פעלתי בעצת מרטין וכעת התחדשתי בסנטר חדש!
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בעצת מרטין, ביטלתי את הכפילות ברמקולים שהיתה לי- מוזיקה באמצעות צמד קליפש CF-2 רצפתיים וק"ב באמצעות צמד מדפיים קדמיים וסנטר של בוסטון.
הפכתי את הקליפש לקידמיים ואצתי לי למצוא סנטר.
מצאתי חנות שבעבור שלושת רמקולי הבוסטון תיתן לי סנטר של כ- 3000 ש"ח בלי להוסיף כסף. בעצת מרטין, בחנתי בקפידה את הסנטר קליפש RC-25 בחדר תצוגה שכולו קליפש, כדי שהכל יתאים. אולם, החלטתי בכל זאת לשמוע עוד משהו והביאו לי סנטר של פאראדיים באותו תקציב, ה- CC-270. בהתחלה סברתי שאני לוקח בהכרח את הקליפש כדי שיתאים למה שיש בבית, אבל אחרי האזנה לפאראדיים כבר לא הייתי כ"כ בטוח. האזנתי להם בקפידה כשעה וחצי. מסקנותי היו, שלקליפש יש יותר "אפקט שוט" או "ריסוק אבני כליה", כנראה תודות לטוייטר שופר, אולם הפאראדיים היה מדוייק יותר, "פתוח" וצלול יותר, ובעל בס יותר טוב. יש לציין אולם שההבדלים בינהם היו קטנים למדי, כך שהבחירה היתה קשה.
לבסוף הלכתי על הפאראדיים- העדפתי להקריב במעט את הקוהרנטיות של חזית הסאונד בק"ב (כלומר שהסנטר והקדמיים לא מאותו יצרן), לטובת רמקול שהרשים אותי יותר לחיוב וממילא גוון הצליל שלו דומה מאוד. בחנתי אותו גם בתוספת קליפש רצפתיים, ולא הבחנתי בשום דבר שהציק לי בעקבות חוסר תאימות.
אז זהו. יש פאראדיים, וכעת ק"ב עובד עם שני הרצפתיים הגדולים (שזה שיפור משמעותי כשלעצמו על פני הבוסטון המדפיים), וסנטר דומיננטי מספיק להתמודד איתם.
ומרטין- ניסיתי את הקטע עם פאנטום אימאג'. כן, הסאונד במרכז.. אבל זה ממש לא זה. אני אוהב להגביר את הסנטר על חשבון הקידמיים. בפאנטום אתה לא יכול לעשות זאת. בנוסף, אני בפירוש מעדיף שהסנטר יישמע קצת יותר בהיר ופתוח מהקדמיים. זה היה אחד היתרונות של הפאראדיים על פני הקליפש, ולכן הוא זה שנלקח.
הפכתי את הקליפש לקידמיים ואצתי לי למצוא סנטר.
מצאתי חנות שבעבור שלושת רמקולי הבוסטון תיתן לי סנטר של כ- 3000 ש"ח בלי להוסיף כסף. בעצת מרטין, בחנתי בקפידה את הסנטר קליפש RC-25 בחדר תצוגה שכולו קליפש, כדי שהכל יתאים. אולם, החלטתי בכל זאת לשמוע עוד משהו והביאו לי סנטר של פאראדיים באותו תקציב, ה- CC-270. בהתחלה סברתי שאני לוקח בהכרח את הקליפש כדי שיתאים למה שיש בבית, אבל אחרי האזנה לפאראדיים כבר לא הייתי כ"כ בטוח. האזנתי להם בקפידה כשעה וחצי. מסקנותי היו, שלקליפש יש יותר "אפקט שוט" או "ריסוק אבני כליה", כנראה תודות לטוייטר שופר, אולם הפאראדיים היה מדוייק יותר, "פתוח" וצלול יותר, ובעל בס יותר טוב. יש לציין אולם שההבדלים בינהם היו קטנים למדי, כך שהבחירה היתה קשה.
