גניבת משחקים - 2 הסנט שלי
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73420
- שם מלא: ערן
לבקשתם של כמה מגולשי האתר, וכתוצאה מתגובת בת'רד הנ"ל:
http://www.hometheater.co.il/vt68251.Ge ... 7%90%D7%9F...
הנה הדיעה שלי:
כיום כשניתן להזמין משחקים מחו"ל במחיר שפוי (20-60 דולר, תלוי במשחק) - אין שום סיבה בעולם להוריד משחקים פרוצים. כל נימוק/סיבה שהעלו ויעלו פה היא תירוץ בלבד. ומי שמשלה את עצמו שהורדת משחקים זו לא גניבה, בהחלט יכול להמשיך להשלות את עצמו ולהרגיע את המצפון שלו בתואנות שווא, אבל אני בטוח שעמוק בפנים רובכם מבינים זה תירוץ ולא סיבה לגיטימית.
הפעמים היחידות בהם אני מוריד משחק פרוץ מהרשת היא במקרה ואין דמו ואני לא בטוח ב 100 אחוז שאהנה מהמשחק. במקרה כזה אני מוריד פרוץ, משחק שלב אחד ואם אני נהנה אני רוכש את המשחק. אם לא, אני מוחק אותו. לא חוקי, אבל לא מסריח כמו להוריד פרוץ ולשחק את כל המשחק (או את רובו) בלי לשלם למפתחים בכל מקרה. במקרה שכזה המצפון שלי שקט, אם הורדתי ולא נהניתי, ומחקתי, אף אחד לא נפגע.
אז נכון - המחיר בארץ לא שפוי - אבל מי מכריח אתכם לקנות בארץ?!
http://www.hometheater.co.il/vt68251.Ge ... 7%90%D7%9F...
הנה הדיעה שלי:
כיום כשניתן להזמין משחקים מחו"ל במחיר שפוי (20-60 דולר, תלוי במשחק) - אין שום סיבה בעולם להוריד משחקים פרוצים. כל נימוק/סיבה שהעלו ויעלו פה היא תירוץ בלבד. ומי שמשלה את עצמו שהורדת משחקים זו לא גניבה, בהחלט יכול להמשיך להשלות את עצמו ולהרגיע את המצפון שלו בתואנות שווא, אבל אני בטוח שעמוק בפנים רובכם מבינים זה תירוץ ולא סיבה לגיטימית.
הפעמים היחידות בהם אני מוריד משחק פרוץ מהרשת היא במקרה ואין דמו ואני לא בטוח ב 100 אחוז שאהנה מהמשחק. במקרה כזה אני מוריד פרוץ, משחק שלב אחד ואם אני נהנה אני רוכש את המשחק. אם לא, אני מוחק אותו. לא חוקי, אבל לא מסריח כמו להוריד פרוץ ולשחק את כל המשחק (או את רובו) בלי לשלם למפתחים בכל מקרה. במקרה שכזה המצפון שלי שקט, אם הורדתי ולא נהניתי, ומחקתי, אף אחד לא נפגע.
אז נכון - המחיר בארץ לא שפוי - אבל מי מכריח אתכם לקנות בארץ?!
- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
אם ככה אתה חסיד אומות העולם! כל הכבוד...
לא מוריד שירים, סרטים,סדרות?
משהו לא חוקי יש אצלך בביית?
משהו שלא שילמת עליו? שוחד...? 
לא מוריד שירים, סרטים,סדרות?
משהו לא חוקי יש אצלך בביית?
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
Huber כתב:הורדתי את הפרק הראשון והשני - שווה לצפות? כרגע היא לא מקבלת ציונים מבריקים:
http://www.tv.com/true-blood/show/74645/episode.html...
Huber כתב:אם בלקצר הכוונה להביא שנה אחרי (במקרה הטוב) אז לא - זה לא ממש יעבוד להם. הדרך היחידה למנוע הורדות היא להביא את הסידרה בד בבד במקביל לשידור בחו"ל. בשנים האחרונות כמעט שום סידרה שאני רואה קבוע אינני רואה ב"טלוויזיה" (YES/HOT) אלא מוריד מהרשת יום אחרי שהיא משודרת בחו"ל....
Huber כתב:אני מוריד הרבה יותר מזה בלילה של הורדות ממוצע - אז למה לא? חוצמזה, ראיתי סירטי HD גם ב8-10 גיגה.
המשתנה השני הוא מכירם של הנגנים. לפני שמחיר של נגן לא ירד משמעותית מתחת למחיר PS3 (אני מדבר על מתחת לחצי ויותר), אין הצדקה לקנות נגן ייעודי.
ד"א - אתמול למדתי שה PS3 לא מנגן DOLBY TRUE HD. די הופתעתי, הרי טכנית לא אמורה להיות לא בעייה ובתור נגן BR הוא אמור לתמוך בזה, לא?...
MartinHSabag כתב:כי אני מנהל עליו את כל ההורדות למשל ואני לא רוצה להדליק את המקרן, רק כדי לבדוק משהו......
*************************************************************************************MartinHSabag כתב:ובאותו נושא:
HDBITS בהורדות חופשי (ללא ספירה של ה-RATIO) עד סוף השנה לרגל החג....
מדבריך משתמע שחוסר הלגיטימציה נובעת מהאפשרות הקיימת היום (ובשנים האחרונות) לקנות משחקים במחיר נורמלי להבדיל מהמחיר המקומי - רוצה לומר, אם האפשרות הזו לא הייתה קיימת, האם הורדת משחקים הייתה הופכת לגטימית בעינייך ולא לתרוץ סתמי? כיצד אתרי מכירת ה- DVD וה- Blue Ray משתלבים בטיעון שלך?Huber כתב:כיום כשניתן להזמין משחקים מחו"ל במחיר שפוי (20-60 דולר, תלוי במשחק) - אין שום סיבה בעולם להוריד משחקים פרוצים....
אני חייב לציין שהנושא הזה מאוד משעשע אותי.
חלק מאוד מרשים של באי הפורום הזה מורידים תכני וידאו כאילו אין מחר ואין MPAA ואפילו מתגאים בהיותם משתמשי קצה "מתוחכמים" על פי הגדרתם (להבדיל מעםישראלחי שמחכה שזה ישודר או הולך לספריית הוידאו) וזה כולל מנהלים, עורכים ושאר משתתפים רמי דרג.
תוכנות Torrent, newsgroups וכו' שורצות על המחשב שלהם כאילו הגיעו ביחד עם מערכת ההפעלה וזה "בסדר". עד כמה זה בסדר? ובכן, כולם מורידים, כולם צופים בסדרות לפני שהן משודרות בכבלים או בלווין או לפעמים בסדרות שבכלל לא מופיעות בלוח השידורים אבל דיבור ישיר על הורדה של תוכן וידאו לא חוקי - הס מלהזכיר. "אנחנו לא עוסקים כאן בתוכן לא חוקי" פרט לעובדה שחלק נרחב מהדיונים בפורום "סרטים וטלויזיה כללי" או "HDTV ומקורות וידאו" עוסק בדיוק בזה -הוא פשוט לא נקרא כך.
ככתוב בחכמי חלם: "עד שלא הייתה המילה "משבר" לא היה משבר בחלם".
אז מה בדיוק מערך המוסר שאתה מנסה להציג כאן?
לדעתי אתה מפעיל כאן מוסר אישי כפול - כאשר אתה חושב שאתה יכול להצדיק לעצמך הורדות לא חוקיות הרי שזה לגיטימי לחלוטין "אז כן, אני מוריד אותו מהרשת פרוץ ואם נהניתי מהשלב הראשן אני מפסיק לשחק ורוכש אותו בכסף מלא ומסיים אותו" כאילו שאם הייתה בארץ אכיפה בנושא ההסבר הזה היה מחזיק מעמד. אתה אף מודה בכך אבל עדיין מפעיל את התירוץ הפנימי שלך שמוצדק בעינייך "לא חוקי, אבל לא מסריח כמו להוריד פרוץ"
למעשה, אתה נהנה מהמצב בארץ כמו כולם רק שאנחנו לא מתכסים באיצטלה של צדקנות או מגלגלים עיניים בפליאה.
כמו שאומרים פה הרבה, הרי אף אחד כאן לא מנסה להיות צדיק ואתה אף מתרץ זאת לעצמך בכך שאתה "בסדר" למרות שמייד לאחר מכן אתה מוכיח את כל האחרים שאינם מצייתים לאותו מודל מוסרי כפול שלך שהרי זו "גניבת משחקים" ושאף תירוץ לא יצדיק אותה "אני בטוח שעמוק בפנים רובכם מבינים זה תירוץ ולא סיבה לגיטימית"
ובכן, הרשה לי לומר לך שאתה חוטא כאן בחטא כפול.
לא די בזאת שאתה עצמך גונב אלא שאתה אף מתרץ זאת לעצמך למרות שאתה יודע שזה תירוץ ותו לא.
על נושא המשחקים ל-PS3 אין לך מה להתהדר. אין לך אפשרות כיום להפעיל משחקים גנובים ל-PS3 אז אתה לא. אסיר בבידוד לא יכול להתהדר בכך שהוא לא גנב אף תיק מאף זקנה בכל הזמן שהוא שהה בבידוד. את התוכן שאתה כן יכול לגנוב ולהפעיל דרך ה- PS3 אתה כן גונב.
בשולי הדברים אני רוצה לציין שאין לי בעיה עם מדיניות הפורום או הדרך שבא הוא בוחר להתייחס לנושא החוקיות.
זהו פורום פרטי ומפעיליו רשאים לקבוע כל חוק שרירותי ככל שיהיה ולחסום הודעות ככל העולה על רוחם וזו זכותם המלאה ואני אציית לה מכיוון שאני אורח כאן ברשותם ולא בזכות.
הועלה דיון בנושא שיש לי דיעה עליו ולכן מצאתי לנכון להביע אותה לא יותר מכך.
- nadavck
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
B U S T E D ! ! ! !
Huber, אני בדרך כלל לטובתך, אבל הפעם "סיארה" אוכל אותך לארוחת בוקר ורוכב עליך ללונה פארק 
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
אאוץ'. מכות קשות מתחת לחגורה.
בתור אחד שבזבז כמות לחלוטין לא הגיונית של כסף על אוסף המוזיקה שלו וכמות קצת יותר הגיונית על אוסף הסרטים והמשחקים שלו אני בהחלט נע בחוסר נוחות עכשיו בכיסא
בתור אחד שבזבז כמות לחלוטין לא הגיונית של כסף על אוסף המוזיקה שלו וכמות קצת יותר הגיונית על אוסף הסרטים והמשחקים שלו אני בהחלט נע בחוסר נוחות עכשיו בכיסא
Need more cowbell
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
איזה תגובות...
Huber, שני הסנט האלה עולים לך ביוקר...
- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
sierra13, הזכרת לי את הימים של שידור חוקר 
עכשיו כולם מחכים לתגובה של "החשוד"...
עכשיו כולם מחכים לתגובה של "החשוד"...
- broitman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 362
אווייי אויי לבושה

- dudib
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
אחח...
גם צליבה וגם תלייה פומבית בכיכר העיר
גם צליבה וגם תלייה פומבית בכיכר העיר
- avirokach
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 571
sierra13, זו היתה אחת ההודעות שהכי נהניתי לקרוא בפורום!