MASTERMIX כתב:shineon
סתם שאלה אחי , תגיד לא עדיף את האנלוג המכשיר החיצוני נגיד כמו שאני משתמש בו באולפן שלי להשמעה כללית או דגימות מדגם PIONEER CMX 5000 גם לו יש (יחידת קונטרול) נפרדת ויש הבדל לדעתי גדול על הדיגיטאלי המשוייך לתוכנה והשמעת קיבצי אודיו משולבי מחשב הלא כך ?
אני שואל כי לי אין קונטרולר כמו שייש ברשותך מעניין אותי לדעת מהי דעתך והאם אתה מרגיש בהבדלים בעת ההשמעה?
אגב אתה משתמש בזה בארועים וכיוצא בזאת או בבית לרוב ?
...
מצטער, לא ראיתי את ההודעה שלך עד עכשיו. לא יצא לי לעשות beat matching עם ויניל אבל אני מכיר מישהו שמתקלט בעיקר עם פטפונים שדי התלהב מהקונטרולרים .יש גם פתרונות ביניים כמו final scratch ו serato שעובדים מצויין ומיועדים למי שאוהב את המגע והשליטה של הפטפון ומעדיף למקסס קבצי אודיו (באמצעות תקליטים מיוחדים שמנגנים time code במקום מוזיקה).
העבודה עם ה XP-10 דומה מאוד לעבודה עם תקליטים - השוליים של גלגל השליטה משנים את מהירות ההשמעה באופן זמני (pitch bend) ומגע במרכז הגלגל (שגורם לסגירת מעגל חשמלי) עוצר את ההשמעה מיידית (כאילו שהנחת יד כבדה על התקליט ועצרת את הסיבוב) ומאפשר סקרצ'ינג או "חניה" על הביט שממנו אתה רוצה להתחיל לנגן.
עוד מרכיב חשוב בסאונד הוא התוכנה. כמעט כל תוכנה יודעת לנגן קובצי wav, flac או mp3 כפי שהם ובאיכות גבוהה. ההבדלים בין מנועי הסאונד של התוכנות באים לידי ביטוי כשאתה משחק עם ה pitch וה eq.
בזמנו שיחקתי עם זה בבית אבל איבדתי עניין מהר מאוד - התעייפתי ממוזיקה אלקטרונית - כך שהקונטרולרים לא משמשים אותי כרגע.