לפטופ כנגן HD ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
jarrettman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קראתי הרבה על מזרימי מדיה וכבר חשבתי לקנות אחד אבל אז נזכרתי שאני צריך גם לפטופ
וחשבתי לחסוך כסף (אם אפשר לקרוא לזה לחסוך) ולקנות לפטופ שישמש גם כנגן בסלון.

חיפוש קצר באיבורי KSP העלה חרס, לא ראיתי שום לפטופ עם כונן בלו ריי עליו.
מישהו יכול לתת לי קישור ללפטופ שיכול לעשות את העבודה ? האם זה פתרון טוב לניגון HD ?

תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יותר זול יהיה לקנות איזה PS3 מיד שניה, רק בשביל BD....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

חפש מחשב MSI באייבורי.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #4 

אם הרעיון להשתמש במחשב כמדיה סנטר - תחליף לסטרימר אתה לא ממש חייב כונן בלו ריי.
הרי אם הרעיון להקרין תכני hd מהלפ טופ אין לך צורך בכונן המדובר.
מצד שני אם יש לך תקליטורי בלו ריי זה כבר סיפור אחר.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

לא הבנתי כיצד משאלה של רכישת מזרימדיה הגעת לכך שצריך גם לקנות לפטופ
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #6 

Catskinner
אני מניח שהכוונה שלו היתה למצוא פתרון להקרנת תכנים חיצוניים על מסך הטלויזיה.

אכן הוא יוכל לבצע זאת בעזרת לפ-טופ עם כל החסרונות אל מול המזרימדיה.
במידה ונדרש לו לפ-טופ ואין תקציב ,הוא בחר לותר על המזרימדיה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

jarrettman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני באמת מנסה למצוא פתרון לניגון של דיסקים של בלו ריי, מכיוון שאני גר בתל אביב ויהיה לי נוח לקפוץ מדי פעם לאוזן לקחת סרט. ואני מאוד חדש בתחום, ולא ממש יודע על מקורות אחרים להשיג תכני HD. חיפוש שעשיתי במינינובה לא ניראה מבטיח במיוחד,
מעט מקורות יחסית.
אגב, מישהו יכול להמליץ על מקור טוב ברשת להשגת תכני HD ?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #8 

אגב, מישהו יכול להמליץ על מקור טוב ברשת להשגת תכני HD ?
...
חבר יקר,
הנושא הזה נטחן עד דק.

בגדול:
1. NEWS GROUP
2. RAPIDSHARE
3. טורנטים
4. אימיול
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #9 

אהלן!

אני כרגע משתמש בלפטופ שלי להזרמת תכני HD למסך - להלן מספר בעיות:
1. כפי הנראה למחשב שלי אין יכולת עיבוד מספיקה (כנראה בעיה של מעבד גראפי) כדי להציג זרימה חלקה ביותר של התמונה סצנות עם הרבה תנועה.
2. על אף שלמחשב יציאה אופטית, הרמה, כך נדמה לי, לא משתווה לזו של מכשיר DVD פשוט - עם זאת יכול להיות כי זה נובע בשימוש בתוכנה לא עדכנית או כרטיס קול (מובנה) לא איכותי מספיק.
3. חיבור המחשב הנייד לרסיבר ולמסך כל פעם מהווה, עבורי, סרבול רב עם הכבלים השונים. אצלי אין יציאת HDMI כפי שיש במחשבים החדשים יותר, אז ייתכן וזה פותר בעיה זו.
4. אני לא שמעתי על מחשב נייד עם כונן בלו-ריי - אני מניח שיש,אך אני גם בטוח שזה מקפיץ את המחיר לשמיים.

המסקנה שלי מכל זה הייתה - להזמין סטרימר.

מקווה שעזרתי....

jarrettman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

היי בועזון!
תודה על האינפורמציה, העניין עם לפטופ הוא שאני צריך אחד בכל מקרה אז אני חושב ללכת על לפטופ עם יכולת לנגן בלו ריי (גם אם כונן פיזית לא יהיה לו). אני מאמין שהלפטופים החדשים באיזור ה 5000 עם כרטיס גרפי של NVIDIA ומעבד טוב יוכלו לענות על הצורך הזה.
כונן בלו ריי אני אוכל לקנות למחשב שבחדר ולחבר את הלפטופ בכבל לרשת הביתית. (כמו שהתכוונתי לחבר את המזרים).
חיסרון אחד שאני לא יודע כרגע איך להתגבר עליו הוא ה 5.1, עד כמה שאני יודע לפטופים מכילים רק יציאת סטריאו.
האם מישהו יכול לראות חסרונות נוספים כלשהם בקונפיגורציה כזאת על שימוש במזרים ? (avioren, לאילו חסרונות אתה מתכוון ?)

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תבדוק שוב - בחלק גדול מהלפטופים החדשים ישנה יציאת SPDIF (דיגיטאלית), בצורת יציאה אופטית. אצלי במחשב זוהי אחת משתי יציאות אוזניות (3.5''), שיכולה להוציא סאונד בסטריאו בחיבור רגיל, או, בעזרת מתאם, להפעיל את העינית האופטית בתוכה (זה קורה אוטומטית - המתאם ארוך יותר מחיבור אוזניות רגיל ומפעיל את העינית כשהוא נכנס עד הסוף).
תחפש את המתאם ב-www.ultrapro.co.il. יש גם כבלים ייעודיים.

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #12 

אשפר גם לקנות כרטיס קול חיצוני USB או NewCard עם יציאה דיגיטלית...

בועזון, איזה מחשב יש לך?

tnt424
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה #13 

תראה אני כמוך מתלבט באותה התלבטות, לאחר בדיקות מעמיקות אני יודע שיש כרטיסי מסך טובים שתומכים בהוצאת סאונד דיגטלי דרך חיבור הhdmi וזה קיים בלפטופים מלבד זה יש לסוני מספר גדול של לפטופים עם כונן בלו ריי...
הבעיה היחידה שנותרה הוא שצריך מחשב ממש חזק שיתמוך בעוצמות הפעולה בשידור וכו' וזה יוצא עדיין ממש יקר...
לכן לשאלתך עדיף לך לקנות htpc שיהיה זול יותר אקטיבי יותר ונוח יותר...

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אלדד,
יש לי HP Pavilion dv2000, בן שנה וחצי - הרחבתי לו את הזיכרון ל-2G.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #15 

אלדד,
זה הכל תלוי בצרכים שלך. לדוגמא, לי יש מחשב של HP בן 3 שנים עם מעבד חד ליבתי, 512 MB זיכרון וכרטיס מסך משולב של אינטל ואני משתמש בו להרצת תכנים של HD 720P ללא בעיה וללא "תקיעות" בכלל וזאת באמצעות coreavc שהוא קודק יעיל במיוחד. לא ניסיתי להריץ תכנים של 1080 מכיוון שזה לא שווה את המקום שזה תופס בכונן, במיוחד כשאני אמור להריץ את זה על מסך של 27''. מה גם שאני מניח שיש גבול עד כמה קודקים יכולים להיות יעילים, אבל, בשילוב נכון של הקודקים עם החומרה החזקה (בהרבה) שקיימת היום בשוק אני לא חושב שתהיה לך בעיה גם עם תכני 1080 בביטרייטים גבוהים (BD clones). בנוגע ל-5.1 - אני הייתי צריך לקנות כרטיס קול חיצוני ב-200 שקל וזה פתר לי את הבעיה. בלפטופים החדשים של HP, למשל, יציאת ה-SPDIF קיימת כבר שנתיים בערך. בנוגע לאיכות היציאה - אם הסאונד מועבר ב-passthrough, כלומר שהמידע מועבר בצורתו הגולמית לרסיבר ללא פיענוח של כרטיס הקול עצמו (הכרטיס עצמו משמש כצינור ותו לא והרסיבר הוא זה שמפענח את המידע) אז אין שום סיבה לדאוג לגבי איכות הקול. במקרה כזה - הכל תלוי ברסיבר וברמקולים. לגבי הכבלים - לחבר 2 כבלים כל פעם זו לא טרחה גדולה מדי (לטעמי).

בקיצור, לא הייתי מוותר על לפטופ בשימוש כ-HTPC. מה שכן, אם הוא ישמש גם כ-PVR ו-time shift וכו' וכו' אז אולי כדאי גם להשקיע בהארד דיסק עמיד במיוחד שכן הארדיסקים של לפטופים לא עשויים בדיוק מהזן הכי עמיד, והטלטולים בטח שלא משפרים את המצב.

בני

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #16 

gorelshv כתב:אלדד,
זה הכל תלוי בצרכים שלך. לדוגמא, לי יש מחשב של HP בן 3 שנים עם מעבד חד ליבתי, 512 MB זיכרון וכרטיס מסך משולב של אינטל ואני משתמש בו להרצת תכנים של HD 720P ללא בעיה וללא "תקיעות" בכלל וזאת באמצעות coreavc שהוא קודק יעיל במיוחד. לא ניסיתי להריץ תכנים של 1080 מכיוון שזה לא שווה את המקום שזה תופס בכונן, במיוחד כשאני אמור להריץ את זה על מסך של 27''. מה גם שאני מניח שיש גבול עד כמה קודקים יכולים להיות יעילים, אבל, בשילוב נכון של הקודקים עם החומרה החזקה (בהרבה) שקיימת היום בשוק אני לא חושב שתהיה לך בעיה גם עם תכני 1080 בביטרייטים גבוהים (BD clones). בנוגע ל-5.1 - אני הייתי צריך לקנות כרטיס קול חיצוני ב-200 שקל וזה פתר לי את הבעיה. בלפטופים החדשים של HP, למשל, יציאת ה-SPDIF קיימת כבר שנתיים בערך. בנוגע לאיכות היציאה - אם הסאונד מועבר ב-passthrough, כלומר שהמידע מועבר בצורתו הגולמית לרסיבר ללא פיענוח של כרטיס הקול עצמו (הכרטיס עצמו משמש כצינור ותו לא והרסיבר הוא זה שמפענח את המידע) אז אין שום סיבה לדאוג לגבי איכות הקול. במקרה כזה - הכל תלוי ברסיבר וברמקולים. לגבי הכבלים - לחבר 2 כבלים כל פעם זו לא טרחה גדולה מדי (לטעמי).

בקיצור, לא הייתי מוותר על לפטופ בשימוש כ-HTPC. מה שכן, אם הוא ישמש גם כ-PVR ו-time shift וכו' וכו' אז אולי כדאי גם להשקיע בהארד דיסק עמיד במיוחד שכן הארדיסקים של לפטופים לא עשויים בדיוק מהזן הכי עמיד, והטלטולים בטח שלא משפרים את המצב.

בני
...
אתה בטוח שהתגובה מיועדת אלי?
כל מה שכתבתי:
eldad_z כתב:אפשר גם לקנות כרטיס קול חיצוני USB או NewCard עם יציאה דיגיטלית...

בועזון, איזה מחשב יש לך?
...
את כרטיס הקול החיצוני הצעתי ל-jarrettman כפתרון לאודיו.
את בועזון שאלתי לדגם של הנייד שלו כי עוד לא נתקלתי במחשב עם יציאה משולבת TRS ואופטי.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #17 

סליחה, טעות...
התגובה הייתה מיועדת ל- jaretrman

jarrettman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי המון!
אני חושב שלפטופ זה באמת הפתרון בשבילי. אני ארכוש אחד בקרוב, כבר ראיתי כמה שכוללים צורב בלו ריי עליהם בסביבות 5500 ש"ח.
לא יכול לחכות לנגן את הסרט הראשון (שתגיע הטלויזיה כבר!)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”