5.1 בסרטים ומשחקים?
שלום..מה קורה,הרבה זמן לא הייתי פה.
עכשיו,יש לי בעיה קטנה.
קיבלתי את המחשב החדש ואני מנסה לשמוע בDD 5.1 ואני לא מצליח.
המחשב מחובר לרסיבר דנון 1306 [שתומך DD 5.1 מן הסתם]
הלוח אם - EP45-DS3 של ג'יגבייט.
מחובר בעזרת כבל COX.
הבנתי שהרבה סרטים ומשחקים משודרים ב5.1,אבל הרסיבר כאילו לא קורא אותם...
2 שאלות:
1. האם צריך להוריד דרייבים/מקודדים או משהו שהמחשב יתמוך 5.1? יש לי ויסטה...
2. האם יש נגן וידיאו מסוים [דוגמת BSPLAYER ] שתומך ב5.1 ? שהגדרתי אותו על זה הרסיבר הציג את זה כדולבי דיגיטל אבל שמעו מקוטע וגרוע...[אולי בגלל חוסר דרייבים?]
תודה מראש
עכשיו,יש לי בעיה קטנה.
קיבלתי את המחשב החדש ואני מנסה לשמוע בDD 5.1 ואני לא מצליח.
המחשב מחובר לרסיבר דנון 1306 [שתומך DD 5.1 מן הסתם]
הלוח אם - EP45-DS3 של ג'יגבייט.
מחובר בעזרת כבל COX.
הבנתי שהרבה סרטים ומשחקים משודרים ב5.1,אבל הרסיבר כאילו לא קורא אותם...
2 שאלות:
1. האם צריך להוריד דרייבים/מקודדים או משהו שהמחשב יתמוך 5.1? יש לי ויסטה...
2. האם יש נגן וידיאו מסוים [דוגמת BSPLAYER ] שתומך ב5.1 ? שהגדרתי אותו על זה הרסיבר הציג את זה כדולבי דיגיטל אבל שמעו מקוטע וגרוע...[אולי בגלל חוסר דרייבים?]
תודה מראש
- WhiteTigerK
-
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בשביל לקבל 5.1 בסרטים (שמכילים כמובן רצועת אודיו של 5.1) תתקין AC3Filter ותקנפג אותו.
הסיבה שהצלחת לקבל DD דרך BSPlayer היא כנראה העובדה שהוא משתמש בקודקים פנימיים שלו, אבל כנראה לא בהצלחה מרובה מכיוון שאתה טוען שהסאונד קטוע (אני לא סגור על זה, זה מה שנראה לי הגיוני).
לגביי משחקים - עד כמה שידוע לי לא ניתן לקבל 5.1 ממשחקים דרך חיבור דיגיטלי, אלא אך ורק דרך חיבור אנאלוגי (ואשמח לדעת שאני טועה, כי גם אני מחפש דרך לגרום לזה לעבוד).
הסיבה שהצלחת לקבל DD דרך BSPlayer היא כנראה העובדה שהוא משתמש בקודקים פנימיים שלו, אבל כנראה לא בהצלחה מרובה מכיוון שאתה טוען שהסאונד קטוע (אני לא סגור על זה, זה מה שנראה לי הגיוני).
לגביי משחקים - עד כמה שידוע לי לא ניתן לקבל 5.1 ממשחקים דרך חיבור דיגיטלי, אלא אך ורק דרך חיבור אנאלוגי (ואשמח לדעת שאני טועה, כי גם אני מחפש דרך לגרום לזה לעבוד).
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מיותר להתקין את ac3filter אם ffdshow מותקן (שברוב המקרים מותקן).
1. וודא שהמחשב מוגדר להוציא 5.1 ב- speaker configuration.
2. ב- ffdshow תחת codecs ודא ש- AC3 ו- DTS מוגדרים ל- spdif
3. בתחתית העמוד תדליק את use spdif when ac3 output set
עבור משחקים אתה צריך כרטיס קול שתומך ב- dts connect או dolby digital live עבור חיבור דיגיטלי וגן המשחק צריך לתמוך בזה.
חבר את היציאות האנלוגיות ישירות למגבר...
1. וודא שהמחשב מוגדר להוציא 5.1 ב- speaker configuration.
2. ב- ffdshow תחת codecs ודא ש- AC3 ו- DTS מוגדרים ל- spdif
3. בתחתית העמוד תדליק את use spdif when ac3 output set
עבור משחקים אתה צריך כרטיס קול שתומך ב- dts connect או dolby digital live עבור חיבור דיגיטלי וגן המשחק צריך לתמוך בזה.
חבר את היציאות האנלוגיות ישירות למגבר...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. אין שום משחק שכולל פס קול אמיתי ב 5.1 ערוצים. למעשה כל המשחקים הם דו ערוציים + כמה טריקים אקוסטיים. יש טעות נפוצה אצל אנשים שחושבים ש EAX = צליל הקפי אמיתי וזה לא ממש כך.
2. בשביל לקבל אודיו מסרטים אתה צריך לדאוג להגדרות נכונות במערכת ההפעלה, דרייברים של כרטיס הקול ובנגן/מפענח אודיו. בעקרון כולם מסוגלים להעביר 5.1. טם מותקן לך ffdshow תפעל לפי מה ש yaronkle כתב + בטל את פילטר המיקסר ובטל את פילטר ה Dolby Decoder. אם יש לך נגן אחר תתאזר בסבלנות עד סוף החודש ייצא מאמר שמסביר מה עושים מ א' ועת ת'.
3. אם אין לך כרטיס שתומך ב DTS Connect או Dolby Digital Live אתה גם יכול להעביר את המגבר שלך ל Dolby PLII או Neo DTS. זה ייתן לך פחות או יותר אותו הדבר.
2. בשביל לקבל אודיו מסרטים אתה צריך לדאוג להגדרות נכונות במערכת ההפעלה, דרייברים של כרטיס הקול ובנגן/מפענח אודיו. בעקרון כולם מסוגלים להעביר 5.1. טם מותקן לך ffdshow תפעל לפי מה ש yaronkle כתב + בטל את פילטר המיקסר ובטל את פילטר ה Dolby Decoder. אם יש לך נגן אחר תתאזר בסבלנות עד סוף החודש ייצא מאמר שמסביר מה עושים מ א' ועת ת'.
3. אם אין לך כרטיס שתומך ב DTS Connect או Dolby Digital Live אתה גם יכול להעביר את המגבר שלך ל Dolby PLII או Neo DTS. זה ייתן לך פחות או יותר אותו הדבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מכיוון שמשחקים ישנים לא תומכים ב- dts connect או dolby digital live לא הייתי משקיע בזה.
במידה ויש לך טלוויזיה דקה אז שווה בכל זאת לחבר את המחשב מכיוון שהDVD לא קורא קבצי HD.
כיצד חיברת את הרסיבר למחשב?
האם שומעים עם אוזניות בחיבורים של המחשב?
במידה ויש לך טלוויזיה דקה אז שווה בכל זאת לחבר את המחשב מכיוון שהDVD לא קורא קבצי HD.
כיצד חיברת את הרסיבר למחשב?
האם שומעים עם אוזניות בחיבורים של המחשב?