מה יתן את התמורה האופטימלית לסטריאו וסראונד במערכת אחת?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני יודע שכולם יגידו שהאידיאל הוא לשרשר רסיבר טוב למגבר סטריאו טוב אבל בהנחה ואני רוצה או רסיבר טוב, או מגבר טוב עם פרוססור טוב (אני מאמין שהרסיבר יתן את התמורה הטובה ביותר לק"ב והמגבר בלי הפרוססור לסטריאו), מי יתן לי את התמורה האופטימלית? האם הנפילה ברסיבר בסטריאו גדולה או קטנה מהנפילה של מגבר סטריאו + פרוססור בק"ב? אני כמובן משווה בין רסיבר למגבר +פרוססור באותו המחיר.
תודה
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

בוא ניקח למשל את ה Z11 שע"פ הכתבה עולה 28900 ולעומתו ניקח את מגבר הסטריאו שהיה אצל מחבר הביקורת שעולה 17000 ונוסיף לו פרוססור ב 11900 (אפשר כמובן גם לקחת מגבר זול יותר שעדיין בטח יעלה באיכות הסטריאו של ה Z11 ולהוסיף לו פרוססור יקר יותר. פשוט אין לי מושג במחירי פרוססורים ומאיזה מחיר יש טובים).
יכול להיות שבהשוואה הספציפית צד אחד ינצח ובהשוואה אחרת שתציגו לי, הצד השני ינצח. פשוט חשבתי שאולי יש תשובה ברורה בנושא.
תודה
יכול להיות שבהשוואה הספציפית צד אחד ינצח ובהשוואה אחרת שתציגו לי, הצד השני ינצח. פשוט חשבתי שאולי יש תשובה ברורה בנושא.
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אם השילוב של סטריאו + ק"ב:
עזוב אותך - כבר הוכיחו ולא פעם אחת שמערכות HT משולבות עולות על שילוב פרוססור + פאואר וזולות יותר.
ובקיצור אם יש לך תקציב של Z11 - עדיף לקנות 3800 + מגבר סטריאו משובח לשני הקדמיים.
עזוב אותך - כבר הוכיחו ולא פעם אחת שמערכות HT משולבות עולות על שילוב פרוססור + פאואר וזולות יותר.
ובקיצור אם יש לך תקציב של Z11 - עדיף לקנות 3800 + מגבר סטריאו משובח לשני הקדמיים.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

יש אין סוף קומבינציות. סתם עיניין אותי לדעת עד כמה טוב השילוב של מגבר סטריאו עם פרוססור.liorms כתב:אם השילוב של סטריאו + ק"ב:
ובקיצור אם יש לך תקציב של Z11 - עדיף לקנות 3800 + מגבר סטריאו משובח לשני הקדמיים....
תודה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
האם הנפילה ברסיבר בסטריאו גדולה או קטנה מהנפילה של מגבר סטריאו + פרוססור בק"ב?...
לא הבנתי מזה מגבר סטריאו+פרוססור, ואיזה נפילה יש שם?
כמו שמרטין כתב, איפה ההגברה ל 7 הרמקולים נעלמה אצלך?...
סתם עיניין אותי לדעת עד כמה טוב השילוב של מגבר סטריאו עם פרוססור....
איזה שילוב? אתה מתכוון שהמגבר סטריאו יניע את הרמקולים הקידמיים?
זה מגבר משולב או פאואר?
הצלחת לבלבל אותי...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

איתי
יש פה משהו שאני כנראה לא מבין. גם אם מגבר הסטריאו הוא שני חלקים וגם אם לא, ניתן לחבר את הפרוססור אליו, לא?
לגבי הנפילה, התכוונתי, שכמו שברסיבר לא מצליחים להגיע לביצועים גבוהים בניגון סטריאו, אני מאמין שפרוססור שמחובר למגבר סטריאו, לא יגיע לביצועים גבוהים בק"ב אבל יכול להיות שאני טועה.
מרטין

