בעיה עם ניגון תכנים עם דיסק פנימי של Tvix4100
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
יש לי את המכשיר כמעט שנה וחצי.
למכשיר דיסק פנימי בגודל 500 גיגה ועוד אחד חיצוני בגודל 500 גיגה.
שני הדיסקים בתפוסה של כ 80% פחות או יותר ( כל אחד מהם ). ממוצע הגודל של הקבצים הוא באזור ה 8 גיגה.
( יש קצת TS, מעט מאוד BD Rip והשאר mkv ברזולוציות שונות ).
לאחרונה נתקלתי בתופעה של תקיעות בתמונה לשניה או שתיים כאשר האודיו ממשיך לרוץ.
זה קרה לי פעמיים מאותו HDD בסרטים שונים. ואני דיי בטוח ( אם כי אני צריך לבדוק את זה שוב ) שזה קרה פעם אחת עם ה HDD השני. בכל המקרים, התקיעה היא בכמה מקומות אבל זה תמיד משתחזר כלומר הפסקת הניגון וקפיצה 30 שניות לפני התקיעה תשחזר את התקיעה שוב באותו מוקם.
אותו הקובץ כאשר מוזרם מהמחשב ( כלומר יושב ב HDD אחר ומוזרם דרך הרשת ) מנגן ללא בעיה, כלומר לא נתקע באותם מקומות כך שברור ש :
1. הקובץ תקין
2. ה Tvix מתמודד יפה עם הקובץ מבחינת הפורמט שלו ( הפיענוח שלו תקין )
האם זאת יכולה להיות בעייה של דיפרגמטיזציה של הדיסק ( לאחרונה אני במהלך של החלפת כל ה BDrip שלי לגרסאות שפויות יותר באזור ה 10 גיגה ) כך שדברים זזים ב HDD ובטח לא יושבים שם ברציפות. בכל מקרה אם יש בעיה בקריאה היתי מצפה שהקובץ יקרטע + האודיו אבל האחרון כאמור ממשיך.
לא זכורה לי התופעה הזו לפני ה"סדר" שעשיתי בדיסקים.
מה אתם אומרים ?
ליאור
יש לי את המכשיר כמעט שנה וחצי.
למכשיר דיסק פנימי בגודל 500 גיגה ועוד אחד חיצוני בגודל 500 גיגה.
שני הדיסקים בתפוסה של כ 80% פחות או יותר ( כל אחד מהם ). ממוצע הגודל של הקבצים הוא באזור ה 8 גיגה.
( יש קצת TS, מעט מאוד BD Rip והשאר mkv ברזולוציות שונות ).
לאחרונה נתקלתי בתופעה של תקיעות בתמונה לשניה או שתיים כאשר האודיו ממשיך לרוץ.
זה קרה לי פעמיים מאותו HDD בסרטים שונים. ואני דיי בטוח ( אם כי אני צריך לבדוק את זה שוב ) שזה קרה פעם אחת עם ה HDD השני. בכל המקרים, התקיעה היא בכמה מקומות אבל זה תמיד משתחזר כלומר הפסקת הניגון וקפיצה 30 שניות לפני התקיעה תשחזר את התקיעה שוב באותו מוקם.
אותו הקובץ כאשר מוזרם מהמחשב ( כלומר יושב ב HDD אחר ומוזרם דרך הרשת ) מנגן ללא בעיה, כלומר לא נתקע באותם מקומות כך שברור ש :
1. הקובץ תקין
2. ה Tvix מתמודד יפה עם הקובץ מבחינת הפורמט שלו ( הפיענוח שלו תקין )
האם זאת יכולה להיות בעייה של דיפרגמטיזציה של הדיסק ( לאחרונה אני במהלך של החלפת כל ה BDrip שלי לגרסאות שפויות יותר באזור ה 10 גיגה ) כך שדברים זזים ב HDD ובטח לא יושבים שם ברציפות. בכל מקרה אם יש בעיה בקריאה היתי מצפה שהקובץ יקרטע + האודיו אבל האחרון כאמור ממשיך.
לא זכורה לי התופעה הזו לפני ה"סדר" שעשיתי בדיסקים.
מה אתם אומרים ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תלוי מהי מערכת הקבצים שלך. NTFS למשל כמעט חסינה מבעיה של פרגמנטציה שגורמת להורדת ביצועים. אבל יש לה בעיות אחרות. והתופעה שלך עשויה להצביע על כך שבכונן הקשיח מתחילות להתגלות בעיות של חומרה דווקא.
מה שאני מציע לך זה לחבר את ה TVIX כ slave למחשב (זה אפשרי עם ה 4100?) ולהריץ על הדיסק הפנימי שלו chkdsk /f ולחזור על הפעולה גם עבור הדיסק החיצוני.
מה שאני מציע לך זה לחבר את ה TVIX כ slave למחשב (זה אפשרי עם ה 4100?) ולהריץ על הדיסק הפנימי שלו chkdsk /f ולחזור על הפעולה גם עבור הדיסק החיצוני.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הי,Catskinner כתב:תלוי מהי מערכת הקבצים שלך. NTFS למשל כמעט חסינה מבעיה של פרגמנטציה שגורמת להורדת ביצועים. אבל יש לה בעיות אחרות. והתופעה שלך עשויה להצביע על כך שבכונן הקשיח מתחילות להתגלות בעיות של חומרה דווקא.
מה שאני מציע לך זה לחבר את ה TVIX כ slave למחשב (זה אפשרי עם ה 4100?) ולהריץ על הדיסק הפנימי שלו chkdsk /f ולחזור על הפעולה גם עבור הדיסק החיצוני....
ברור ש NTFS ( בגלל גודל הקבצים ).
יש אפשרות לחבר. זה מה שאעשה. האם לא שווה באותו זמן להריץ גם defrag ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני קורא ל defrag ב NTFS בשם "אפקט ה Magimix", כלומר כל זמן שנחסך בהכנת הסלט בטל בשישים לעוצת הזמן שלוקח לנקות את המכונה הארורה הזו.
זה ל יזיק, אבל אני בספק רב אם זה ישפר. אבל אם כבר החלטת אז זה חייב להתבצע אחרי chkdsk /f
זה ל יזיק, אבל אני בספק רב אם זה ישפר. אבל אם כבר החלטת אז זה חייב להתבצע אחרי chkdsk /f
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקי,Catskinner כתב: התופעה שלך עשויה להצביע על כך שבכונן הקשיח מתחילות להתגלות בעיות של חומרה דווקא....
אבל במקרה כזה לא היתה מצפה שהקובץ יפסיק לנגן כולו ? כלומר גם האודיו ?
הריי אם יש בעיה בקריאה אז כל הבלוק לא נקרא. הבלוק הזה כולל נתונים גם של אודיו וגם של וידאו לא ?
יש לי רעיון נוסף,
אני אפרק את הדיסק מהסטרימר ואחבר אותו למחשב.
1. אנסה לנגן את הקובץ מהדיסק שנתקע עם נגן במחשב.
2. אנסה להזרים שוב את הקובץ ( מהדיסק שנתקע ) דרך הרשת.
זה בוודאות יכוון אותי למקור הבעיה ( דיסק או משהו אחר ).
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקי התפתחות,
חיברתי את הסטרימר למחשב בכבל USB. ניגנתי את הקטע הבעיתי ובמקום של התקיעה קיבלתי פריים מפוקסל לחלוטין.
המשמעות היא שהקובץ במחשב והקובץ בסטרימר לא זהים. הקובץ על הדיסק של הסטרימר לא תקין.
יכול להיות שמשהו נפגם בהעתקה מהמחשב לסטרימר ( אני עושה את זה בדר"כ ב ftp ).
בדקתי עוד ארבעה קבצים שאותם העתקתי באותו היום ובאותה הצורה ( ftp ) וה check sum שלהם שונה בין שני ה HDD.
העתקתי אותם שוב דרך חיבור USB וה checksum זהה.
ליאור
חיברתי את הסטרימר למחשב בכבל USB. ניגנתי את הקטע הבעיתי ובמקום של התקיעה קיבלתי פריים מפוקסל לחלוטין.
המשמעות היא שהקובץ במחשב והקובץ בסטרימר לא זהים. הקובץ על הדיסק של הסטרימר לא תקין.
יכול להיות שמשהו נפגם בהעתקה מהמחשב לסטרימר ( אני עושה את זה בדר"כ ב ftp ).
בדקתי עוד ארבעה קבצים שאותם העתקתי באותו היום ובאותה הצורה ( ftp ) וה check sum שלהם שונה בין שני ה HDD.
העתקתי אותם שוב דרך חיבור USB וה checksum זהה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי