לפטופ כנגן HD ?
-
jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קראתי הרבה על מזרימי מדיה וכבר חשבתי לקנות אחד אבל אז נזכרתי שאני צריך גם לפטופ
וחשבתי לחסוך כסף (אם אפשר לקרוא לזה לחסוך) ולקנות לפטופ שישמש גם כנגן בסלון.
חיפוש קצר באיבורי KSP העלה חרס, לא ראיתי שום לפטופ עם כונן בלו ריי עליו.
מישהו יכול לתת לי קישור ללפטופ שיכול לעשות את העבודה ? האם זה פתרון טוב לניגון HD ?
תודה
וחשבתי לחסוך כסף (אם אפשר לקרוא לזה לחסוך) ולקנות לפטופ שישמש גם כנגן בסלון.
חיפוש קצר באיבורי KSP העלה חרס, לא ראיתי שום לפטופ עם כונן בלו ריי עליו.
מישהו יכול לתת לי קישור ללפטופ שיכול לעשות את העבודה ? האם זה פתרון טוב לניגון HD ?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אם הרעיון להשתמש במחשב כמדיה סנטר - תחליף לסטרימר אתה לא ממש חייב כונן בלו ריי.
הרי אם הרעיון להקרין תכני hd מהלפ טופ אין לך צורך בכונן המדובר.
מצד שני אם יש לך תקליטורי בלו ריי זה כבר סיפור אחר.
הרי אם הרעיון להקרין תכני hd מהלפ טופ אין לך צורך בכונן המדובר.
מצד שני אם יש לך תקליטורי בלו ריי זה כבר סיפור אחר.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא הבנתי כיצד משאלה של רכישת מזרימדיה הגעת לכך שצריך גם לקנות לפטופ
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
Catskinner
אני מניח שהכוונה שלו היתה למצוא פתרון להקרנת תכנים חיצוניים על מסך הטלויזיה.
אכן הוא יוכל לבצע זאת בעזרת לפ-טופ עם כל החסרונות אל מול המזרימדיה.
במידה ונדרש לו לפ-טופ ואין תקציב ,הוא בחר לותר על המזרימדיה.
אני מניח שהכוונה שלו היתה למצוא פתרון להקרנת תכנים חיצוניים על מסך הטלויזיה.
אכן הוא יוכל לבצע זאת בעזרת לפ-טופ עם כל החסרונות אל מול המזרימדיה.
במידה ונדרש לו לפ-טופ ואין תקציב ,הוא בחר לותר על המזרימדיה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
-
jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

אני באמת מנסה למצוא פתרון לניגון של דיסקים של בלו ריי, מכיוון שאני גר בתל אביב ויהיה לי נוח לקפוץ מדי פעם לאוזן לקחת סרט. ואני מאוד חדש בתחום, ולא ממש יודע על מקורות אחרים להשיג תכני HD. חיפוש שעשיתי במינינובה לא ניראה מבטיח במיוחד,
מעט מקורות יחסית.
אגב, מישהו יכול להמליץ על מקור טוב ברשת להשגת תכני HD ?
מעט מקורות יחסית.
אגב, מישהו יכול להמליץ על מקור טוב ברשת להשגת תכני HD ?
אהלן!
אני כרגע משתמש בלפטופ שלי להזרמת תכני HD למסך - להלן מספר בעיות:
1. כפי הנראה למחשב שלי אין יכולת עיבוד מספיקה (כנראה בעיה של מעבד גראפי) כדי להציג זרימה חלקה ביותר של התמונה סצנות עם הרבה תנועה.
2. על אף שלמחשב יציאה אופטית, הרמה, כך נדמה לי, לא משתווה לזו של מכשיר DVD פשוט - עם זאת יכול להיות כי זה נובע בשימוש בתוכנה לא עדכנית או כרטיס קול (מובנה) לא איכותי מספיק.
3. חיבור המחשב הנייד לרסיבר ולמסך כל פעם מהווה, עבורי, סרבול רב עם הכבלים השונים. אצלי אין יציאת HDMI כפי שיש במחשבים החדשים יותר, אז ייתכן וזה פותר בעיה זו.
4. אני לא שמעתי על מחשב נייד עם כונן בלו-ריי - אני מניח שיש,אך אני גם בטוח שזה מקפיץ את המחיר לשמיים.
המסקנה שלי מכל זה הייתה - להזמין סטרימר.
מקווה שעזרתי....
אני כרגע משתמש בלפטופ שלי להזרמת תכני HD למסך - להלן מספר בעיות:
1. כפי הנראה למחשב שלי אין יכולת עיבוד מספיקה (כנראה בעיה של מעבד גראפי) כדי להציג זרימה חלקה ביותר של התמונה סצנות עם הרבה תנועה.
2. על אף שלמחשב יציאה אופטית, הרמה, כך נדמה לי, לא משתווה לזו של מכשיר DVD פשוט - עם זאת יכול להיות כי זה נובע בשימוש בתוכנה לא עדכנית או כרטיס קול (מובנה) לא איכותי מספיק.
