הצילו !!!! אכות ממש גרועה בפלזמה SONY
יש לי SONY 42X1 רזולוציה של 1024 על 768 וממיר 3100 של יס והאכות ממש גרועה אבל ממש. למען האמת גם DVD לא נראה ממש טוב.
אני מחובר ב RCA דרך רסיבר של HK לקופוזיט נדמה לי, בנוסף הפלזמה מקבלת DVI , קומפוננט/RGB ו-S ווידאו אבל אין לי איך לנצל את הכניסות הטובות יותר.
האם הפגיעה באכות היא מה RCA ???
בנוסף הפלזמה היא מוניטור בלבד ללא טיונר, האם זה משפיע???
האם מחשב + כרטיס מסך חזק עם DVI שינהל הכל יעזור???
אני מחובר ב RCA דרך רסיבר של HK לקופוזיט נדמה לי, בנוסף הפלזמה מקבלת DVI , קומפוננט/RGB ו-S ווידאו אבל אין לי איך לנצל את הכניסות הטובות יותר.
האם הפגיעה באכות היא מה RCA ???
בנוסף הפלזמה היא מוניטור בלבד ללא טיונר, האם זה משפיע???
האם מחשב + כרטיס מסך חזק עם DVI שינהל הכל יעזור???
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מדובר במסך יחסית חדש ואין סיבה שהוא יראה גרוע באופן קיצוני כ"כ.
לגבי הכניסות, אתה מתאר את אפשרות החיבור הכי גרועה שניתן לחשוב עליו...
דבר ראשון עליך לבדוק עם היבואן או בספר המסך אם יש לך אפשרות לכניסת SCART/RGBcvS. אם זה ניתן, עליך לרכוש כבל SCART ל-4xBNC (יש מבצע עליו לחברי האתר).
אם אין זה ניתן אפשרויותיך הם או SVIDEO או קומפוננט.
בשביל SVIDEO עליך לרכוש ממיר קטן של SCART ל-SVIDEO (בהום סנטר) ולעשות שימוש בכבל SVIDEO איכותי שתרכוש בחנות טובה. עליך להעביר את הממיר למצב SVIDEO (תחפש בפורומים, יש כאן תיאור איך לעשות זאת).
אפשרות איכותית יותר היא גם יקרה יותר ודורשת רכישה של TRANSCODER (גם עליו יש מחיר מיוחד לחברי האתר). הדבר דורש כבל SCART-SCART, העברה של הממיר למצב RGB, ושימוש בכבל קומפוננט. זו האופציה האיכותית ביותר, במידה ואין למסך שלך אפשרות כניסת RGBcvS.
לגבי הכניסות, אתה מתאר את אפשרות החיבור הכי גרועה שניתן לחשוב עליו...
דבר ראשון עליך לבדוק עם היבואן או בספר המסך אם יש לך אפשרות לכניסת SCART/RGBcvS. אם זה ניתן, עליך לרכוש כבל SCART ל-4xBNC (יש מבצע עליו לחברי האתר).
אם אין זה ניתן אפשרויותיך הם או SVIDEO או קומפוננט.
בשביל SVIDEO עליך לרכוש ממיר קטן של SCART ל-SVIDEO (בהום סנטר) ולעשות שימוש בכבל SVIDEO איכותי שתרכוש בחנות טובה. עליך להעביר את הממיר למצב SVIDEO (תחפש בפורומים, יש כאן תיאור איך לעשות זאת).
אפשרות איכותית יותר היא גם יקרה יותר ודורשת רכישה של TRANSCODER (גם עליו יש מחיר מיוחד לחברי האתר). הדבר דורש כבל SCART-SCART, העברה של הממיר למצב RGB, ושימוש בכבל קומפוננט. זו האופציה האיכותית ביותר, במידה ואין למסך שלך אפשרות כניסת RGBcvS.
אל תילחץ
תעשה בדיוק מה שעופר המליץ לך
כל אחת מהאפשרויות תביא לשיפור דראמטי באיכות התמונה
לאחר שינוי צורת החיבור תבצע כיוונים וכיול לפלאזמה-אוליי בעזרת השירות של המקום ממנו קנית ואז תגיע לאופטימום-אל תשכח שבמסכי HDשידורי כבלים נראים לעיתים טיפה פחות טוב ממסכיEDTVעקב הרזולוציה הגבוהה
את הדי וי די תחבר בכניסה איכותית יותר לפי האפשרויות והסדר הבא
DVI
קומפוננט
S-VIDEO
וגם שם תכבל שיפור
בהצלחה
כל אחת מהאפשרויות תביא לשיפור דראמטי באיכות התמונה
לאחר שינוי צורת החיבור תבצע כיוונים וכיול לפלאזמה-אוליי בעזרת השירות של המקום ממנו קנית ואז תגיע לאופטימום-אל תשכח שבמסכי HDשידורי כבלים נראים לעיתים טיפה פחות טוב ממסכיEDTVעקב הרזולוציה הגבוהה
את הדי וי די תחבר בכניסה איכותית יותר לפי האפשרויות והסדר הבא
DVI
קומפוננט
S-VIDEO
וגם שם תכבל שיפור
בהצלחה
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
לא יודע אם שמתם לב...
שמעון(?) למה אתה עובר דרך הרסיבר??
כמובן שרצוי לעשות מה שעופר המליץ,אבל לא רצוי לעבור דרך הרסיבר.
חבר ישירות למסך.
שמעון(?) למה אתה עובר דרך הרסיבר??
כמובן שרצוי לעשות מה שעופר המליץ,אבל לא רצוי לעבור דרך הרסיבר.
חבר ישירות למסך.
תודה על העצות, ואכן שפור מסוים אבל לא כמצופה...
מעבר לS וידאו דרך SCART לא שיפר משמעותית את יס, הבנתי שהאכות הירודה כנראה תשאר עד עד שהם יחליטו לדחוס קצת פחות או עד שאנשים יתלוננו מספיק ואת זה אני מתכוון לעשות !!! אולי ניתן להרים עצומה דרך הפורום למען איכות טובה יותר, מספר האנשים בעלי מסכים מתקדמים הולכת וגדלה ולדעתי יש מקום לשפור האכות אפילו על חשבון כמות הערוצים.
DVD דרך RGB אכן נראה הרבה יותר טוב, אבל עדין נייתן להבחין במעברי צבעים לא חלקים, יש רעיונות ??
מעבר דרך הרסיבר: חיברתיאת הווידאו ישירות למסך, תודה...אבל האם לא קיממת עכשין האפשרות לDELAY שונה של האודיו ???
תודה על העזרה...
DVD דרך RGB אכן נראה הרבה יותר טוב, אבל עדין נייתן להבחין במעברי צבעים לא חלקים, יש רעיונות ??
מעבר דרך הרסיבר: חיברתיאת הווידאו ישירות למסך, תודה...אבל האם לא קיממת עכשין האפשרות לDELAY שונה של האודיו ???
תודה על העזרה...
תוכל להסביר מה זה בדיוק מעברי צבעים לא חלקים ?
קשה לי להבין מה בדיוק אתה רואה אבל זה לא נכון להגדיר את התמונה של יס כאיכות ירודה ( הכל יחסי ) אבל אני רואה בצורה טובה מאוד שידורי טלוויזיה בפלזמה כמו עוד הרבה אנשים בפורום זה,גם לי קשה להאמין שזו בעיה של הפלזמה כי זה דגם חדש יחסית .
קשה לי להבין מה בדיוק אתה רואה אבל זה לא נכון להגדיר את התמונה של יס כאיכות ירודה ( הכל יחסי ) אבל אני רואה בצורה טובה מאוד שידורי טלוויזיה בפלזמה כמו עוד הרבה אנשים בפורום זה,גם לי קשה להאמין שזו בעיה של הפלזמה כי זה דגם חדש יחסית .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
banding יכול להשתפר כתוצאה של כיול, אבל בד"כ הוא מגבלה של מס' הצבעים במסך (כלומר, מגבלה אינהרנטית).
תופעת ה-banding שאתה מתאר הינה (לפחות בחלקה) תוצר של טכנולוגית התצוגה (plasma במקרה שלך). כל טכנולוגית תצוגה בה עוצמת ההארה של פיקסל נשלטת בתהליך דיגיטלי כמו בפלאזמה או DLP (בניגוד ל-CRT ו-LCD), תציג במידה מסוימת רעשי קוואנטיזציה שייראו כ-false contouring או banding. זוהי מגבלה של הטכנולוגיה הנובעת מתדר מיתוג פיקסלים קבוע ומקיומם של מספר סופי של רמות הארה דיסקרטיות.
עיבוד וידאו נחות ב-8 ביט (במקום 10 או 12) יכול אף להחמיר את התופעה ע"י יצירת חפיפות ומרווחים ב-grayscale.
רוב מסכי הפלאזמה יממשו סוג של dithering להחלשת התופעה (על חשבון אובדן החדות).
מגבלה טכנולוגית זו תבוא לידי ביטוי גם ב-temporal dithering כתוצאה מ-pulse width modulation. תופעה זו תופיע בעיקר ברמות הארה נמוכות של התמונה כמעין "רעש" או "נמלים זוחלות".
זוהי הטכנולוגיה, אלו המגבלות. בחרת בפלאזמה - צריך ללמוד לחיות איתן.
עיבוד וידאו נחות ב-8 ביט (במקום 10 או 12) יכול אף להחמיר את התופעה ע"י יצירת חפיפות ומרווחים ב-grayscale.
רוב מסכי הפלאזמה יממשו סוג של dithering להחלשת התופעה (על חשבון אובדן החדות).
מגבלה טכנולוגית זו תבוא לידי ביטוי גם ב-temporal dithering כתוצאה מ-pulse width modulation. תופעה זו תופיע בעיקר ברמות הארה נמוכות של התמונה כמעין "רעש" או "נמלים זוחלות".
זוהי הטכנולוגיה, אלו המגבלות. בחרת בפלאזמה - צריך ללמוד לחיות איתן.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one