לבסוף הלכתי על הפאראדיים- העדפתי להקריב במעט את הקוהרנטיות של חזית הסאונד בק"ב (כלומר שהסנטר והקדמיים לא מאותו יצרן), לטובת רמקול שהרשים אותי יותר לחיוב וממילא גוון הצליל שלו דומה מאוד. בחנתי אותו גם בתוספת קליפש רצפתיים, ולא הבחנתי בשום דבר שהציק לי בעקבות חוסר תאימות.
אז זהו. יש פאראדיים, וכעת ק"ב עובד עם שני הרצפתיים הגדולים (שזה שיפור משמעותי כשלעצמו על פני הבוסטון המדפיים), וסנטר דומיננטי מספיק להתמודד איתם.
ומרטין- ניסיתי את הקטע עם פאנטום אימאג'. כן, הסאונד במרכז.. אבל זה ממש לא זה. אני אוהב להגביר את הסנטר על חשבון הקידמיים. בפאנטום אתה לא יכול לעשות זאת. בנוסף, אני בפירוש מעדיף שהסנטר יישמע קצת יותר בהיר ופתוח מהקדמיים. זה היה אחד היתרונות של הפאראדיים על פני הקליפש, ולכן הוא זה שנלקח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מזל טוב!
טוב לראות שבדקת את כל האפשרויות, הרי בשביל זה אנחנו כאן, לא?
טוב לראות שבדקת את כל האפשרויות, הרי בשביל זה אנחנו כאן, לא?
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה רבה עופר ועופר!
אני לא בטוח למה הכוונה ב"תאימות".
לא הפאראדיים ולא הקליפש נשמעו כמו הרצפתיים. איך הם יכולים? הם בנויים שונה לגמרי. אבל את תפקידם, של העברת דיאלוגים, אפקטים וכו' עשו על הצד הטוב ביותר, עם יתרון קל לפאראדיים. אז אם התאמה פירושה שהכל ישמע הרמוני ונעים לאוזן- אז זה אכן כך.
אם הכוונה שישמעו בדיוק אותו הדבר- אז כאמור זה אינו כך לא בזה ולא בזה.
לא חושב גם שהייתי רוצה, נניח, רצפתי שלישי זהה לקדמיים בתור סנטר. נראה לי שסנטרים מעוצבים קצת אחרת כי תפקידם שונה.
-
logankungfu
- חבר ותיק

אגב, כרגע אני מחליף ידנית בין המגברים,
מכיוון שיש לי שני מגברים (רסיבר ק"ב ואינטגרייטד) אך זוג קידמיים אחד. זה לא נורא כ"כ, משום שיש לי "בננות" בקצוות החוטים כך שלא צריך להתעסק עם הברזים המעצבנים של יציאות הרמקולים.
אבל, אני שוקל לקנות ממתג. האם הממתג מוריד את האיכות (משום שיש עוד הסתעפות בדרכו של הסיגנל)? וכמה עולה בערך (ללא שלט)?
אבל, אני שוקל לקנות ממתג. האם הממתג מוריד את האיכות (משום שיש עוד הסתעפות בדרכו של הסיגנל)? וכמה עולה בערך (ללא שלט)?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. על טעם ועל ריח....זה הסוד בכל התחביב הזה.
"תיאורטית" יש הרבה חוקים -
- שכל הרמקולים יהיו זהים. כן. הסנטר אמור להיות אידיאלית זהה לקידמיים וגם לאחוריים.
ככה עושים מיקסים במרבית האולפנים, אז אם לכך התכוון המשורר אז.....
- כל הרמקולים אמורים להישמע באותה עוצמה (במצב TEST TONE למשל) בנקודת הישיבה.
ועוד.
אבל כמו שאמרת, אם אתה מעדיף אישית להגביר את הסנטר (שאגב, ניתן לעשות במצב פאנטום...), זו כמובן זכותך המלאה.
2. סנטרים מעוצבים שונה משיקולי עלות ומשיקולי מקום ואסטתיקה בעיקר.
כמו שאמרתי, באולפנים עושים מיקס בד"כ על חמישה או לפחות שלושה קידמיים זהים.
תסתכל למשל על הסטודיו סקייוואקר של ג'ורג' לוקאס....