יש פה משהו שאני כנראה לא מבין. גם אם מגבר הסטריאו הוא שני חלקים וגם אם לא, ניתן לחבר את הפרוססור אליו, לא?
לגבי הנפילה, התכוונתי, שכמו שברסיבר לא מצליחים להגיע לביצועים גבוהים בניגון סטריאו, אני מאמין שפרוססור שמחובר למגבר סטריאו, לא יגיע לביצועים גבוהים בק"ב אבל יכול להיות שאני טועה.
מרטין
להיפך - אם הפרוססור ברמה גבוהה ושידכת לו מגבר POWER רציני אז תקבל תוצאה יותר טובה.
אבל שוב - כמו שכבר אמרתי, לפי דעתי אתה מנסה לקבל תשובה למשהו שכבר נענה - מגבר AV משולב יהיה טוב יותר מפרוססור + פאואר באותו מחיר...
אבל למשל בהגברה שלי - הPRE יכול גם לקבל 5.1 (למרות שהוא PRE סטריאו משובח) + תוסיף מגבר נוסף (3 ערוצים) בעלות 3500 EURO + פרוססור בעוד סכום לא זניח -> תוצאה מעולה כניראה (אבל העלות...).
אבל שוב - כמו שכבר אמרתי, לפי דעתי אתה מנסה לקבל תשובה למשהו שכבר נענה - מגבר AV משולב יהיה טוב יותר מפרוססור + פאואר באותו מחיר...
אבל למשל בהגברה שלי - הPRE יכול גם לקבל 5.1 (למרות שהוא PRE סטריאו משובח) + תוסיף מגבר נוסף (3 ערוצים) בעלות 3500 EURO + פרוססור בעוד סכום לא זניח -> תוצאה מעולה כניראה (אבל העלות...).
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מצטרף לדברים שכבר נאמרו, בניסוח שונה מעט.
לדעתי, השילוב הטוב ביותר מבחינת תמורה למחיר עבור שילוב של קולנוע ביתי רב-ערוצי ומערכת שמע דו-ערוצית היא רסיבר טוב (אם זה רלוונטי, כזה התומך גם בפורמטי האודיו החדשים) בעל יציאות Pre-Out , כדוגמת Harman Kardon 255 , או רסיבר דומה אחר – בשילוב עם מגבר סטריאו איכותי – ואולי גם DAC חיצוני איכותי.
להנאה שלמה מאודיו רב-ערוצי, רסיבר כזה עושה את העבודה כהלכה, כאשר גם באודיו רב-ערוצי, 2 הרמקולים הקדמיים מוזנים ממגבר הסטריאו.
להנאה שלמה מאודיו דו-ערוצי, מגבר הסטריאו עושה את העבודה כהלכה (בהנחה שיש זוג רמקולים קדמיים טובים).
כאשר מקור השמע הדו-ערוצי הוא נגן CD טוב – אפשר לחבר אותו ישירות למגבר הסטריאו.
כאשר מקור השמע הדו-ערוצי הוא נגן DVD , או נגן CD פשוט, או מחשב, או ממיר טלוויזיה – ניתן לחבר מקורות אלה ל- DAC החיצוני ואותו למגבר הסטריאו.
.
לדעתי, השילוב הטוב ביותר מבחינת תמורה למחיר עבור שילוב של קולנוע ביתי רב-ערוצי ומערכת שמע דו-ערוצית היא רסיבר טוב (אם זה רלוונטי, כזה התומך גם בפורמטי האודיו החדשים) בעל יציאות Pre-Out , כדוגמת Harman Kardon 255 , או רסיבר דומה אחר – בשילוב עם מגבר סטריאו איכותי – ואולי גם DAC חיצוני איכותי.
להנאה שלמה מאודיו רב-ערוצי, רסיבר כזה עושה את העבודה כהלכה, כאשר גם באודיו רב-ערוצי, 2 הרמקולים הקדמיים מוזנים ממגבר הסטריאו.
להנאה שלמה מאודיו דו-ערוצי, מגבר הסטריאו עושה את העבודה כהלכה (בהנחה שיש זוג רמקולים קדמיים טובים).
כאשר מקור השמע הדו-ערוצי הוא נגן CD טוב – אפשר לחבר אותו ישירות למגבר הסטריאו.
כאשר מקור השמע הדו-ערוצי הוא נגן DVD , או נגן CD פשוט, או מחשב, או ממיר טלוויזיה – ניתן לחבר מקורות אלה ל- DAC החיצוני ואותו למגבר הסטריאו.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

ברסיברים שבדקתי עד היום, לא מצאתי ביצועי סטריאו טובים, אבל לא בדקתי לקסיקון, סאנפאייר, רוטל, קמברידג', ארקם, דנון, מקינטוש...kingikra כתב:איתי
מרטין
...
או איזה לוקסמן ווינטאג'...
פרוססור ק"ב, אם הוא טוב, צריך עכשיו הגברה טובה.
אז למה שהוא "יפול" עם מגבר דו ערוצי, ועוד מגבר של 3 כמו שליאור כתב?
עד היום, אני פשוט עבדתי עם שתי חיות בסלון, רסיבר זול לק"ב, ומערכת סטריאו סבירה למוזיקה עם ממתג.
פרוססור שיהיה מעולה בקולנוע ומוזיקה זה סיפור יקר, יש של לין, מרידיאן, מרק לוינסון, לקסיקון, אנטם, הרשימה ארוכה, אבל זה באמת יקר קצת עם הוספת ההגברה וכו'.
קולנוע ביתי יש לו את התכונה הזו של התנערות כל 5-7 שנים עם איזה טכנולוגיה חדשה, ואז צריך להחליף ציוד.
אין לזה סוף...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

