הצילו !!!! אכות ממש גרועה בפלזמה SONY

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yshimoni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי SONY 42X1 רזולוציה של 1024 על 768 וממיר 3100 של יס והאכות ממש גרועה אבל ממש. למען האמת גם DVD לא נראה ממש טוב.
אני מחובר ב RCA דרך רסיבר של HK לקופוזיט נדמה לי, בנוסף הפלזמה מקבלת DVI , קומפוננט/RGB ו-S ווידאו אבל אין לי איך לנצל את הכניסות הטובות יותר.
האם הפגיעה באכות היא מה RCA ???
בנוסף הפלזמה היא מוניטור בלבד ללא טיונר, האם זה משפיע???
האם מחשב + כרטיס מסך חזק עם DVI שינהל הכל יעזור???

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78869
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

מדובר במסך יחסית חדש ואין סיבה שהוא יראה גרוע באופן קיצוני כ"כ.

לגבי הכניסות, אתה מתאר את אפשרות החיבור הכי גרועה שניתן לחשוב עליו...

דבר ראשון עליך לבדוק עם היבואן או בספר המסך אם יש לך אפשרות לכניסת SCART/RGBcvS. אם זה ניתן, עליך לרכוש כבל SCART ל-4xBNC (יש מבצע עליו לחברי האתר).

אם אין זה ניתן אפשרויותיך הם או SVIDEO או קומפוננט.

בשביל SVIDEO עליך לרכוש ממיר קטן של SCART ל-SVIDEO (בהום סנטר) ולעשות שימוש בכבל SVIDEO איכותי שתרכוש בחנות טובה. עליך להעביר את הממיר למצב SVIDEO (תחפש בפורומים, יש כאן תיאור איך לעשות זאת).

אפשרות איכותית יותר היא גם יקרה יותר ודורשת רכישה של TRANSCODER (גם עליו יש מחיר מיוחד לחברי האתר). הדבר דורש כבל SCART-SCART, העברה של הממיר למצב RGB, ושימוש בכבל קומפוננט. זו האופציה האיכותית ביותר, במידה ואין למסך שלך אפשרות כניסת RGBcvS.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

אל תילחץ

שליחה #3 

תעשה בדיוק מה שעופר המליץ לך
כל אחת מהאפשרויות תביא לשיפור דראמטי באיכות התמונה
לאחר שינוי צורת החיבור תבצע כיוונים וכיול לפלאזמה-אוליי בעזרת השירות של המקום ממנו קנית ואז תגיע לאופטימום-אל תשכח שבמסכי HDשידורי כבלים נראים לעיתים טיפה פחות טוב ממסכיEDTVעקב הרזולוציה הגבוהה
את הדי וי די תחבר בכניסה איכותית יותר לפי האפשרויות והסדר הבא
DVI
קומפוננט
S-VIDEO
וגם שם תכבל שיפור
בהצלחה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #4 

לא יודע אם שמתם לב...
שמעון(?) למה אתה עובר דרך הרסיבר?? 8O
כמובן שרצוי לעשות מה שעופר המליץ,אבל לא רצוי לעבור דרך הרסיבר.
חבר ישירות למסך.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

yshimoni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
קיבל תודות: 0

תודה על העצות, ואכן שפור מסוים אבל לא כמצופה...

שליחה #5 

מעבר לS וידאו דרך SCART לא שיפר משמעותית את יס, הבנתי שהאכות הירודה כנראה תשאר עד עד שהם יחליטו לדחוס קצת פחות או עד שאנשים יתלוננו מספיק ואת זה אני מתכוון לעשות !!! אולי ניתן להרים עצומה דרך הפורום למען איכות טובה יותר, מספר האנשים בעלי מסכים מתקדמים הולכת וגדלה ולדעתי יש מקום לשפור האכות אפילו על חשבון כמות הערוצים.

DVD דרך RGB אכן נראה הרבה יותר טוב, אבל עדין נייתן להבחין במעברי צבעים לא חלקים, יש רעיונות ??

מעבר דרך הרסיבר: חיברתיאת הווידאו ישירות למסך, תודה...אבל האם לא קיממת עכשין האפשרות לDELAY שונה של האודיו ???

תודה על העזרה...

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

תוכל להסביר מה זה בדיוק מעברי צבעים לא חלקים ?
קשה לי להבין מה בדיוק אתה רואה אבל זה לא נכון להגדיר את התמונה של יס כאיכות ירודה ( הכל יחסי ) אבל אני רואה בצורה טובה מאוד שידורי טלוויזיה בפלזמה כמו עוד הרבה אנשים בפורום זה,גם לי קשה להאמין שזו בעיה של הפלזמה כי זה דגם חדש יחסית .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

הוא מתכוון ל-COLOR BANDING.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

השאלה איך ה BANDING מגיע , אם זה בצורה חמורה ואין בעיה של חיבורים אז אולי המסך לא איכותי , בשבוע הקרוב אני אקפוץ לראות אותו בחנות .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78869
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #9 

banding יכול להשתפר כתוצאה של כיול, אבל בד"כ הוא מגבלה של מס' הצבעים במסך (כלומר, מגבלה אינהרנטית).

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

תופעת ה-banding שאתה מתאר הינה (לפחות בחלקה) תוצר של טכנולוגית התצוגה (plasma במקרה שלך). כל טכנולוגית תצוגה בה עוצמת ההארה של פיקסל נשלטת בתהליך דיגיטלי כמו בפלאזמה או DLP (בניגוד ל-CRT ו-LCD), תציג במידה מסוימת רעשי קוואנטיזציה שייראו כ-false contouring או banding. זוהי מגבלה של הטכנולוגיה הנובעת מתדר מיתוג פיקסלים קבוע ומקיומם של מספר סופי של רמות הארה דיסקרטיות.

עיבוד וידאו נחות ב-8 ביט (במקום 10 או 12) יכול אף להחמיר את התופעה ע"י יצירת חפיפות ומרווחים ב-grayscale.

רוב מסכי הפלאזמה יממשו סוג של dithering להחלשת התופעה (על חשבון אובדן החדות).

מגבלה טכנולוגית זו תבוא לידי ביטוי גם ב-temporal dithering כתוצאה מ-pulse width modulation. תופעה זו תופיע בעיקר ברמות הארה נמוכות של התמונה כמעין "רעש" או "נמלים זוחלות".

זוהי הטכנולוגיה, אלו המגבלות. בחרת בפלאזמה - צריך ללמוד לחיות איתן.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”