3. לצערי, עדיין לא שמעתי פארדאיים. ממה שאני מבין לקליפש ופארדאיים יש גוון צליל דומה?
עוד אנשים יכולים לאשר?
4. ממתג איכותי לא ייפגע.
אתה צריך ממתג לרמקולים, או לשרשר את המגבר לרסיבר.
בכל מקרה, אחזור למשפט הראשון.
תתחדש ותהנה
"תיאורטית" יש הרבה חוקים -
- שכל הרמקולים יהיו זהים. כן. הסנטר אמור להיות אידיאלית זהה לקידמיים וגם לאחוריים.
ככה עושים מיקסים במרבית האולפנים, אז אם לכך התכוון המשורר אז.....
- כל הרמקולים אמורים להישמע באותה עוצמה (במצב TEST TONE למשל) בנקודת הישיבה.
ועוד.
אבל כמו שאמרת, אם אתה מעדיף אישית להגביר את הסנטר (שאגב, ניתן לעשות במצב פאנטום...), זו כמובן זכותך המלאה.
2. סנטרים מעוצבים שונה משיקולי עלות ומשיקולי מקום ואסטתיקה בעיקר.
כמו שאמרתי, באולפנים עושים מיקס בד"כ על חמישה או לפחות שלושה קידמיים זהים.
תסתכל למשל על הסטודיו סקייוואקר של ג'ורג' לוקאס....
3. לצערי, עדיין לא שמעתי פארדאיים. ממה שאני מבין לקליפש ופארדאיים יש גוון צליל דומה?
עוד אנשים יכולים לאשר?
4. ממתג איכותי לא ייפגע.
אתה צריך ממתג לרמקולים, או לשרשר את המגבר לרסיבר.
בכל מקרה, אחזור למשפט הראשון.
תתחדש ותהנה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
היי logankungfu.
אני חשבתי לתומי שיש לך את הסנטר התואם לקדמיים- קליפש,מה שלא.
כנראה לא קראתי טוב.
מקריאה שנייה הבנתי שיש לך סנטר של פארדאיים-שאנו תואם את הקדמיים.
תראה,בדרך כלל מתאימים את הסנטר לקדמיים,ישנה אפילו הנחה.... "שמאותה סידרה"- רוב הסאונד שאנחנו מקבלים בסרטים מגיע מכיוון הקדמי...
לפיכך רצוי מאוד שחיתוך הסאונד יהיה זהה, ולא סאונד "לא תואם"הרי לכול חברת רמקולים יש סאונד שונה בתכלית
אם כל זה-אין כמו מבחן האוזניים,אם זה נישמע לך טוב...אז קרוב לוודאי שזה טוב בשבילך....
אני לא חושב שפארדאיים וקליפש יש גוון צליל דומה! אני שמעתי אחרת. קליפש יותר מידי בומבסטי וצעקני לטעמי.
ולעומת זאת,הפארדאיים יותר מרוסן, ובחלק מהמקרים המום מעט,{לטעמי} אני מדבר על כמה מהדגמים ששמעתי אצל סטריאו סטאר.
מעבר לזה,לא חושב שיש משמעות{גדולה} לרמקולים אחוריים, לפי דעתי הם יכולים להיות מחברה אחרת,ולא זהים לקדמיים!
עופר.
=======================================
כנראה לא קראתי טוב.
מקריאה שנייה הבנתי שיש לך סנטר של פארדאיים-שאנו תואם את הקדמיים.
תראה,בדרך כלל מתאימים את הסנטר לקדמיים,ישנה אפילו הנחה.... "שמאותה סידרה"- רוב הסאונד שאנחנו מקבלים בסרטים מגיע מכיוון הקדמי...
לפיכך רצוי מאוד שחיתוך הסאונד יהיה זהה, ולא סאונד "לא תואם"הרי לכול חברת רמקולים יש סאונד שונה בתכלית
אם כל זה-אין כמו מבחן האוזניים,אם זה נישמע לך טוב...אז קרוב לוודאי שזה טוב בשבילך....
