זקוק להמלצה על טלוויזיית פלזמה או LCD
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
שלום למומחי האתר,
יש לי היום בחדר טלוויזיה ישנה 21 אינץ רגילה, והגעתי למסקנה שאני רוצה טלוויזיה יפה, חדשה, גדולה יותר ואיכותית יותר. אין לי כרגע מושג בכלל אם אני מעדיף פלזמה או LCD, וגם על המחיר אני לא סגור. הנה הפרטים שאני כן יודע, בתקווה שתוכלו לכוון אותי יותר טוב:
- הטלוויזיה חייבת להיות תלוייה מזרוע על הקיר. אין לי שום משטח להניח אותה עליו
- מדובר במרחק צפייה של כ 2 מטרים, לא בסלון מכורסא, אלא מהמיטה.
- יש לי YES בבית, אבל אני לא צופה הרבה בטלוויזיה. הטלוויזיה מתפקדת היום בעיקר לצרכי XBOX וסרטי XVID. למחשב עצמו יש לי מסך LCD 19 מעולה, אבל אם אפשר יהיה לשחק משחקי מחשב באיכות טובה על המסך הגדול יתכן שאני אשמח לעשות גם את זה.
- אני לא סגור על סכום מדויק, אבל לא רוצה להוציא סכומים מטורפים ממש. אני רוצה להשקיע כסף רק היכן שהתועלת השולית תהיה מקסימלית. כלומר, עבור הבדלים משמעותיים אני אשקיע כסף נוסף, אבל אם מדובר בדברים שקשה יהיה לי להבחין בהם, אז אני אבחין יותר בחור בחשבון הבנק.
- חשוב לי שירות ואחריות.
על מה תמליצו לי?
יש לי היום בחדר טלוויזיה ישנה 21 אינץ רגילה, והגעתי למסקנה שאני רוצה טלוויזיה יפה, חדשה, גדולה יותר ואיכותית יותר. אין לי כרגע מושג בכלל אם אני מעדיף פלזמה או LCD, וגם על המחיר אני לא סגור. הנה הפרטים שאני כן יודע, בתקווה שתוכלו לכוון אותי יותר טוב:
- הטלוויזיה חייבת להיות תלוייה מזרוע על הקיר. אין לי שום משטח להניח אותה עליו
- מדובר במרחק צפייה של כ 2 מטרים, לא בסלון מכורסא, אלא מהמיטה.
- יש לי YES בבית, אבל אני לא צופה הרבה בטלוויזיה. הטלוויזיה מתפקדת היום בעיקר לצרכי XBOX וסרטי XVID. למחשב עצמו יש לי מסך LCD 19 מעולה, אבל אם אפשר יהיה לשחק משחקי מחשב באיכות טובה על המסך הגדול יתכן שאני אשמח לעשות גם את זה.
- אני לא סגור על סכום מדויק, אבל לא רוצה להוציא סכומים מטורפים ממש. אני רוצה להשקיע כסף רק היכן שהתועלת השולית תהיה מקסימלית. כלומר, עבור הבדלים משמעותיים אני אשקיע כסף נוסף, אבל אם מדובר בדברים שקשה יהיה לי להבחין בהם, אז אני אבחין יותר בחור בחשבון הבנק.
- חשוב לי שירות ואחריות.
על מה תמליצו לי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
במרחק כזה רצוי 37" ומטה.
LCD או פלאזמה (תלוי בתקציב).
כמו כן, רצוי שתגיד אילו משחקי מחשב (סטטים או תלת מידיים) אתה בעיקר משחק - זה משמעותי.
LCD או פלאזמה (תלוי בתקציב).
כמו כן, רצוי שתגיד אילו משחקי מחשב (סטטים או תלת מידיים) אתה בעיקר משחק - זה משמעותי.
2 מטר- הייתי לוקח 32''
לדעתי זה בהחלט מספיק
אפילו 30'' יספק וישפר את החדות עקב הקרבה למסך
בגדלים האלו רק LCD בא בחשבון וכאן תגדיר תקציב
ואיכות נדרשת(בדרך כלל ביחס ישר)
מה עופר -היית ממליץ פלאזמה 37'' EDTV
למרחק 2 מטר?זה נראה לי ענק!!
אפילו 30'' יספק וישפר את החדות עקב הקרבה למסך
בגדלים האלו רק LCD בא בחשבון וכאן תגדיר תקציב
ואיכות נדרשת(בדרך כלל ביחס ישר)
מה עופר -היית ממליץ פלאזמה 37'' EDTV
למרחק 2 מטר?זה נראה לי ענק!!
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הסיבה שלא אמרתי מראש תקציב היא בגלל שלא רציתי שזה יהיה השיקול המרכזי שינחה את הבחירה. מהכרותי עם תחומים אחרים במחשבים, אפשר לומר שגרף התועלת לעומת עלות עולה בצורה חדה עד נקודה מסוימת שממנה תוספת של הרבה כסף מניבה שיפור קטן בלבד באיכות. אני מחפש את הנקודה הזאת. אין לי איזו מגבלה מוכתבת מראש על הסכום, סה"כ אני עובד ומרוויח יפה, וזה רק אני קובע כמה אני רוצה להוציא על זה. אם אני אשמע מכם כמה אופציות, ואבין מכם מה התועלת שאני מקבל מכל אופציה לעומת הכסף שאני צריך להשקיע, זה יעזור לי להחליט מה הטווח.
לגבי סוג המשחקים, כרגע אני משחק המון ב World of Warcraft שהוא תלת מימדי. ב XBOX בעיקרון זה כמעט אף פעם לא משחקים סטטיים (אני מניח שאתה מתכוון למשחקי אסטרטגיה דו מימדיים או משהו כזה?) כך שאפשר לומר שמדובר במשחקי תלת מימד.
תודה רבה.
לגבי סוג המשחקים, כרגע אני משחק המון ב World of Warcraft שהוא תלת מימדי. ב XBOX בעיקרון זה כמעט אף פעם לא משחקים סטטיים (אני מניח שאתה מתכוון למשחקי אסטרטגיה דו מימדיים או משהו כזה?) כך שאפשר לומר שמדובר במשחקי תלת מימד.
תודה רבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
גם פה הגרף הזה קיים, אבל מה, זה משהו אישי.
כלומר, מה זה בשבילך איכות שממנה יש תוספת שולית ומה זה בשבילי?
יש אנשים שיגידו שבשבילם מסך טלויזיה 29" ב-2300 ש"ח זה סבבה והקפיצה ל-42" פלאזמה HD היא שולית ויש שבשבילם 29" CRT לא ישימו אפילו בשירותים...
הקיצר, בלי בעיית תקציב אני הייתי הולך על הפיליפס 37" שעפר סיקר.
מחיר כ-29K ש"ח.
יש אנשים שיגידו שבשבילם מסך טלויזיה 29" ב-2300 ש"ח זה סבבה והקפיצה ל-42" פלאזמה HD היא שולית ויש שבשבילם 29" CRT לא ישימו אפילו בשירותים...
הקיצר, בלי בעיית תקציב אני הייתי הולך על הפיליפס 37" שעפר סיקר.
מחיר כ-29K ש"ח.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הייתי היום בקניון וראית מסכי פלזמה של טושיבה, פיליפס ועוד במחירים שסובבים יותר סביב ה 12,000-15,000 ש"ח, וזה היה לפלזמה של 42 אינץ'. היה אפילו מסך בתצוגה של אלקטרה שהיה רשום עליו דגם חדש עם יחס ניגודיות של 1-10000 שגם התמונה בו נראתה מעולה. השאלה היא מה ההבדל בין המסך שהמלצתם עליו, שעולה כמו שני מסכי פלזמה, לבין מה שראיתי. האם אני אראה את ההבדל בלי שיצביעו לי על התמונה? בשביל לשלם כפול ההבדל צריך להיות משמעותי מבחינתי.
יש מקום כלשהו באיזור הקריות שאני יכול לראות את המסכים שאתם ממליצים עליהם לצד מסכים אחרים?
יש מקום כלשהו באיזור הקריות שאני יכול לראות את המסכים שאתם ממליצים עליהם לצד מסכים אחרים?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הכוונה שלי לא היתה תוספת שולית מבחינת הבדלים כמו בין 21 אינץ CRT לפלזמה 42 אינץ... אלא נניח בין שתי פלזמות 42 אינץ', יש הבדלים בתמונה, אז אם למשל אני לא שם לב להבדל עד שמישהו לא מראה לי בדיוק עם האצבע איפה, אז זה נקרא מבחינתי תוספת שולית לאיכות. ברור שקפיצה בגודל היא תמיד משמעותית, וקפיצה בטכנלוגיה הבסיסית (LCD מול CRT) היא תמיד משמעותית. הכוונה שלי היתה להבדלים בין חברות שונות ודגמים שונים באותן קטגוריות טכנלוגיות וגודל.MartinHSabag כתב:גם פה הגרף הזה קיים, אבל מה, זה משהו אישי.
יש אנשים שיגידו שבשבילם מסך טלויזיה 29" ב-2300 ש"ח זה סבבה והקפיצה ל-42" פלאזמה HD היא שולית ויש שבשבילם 29" CRT לא ישימו אפילו בשירותים......
