תמיכה בפורמטי האודיו החדשים ב HTPC חדש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #21 

Catskinner,
אני יודע חשבתי על מזרימדיה.
אבל אני רוצה להתשמש ב HTPC גם להקלטה ואולי אפילו לשידור הטלווזיה ברשת.
אני גם צריך כ.רשת אלחוטי בתקן N (לא יודע אם יש את זה למזרימדיה) כי אין לי כבל רשת בסלון.
ובנוסף אני מעדיף שהHTPC יאחסן את כל המדייה בבית.

תודה רבה!
עשיתם לי הרבה סדר בבלאגן :)

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

BigDragoon כתב:
Catskinner כתב:1+2 התשובה היא דזה אמור להישמע אותו הדבר. ההבדל היחיד הוא שהפענוח בוצע במחשב ולא במגבר. להעברה ב LPCM לא צריכה להיות השפעה על איכות הצליל. אני יכול לשלוח לך את ההוכחה המתימטית לכך אבל אז שוב יאשימו אותי שאני מכניס מדע לאודיו.

3. שאלה טובה. אני בטוח שיש כאלה שאינם מסוגלים לקלוט LPCM אבל אולי כדאי שתגיד איזה מגבר יש לך.
...
אז זהו, שעדיין אין לי מגבר :)
לפני כמה שבועות קניתי A450, ועכשיו אני רוצה לקנות HTPC ולאחריו רסיבר ורמקולים.

לסיכום הנושא, המסקנה שלי היא כזו:
- כיום עדיף לקנות כרטיס מסך שתומך ביציאת אודיו (אני מכיר רק את סדרת ה HD 4XXX של ATI).
- בעתיד (אם לא יהיה פענוח בלי DOWNSCALE בתוכנה) יהיה אפשר להוסיף כרטיס קול שיפענח את הפורמטים החדשים.
- עדיף לקנות מגבר שתומך בפורמטים החדשים כי הוא תומך גם ב LPCM7.1 ובעתיד יקבל מהמחשב את הפורמטים החדשים ישירות.

מה אתם חושבים?
...
מסכים עם כל מה שאתה אומר פרט לנקודה הראשונה שלך.
במידה וכרטיס הסאונד של Asus כבר זמין למכירה, לדעתי זו האופציה הטובה ביותר שלך.
תקנה HTPC עם chipset 780G של AMD או 9300 של nVidia ותוסיף את כרטיס הקול של Asus ויש לך HTPC שהוא future proof כל עוד פורמט ה BD יהיה הפורמט השולט.
כרטיס המסך הכלול בשתי ערכות השבבים שהזכרתי מסוגלות לפענח בחומרה את הוידאו וכרטיס הקול של Asus נותן לך היום LPCM 7.1 ללא downsample, תמיכה ב DTS master audio ובעידכון התוכנה הקרוב יתמוך גם ב DD TrueHD.

אני הייתי הולך על לוח אם מבוסס ערכת השבבים 9300 של nVidia כי כרטיס המסך שם הוא היחידי היום שכולל תמיכה ב 24P עבור סרטי BD.
הערכה הזו תומכת גם ב LPCM 7.1, כך שאם אתה עדיין לא רוצה להשקיע בכרטיס הקול של Asus הערכה הזו נותנת לך פתרון ביניים.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

איזה לוחות אם יש בחנויות בארץ שמבוססות על ערכת השבבים nvidia 9300?

חשבתי שגם ללוחות של ATI יש תמיכה בחומרה לוידאו, לא?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

BigDragoon כתב:איזה לוחות אם יש בחנויות בארץ שמבוססות על ערכת השבבים nvidia 9300?

חשבתי שגם ללוחות של ATI יש תמיכה בחומרה לוידאו, לא?
...
נכון, אבל לוחות האם של ATI עם ערכת השבבים 780G לא תומכים ב LPCM 7.1 וגם לא תומכים ב 24P.

לגבי לוחות אם המבוססים על ערכת השבבים 9300 יש לך את P5N7A-VM של Asus או P7NGM של MSI שעליהם שמעתי. אני בטוח שבקרוב יצרנים נוספים ישחררו לוחות אם המבוססים על ערכת השבבים הזו.
אני לא יודע מתי הלוחות יהיו זמינים לרכישה בארץ.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

orenfe,

מה יהיה רע בלקנות לוח אם פשוט עם כרטיס מסך פשוט של ATI בגרסאת 4XXX שתומך ב LPCM 7.1?
(ובנוסף,עכשיו או בעתיד, לקנות את הכרטיס קול של אסוס)

זה אולי יהיה טיפה יותר יקר, אבל לפחות אני "ארוויח" כרטיס מסך חזק יותר, לא?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

כמו שאמרת, זה יהיה יקר יותר. אם אתה לא מתכוון לשחק על ה HTPC שלך אז חבל לך על הכסף. הכרטיס החזק יותר לא תורם במאומה לפריסת הוידאו. אם אתה מתכוון לשחק אז זה סיפור אחר ואז הייתי ממליץ לך ללכת על כרטיס מסך יותר יקר מהפשוט של ATI.

חוץ מזה יש את נושא התמיכה ב 24P שקיים כיום רק ב nVidia. לא יודע מה התוכניות של ATI בנושא ולא יודע אם אתה צריך את זה בכלל.

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

orenfe, אני לא מוצא לוחות למכירה עם השבבים NVIDIA 9300 (בארץ).

אתה יכול לפרט טיפה בנושא התמיכה ב 24P? (מה הבעייה לפענח אותו ע"י המעבד ולא חומרה יעודית)

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

צריך שכרטיס המסך יתמוך באפשרות להגדיר refresh rate של 24Hz במידה והמסך תומך בקצב הריענון הזה.
הדרייבר של nVidia מאפשר זאת. הדרייבר של ATI ושל Intel לא.
אתה יכול לקרוא על זה במאמר באתר של anandtech.

לגבי הלוחות, כנראה שהם עדיין לא זמינים לקניה בארץ. אני מניח שיקח מספר שבועות עד שיגיעו אלינו.
אתה יכול ליצור קשר עם היבואן או אחת החנויות שמחזיקות לוחות של Asus ו MSI ולנסות לברר.

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

אם ככה, אני אמתין שבועיים לקנייה :)

בדקתי במפרט של הטלווזיה שלי (LCD 40 A450) ורשום שיש תמיכה מלאה ב 24FPS.

זאת הכוונה ב 24HZ?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

כן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”