3. חיבור המחשב הנייד לרסיבר ולמסך כל פעם מהווה, עבורי, סרבול רב עם הכבלים השונים. אצלי אין יציאת HDMI כפי שיש במחשבים החדשים יותר, אז ייתכן וזה פותר בעיה זו.
4. אני לא שמעתי על מחשב נייד עם כונן בלו-ריי - אני מניח שיש,אך אני גם בטוח שזה מקפיץ את המחיר לשמיים.
המסקנה שלי מכל זה הייתה - להזמין סטרימר.
מקווה שעזרתי....
-
jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

היי בועזון!
תודה על האינפורמציה, העניין עם לפטופ הוא שאני צריך אחד בכל מקרה אז אני חושב ללכת על לפטופ עם יכולת לנגן בלו ריי (גם אם כונן פיזית לא יהיה לו). אני מאמין שהלפטופים החדשים באיזור ה 5000 עם כרטיס גרפי של NVIDIA ומעבד טוב יוכלו לענות על הצורך הזה.
כונן בלו ריי אני אוכל לקנות למחשב שבחדר ולחבר את הלפטופ בכבל לרשת הביתית. (כמו שהתכוונתי לחבר את המזרים).
חיסרון אחד שאני לא יודע כרגע איך להתגבר עליו הוא ה 5.1, עד כמה שאני יודע לפטופים מכילים רק יציאת סטריאו.
האם מישהו יכול לראות חסרונות נוספים כלשהם בקונפיגורציה כזאת על שימוש במזרים ? (avioren, לאילו חסרונות אתה מתכוון ?)
תודה על האינפורמציה, העניין עם לפטופ הוא שאני צריך אחד בכל מקרה אז אני חושב ללכת על לפטופ עם יכולת לנגן בלו ריי (גם אם כונן פיזית לא יהיה לו). אני מאמין שהלפטופים החדשים באיזור ה 5000 עם כרטיס גרפי של NVIDIA ומעבד טוב יוכלו לענות על הצורך הזה.
כונן בלו ריי אני אוכל לקנות למחשב שבחדר ולחבר את הלפטופ בכבל לרשת הביתית. (כמו שהתכוונתי לחבר את המזרים).
חיסרון אחד שאני לא יודע כרגע איך להתגבר עליו הוא ה 5.1, עד כמה שאני יודע לפטופים מכילים רק יציאת סטריאו.
האם מישהו יכול לראות חסרונות נוספים כלשהם בקונפיגורציה כזאת על שימוש במזרים ? (avioren, לאילו חסרונות אתה מתכוון ?)
תבדוק שוב - בחלק גדול מהלפטופים החדשים ישנה יציאת SPDIF (דיגיטאלית), בצורת יציאה אופטית. אצלי במחשב זוהי אחת משתי יציאות אוזניות (3.5''), שיכולה להוציא סאונד בסטריאו בחיבור רגיל, או, בעזרת מתאם, להפעיל את העינית האופטית בתוכה (זה קורה אוטומטית - המתאם ארוך יותר מחיבור אוזניות רגיל ומפעיל את העינית כשהוא נכנס עד הסוף).
תחפש את המתאם ב-www.ultrapro.co.il. יש גם כבלים ייעודיים.
תחפש את המתאם ב-www.ultrapro.co.il. יש גם כבלים ייעודיים.
תראה אני כמוך מתלבט באותה התלבטות, לאחר בדיקות מעמיקות אני יודע שיש כרטיסי מסך טובים שתומכים בהוצאת סאונד דיגטלי דרך חיבור הhdmi וזה קיים בלפטופים מלבד זה יש לסוני מספר גדול של לפטופים עם כונן בלו ריי...
הבעיה היחידה שנותרה הוא שצריך מחשב ממש חזק שיתמוך בעוצמות הפעולה בשידור וכו' וזה יוצא עדיין ממש יקר...
לכן לשאלתך עדיף לך לקנות htpc שיהיה זול יותר אקטיבי יותר ונוח יותר...
הבעיה היחידה שנותרה הוא שצריך מחשב ממש חזק שיתמוך בעוצמות הפעולה בשידור וכו' וזה יוצא עדיין ממש יקר...
לכן לשאלתך עדיף לך לקנות htpc שיהיה זול יותר אקטיבי יותר ונוח יותר...
אלדד,
זה הכל תלוי בצרכים שלך. לדוגמא, לי יש מחשב של HP בן 3 שנים עם מעבד חד ליבתי, 512 MB זיכרון וכרטיס מסך משולב של אינטל ואני משתמש בו להרצת תכנים של HD 720P ללא בעיה וללא "תקיעות" בכלל וזאת באמצעות coreavc שהוא קודק יעיל במיוחד. לא ניסיתי להריץ תכנים של 1080 מכיוון שזה לא שווה את המקום שזה תופס בכונן, במיוחד כשאני אמור להריץ את זה על מסך של 27''. מה גם שאני מניח שיש גבול עד כמה קודקים יכולים להיות יעילים, אבל, בשילוב נכון של הקודקים עם החומרה החזקה (בהרבה) שקיימת היום בשוק אני לא חושב שתהיה לך בעיה גם עם תכני 1080 בביטרייטים גבוהים (BD clones). בנוגע ל-5.1 - אני הייתי צריך לקנות כרטיס קול חיצוני ב-200 שקל וזה פתר לי את הבעיה. בלפטופים החדשים של HP, למשל, יציאת ה-SPDIF קיימת כבר שנתיים בערך. בנוגע לאיכות היציאה - אם הסאונד מועבר ב-passthrough, כלומר שהמידע מועבר בצורתו הגולמית לרסיבר ללא פיענוח של כרטיס הקול עצמו (הכרטיס עצמו משמש כצינור ותו לא והרסיבר הוא זה שמפענח את המידע) אז אין שום סיבה לדאוג לגבי איכות הקול. במקרה כזה - הכל תלוי ברסיבר וברמקולים. לגבי הכבלים - לחבר 2 כבלים כל פעם זו לא טרחה גדולה מדי (לטעמי).
בקיצור, לא הייתי מוותר על לפטופ בשימוש כ-HTPC. מה שכן, אם הוא ישמש גם כ-PVR ו-time shift וכו' וכו' אז אולי כדאי גם להשקיע בהארד דיסק עמיד במיוחד שכן הארדיסקים של לפטופים לא עשויים בדיוק מהזן הכי עמיד, והטלטולים בטח שלא משפרים את המצב.
בני
זה הכל תלוי בצרכים שלך. לדוגמא, לי יש מחשב של HP בן 3 שנים עם מעבד חד ליבתי, 512 MB זיכרון וכרטיס מסך משולב של אינטל ואני משתמש בו להרצת תכנים של HD 720P ללא בעיה וללא "תקיעות" בכלל וזאת באמצעות coreavc שהוא קודק יעיל במיוחד. לא ניסיתי להריץ תכנים של 1080 מכיוון שזה לא שווה את המקום שזה תופס בכונן, במיוחד כשאני אמור להריץ את זה על מסך של 27''. מה גם שאני מניח שיש גבול עד כמה קודקים יכולים להיות יעילים, אבל, בשילוב נכון של הקודקים עם החומרה החזקה (בהרבה) שקיימת היום בשוק אני לא חושב שתהיה לך בעיה גם עם תכני 1080 בביטרייטים גבוהים (BD clones). בנוגע ל-5.1 - אני הייתי צריך לקנות כרטיס קול חיצוני ב-200 שקל וזה פתר לי את הבעיה. בלפטופים החדשים של HP, למשל, יציאת ה-SPDIF קיימת כבר שנתיים בערך. בנוגע לאיכות היציאה - אם הסאונד מועבר ב-passthrough, כלומר שהמידע מועבר בצורתו הגולמית לרסיבר ללא פיענוח של כרטיס הקול עצמו (הכרטיס עצמו משמש כצינור ותו לא והרסיבר הוא זה שמפענח את המידע) אז אין שום סיבה לדאוג לגבי איכות הקול. במקרה כזה - הכל תלוי ברסיבר וברמקולים. לגבי הכבלים - לחבר 2 כבלים כל פעם זו לא טרחה גדולה מדי (לטעמי).
בקיצור, לא הייתי מוותר על לפטופ בשימוש כ-HTPC. מה שכן, אם הוא ישמש גם כ-PVR ו-time shift וכו' וכו' אז אולי כדאי גם להשקיע בהארד דיסק עמיד במיוחד שכן הארדיסקים של לפטופים לא עשויים בדיוק מהזן הכי עמיד, והטלטולים בטח שלא משפרים את המצב.
בני
אתה בטוח שהתגובה מיועדת אלי?gorelshv כתב:אלדד,
בני...
כל מה שכתבתי:
את כרטיס הקול החיצוני הצעתי ל-jarrettman כפתרון לאודיו.eldad_z כתב:אפשר גם לקנות כרטיס קול חיצוני USB או NewCard עם יציאה דיגיטלית...
בועזון, איזה מחשב יש לך?...
את בועזון שאלתי לדגם של הנייד שלו כי עוד לא נתקלתי במחשב עם יציאה משולבת TRS ואופטי.
-
jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי המון!
אני חושב שלפטופ זה באמת הפתרון בשבילי. אני ארכוש אחד בקרוב, כבר ראיתי כמה שכוללים צורב בלו ריי עליהם בסביבות 5500 ש"ח.
לא יכול לחכות לנגן את הסרט הראשון (שתגיע הטלויזיה כבר!)
אני חושב שלפטופ זה באמת הפתרון בשבילי. אני ארכוש אחד בקרוב, כבר ראיתי כמה שכוללים צורב בלו ריי עליהם בסביבות 5500 ש"ח.
לא יכול לחכות לנגן את הסרט הראשון (שתגיע הטלויזיה כבר!)