חברה, המון תודה על התשובות אבל אתם לא עונים לשאלה שלי. או שאתם אומרים שמגבר סטריאו יעודי + רסיבר שמשורשר למגבר הסטריאו דרך PRE OUT זה השילוב הכי טוב. זה אני יודע. ציטוט מההודעה הראשונה "אני יודע שכולם יגידו שהאידיאל הוא לשרשר רסיבר טוב למגבר סטריאו טוב". אני יודע שבמחיר מסוים (נניח 100K), אפשר לקנות רסיבר שיתן גם מענה טוב בסטריאו ובאותו סכום גם מגבר סטריאו עם פרוססור שיתן מענה טוב לסראונד. אבל אני שואל במחירים שפויים (אם ניתן לקרוא לזה כך), בהנחה שאני קונה רסיבר ב 30K שעדיין לא נותן מענה טוב בסטריאו או קונה באותו הסכום (ולא חשובה לי חלוקת המחיר בין הרכיבים) אני קונה מגבר סטריאו + פרוססור לקולנוע בייתי, האם הנחיתות של הרסיבר בסטריאו, תהיה גדולה ומשמעותית יותר מהנחיתות (אם יש כזו בכלל בתקציב הזה) של הפרוססור בקולנוע הבייתי?
תודה
תודה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
1. פרוססורים לקולנוע ביתי המכילים את הפורמטים החדשים באודיו עדיין לא קיימים.
2. לפרוססור של 5.1 יהיה עליך להוסיף מגברים משולבים (או קדם-מגברים ומגברי הספק) ל- 5 ערוצים.
3. לפרוססור של 7.1 יהיה עליך להוסיף מגברים משולבים (או קדם-מגברים ומגברי הספק) ל- 7 ערוצים.
איני רואה כיצד בתקציב שפוי, נגיד 30,000 ₪, אתה מגיע לאיכות צמרת על ידי שילוב של פרוססור ומגברים.
מאידך, בסביבות 1/2 מהסכום הזה תוכל להגיע לאיכות גבוהה מאד על ידי שילוב של רסיבר טוב בעל הספק צנוע, מגבר סטריאו ואולי גם DAC חיצוני.
כדי להגיע לאיכות צמרת ב- 7 ערוצים נדרש הון עתק.
אני מוצא שנדרשת איכות צמרת לצמד הרמקולים הקדמיים, בעוד לכל הערוצים האחרים מספיקה בהחלט איכות גבוהה.
.
2. לפרוססור של 5.1 יהיה עליך להוסיף מגברים משולבים (או קדם-מגברים ומגברי הספק) ל- 5 ערוצים.
3. לפרוססור של 7.1 יהיה עליך להוסיף מגברים משולבים (או קדם-מגברים ומגברי הספק) ל- 7 ערוצים.
איני רואה כיצד בתקציב שפוי, נגיד 30,000 ₪, אתה מגיע לאיכות צמרת על ידי שילוב של פרוססור ומגברים.
מאידך, בסביבות 1/2 מהסכום הזה תוכל להגיע לאיכות גבוהה מאד על ידי שילוב של רסיבר טוב בעל הספק צנוע, מגבר סטריאו ואולי גם DAC חיצוני.
כדי להגיע לאיכות צמרת ב- 7 ערוצים נדרש הון עתק.
אני מוצא שנדרשת איכות צמרת לצמד הרמקולים הקדמיים, בעוד לכל הערוצים האחרים מספיקה בהחלט איכות גבוהה.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

kingikra
שוב, למה אתה כותב שלפרוססור יש נחיתות בקולנוע ביתי?
איזו נחיתות?
ושוב, כתבתי לך שלא שמענו בסבב הנוכחי של הרסיברים, את כולם. שמענו שניים.
מפה להכליל שכל הרסיברים נשמעים חלש בסטריאו, זה לא נכון.
בהחלט יתכן רסיבר שישמע טוב בסטריאו, או מערכת בחלקים, אולי יד שנייה, שתשמע טוב בשניהם.
שוב, למה אתה כותב שלפרוססור יש נחיתות בקולנוע ביתי?
איזו נחיתות?
ושוב, כתבתי לך שלא שמענו בסבב הנוכחי של הרסיברים, את כולם. שמענו שניים.
מפה להכליל שכל הרסיברים נשמעים חלש בסטריאו, זה לא נכון.
בהחלט יתכן רסיבר שישמע טוב בסטריאו, או מערכת בחלקים, אולי יד שנייה, שתשמע טוב בשניהם.
אז לסבר לך את האוזן:
אני שמעתי את הARCAM350 בסטריאו שעולה 15K ומיד לאחריו את הARCAM A70 שעולה 6K ואולי פחות.
הA70 היה טוב יותר משמעותית בסטריאו.
אני לא מכיר A\V רסיבר שנחשב יותר טוב מהארקם בסטריאו ברמות מחיר האילו.
אני שמעתי את הARCAM350 בסטריאו שעולה 15K ומיד לאחריו את הARCAM A70 שעולה 6K ואולי פחות.
הA70 היה טוב יותר משמעותית בסטריאו.
אני לא מכיר A\V רסיבר שנחשב יותר טוב מהארקם בסטריאו ברמות מחיר האילו.