אתה נוגע בנקודה שדובר עליה רבות , אני יכול עכשיו להסביר לך במשך שעות כמה ה LCD של פיליפס זה מוצר מעולה וכדאי והפרש של 10K הוא ללא ספק שווה , ואתה תלך לחנות תראה את המוצר ובן רגע תנפץ את התאוריה שלי , לכן את הכדאיות של מוצר אחד מול השני והתועלת מהמוצר רק אתה יכול לקבוע ע"י צפייה במסכים אלו.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

נכון, לחוויה האישית יש משקל מאוד משמעותי, אבל כשאני רואה מסך בחנות, יש כמה פקטורים שאני לא יכול להתרשם מהם. ראשית, אני רואה רק את מה שהחנות בחרה להראות. אני לא יכול לבקש מהם, למשל, לשים XBOX בחנות ולראות איך רואים משחקים. כמו כן, יתכן שלדגם מסוים יש בעיות אמינות, או בעיות אחרות (כמו בעיית הצריבה ששמעתי עליה). אני מנסה לעשות רכישה מושכלת, ולכן אני בא לפה להתייעץ.
בואו ניקח את המסך של אלקטרה (שהוא לדעתי זה: http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... 372261&g=1 ) בתור בסיס. אם נניח יש מסך טוב בהרבה במשהו כמו 10-20% יותר, אז ברור שאני אשקיע את הכסף. לעומת זאת להשקיע כמעט 250% בשביל מסך 37 אינץ' זה נראה לי כבר בטווח של תשלום גדול תמורת דלתא קטן.
נדמה לי שראיתי גם פה איפשהו שמדברים על כלל ה-90/10. ש- 90% מהתמורה עולה 10% מהכסף. אני מחפש לשבת בדיוק על ה-90% הזה.
אז ראשית - האם מסך האלקטרה הזה הוא סביר? האם יש לו בעיות קשות שכדאי לי לדעת מהם? (כלומר האם הוא בקטגוריה של לא לגעת). והשאלה היותר חשובה, האם יש מסך שעולה עליו בהרבה ובטווח של עלייה קטנה בלבד במחיר ממנו?
דבר אחרון - את המסך של אלקטרה ראיתי בחנות סנסור בקריון, שנראית לי חנות אמינה יחסית, אבל לא מתמחה בנושא. האם יש באיזור הקריות חנות שהייתם ממליצים לי ללכת אליה על מנת לראות מסכים ולהתרשם, ושאולי תתן לי שירות מקצועי יותר?
בואו ניקח את המסך של אלקטרה (שהוא לדעתי זה: http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... 372261&g=1 ) בתור בסיס. אם נניח יש מסך טוב בהרבה במשהו כמו 10-20% יותר, אז ברור שאני אשקיע את הכסף. לעומת זאת להשקיע כמעט 250% בשביל מסך 37 אינץ' זה נראה לי כבר בטווח של תשלום גדול תמורת דלתא קטן.
נדמה לי שראיתי גם פה איפשהו שמדברים על כלל ה-90/10. ש- 90% מהתמורה עולה 10% מהכסף. אני מחפש לשבת בדיוק על ה-90% הזה.
אז ראשית - האם מסך האלקטרה הזה הוא סביר? האם יש לו בעיות קשות שכדאי לי לדעת מהם? (כלומר האם הוא בקטגוריה של לא לגעת). והשאלה היותר חשובה, האם יש מסך שעולה עליו בהרבה ובטווח של עלייה קטנה בלבד במחיר ממנו?
דבר אחרון - את המסך של אלקטרה ראיתי בחנות סנסור בקריון, שנראית לי חנות אמינה יחסית, אבל לא מתמחה בנושא. האם יש באיזור הקריות חנות שהייתם ממליצים לי ללכת אליה על מנת לראות מסכים ולהתרשם, ושאולי תתן לי שירות מקצועי יותר?
חוץ מזה שהתמונה במסך של אלקטרה לא טובה אני לא יודע מעבר לזה ( שירות , אמינות וכו ) ואכן בתוספת של 2000-3000 יש מסכים טובים בהרבה של : נק, פיוניר פיליפס ופנסוניק ( כנראה נגמר המלאי ) .לגבי המסך של פיליפס לדוגמא אולי כשתראה אותו תבין שמשתלם להשקיע 250% ואולי לא אבל עד שלא תראה לא תדע. ואל תהיה נעול רק על העניין של הפיליפס יש גם מסכי פלזמה HD בהפרש של 5000-10000 שח שאולי יראו לך יותר טוב אבל שוב בשביל לדעת אתה חייב להתחיל לטייל בין החנויות.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אני לא הייתי מתקרב למסך של אלקטרה,זה מסך שלא מתקרב לרמה של המסכים שדוברו פה.
אני מציע לך ללכת לבקר בחניות שנמצאות פה באתר שם תוכל לראות מסכים איכותיים מחברות טובות שאחרי צפייה בהם תבין למה ההשקעה חשובה והכרחית כל כך.
