מרחק הקרנה DLP VS LCD
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3725
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 855 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
לא הצלחתי להבין את המגבלה של מקרני DLP לעומת LCD בקשר למגבלת המרחק בתליה מהתקרה.
כמו שאני מבין הרי יש מנורה/עדשה במקרן שמקרינה על מסך ממול את התמונה .איך זה קשור לטכנולוגיה שנמצאת בתוך המקרן?
יש את מושג LENS SHIFT גם כאן ,אי אפשר במקרן DLP?
כמו שאני מבין הרי יש מנורה/עדשה במקרן שמקרינה על מסך ממול את התמונה .איך זה קשור לטכנולוגיה שנמצאת בתוך המקרן?
יש את מושג LENS SHIFT גם כאן ,אי אפשר במקרן DLP?
-
big007
-
- חבר מביא חבר

ממה שקראתי עד עכשיו כך התרשמתי שיש בעיה במרחק התקנה של מקרן DLP לעומת LCDguyezra כתב:מי אמר שזה קשור לטכנולוגיה?
כל מקרן והספסיפיקציה שלו....
-
big007
-
- חבר מביא חבר

זה כבר הבנתי אני מחפש את הסיבה לכך?אזרה כתב:התרשמת נכון . רוב רובם של מקרני הLCD בבעלי אפשרויות התקנה מגוונות (ז"א זום נדיב=רוחב הקרנה. לאנס שיפט=,מיקום המקרן) . ורוב רובם של מקרני הDLP לא....
לדעתי זה קשור בעובדה שהאופטיקה במקרני LCD מאפשרת לכמות אור גדולה יותר לצאת מהמקרן, בניגוד למקרני DLP ששם חלק מעוצמת האור נבלמת (מתבזבזת) על גלגל הצבעיםbig007 כתב:זה כבר הבנתי אני מחפש את הסיבה לכך?אזרה כתב:התרשמת נכון . רוב רובם של מקרני הLCD בבעלי אפשרויות התקנה מגוונות (ז"א זום נדיב=רוחב הקרנה. לאנס שיפט=,מיקום המקרן) . ורוב רובם של מקרני הDLP לא.......
ובגלל זה מרחק המקרן מהמסך קצר יחסית למקרני LCD, מה שנותן רוחב תמונה קטן יותר.
נערך לאחרונה על ידי shaymomo ב 18/10/2008 10:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
הסיבה היא מחיר מנוע ההקרנה
במערכת הקרנה מסוג DLP, מנוע ההקרנה (שבב + גלגל צבע וכ') יקר משמעותית מאשר בLCD , לכן כדי לשמור על מחיר תחרותי, מורידים פיצ'רים נוספים שמייקרים את המערכת.
במקרן LCD , באותו המחיר אפשר לדחוף כל פיצ'ר אפשרי, זום ,הזזת עדשה ,קופסא יפה, מכסה עדשה חשמלי ועוד כיד הדמיון ועדיין להיות תחרותיים.
במקרן LCD , באותו המחיר אפשר לדחוף כל פיצ'ר אפשרי, זום ,הזזת עדשה ,קופסא יפה, מכסה עדשה חשמלי ועוד כיד הדמיון ועדיין להיות תחרותיים.
אני מאד אהבתי DLP בגלל התמונה הנקייה והצבעים העמוקים עד שראיתי את ה D-ILA של JVC HD100... 
LCD ממש לא אהבתי בגלל שהם מחייבים איריס דינאמי כאשר הניגודיות הטבעית שלהם פשוט על הפנים. לא הצלחתי לחיות בשלום עם איריס דינאמי
LCD ממש לא אהבתי בגלל שהם מחייבים איריס דינאמי כאשר הניגודיות הטבעית שלהם פשוט על הפנים. לא הצלחתי לחיות בשלום עם איריס דינאמי