שינוי מקודדים במדיה סנטר, ויחס מסך 16:9

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tlerman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
רציתי לדעת היכן נמצאות ההגדרות של באילו מקודדים הווינדווס מדיה סנטר משתמש (דרך נגנים אחרים התמונה מצויינת אך דרך המדיה סנטר הצבעים גרועים),
ובנוסף היכן אני יכול להגדיר שלא יהיו הפסים השחורים (letterbox )

תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

איזה קבצים? הקלטות DVR-MS? קבצי AVI? קבצי MKV? האם התקנת אך ורק Haali Media Spliiter + FFDShow Tryouts ונמנעת מהתקנת חבילות קודקים הרסניות כמו K-Lite?
כדי לשנות יחס תמונה לחץ על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ובחר Zoom.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ל VMC - בניגוד למדיה פורטל למשל - אין מנהל קודקים משלו. לכן קשה מאוד לקבוע מי יפענח מה כאשר יש ריבוי של התקנות נגנים וחבילות קודקים במחשב.

בשביל לעשות קצת סדר בבלגן צריך לזכור ש:

1. יש מספר פורמטים שתמיד יפוענחו על ידי ה VMC עצמו ללא שימוש במקודדים חיצוניים. הפורמטים האלו הם mpeg-2, WMV ובאודיו mp3 ו WMA. . קבצי mpeg-2 לצורך העניין כוללים גם TS, קבצי DVR-MS וכמובן שגם DVD

2. לגבי יתר הפורמטים, כמו VC-1 או H.264 שנהוגים בקבצי MKV למשל, ה VMC יפעיל את המקודדים לפי ה merit שלהם. יש הסבר על קביעת ה merit במדריך למחשבים חלשים (לא ישים כל כך למחשבים עם Vista) כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

ל VMC אין גם מפצל מדיה לקבצים שאינם כלולים בפורמטים שהוא מפענח בעצמו. לכן צריך להתקין מפצל מדיה חיצוני והמפצל המומלץ הוא Haali media Splitter . יש כאן באתר מדריך שכתבתי על הדרך הנכונה להתקין ולקנפג אותו. אם אין מפצל מדיה לא תגיע בכלל לשלב שבו הקבצים ישלחו לקודקים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”