שלום לכולם,
יש ברשותי HTPC מסוג MCE 2005 ואני מרוצה ממנו מאוד., יש לי מחשב נוסף ברשת המריץ Win XP ומכיל מספר דיסקים המשמש אותי כסרוור קבצי וידאו. הספריות הרלוונטיות מוגדרות כ-share של windows וב-HTPC פשוט עשיתי להם add folder.
לאחרונה התחלתי לחשוב להוסיף מזרימדיה לחדר השינה ויש לי מספר שאלות בנושא, אני מקווה שאני לא אחזור יותר מידי על שאלות שנשאלו בעבר למרות שכבר הסתכלתי בפורום.
1. אני חושב ללכת על ה-HD 1000 לפי הסיקור הוא זהה לפופקורן עם מספר תוספות. אני מבין שעלות של המכשיר כולל משלוח ומע"מ יוצא באיזור ה-1000 ש"ח (כמובן תלוי בדולר) -
האם זה נכון? מה לגבי מכס?
2. אני מבין שהמכשירים עדיין לא תומכים בפורמט dvr-ms (פורמט ההקלטה של מיקרוסופט ב-MCE 2005) - האם ידוע למישהו האם יש לחברה תוכניות להוסיף תמיכה לקובץ הזה? (הרי זה רק mpeg2 לא דחוס עם header של הקלטה - לא משהו מסובך...)
3. ראיתי שיש הסברים על התקנת אפליקציות/תוספים כמו myiHome, Mediajukebox ועוד. אפשר הסבר קצר (את השאר אני כבר אחקור לבד) למה הדברים האלו משמשים? האם אני חייב אותם בשביל לראות סרטים/לשמוע מוזיקה בדומה למה שאני עושה עם ה-htpc ?
האם המזרימדיה יכיר את הספריות השונות ברחבי הרשת המוגדרים כ-share ?
תודה מראש,
יוסי
מספר שאלות לגבי מזרימדיה שונים (קצת חדש בנושא)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
2. לדעתי יש שם גם הצפנה מאוד חלשה שמיקרוסופט בכוונה שומרת בכדי לוודא שרק אקסטנדרים יוכלו להשתמש בזה.
3. תלוי במזרימדיה. יש כאלה שכן, יש כאלה שדורשים תוכנות (UP&P או MYIHOME) במקום שיתופים רגילים.
בכל מקרה, שיתוף זו בד"כ שיטה איטית למדי (SMB) בשביל להעביר תוכן למכשירים.
3. תלוי במזרימדיה. יש כאלה שכן, יש כאלה שדורשים תוכנות (UP&P או MYIHOME) במקום שיתופים רגילים.
בכל מקרה, שיתוף זו בד"כ שיטה איטית למדי (SMB) בשביל להעביר תוכן למכשירים.
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
עופר - תודה על התשובות...oferlaor כתב:2. לדעתי יש שם גם הצפנה מאוד חלשה שמיקרוסופט בכוונה שומרת בכדי לוודא שרק אקסטנדרים יוכלו להשתמש בזה.
בכל מקרה, שיתוף זו בד"כ שיטה איטית למדי (SMB) בשביל להעביר תוכן למכשירים....
לגבי 2 - יש היום הרבה תוכנות/פלאגאינס ( לא של מיקרוסופט) שיודעים לקחת קובץ dvr-ms ולהמיר אותו ל-mpeg2 או ל-avi ולכן או שאין הצפנה או שישנה אבל היא "ידועה לכל". בנוסף הקבצים ניתנים לנגינה בכל תוכנת ניגון של XP שתומכים ב-mpeg2 (לאחר rename לשינוי סיומת הקובץ).
לגבי 3- אני מתייחס באופן ספציפי ל-popcorn 110 או ל-HD 1000 ולכן חשוב לי לקבל תשובה ספציפית לגבי המכשירים האלו.
היום יש לי המון ספריות במחשבים השונים שמוגדרות כ-share ומה-htpc אני רואה אותם בתור ספריות מרוחקות, נכנס לתוכן ובוחר את הסרט שאני מעוניין לצפות. השאלה היא האם השימוש במזרימדיה האלו דומה לשימוש שיש לי ב-htpc ?
אני גם לא מבין את הכוונה שלך ב-"שיטה איטית" - היום אני רואה דרך הרשת קבצי mkv ברזולוציה 1080p ללא שום בעיות וקפיצות, אמנם אני לא בטוח מה הקצב שלהם אבל לסרט של שעתיים עם גודל קובץ של 8G אז אני מניח שהקצב הוא מספיק גבוה....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
לגבי סעיף 2, עניתי בדיוק על זה אתמול: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 445#666445
3. תפקיד הפלאגינים הינו להעשיר את חווית המשתמש, אם זה תוספים לניגון תכנים מקוונים מהאינטרנט, הצגת פרטים על הסרטים (Movie Juke Box), פתרונות להצגת התמונות בצורה ידידותית ועוד.
מזרימי המדיה השונים ידעו למצוא את הספריות אשר קיימות בשיתוף ברחבי הרשת ולהציג אותן.
3. תפקיד הפלאגינים הינו להעשיר את חווית המשתמש, אם זה תוספים לניגון תכנים מקוונים מהאינטרנט, הצגת פרטים על הסרטים (Movie Juke Box), פתרונות להצגת התמונות בצורה ידידותית ועוד.
מזרימי המדיה השונים ידעו למצוא את הספריות אשר קיימות בשיתוף ברחבי הרשת ולהציג אותן.