אני לא חושב שפארדאיים וקליפש יש גוון צליל דומה! אני שמעתי אחרת. קליפש יותר מידי בומבסטי וצעקני לטעמי.
ולעומת זאת,הפארדאיים יותר מרוסן, ובחלק מהמקרים המום מעט,{לטעמי} אני מדבר על כמה מהדגמים ששמעתי אצל סטריאו סטאר.
מעבר לזה,לא חושב שיש משמעות{גדולה} לרמקולים אחוריים, לפי דעתי הם יכולים להיות מחברה אחרת,ולא זהים לקדמיים!
עופר.
=======================================
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 03/12/2005 16:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
logankungfu
- חבר ותיק

שיגעתי את בעלי החנות יותר משעה וחצי,
והאזנתי לשני הסנטרים עם קידמיים של קליפש וגם לללא קדמיים בכלל.
ההבדל בינהם היה ממש זניח, כאשר הפאראדיים לוקח בתחום הפתיחות והדיוק, אבל בנקודות ולא בנוק- אאוט.
ואף אחד משניהם, אף אחד, לא נשמע כמו הקידמיים. שניהם היו בהירים יותר בכל מקרה, ואני ממש לא מרגיש את זה בסרט אלא לטובה. ןאני מדגיש- גוון הצליל של הפאראדיים והקליפש היה דומה מאוד.
ההבדל בינהם היה ממש זניח, כאשר הפאראדיים לוקח בתחום הפתיחות והדיוק, אבל בנקודות ולא בנוק- אאוט.
ואף אחד משניהם, אף אחד, לא נשמע כמו הקידמיים. שניהם היו בהירים יותר בכל מקרה, ואני ממש לא מרגיש את זה בסרט אלא לטובה. ןאני מדגיש- גוון הצליל של הפאראדיים והקליפש היה דומה מאוד.
תתחדש ותהנה
היו לי בעבר שני סנטרים של פארדיים
ה180 וה450 רפרנס
נהנתי משניהם-היו מעולים
כל הכבוד לחנות שהסכימה להחליף לך ציוד ראש בראש
תדע שזה כמעט לא קיים ולא נהוג בימים טרופים אלו
ישראל
ה180 וה450 רפרנס
נהנתי משניהם-היו מעולים
כל הכבוד לחנות שהסכימה להחליף לך ציוד ראש בראש
תדע שזה כמעט לא קיים ולא נהוג בימים טרופים אלו
ישראל
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
תרשו לי לצאת חוצץ....
אני בעלים של סטודיו 40 והוא אינו דומה לקליפש,אומנם שניהם על הצד הבהיר
של הסכלה אבל ל ד ע ת י הפרדיים יותר נטורליים
מצטער הייתי חייב להגן על כבודם
אני בעלים של סטודיו 40 והוא אינו דומה לקליפש,אומנם שניהם על הצד הבהיר
של הסכלה אבל ל ד ע ת י הפרדיים יותר נטורליים
מצטער הייתי חייב להגן על כבודם
ויש כבוד.....
אכן הסטודיו 40 -שהיה לי גם אותו ביחד עם הסנטר 450 הוא רמקול מדהים
לדעתי אחד המוצלחים בכל סדרת הרפרנס של פארדיים
הוא לא רואה את הקליפש ממטר....
לדעתי אחד המוצלחים בכל סדרת הרפרנס של פארדיים
הוא לא רואה את הקליפש ממטר....
-
logankungfu
- חבר ותיק

חברה, אני דובר את שתי השפות..
גוון הצליל היה דומה מאוד לאוזני ולאוזני בעלי החנות בסנטר בלבד. לא נבדקו רמקולים זה מול זה משום סוג אחר. והקליפש שלי נשמעים נהדר (לי), אבל קחו בחשבון שהרבה השתנה בקליפש מאז- הם בני 10 בערך, רצפתיים גדולים מדגם CF-2.
תרשו לי להמליץ על החנות- לגאסי אודיו בצומת קריית אתא.
תרשו לי להמליץ על החנות- לגאסי אודיו בצומת קריית אתא.
-
logankungfu
- חבר ותיק

גם אני הייתי רוצה לדעת..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים