תוכנת הקלטה רזה וקלה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
parvin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני מספר ימים נאלצתי לפרמט ולהתקין מחדש את ה-HTPC. לפני כן, השתמשתי ב-WinTV Scheduler ו-WinTV2000 להקלטות מהטלוויזיה. כעת, לאחר התקנה מחודשת, WinTV Scheduler אינו מזהה את כניסות WinTV2000 (הוט ויס) ולכן אינו יכול לשמש יותר כמקליט.

היתרון הגדול שבתוכנות אלו הוא קלות השימוש וההפעלה שלהן, יותר מכך אינני צריך. WinTV Scheduler אפילו אינו רץ ברקע, אלא משתמש ב- Scheduled Tasks עבור הקלטות. בחיפוש בפורומים נתקלתי בהמלצה חוזרת להסיר את התוכנות הללו ולהחליפן בתוכנות כגון SageTV, Media Portal ואחרות. חסרונן, מבחינתי, הוא ההתקנה המסורבלת ועודף התכונות שכלל איני מעוניין בהן.

לפיכך, אבקש את עזרתכם בשני הנושאים הבאים:
כיצד ניתן להגדיר ב-WinTV Scheduler את כניסות ה-Composite כפי שמוגדרות ב- WinTV2000?
לחילופין, האם יש תוכנת הקלטה פשוטה ורזה, לא יותר ממכשיר ווידאו, שתעשה את העובדה מבלי לנסות ולנהל לי את ספריות המוזיקה והסרטים?

אבי

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

הי אבי,
לא אישית לא יצא להשתמש בתוכנה למרות שהיא מותקנת על המחשב שלי. מסכים איתך שאם אין צורך בפונקציונליות רבה אזי אפשר להשתמש בתוכנות הפשוטות.
האם אתה עובד על ויסטה? אפשרות אחת זה VMC
אם אתה עובד על XP - אפשרי לנסות להבין מה השתנה ב WINTV ולהעזר בתמיכה שלהם.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ברוכים הבאים למועדון. אני מזהיר מראש, חשוך וקר אצלנו. אני מחפש תשובה לשאלה המאוד מאוד פשוטה הזו כבר למעלה משנה. גם אני רציתי בסך הכל תוכנת לכידה פשוטה, שתאפשר לי ללחוץ על RED ו STOP ממש כמו פעם, במכשירים נורמלים. (כרטיס הטלביזיה שלי מותאם למדיה סנטר, ולכן הגיע ללא תוכנה). גם אותי שלחו למדיה סנטר ולמבחר תוכנות שנמצאות בשימוש אצל דרי הפורום השונים. ושוב, לא רוצה לוחות שידורים, לא רוצה לתכנת. כולו מעוניין להעביר קלטות וידאו למחשב. אם תשמע על טכנולוגיה זמינה, אנא, רחמים, שתף אותי.

בינתיים הרמתי ידיים וזנחתי את החלום. הויסטה מקליט לי תוכניות טלביזיה פעמיים בחודש, והרי קלטות הוידאו שלי עדיין מאופסנים בצד ומסתכלים עלי בבוז.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

למה לא להשתמש באופציית ההקלטה הידנית של הויסטה מדיה סנטר?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

benzizbit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה #5 

נסה את WINDRV (ישנה עובדת רק עם XP) יכול להיות שיש שם מה שאתה צריך

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

WINDVR, לא?

benzizbit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה #7 

נכון WINDVR ,
:oops:
- תודה pixies :)

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא משתמש באופציית ההקלטה הידנית בויסטה, בעיקר מכיוון שאין אופציה כזו. כשלוחצים על REC, בדומה לYES MAX, המחשב משכנע את עצמו שביקשתי להקליט את התוכנית שמשודרת ברגע זה, ונאמן לאותו היגיון, ההקלטה תסתיים ברגע סיום אותה תוכנית על פי לוח השידורים. קיימת אפשרות לכוון הקלטה עם זמן התחלה וזמן סוף, אבל גם זה מסורבל מידי.

דבר נוסף, אני מעדיף שיטה שתלכוד לפורמט שתוכנות עריכה מכירות, ולא לקובץ המשובט של ויסטה.

כאמור, כל הכוונה היא להעביר קלטות וידאו לקבצי DVD. כשבדרך אוכל לערוך אותך קלות. ברמה של להוריד שלוש דקות מהתחלה ושש באמצע. אני לא הולך לערוך מחדש אפקטים במטריקס.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אם אתה מתכנת הקלטה ידנית (Channel And Time), אז בהנחה שאתה לא יודע בדיוק מתי ההקלטה תסתיים, מה שאתה תמיד יכול לעשות זה לקבוע הקלטה מעכשיו ועד עוד כמה שעות, הרבה יותר מהזמן המשוער של ההקלטה.
אחרי שההקלטה החלה, תמיד אפשר ללכת שוב לתפריט ה-Recorded TV, לבחור את ההקלטה שמתבצעת כעת ולבחור Stop Recording כדי לסיים את ההקלטה.
אין ספק שזה פחות נוח מכפתורים פשוטים וטיפשים של REC ו-STOP אבל זה קיים. אני השתמשתי בזה הרבה בימים האחרונים כדי להקליט תכניות מה-VOD של הוט - הופעות רוק שיש רק החודש בחינם.

כדי להפוך את הקובץ מ-DVR-MS ל-MPEG פשוט אתה יכול להשתמש ב-DVRMSToolBox.

אפשרות נוספת, ה-MCEBuddy:
http://mcebuddy.com
שממיר אוטומטית את קבצי ה-DVR-MS לפורמט חסכוני יותר כמו DIVX או H.264 האיכותי יותר. קבצי AVI שה-MCEBuddy מכין אפשר בקלות לחתוך ללא איבוד איכות ע"י שימוש בתוכנת העריכה הפשוטה והחינמית VirtualDub במצב של Video-Direct Stream Copy.

וכמובן, אפשר פשוט לנסות את ה-WINDVR, תוכנה מצויינת, רזה ופשוטה.

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

המון תודה. מבטיח לנסות. אגב, ה H264 הנ"ל חינמי וניתן לעריכה ב VirtualDub? מתנצל על הבורות, לא חושב שאי פעם שמעתי עליו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

התוכנות MCEBuddy, DVRMSToolBox ו-Virtual Dub הן חינמיות.
התוכנה WINDVR לא חינמית, אבל אפשר להוריד ולנסות אותה ל-30 יום.
H.264 זה לא תוכנה, אלא סוג של קודק (חינמי בתוכנות שציינתי).
ב-Virtual Dub תוכל לערוך כל קובץ AVI שה-MCEBuddy יוצר בהמרות שלו (גם מסוג DIVX וגם מסוג H.264). העריכה בו מאוד פשוטה: מעלים את הקובץ, בוחרים במוד של Video-Direct Stream Copy (כלומר ללא Processing וללא איבוד איכות), ואז פשוט מסמנים תחילת עריכה וסוף עריכה בנקודות ההתחלה והסיום של מה שהקלטת כדי להוריד את ה"זנבות" ועושים Save AVI.

parvin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #12 

אני חושש ש-WINDVR כבר אינה קיימת יותר...

הסרתי את כל רכיבי WinTV והתקנתי מחדש, הפעם מאותה חבילת תוכנות ולא מחבילות שונות עליהן צויין שהן המעודכנות ביותר באתר Hauppauge.

הפעם WinTV Scheduler זיהה ערוצים (זאת אומרת כניסות שונות לכרטיס הראשי וכרטיס ההרחבה שלו), אולם לא היה מסוגל להחליף ביניהם, אלא רק להקליט את הערוץ האחרון שכוון.

הפתרון לכך היה שינוי אופן ההקלטה מחבוי לגלוי (Foreground vs. Background). עבור Hauppauge אלו שתי תוכנות שונות, כאשר הגלוי הינו WinTV2000, היכן שכיילתי את הערוצים.

אבי

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”