אתמול קיבלתי את ה LCD שקניתי, שארפ 32 אינץ' שבחרתי במיוחד שיהיו לה חיבורי סקארט.
השימוש העיקרי שלה כרגע הוא לשידורי יס בממיר מקס.
קראתי הרבה עצות ברשת ונותרו לי מספר תהיות:
1. הבנתי שעליי לשדרג את כבל הסקארט שנתנו לי ביס. אשמח להמלצה על כבל איכותי ולהסבר על ההבדלים בין כבלים שנקראים "מקצועיים" ויש ביניהם הפרשי מחירים גדולים (יש אחד של PHILEX ב 55 שקל לעומת אחד של HQ ב 85 (דגם HQSS1003) ואחד של HAMA ב 95 (דגם 1146) ועוד אחד ב 115 (דגם 48727) לפי מה לבחור כבל? האם כולם תומכים באותות RGB או שצריך להיות מצוין במפורש?
2. ניסיתי לכוון את הממיר להוצאת אותות RGB וזה לא הולך. האם זה מפני שהכבל שיש לי לא תומך בכך? כאשר ניסיתי להחליף את הגדרות הממיר והטלוויזיה לאותות S-VIDEO לעומת קומפוזיט, מסתבר שבאס-וידיאו הטלוויזיה מרצדת, למרות שאת תווי הפנים של האנשים רואים עם יותר פרטים, כלומר יש תחושה שרואים יותר טוב מאשר כשזה מכוון לקומפוזיט. האם זו שוב בעייה של הכבל בלבד?
3. כאשר אני צופה בפורמט 16:9, גם כאשר השידור של יס הוא של 16:9, נעלמות לי הכתוביות, או השורה התחתונה שלהן. אני צריכה להעביר כל פעם מחדש לפורמט פנורמה, או FULL כדי לראות את כל הכתוביות. איך זה מסתדר עם ההגיון? הרי אם השידור ב 16:9 אמורים להיות מסוגלים לצפות בו בפורמט ה 61:9 של הטלוויזיה, לא?
תודה מראש על עזרתכם
שי