נתחי השוק בתחום בדפדפנים - המצב הנוכחי
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
מנתונים שפרסמה חב' הניתוח לשוק האינטרנט,GET CLICKY,עולה כי לדפדפן כרום של גוגל יש נתח שוק של 1.7% לעומת 3.1% ב-9/08,עת הושקה גרסת הבטא של הדפדפן.אינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט מחזיק 53.1% ופיירפוקס של מוזילה 36.3%.
די הפתיע אותי הנתון על FF ד"א, על הכרום לא ממש.
די הפתיע אותי הנתון על FF ד"א, על הכרום לא ממש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא הופתעתי הפוך.zovirax כתב:חשבתי שיש יותר משתמשים ב FIREFOX!!
הלוואי ויום אחד המצב יהיה הפוך - 69 אחוז ל FIREFOX ו 25 אחוז לאקספלורר...
בכל זאת מדובר באתר שפונה לציבור הישראלי ששם יש עדיפות לIE מסיבות ידועות.
מה האינטרס האישי שלך בפופולאריות של FF?
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

האינטרנס (לפחות שלי) הוא לגרום למפתחים להבין שזהו אינו דפדפן שולי ולתמוך בו רישמית (ע"ע YNET). לי ה FF מאוד מקל את החיים בגלישה ברשת עקב ריבוי התוספים שמאפשר לי להתאים אותו לצרכיי, הבעייה היא בוני האתרים בארץ שלא מודעים לצורך להתאים את האתר לתקן הרישמי ובונים אותו רק עם תאימות ל IE המיושן.
הבעייה היא שמה שעלול לקרות זה ש FF יתפוס נפח, ואז האתרים יותאמו אליו, אבל אז הוא גם יוסיף פיצ'רים לא סטנדרדיים , ואז יופיע דפדפן חדש ועדיף אך לא תואם 
מה שאני מנסה להגיד הוא שהבעייה של תקנים וחוסר תאימות זו בעייה קבועה, למרות ששמות השחקנים והתקנים עצמם משתנים עם הזמן.
אפשר לראות את המצב מזוית אחרת. למרות שאני גם משתמש FF אני יודע שיש תקן דה-פקטו שנקרא IE שאליו אני עובר (עם IE tab) כדי להגיע לחוף מבטחים כשמשהו לא עובד.
אגב, לא מדובר רק בבעייה של אתרים ישראלים.
אצלי יש בעייה (שייתכן גם קשורה לזה שאני על ויסטה) שכמעט כל הוידיאו (מכל מיני אתרים) מופיע בFF ללא קול.
מה שאני מנסה להגיד הוא שהבעייה של תקנים וחוסר תאימות זו בעייה קבועה, למרות ששמות השחקנים והתקנים עצמם משתנים עם הזמן.
אפשר לראות את המצב מזוית אחרת. למרות שאני גם משתמש FF אני יודע שיש תקן דה-פקטו שנקרא IE שאליו אני עובר (עם IE tab) כדי להגיע לחוף מבטחים כשמשהו לא עובד.
אגב, לא מדובר רק בבעייה של אתרים ישראלים.
אצלי יש בעייה (שייתכן גם קשורה לזה שאני על ויסטה) שכמעט כל הוידיאו (מכל מיני אתרים) מופיע בFF ללא קול.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

moco - לא מדויק. יש תקן סטנדרטי לבניית אתרי אינטרנט והוא ממש, אבל ממש לא IE, אלא W3C - תקן זה הוא אחיד וקבוע. הבעייה היא שה IE עד הגירסה הנוכחית (7), לא התאים את עצמו לתקן (ככה זה כשאתה מונופול, עושים מה שבא לך), ומכיוון שרב העולם ואחותו גולשים ב IE, גם מפתחי אתרים בינוניים בנו את האתרים שלהם שיותאמו ל IE ולא לסטנדרט המתאים. כיום אפילו מיקרוסופט הבינה שהיא יצרה בעייה וב IE8 מראש הדפדפן יעבוד בתקן העולמי, ככה שמי שישתמש ב IE8 יתקל באותה תופעה שנתקל בה כיום גולש ב FF ושאר דפדפנים תקניים.
אז נכון - יש IE TAB, אבל זה "פיתרון" עקום שעוקף את הבעייה ולא מטפל בשורש הבעייה.
הנה - פה תוכל ללמוד קצת יותר על התקן העולמי בדפדפנים:
http://www.w3.org/QA/2002/04/Web-Quality
והנה משהו משעשע מפי החמור:
http://blog.wired.com/monkeybites/2006/ ... ernet.html
אז נכון - יש IE TAB, אבל זה "פיתרון" עקום שעוקף את הבעייה ולא מטפל בשורש הבעייה.
הנה - פה תוכל ללמוד קצת יותר על התקן העולמי בדפדפנים:
http://www.w3.org/QA/2002/04/Web-Quality
והנה משהו משעשע מפי החמור:
http://blog.wired.com/monkeybites/2006/ ... ernet.html
Huber,
אני מכיר היטב את הנושא הזה. אתה צודק ובדיוק בגלל זה ציינתי "תקן דה פקטו".
אני שמח שIE8 עוברים לתקן הרשמי (למרות שאני בטוח שזה יגרום להמון בעיות למשתמשים עד שהאתרים יתאימו את עצמם).
מה שאני אומר, זה מניסיון העבר, שיש סיכוי לא קטן שבעייה מסוג זה שוב תקרה בעתיד כשמישהו גם יחרוג מהתקן וגם יתפוס דומיננטיות. אולי זה יהיה FF, אולי שחקן חדש (כרום ?), אולי שוב IE . זו תופעה אינהרנטית לטכנולוגיה מתפתחת. לא מדובר במשהו חריג.
לא צריך לראות את זה כתופעה שלילית דווקא. התקנים הרי מפגרים אחרי המציאות. קיום הדוק של תאימות לתקנים מאפשרת כמובן החלפה בין תובנות או ציוד, אך מצד שני, עלולה לעצור התפתחות.
כשמדובר על תקן של ברגים אז כולם תואמים כי אין שום התפתחות. הווב, לעומת זאת, עדיין רחוק מלהגיע לבגרות.
אני מכיר היטב את הנושא הזה. אתה צודק ובדיוק בגלל זה ציינתי "תקן דה פקטו".
אני שמח שIE8 עוברים לתקן הרשמי (למרות שאני בטוח שזה יגרום להמון בעיות למשתמשים עד שהאתרים יתאימו את עצמם).
מה שאני אומר, זה מניסיון העבר, שיש סיכוי לא קטן שבעייה מסוג זה שוב תקרה בעתיד כשמישהו גם יחרוג מהתקן וגם יתפוס דומיננטיות. אולי זה יהיה FF, אולי שחקן חדש (כרום ?), אולי שוב IE . זו תופעה אינהרנטית לטכנולוגיה מתפתחת. לא מדובר במשהו חריג.
לא צריך לראות את זה כתופעה שלילית דווקא. התקנים הרי מפגרים אחרי המציאות. קיום הדוק של תאימות לתקנים מאפשרת כמובן החלפה בין תובנות או ציוד, אך מצד שני, עלולה לעצור התפתחות.
כשמדובר על תקן של ברגים אז כולם תואמים כי אין שום התפתחות. הווב, לעומת זאת, עדיין רחוק מלהגיע לבגרות.
משה