אבל כמו שנאמר פה, ישנם אין ספור שירשורים על עלות מול תועלת מומלץ להתחיל שם.
אני מציע לך ללכת לבקר בחניות שנמצאות פה באתר שם תוכל לראות מסכים איכותיים מחברות טובות שאחרי צפייה בהם תבין למה ההשקעה חשובה והכרחית כל כך.
אבל כמו שנאמר פה, ישנם אין ספור שירשורים על עלות מול תועלת מומלץ להתחיל שם.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
psibeast,
אתה מפספס את הנקודה שאני מנסה להעביר.
איך אתה מכמת תוספת של 10% באיכות?
מאיפה הסקלה הזו?
איכות זה דבר יחסי ומה שלך הוא 90% אצל מישהו אחר יכול להיות 10%.
ברגע שתוכל לכמת איכות תמונה לאיזו סקלה אובייקטיבית הכל יהיה יותר קל, אבל לצערי אין דבר כזה.
כשאמרתי לך מסך ב-28K ש"ח פתאום זה נשמע לך טיפה יקר או לא היה ברור לך למה זה יותר טוב ממסך ב-10K ש"ח, אז כן יש לך מסגרת תקציבית, לא כך?
אם תיתן מסגרת תקציב, נוכל להפנות אותך לראות מסכים באזור התקציב (מתחת ומעל לתקציב) ואז אתה תוכל להחליט. אבל רק אתה תוכל....
אתה מפספס את הנקודה שאני מנסה להעביר.
איך אתה מכמת תוספת של 10% באיכות?
מאיפה הסקלה הזו?
איכות זה דבר יחסי ומה שלך הוא 90% אצל מישהו אחר יכול להיות 10%.
ברגע שתוכל לכמת איכות תמונה לאיזו סקלה אובייקטיבית הכל יהיה יותר קל, אבל לצערי אין דבר כזה.
כשאמרתי לך מסך ב-28K ש"ח פתאום זה נשמע לך טיפה יקר או לא היה ברור לך למה זה יותר טוב ממסך ב-10K ש"ח, אז כן יש לך מסגרת תקציבית, לא כך?
אם תיתן מסגרת תקציב, נוכל להפנות אותך לראות מסכים באזור התקציב (מתחת ומעל לתקציב) ואז אתה תוכל להחליט. אבל רק אתה תוכל....
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הכוונה שלי במסגרת תקציבית היתה שאף אחד לא שם עלי מגבוה מגבלה לגבי כמות הכסף, ויש לי את האפשרות מבחינה כלכלית לשים גם את ה-30K על המסך לו באמת רציתי. השאלה היא רק הרצון, כי כפי שכבר הבנתם, אני לא וידאופיל/אודיופיל, ואפילו המסך של אלקטרה שראיתי בסנסור נראה לי מצויין.
לגבי הכימות של האיכות, ברור לי שלא ניתן להגיע למספרים מדויקים, אבל אם נשאיל לרגע מונחים מתחום הרכב, ברור שההבדל באיכות בין מרצדס לסובארו אינו אותו הבדל כמו בין מיצובישי לסובארו נניח.
כשאני מדבר על איכות, אני מחלק את זה לשני דברים נפרדים:
1. איכות התמונה/קול.
2. איכות הרכיבים (אמינות, אורך חיים וכולי).
את הראשון עוד אני יכול לבדוק במסע זריז בין חנויות (לגאסי אודיו ראיתי שקרובה אלי), אבל לגבי השני אני יכול לקבל רק חוות דעת אובייקטיבית מאנשים פה.
אז אם נהיה קונסטרוקטיביים, אז בואו נתחיל ממסגרת תקציב של 12-15K ואם יש סיבה טובה לדחוף את מסגרת המחיר קצת למעלה, אז תסבירו בבקשה.
תודה.
לגבי הכימות של האיכות, ברור לי שלא ניתן להגיע למספרים מדויקים, אבל אם נשאיל לרגע מונחים מתחום הרכב, ברור שההבדל באיכות בין מרצדס לסובארו אינו אותו הבדל כמו בין מיצובישי לסובארו נניח.
כשאני מדבר על איכות, אני מחלק את זה לשני דברים נפרדים:
1. איכות התמונה/קול.
2. איכות הרכיבים (אמינות, אורך חיים וכולי).
את הראשון עוד אני יכול לבדוק במסע זריז בין חנויות (לגאסי אודיו ראיתי שקרובה אלי), אבל לגבי השני אני יכול לקבל רק חוות דעת אובייקטיבית מאנשים פה.
אז אם נהיה קונסטרוקטיביים, אז בואו נתחיל ממסגרת תקציב של 12-15K ואם יש סיבה טובה לדחוף את מסגרת המחיר קצת למעלה, אז תסבירו בבקשה.
תודה.