ריסטים בעבר בין מודים שונים של סאונד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם,
סוף סוף שידרגתי למגבר עם סראונד (אונקיו SR-603) וקניתי כרטיס קול שתומך ביציאה דיגיטלית (Sweex SC015 שתומך ב 7.1).
חיברתי וקינפגתי הכל (כולל התקנת AC3 Filter).

עכשיו הבעיה כזו, כאשר אני לא מסמן בAC3 Filter את ה SPDIF אז המגבר פשוט מזהה סטריאו, משמיע סטריאו והכל בסדר.
לעומת זאת, כאשר אני כן מסמן את ה SPDIF אז המגבר מזהה את הפורמט שבסרט (נניח DTS) ומשמיע אותו, אבל ... כאשר אני עושה STOP לסרט, אני שומע את המגבר ממתג חזרה לסטריאו והמחשב עושה ריסט. כאילו המיתוג של הכרטיס קול מDTS חזרה לסטריו גורם למחשב לעשות ריסט.

מישהו נתקבל בדבר דומה ויכול לנסות לעזור ? או אולי למישהו יש רעיון ?

תודה מראש

godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המשך דיאגנוסטיקה

שליחה #2 

עוד קצת בדיקות שעשיתי,
ניסיתי את VLC, KMPlayer, Windows Media Player Classic, בכולם אותה תופעה. כשעושים STOP לסרט והמגבר ממתג מ DTS או Dolby לסטריאו המחשב עושה ריסט.

נקודה מעניינת, Windows Media Player הרגיל (9) מראה את הסרט בצורה תקינה כולל סאונד כמו שצריך ויותר מזה, הוא *היחיד* שאין בו דילי בין הסאונד לתמונה תמיד. בכל הנגנים האחרים יש לפעמים דילי בין סאונד לתמונה. הבעייה בכל זאת עם המדיה פלייר הרגיל שאין תמיכה בתרגום אחרת הייתי עובר להשתמש בו.

אולי מישהו יכול להסביר קצת על מה זה ה FFDSHOW וה AC3Filter ואיפה בדיוק אני בודק באיזה מהם אני משתמש. אני יודע שיש לי את שניהם מותקנים אבל לא ברור לי איך אני בודק מי מהם פעיל.

עזרה בבקשה ...
אולי לקנות כרטיס קול אחר ? למישהו יש המלצה לכרטיס טוב ? (אני מוכן להוציא אפילו עד 1000 ש"ח)

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #3 

אין לי מושג מה גורם לבעיה שלך אבל אני יכול להמליץ לך (בתנאי שאתה לא משתמש בויסטה) על zalman zm-rssc שעולה בסביבות ה-200 שקל ועובד אצלי מצויין כולל יציאה דיגיטלית גם ב-xp וגם בלינוקס.

godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

חברה, אני מיואש

שליחה #4 

כבר מספר ימים אני מנסה לפתור את הבעיה אבל אני רק הורס את המערכת.

ניסיתי להסיר את כל הקודקים ולהתקין מספר וריאציות שונות. עכשיו גם ב Windows Media Player 9 כאשר עושים STOP המחשב קורס.

אולי יש למישהו אלטרנטיבה ל AC3Filter ? אולי משם תבוא הישועה. מחר בכל מקרה אני הולך לקנות כרטיס קול אחר, נראה אולי זה יעזור.

godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נמצא פתרון !

שליחה #5 

OK, תגובה אחרונה בשרשור שבו אני מדבר עם עצמי.

לאחר התקנת בערך עשרה פליירים, פילטרים בקוראנית ומשחק עם מספר קומבינציות של קודקים,
מצאתי פתרון.

מדהים אבל הבעיה היית נעוצה בדרייברים של כרטיס הקול. גם הדרייברים של Sweex יצרנית הכרטיס וגם בדרייברים של C-Media, יצרנית הצ'יפ, דפוקים !

תודה לאל, קהילת ה Open Source משום מה החליטה לכתוב דרייברים אלטרנטים שעובדים יותר טוב ! התקנתי אותם והבעיה נעלמה.

למי שיש כרטיס קול של Sweex כמוני דגם SC015, ניתן להוריד את הדרייברים מפה:
http://code.google.com/p/cmediadrivers/downloads/list

מדהים שהחברה שייצרה את הצ'יפ כותבת דרייבר דפוק ומנגד קהילת הקוד הפתוח, בלי שיש לה גישה חופשית למפרט הטכני כותבת משהו שעובד.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”