BigDragoon כתב:Catskinner כתב:1+2 התשובה היא דזה אמור להישמע אותו הדבר. ההבדל היחיד הוא שהפענוח בוצע במחשב ולא במגבר. להעברה ב LPCM לא צריכה להיות השפעה על איכות הצליל. אני יכול לשלוח לך את ההוכחה המתימטית לכך אבל אז שוב יאשימו אותי שאני מכניס מדע לאודיו.
3. שאלה טובה. אני בטוח שיש כאלה שאינם מסוגלים לקלוט LPCM אבל אולי כדאי שתגיד איזה מגבר יש לך.
...
אז זהו, שעדיין אין לי מגבר

לפני כמה שבועות קניתי A450, ועכשיו אני רוצה לקנות HTPC ולאחריו רסיבר ורמקולים.
לסיכום הנושא, המסקנה שלי היא כזו:
- כיום עדיף לקנות כרטיס מסך שתומך ביציאת אודיו (אני מכיר רק את סדרת ה HD 4XXX של ATI).
- בעתיד (אם לא יהיה פענוח בלי DOWNSCALE בתוכנה) יהיה אפשר להוסיף כרטיס קול שיפענח את הפורמטים החדשים.
- עדיף לקנות מגבר שתומך בפורמטים החדשים כי הוא תומך גם ב LPCM7.1 ובעתיד יקבל מהמחשב את הפורמטים החדשים ישירות.
מה אתם חושבים?
...
מסכים עם כל מה שאתה אומר פרט לנקודה הראשונה שלך.
במידה וכרטיס הסאונד של Asus כבר זמין למכירה, לדעתי זו האופציה הטובה ביותר שלך.
תקנה HTPC עם chipset 780G של AMD או 9300 של nVidia ותוסיף את כרטיס הקול של Asus ויש לך HTPC שהוא future proof כל עוד פורמט ה BD יהיה הפורמט השולט.
כרטיס המסך הכלול בשתי ערכות השבבים שהזכרתי מסוגלות לפענח בחומרה את הוידאו וכרטיס הקול של Asus נותן לך היום LPCM 7.1 ללא downsample, תמיכה ב DTS master audio ובעידכון התוכנה הקרוב יתמוך גם ב DD TrueHD.
אני הייתי הולך על לוח אם מבוסס ערכת השבבים 9300 של nVidia כי כרטיס המסך שם הוא היחידי היום שכולל תמיכה ב 24P עבור סרטי BD.
הערכה הזו תומכת גם ב LPCM 7.1, כך שאם אתה עדיין לא רוצה להשקיע בכרטיס הקול של Asus הערכה הזו נותנת לך פתרון ביניים.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't