בניית מערכת - קונספט

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לבנות מערכת איכותית. אני יודע שאיכותי הוא מושג יחסי ולכן אהיה יותר ספיציפי.
המערכת שאבנה תהיה בסופו של דבר רב ערוצית (לפני שאתם אומרים שזה לא המקום חכו רגע) אבל בגלל שקולי תקציב אני אתחיל בסטריאו.
הסדרי גודל הם בערך תקציב של 5K לרמקולים קדמיים (משהו כמו ה- QL12 שסקרו אותו פה). 7K למגבר רב ערוצי (חשבתי על פיוניר LX50 שיגיע בהמשך). כרגע אין ברשותי תקציב מלא ולכן חשבתי להתחיל רק עם רמקולים ואולי לרכוש מגבר כמו TA10.1 של TrendsAudio.
האם זו חשיבה הגיונית או שאני מפספס משהו? הבנת שהמגבר הזה דורש רמקולים קלים לדחיפה - האם QL12 יהיו מתאימים? האם כדאי לשקול אופציות מגבר נוספות ולא יקרות (מכיוון שאני לא רוצה סתם להיתקע עם מגבר יקר יחסית ואני גם לא ממש רוצה לרכוש יד שניה).
איפה ניתן לרכוש בכלל מגבר של Trends Audio?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא בטוח שה-TRENDS יצליח לדחוף את ה-QUAD כמו שצריך, אתה חייב לבחון את זה לפני זה.
ניתן לרכוש אותו ברשת. אין, למיטב ידיעתי, יבואן בארץ.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה על התגובה. אבל התכוונתי גם לשאול - האם הקונספט הזה הגיוני? האם ישנם רמקולים ברמת ה-QL12 שהוא ידחוף כמו שצריך? או אולי כדאי לחשוב על אופציה אחרת לרסיבר הזה?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

לך על רסיבר 2 ערוצים מיד 2. תמצא משהו בסיסי פלוס עד המעבר לרב הערוצי בתקציב נמוך. אולי גם וינטאג' בא בחשבון ולרוב יתן לך תוצאות נהדרות ויכולת דחיפה טובה של הרמקולים (גם החלשים ביניהם).

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

לדעתי כל הקונספט שגוי מלכתחילה.

תעצור רגע, תגדיר לעצמך קודם כל מה חשוב לך יותר - סטריאו דו ערוצי או מערכת קולנוע ביתית רב ערוצית. כלאמר מה חשוב לך יותר מוסיקה או סרטים ??

לאחר שתגדיר את הצרכים שלך לעצמך, תחליט לאן אתה רוצה להגיע בסופו של דבר ומה יהיה התקציב הכולל הסופי.

לאחר שתי החלטות אלו, לאחר שאתה יודע לאן אתה רוצה להגיע בסופו של דבר אתה יכול להתחיל לבנות את המערכת בשלבים עם כל מיני "פתרונות ביניים".

בהחלט קניית רמקולים תחילה היא צעד נכון וחשוב אבל אתה תמיד צריך לשים לנגד ענייך את המטרה הסופית.

שלמה

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

המטרה הסופית היא מערכת שתאפשר שמיעת מוזיקה וסאונד רב ערוצי (קולנוע ביתי).
מן הסתם אני לא מכוון למוזיקה ברמת מגבר סטריאו אודיופילי למהדרין אבל בהחלט למשהו טוב.
בשלב ראשון: שני רמקולים איכותיים (כפי שהוגדר בתחילה) ומגבר זול אם יש כזה שמסוגל לדחוף אותם.
בשלב שני: רסיבר רב ערוצי כמו LX50 (או 60 תלוי בדיל) של פיוניר שמכיל אותם רכיבים כמו ה- 70 שקיבל ביקורת אוהדת יחסית ליכולתו בתחום הדו ערוצי.
בשלב השלישי: תוספת סנטר (סביב 3K כנראה) ושני אחוריים צנועים יותר.

אלו נראים לי כמו אבני דרך הגיוניות בדרך למטרה שהיא שילוב יכולות סביר בין מוזיקה לקולנוע רב ערוצי. אם לא ומשהו לא ריאלי אשמח לשמוע.

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אני במקומך הייתי מחלק את התקציב קצת אחרת:

אם בכוונתך לקנות רסיבר בתקציב של 7000 ש"ח בערך ובנוסף מגבר סטריאו זול... לפי דעתי, זה דווקא לעשות את ההיפך, כלומר:
לקנות מגבר סטריאו מעל הממוצע - אפשר למצוא בתקציב של 5000 ש"ח ובשאר הכסף, בערך 3000 ש"ח לקנות רסיבר שיכלול את הפורמטים המעודכנים ביותר.

הנימוק שלי לחלוקה זו,נובע בעיקר מהמבחנים האחרונים שביצעתי - ההבדלים בק"ב לא כאלה גדולים כשמדובר ברסיברים בסדר גודל של המחיר שנקבת, אבל ההבדלים בסטריאו עצומים (לאוזני) - אם תשווה את הרסיבר למגבר סטריאו איכותי.

כמו כן, אם ק"ב חשוב לך - סאב הוא מרכיב די מכריע, ובלי קשר, אולי תעדיף דווקא רכישת מדפיים? לא ציינת את גודל החדר...

דבר נוסף שלא הזכרת - המקור שיש לך... האם אתה מתכוון לקנות מקור איכותי יותר? אם כן, מנסיוני, אם לא תקנה בהתחלה ותשאיר אותו לסוף - כנראה שתקציב כבר לא ישאר ותוותר עליו לגמרי :)

את הסנטר והאחוריים הייתי משאיר לסוף - כפי שאתה תכננת.

הכל בגדר המלצות בלבד - בגדול אני מסכים עם שלמה - תקרא טוב את הודעתו, כי יש בה הרבה :)

בהצלחה

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני חשבתי על מדפיים בגלל בעיקר בעיית מקום.
החדר אגב הוא סלון קטן יחסית ויש שכנים. אני לא אוכל לשמוע בעוצמה רבה מדי לכן אני אהייה חייב רמקולים עם רגישות גבוהה.
אני מבין את ההגיון בהצעה שלך, אני פשוט קצת נרתע לפוצץ את המזנון במכשירי חשמל, בייחוד לאור העובדה שיהיה שם PS3, ממיר כבלים וכיו"ב.
לרסיבר יהיה גם תפקיד מיתוג ל-HDMI כי תהיה LCD ולכן אני אזדקק לרסיבר עם מעבד וידאו איכותי שלא מצוי ברסיברים סביב 3K.
מה זה ק"ב?

אני מתנצל אם השאלות שלי הן בורות לעיתים, אני מאוד מנסה ללמוד את התחום הזה ולכן משתדל להתייעץ עם בעלי נסיון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”