סופרלטיבים לתיאור רמקולים...
בקריאת ביקורות ודיונים בפורומים ובעיתונות על ציוד קול בכלל ורמקולים בפרט, אנו נתקלים ללא הרף במגוון רחב של ביטויים סופרלטיביים שמטרתם לתאר את יתרונותיו או חסרונותיו של נשוא הדיון:
מפורט, הדוק, פתוח, סגור, אנאליטי (לאחרונה אצלינו בפורום), חד, תוקפני ועוד...
אני מניח שלאותם כותבים - יודעי ח"ן וסוד - שמות תואר אלה טומנים בחובם עולם ומלואו של מידע אינפורמטיבי על איכויותיו וחסרונותיו של הרמקול, ואיך אלה יבואו לידי ביטוי כאשר ינסה הרמקול לשחזר לדוגמא את הקונצרט בקלן של קית' ג'ארט.
אני לצערי לא נמנה על אותם אנשים, ובעוד כשאומרים לי שלרמקול מסויים יש נצילות של 89dB ועכבה נומינלית של 4 אוהם עם ירידה מקסימלית ל-3.38 ב-116Hz או תגובת תדר שטוחה למעט קפיצה ב-19Khz וכו' אני מבין בדיוק על מה מדובר, אזי כשאני שומע את מילות התואר לעיל אני לא יודע איך לפרש או מה להבין מהן.
האם מישהו מוכן לנסות ליצור "מילון" עבור מונחים אלה, שיסביר מה משמעות כל שם תואר, עם דוגמאות במידת האפשר, ע"מ שאנשים כמוני יוכלו להפיק יותר מקריאת ביקורות בתחום?
מפורט, הדוק, פתוח, סגור, אנאליטי (לאחרונה אצלינו בפורום), חד, תוקפני ועוד...
אני מניח שלאותם כותבים - יודעי ח"ן וסוד - שמות תואר אלה טומנים בחובם עולם ומלואו של מידע אינפורמטיבי על איכויותיו וחסרונותיו של הרמקול, ואיך אלה יבואו לידי ביטוי כאשר ינסה הרמקול לשחזר לדוגמא את הקונצרט בקלן של קית' ג'ארט.
אני לצערי לא נמנה על אותם אנשים, ובעוד כשאומרים לי שלרמקול מסויים יש נצילות של 89dB ועכבה נומינלית של 4 אוהם עם ירידה מקסימלית ל-3.38 ב-116Hz או תגובת תדר שטוחה למעט קפיצה ב-19Khz וכו' אני מבין בדיוק על מה מדובר, אזי כשאני שומע את מילות התואר לעיל אני לא יודע איך לפרש או מה להבין מהן.
האם מישהו מוכן לנסות ליצור "מילון" עבור מונחים אלה, שיסביר מה משמעות כל שם תואר, עם דוגמאות במידת האפשר, ע"מ שאנשים כמוני יוכלו להפיק יותר מקריאת ביקורות בתחום?
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
תראה, אני גם פעם הייתי במצב שלך.
יש בזה הרבה פלצנות, אני לא אגיד לך שלא.
אפילו אני שמדבר היום עם הרבה סופרלטיבים ומילים בסגנון עוד לא מבים כמה מהמושגים שאנשים משתמשים על ימין ועל שמאל.
למשל עד היום לא הבנתי מה זה חם...
באנליטי לא נתקלתי כל כך, עוד מילה לא ברורה.
מה שכן, שאר המושגים פחות או יותר ברורים, לדעתי.
מה שכן חשוב שתיקח את כל המילים הללו בערבון מוגבל מאד ! כי זה דבר מאד מאד סובייקטיבי אחרי הכל. אסור לשכוח זאת.
בגדול אני חושב שהדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות על מנת להבין את המשמעות אחרי המילים התמוהות הללו, זה ללכת ולשמוע ואם הזמן אתה תבין לדעתי. אני לא חושב ש "מילון" יעזור לך להבין פה משהו.
כמובן, כמו שאמרתי יש מילים שבאמת פירושן לא ברור, אז אל תלחץ אם אתה לא מבין כמה וכמה "תיאורים".
שיהיה בהצלחה.
יש בזה הרבה פלצנות, אני לא אגיד לך שלא.
אפילו אני שמדבר היום עם הרבה סופרלטיבים ומילים בסגנון עוד לא מבים כמה מהמושגים שאנשים משתמשים על ימין ועל שמאל.
באנליטי לא נתקלתי כל כך, עוד מילה לא ברורה.
מה שכן, שאר המושגים פחות או יותר ברורים, לדעתי.
מה שכן חשוב שתיקח את כל המילים הללו בערבון מוגבל מאד ! כי זה דבר מאד מאד סובייקטיבי אחרי הכל. אסור לשכוח זאת.
בגדול אני חושב שהדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות על מנת להבין את המשמעות אחרי המילים התמוהות הללו, זה ללכת ולשמוע ואם הזמן אתה תבין לדעתי. אני לא חושב ש "מילון" יעזור לך להבין פה משהו.
כמובן, כמו שאמרתי יש מילים שבאמת פירושן לא ברור, אז אל תלחץ אם אתה לא מבין כמה וכמה "תיאורים".
שיהיה בהצלחה.
למיטב הבנתי:The-Fox כתב:תראה, אני גם פעם הייתי במצב שלך.
באנליטי לא נתקלתי כל כך, עוד מילה לא ברורה....
חם - דגש על תדרי המיד \ מיד-בס.
קר - הפוך מ"חם"...
אנאליטי - מאד מפורט . בהקשר שלילי - תדרים גבוהים מודגשים.
האמת הינה שאני מעדיף לקבל רשמים מאנשים במלל: חם ,מהיר ,וכו......
אף ע"פ שהמינוח הינו סובייקטיבי הוא יכול להעיד על תחושה שכמובן גם המתאר וגם הקורא
יכולים לתאר לעצמם גם אם הכוונה של המתאר שונה במקצת .
לדוגמא מישהו מספר לי שהרמקול חם - הפירוש שלי שהצליל שלו נעים לאוזן הצליל מקיף אותך בחמימות .
האמת שבכל מיקרה אני אבחן את הרמקול בעצמי.
לגבי מספרים יבשים (נתונים טכנים ) הם כמובן טכניים ואינם יכולים להעיד דבר וחצי דבר על ציוד.
לדוגמא המגבר שלי הוא 50W ובאופן שהוא דוחף רמקולים הוא כמו מכשירים אחרים בהספק 150W.(ובואו לא ניכנס לדקויות כגון כמה זרם הדריבר מספק לרמקול שהיתנגדותו הכוללת מגיעה ל 3.768393875 אום).
לא סתם כאשר אתם קוראים מאמרים על ציודים שונים אתם תיראו חלק של שורה וחצי נתונים טכניים ומספר עמודים על הרגשתו של הכותב.
ובנימה חיוכית משהו - תחשבו ג'יי.קיי. רולינג היתה מתארת את המטאטא של פוטר :
אורך מטר וחצי , עץ דובדבן , התנגדות חשמלית אין סוף אום ........

אף ע"פ שהמינוח הינו סובייקטיבי הוא יכול להעיד על תחושה שכמובן גם המתאר וגם הקורא
יכולים לתאר לעצמם גם אם הכוונה של המתאר שונה במקצת .
לדוגמא מישהו מספר לי שהרמקול חם - הפירוש שלי שהצליל שלו נעים לאוזן הצליל מקיף אותך בחמימות .
האמת שבכל מיקרה אני אבחן את הרמקול בעצמי.
לגבי מספרים יבשים (נתונים טכנים ) הם כמובן טכניים ואינם יכולים להעיד דבר וחצי דבר על ציוד.
לדוגמא המגבר שלי הוא 50W ובאופן שהוא דוחף רמקולים הוא כמו מכשירים אחרים בהספק 150W.(ובואו לא ניכנס לדקויות כגון כמה זרם הדריבר מספק לרמקול שהיתנגדותו הכוללת מגיעה ל 3.768393875 אום).
לא סתם כאשר אתם קוראים מאמרים על ציודים שונים אתם תיראו חלק של שורה וחצי נתונים טכניים ומספר עמודים על הרגשתו של הכותב.
ובנימה חיוכית משהו - תחשבו ג'יי.קיי. רולינג היתה מתארת את המטאטא של פוטר :
אורך מטר וחצי , עץ דובדבן , התנגדות חשמלית אין סוף אום ........
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 02/12/2005 19:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין, נראה לי שהיה איזה glitch במנוע של האתר, מקודם הופיע שם תגובה שלו לשרשור הרמקולים ה"טעון" שמתנהל...מוזר
Metheny,
אני לא טוען שאני רוצה רק נתונים טכניים (דרך אגב, זה לא נכון שיש רק 2 שורות של נתונים כאלה, קרא ביקורת רמקולים של stereophile...), אני רוצה גם לשמוע התרשמות סוביקטיבית, הנקודה היא שאני רוצה גם להבין בסופו של דבר מהי ההתרשמות, לכן ביקשתי את המילון הנ"ל.
Metheny,
אני לא טוען שאני רוצה רק נתונים טכניים (דרך אגב, זה לא נכון שיש רק 2 שורות של נתונים כאלה, קרא ביקורת רמקולים של stereophile...), אני רוצה גם לשמוע התרשמות סוביקטיבית, הנקודה היא שאני רוצה גם להבין בסופו של דבר מהי ההתרשמות, לכן ביקשתי את המילון הנ"ל.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
zeev,
קודם אקדים ואגיד שגם ההגדרות הללו הן סובייקטיביות, אולם הכוונה היא דומה בד"כ.
רמקול שאני יכול לקרוא לו "בהיר" (במובן השלילי) יכול להיות "פתוח" (במובן החיובי) למישהו אחר.
בד"כ לאותה תופעה או סופרלטיב, יהיה מקביל בצד החיובי של הסקלה ובצד השלילי.
"בהיר" (שלילי) - מדגיש את הצלילים הגבוהים.
"מפורט/פתוח" (חיובי) - -"-
"חם" (חיובי) - מדגיש את המיד-ריינג', הולך טוב עם מוסיקה ווקאלית ומיתרים.
"צבוע" (שלילי) - דומה ל"חם", אבל לא לטעמי....
"אנליטי/יבש" (שלילי) - משעמם, לא גורם לי להתחבר למוסיקה, "שטוח" מידי.
"INVOLVING/מוסיקלי" (חיובי) - ההיפך, גורם לי לתופף עם הרגל, הכל זורם יותר טוב.
כמו שאתה רואה, חלק מהדברים הם כנראה מדידים, אבל הרבה יותר מסובכים לכימות.
עושה קצת שכל ?
קודם אקדים ואגיד שגם ההגדרות הללו הן סובייקטיביות, אולם הכוונה היא דומה בד"כ.
רמקול שאני יכול לקרוא לו "בהיר" (במובן השלילי) יכול להיות "פתוח" (במובן החיובי) למישהו אחר.
בד"כ לאותה תופעה או סופרלטיב, יהיה מקביל בצד החיובי של הסקלה ובצד השלילי.
"בהיר" (שלילי) - מדגיש את הצלילים הגבוהים.
"מפורט/פתוח" (חיובי) - -"-
"חם" (חיובי) - מדגיש את המיד-ריינג', הולך טוב עם מוסיקה ווקאלית ומיתרים.
"צבוע" (שלילי) - דומה ל"חם", אבל לא לטעמי....
"אנליטי/יבש" (שלילי) - משעמם, לא גורם לי להתחבר למוסיקה, "שטוח" מידי.
"INVOLVING/מוסיקלי" (חיובי) - ההיפך, גורם לי לתופף עם הרגל, הכל זורם יותר טוב.
כמו שאתה רואה, חלק מהדברים הם כנראה מדידים, אבל הרבה יותר מסובכים לכימות.
עושה קצת שכל ?
אחד הרמקולים שנותנים תחושה להעלמות בחדר הם דווקא הפרואק רספונס 2.5
כאשר הם עומדים בצורה נכונה .
הם פשוט לא שם !
את האמת שמבחינה אקוסטית אפשר ל"העלים" כמעט כל זוג עם העמדה וחדר נכון .
לגבי הביטויים הסוביקטיבים והמילולים לרגשות המאזין בניגוד לנתונים "היבשים" (הטכנים)
אין דרך לכתוב כתבה "שתמכור" עם אין שם רגש או התלהבות רגשית מסויימת מצד הכותב
נכון שצריך להיות לקורא איזה שהו מיצב מילון מונחים שכזה שיוכל להבין פחות או יותר על מה מדובר ועל מה הכותב מדבר שם .
רק הערת ביניים קטנה
המון מהביטויים שמשייכים לסאונד ברמקולים או בכל ציוד אודיו יכול להיות שונה לחלוטין בגלל מייקום הרמקול או האקוסטיקה בחדר
את ההידוק בבס או החמימות של הרמקול יכולים בקלות ליצור השטיח והוילונות בחדר או התאורה בעיניין הרגש והאוויריה הכללית בהאזנה
אני בתור כותב שפה ושם מפרסם כתבות סקירה באתר מנסה להשתמש בביטויים שכאלה אבל נוטה גם להסבירם מוסיקאלית על פי אותו קטע שאני בודק באותו הרגע , בנוסף אני מנסה גם להסביר קצת יותר את הרגשות שלי במילים "פשוטות" יותר אשר קל לקורא להזדהות עימם ולא לחפש למה התכוונתי שאמרתי בס מהודק ...
מקווה שקצת הסברתי (לפחות את עצמי
)
אביעד
כאשר הם עומדים בצורה נכונה .
הם פשוט לא שם !
את האמת שמבחינה אקוסטית אפשר ל"העלים" כמעט כל זוג עם העמדה וחדר נכון .
לגבי הביטויים הסוביקטיבים והמילולים לרגשות המאזין בניגוד לנתונים "היבשים" (הטכנים)
אין דרך לכתוב כתבה "שתמכור" עם אין שם רגש או התלהבות רגשית מסויימת מצד הכותב
נכון שצריך להיות לקורא איזה שהו מיצב מילון מונחים שכזה שיוכל להבין פחות או יותר על מה מדובר ועל מה הכותב מדבר שם .
רק הערת ביניים קטנה
המון מהביטויים שמשייכים לסאונד ברמקולים או בכל ציוד אודיו יכול להיות שונה לחלוטין בגלל מייקום הרמקול או האקוסטיקה בחדר
את ההידוק בבס או החמימות של הרמקול יכולים בקלות ליצור השטיח והוילונות בחדר או התאורה בעיניין הרגש והאוויריה הכללית בהאזנה
אני בתור כותב שפה ושם מפרסם כתבות סקירה באתר מנסה להשתמש בביטויים שכאלה אבל נוטה גם להסבירם מוסיקאלית על פי אותו קטע שאני בודק באותו הרגע , בנוסף אני מנסה גם להסביר קצת יותר את הרגשות שלי במילים "פשוטות" יותר אשר קל לקורא להזדהות עימם ולא לחפש למה התכוונתי שאמרתי בס מהודק ...
מקווה שקצת הסברתי (לפחות את עצמי
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN