרימינג פשוט?
נערך לאחרונה על ידי ליאורד ב 23/10/2008 18:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
קצת נחדד:
סרטי BR (שהוא HD) מוגדרים לאזורים - אזור A אמריקאי, אזור B אירופה (וישראל).
- PS3 PAL ינגן גם DVD רגיל שתשכור/תקנה בארץ (בנוסף ל BR מאזור B או REGION FREE או AB).
אם אתה רוצה שה PS3 ישמש גם כנגן DVD (כי אין לך DVD, כי אתה רוצה לחסוך מקום, כי איך מספיק חיבורים בטלויזיה או השד יודע למה) - לך על PAL.
- בנושא התרגום של סרטי BD - יש גם יש כותרים שאינם B בלבד עם תרגום.
nadavck,
מישהו אמר שהד ארצי יוציאו BD לאזור B בלבד? (אני שואל)
אין קשר - NTSC מוגדר ל 480I או 480P ולא ל HD3. כל סרטי בלו ריי להשכרה מותאמים לכל האזורים, ואדרבה, יש BR שהם רק NTSC. האם זה נכון?...
סרטי BR (שהוא HD) מוגדרים לאזורים - אזור A אמריקאי, אזור B אירופה (וישראל).
- PS3 PAL ינגן גם DVD רגיל שתשכור/תקנה בארץ (בנוסף ל BR מאזור B או REGION FREE או AB).
אם אתה רוצה שה PS3 ישמש גם כנגן DVD (כי אין לך DVD, כי אתה רוצה לחסוך מקום, כי איך מספיק חיבורים בטלויזיה או השד יודע למה) - לך על PAL.
- בנושא התרגום של סרטי BD - יש גם יש כותרים שאינם B בלבד עם תרגום.
nadavck,
מישהו אמר שהד ארצי יוציאו BD לאזור B בלבד? (אני שואל)
ערן
נסה את המדריך שלי:ליאורד כתב: אתה יכול להסביר לי קצת יותר את השיטה הזו?
יש הרי תיקייה ראשית בשם BDMV או משהו כזה ובתוכה עוד כמה תיקייות משנה.
את כל זה אני שם בתיקיית AVCHD?
איפה אני שם את הקובץ AVCHDME.EXE ?
איך מפרמטים דיסק און קי?
אין דרך לעשות סטרימינג פשוט?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=57771
Natural Born Gamer