עזרה למתחיל - איך מעביר סאונד מהמחשב ל LCD
שלום,
לא מזמן רכשתי LCD לחדר ורציתי לחברו למחשב..
הבנתי שאת הוידאו אני יכול להעביר עם מתאם HDMI ל DVI וכך תהיה לי תמונה
כרטיס מסך 8800GTS
עכשיו את הסאונד אני לא בדיוק יודע איזה כבל אני צריך ובאיזה יציאה להשתמש..
יש לי כרטיס קול שתומך ב HD לפי מה שאני מבין מהדריבר המותקן של רילטק
מישהו יכול לומר לי איזה כבל ולאיזה יציאה אני צריך כדי שהשמע יהיה באיכות HD גם כן?
הלוח אם בקובץ מצורף
תודה מראש.
לא מזמן רכשתי LCD לחדר ורציתי לחברו למחשב..
הבנתי שאת הוידאו אני יכול להעביר עם מתאם HDMI ל DVI וכך תהיה לי תמונה
כרטיס מסך 8800GTS
עכשיו את הסאונד אני לא בדיוק יודע איזה כבל אני צריך ובאיזה יציאה להשתמש..
יש לי כרטיס קול שתומך ב HD לפי מה שאני מבין מהדריבר המותקן של רילטק
מישהו יכול לומר לי איזה כבל ולאיזה יציאה אני צריך כדי שהשמע יהיה באיכות HD גם כן?
הלוח אם בקובץ מצורף
תודה מראש.
-
- לוח אם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מה שהכי פשוט לעשות זה פשוט לחבר את ה-Line Out של כרטיס הקול ל-Line In אנלוגי שיש בד"כ למסכי LCD עבור אחד מחיבור ה-HDMI שיש לו.
אם תוכל להעלות תמונה של החיבורים שיש למסך ה-LCD שלך מאחורה אז אוכל לתת המלצות מדוייקות יותר.
אם תוכל להעלות תמונה של החיבורים שיש למסך ה-LCD שלך מאחורה אז אוכל לתת המלצות מדוייקות יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה שאתה צריך זה כבל PL ל-PL (כמו תקע של אזניות ווקמן משני הצדדים).
בצד המחשב חבר ל-Line Out של כרטיס הקול. בד"כ זה שקע בצבע ירוק.
בצד הטלוויזיה חבר לשקע שכתוב לידו RGB/DVI AUDIO. ברגע שהמסך לא מזהה אודיו דיגיטלי ב-HDMI, הוא משמיע במקום זה את מה שמגיע אליו בכניסה הזו.
בצד המחשב חבר ל-Line Out של כרטיס הקול. בד"כ זה שקע בצבע ירוק.
בצד הטלוויזיה חבר לשקע שכתוב לידו RGB/DVI AUDIO. ברגע שהמסך לא מזהה אודיו דיגיטלי ב-HDMI, הוא משמיע במקום זה את מה שמגיע אליו בכניסה הזו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכבלים מתאימים, אבל הם יקרים מדי!!! חבל לבזבז עליהם כסף.
זה כבל שאמור לעלות גג 10-15 ש"ח. אם אתה גר בגוש דן, לך לבלצר אלקטרוניקה בשדרות הר ציון פינת לוינסקי, להם יש את הכבלים הכי זולים בארץ. ואם לא, נסה למצוא חנות לרכיבי אלקטרוניקה עם מחירים סבירים.
אפשר בהום סנטר או אייס. הם די יקרנים יחסית לחנויות כמו בלצר, אם כי עדיין הרבה יותר זולים מהמחירים שהבאת.
זה כבל שאמור לעלות גג 10-15 ש"ח. אם אתה גר בגוש דן, לך לבלצר אלקטרוניקה בשדרות הר ציון פינת לוינסקי, להם יש את הכבלים הכי זולים בארץ. ואם לא, נסה למצוא חנות לרכיבי אלקטרוניקה עם מחירים סבירים.
אפשר בהום סנטר או אייס. הם די יקרנים יחסית לחנויות כמו בלצר, אם כי עדיין הרבה יותר זולים מהמחירים שהבאת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם מדובר על וידאו אנלוגי וכבלים קצרים בד"כ אין הבדל גדול.
אם מדובר על HDMI, אבל אין *בכלל* הבדל בין כבלים יקרים וזולים במרחקים קצרים, כי המידע הוא דיגיטלי. בקיצור, קנה בבלצר או באייבורי או ב-KSP ב-40 שקל...
אם מדובר על HDMI, אבל אין *בכלל* הבדל בין כבלים יקרים וזולים במרחקים קצרים, כי המידע הוא דיגיטלי. בקיצור, קנה בבלצר או באייבורי או ב-KSP ב-40 שקל...
יש לי בעייה ואני מאוד אשמח אם מישהו ידע לעזור לי בחיבור סאונד המחשב לטלויזיה.
כרגע אני מחובר עם כרטיס מסך של GFORCE 9500 לLCD בכבל DVI לHDMI שבטלויזיה ורואה מצויין.
הבעייה היא שכשאני מוציא כבל אודיו מכרטיס הקול המובנה על הלוח אם (REALTEC) ומכניס אותו לכניסה המתאימה לאודיו DVI שבטלויזיה לא שומעים את המחשב דרך הטלויזיה .
חשוב לציין שהמחשב חדש ובדיוק באותו המצב אני מחבר את המחשב הקודם שלי לטלויזיה עם אותם החיבורים ואני מצליח לשמוע אותו דרך הרמקולים שבטלויזיה, כך שהכבל טוב הכניסה בטלויזיה מתאימה ואני חסר אונים .
אני ממש לא מבין מה יכולה להיות הסיבה לכך ומאוד אשמח לעזרה .
כרגע אני מחובר עם כרטיס מסך של GFORCE 9500 לLCD בכבל DVI לHDMI שבטלויזיה ורואה מצויין.
הבעייה היא שכשאני מוציא כבל אודיו מכרטיס הקול המובנה על הלוח אם (REALTEC) ומכניס אותו לכניסה המתאימה לאודיו DVI שבטלויזיה לא שומעים את המחשב דרך הטלויזיה .
חשוב לציין שהמחשב חדש ובדיוק באותו המצב אני מחבר את המחשב הקודם שלי לטלויזיה עם אותם החיבורים ואני מצליח לשמוע אותו דרך הרמקולים שבטלויזיה, כך שהכבל טוב הכניסה בטלויזיה מתאימה ואני חסר אונים .
אני ממש לא מבין מה יכולה להיות הסיבה לכך ומאוד אשמח לעזרה .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כשאתה מחבר את היציאה הזו במחשב לרמקולים פשוטים למחשב אתה שומע סאונד? אם לא, אז זה נשמע כמו בעייה בסיסית בהגדרת כרטיס הקול שלך, שלא קשורה כלל לכרטיס המסך.