קניתי LCD עם חיבור סקארט וזקוקה לעצות על חיבורים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אתמול קיבלתי את ה LCD שקניתי, שארפ 32 אינץ' שבחרתי במיוחד שיהיו לה חיבורי סקארט.
השימוש העיקרי שלה כרגע הוא לשידורי יס בממיר מקס.
קראתי הרבה עצות ברשת ונותרו לי מספר תהיות:

1. הבנתי שעליי לשדרג את כבל הסקארט שנתנו לי ביס. אשמח להמלצה על כבל איכותי ולהסבר על ההבדלים בין כבלים שנקראים "מקצועיים" ויש ביניהם הפרשי מחירים גדולים (יש אחד של PHILEX ב 55 שקל לעומת אחד של HQ ב 85 (דגם HQSS1003) ואחד של HAMA ב 95 (דגם 1146) ועוד אחד ב 115 (דגם 48727) לפי מה לבחור כבל? האם כולם תומכים באותות RGB או שצריך להיות מצוין במפורש?

2. ניסיתי לכוון את הממיר להוצאת אותות RGB וזה לא הולך. האם זה מפני שהכבל שיש לי לא תומך בכך? כאשר ניסיתי להחליף את הגדרות הממיר והטלוויזיה לאותות S-VIDEO לעומת קומפוזיט, מסתבר שבאס-וידיאו הטלוויזיה מרצדת, למרות שאת תווי הפנים של האנשים רואים עם יותר פרטים, כלומר יש תחושה שרואים יותר טוב מאשר כשזה מכוון לקומפוזיט. האם זו שוב בעייה של הכבל בלבד?

3. כאשר אני צופה בפורמט 16:9, גם כאשר השידור של יס הוא של 16:9, נעלמות לי הכתוביות, או השורה התחתונה שלהן. אני צריכה להעביר כל פעם מחדש לפורמט פנורמה, או FULL כדי לראות את כל הכתוביות. איך זה מסתדר עם ההגיון? הרי אם השידור ב 16:9 אמורים להיות מסוגלים לצפות בו בפורמט ה 61:9 של הטלוויזיה, לא?

תודה מראש על עזרתכם (f)
שי

שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מקווה לתשובה על שאלותיי

שליחה #2 

אני מתוסכלת מהטלוויזיה שתליתי בה תקוות גדולות ורואים בה לא יותר מסביר לטעמי. אני מקווה שהחיבורים זו כל הבעיה, כי אם לא אני צריכה לצלצל לשירות לבדוק אם הטלוויזיה תקינה.
אגב, לוקח לה 15 שניות להידלק. זה נראה לי מוגזם גם במונחים של LCD. האמנם?

shldenon
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 299
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

שי12 כתב:שלום
אתמול קיבלתי את ה LCD שקניתי, שארפ 32 אינץ' שבחרתי במיוחד שיהיו לה חיבורי סקארט.
השימוש העיקרי שלה כרגע הוא לשידורי יס בממיר מקס.
קראתי הרבה עצות ברשת ונותרו לי מספר תהיות:

1. הבנתי שעליי לשדרג את כבל הסקארט שנתנו לי ביס. אשמח להמלצה על כבל איכותי ולהסבר על ההבדלים בין כבלים שנקראים "מקצועיים" ויש ביניהם הפרשי מחירים גדולים (יש אחד של PHILEX ב 55 שקל לעומת אחד של HQ ב 85 (דגם HQSS1003) ואחד של HAMA ב 95 (דגם 1146) ועוד אחד ב 115 (דגם 48727) לפי מה לבחור כבל? האם כולם תומכים באותות RGB או שצריך להיות מצוין במפורש?

2. ניסיתי לכוון את הממיר להוצאת אותות RGB וזה לא הולך. האם זה מפני שהכבל שיש לי לא תומך בכך? כאשר ניסיתי להחליף את הגדרות הממיר והטלוויזיה לאותות S-VIDEO לעומת קומפוזיט, מסתבר שבאס-וידיאו הטלוויזיה מרצדת, למרות שאת תווי הפנים של האנשים רואים עם יותר פרטים, כלומר יש תחושה שרואים יותר טוב מאשר כשזה מכוון לקומפוזיט. האם זו שוב בעייה של הכבל בלבד? זו בעיה בחיבור שלך, חברי ביציאת TV ולא בVCR

3. כאשר אני צופה בפורמט 16:9, גם כאשר השידור של יס הוא של 16:9, נעלמות לי הכתוביות, או השורה התחתונה שלהן. אני צריכה להעביר כל פעם מחדש לפורמט פנורמה, או FULL כדי לראות את כל הכתוביות. איך זה מסתדר עם ההגיון? הרי אם השידור ב 16:9 אמורים להיות מסוגלים לצפות בו בפורמט ה 61:9 של הטלוויזיה, לא?

FULL אצלך הוא מצב רחב, טוב ויפה. 16:9 הוא מצב ZOOM . כל יצרן ואיך שהוא קורא לזה

בין 10 שניות זמן סביר להדלקות מסך LCD

תודה מראש על עזרתכם (f)
שי
...
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי

שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לא הבנתי את התשובות

שליחה #4 

קודם כל, עד שמצאתי את התשובות שהוצמדו לשאלות שלי...
אבל גם אחרי שמצאתי לא הבנתי:
למה הכוונה "בעיה בחיבור, חברי TV ולא VCR"? חיבר אותה טכנאי של ראלקו, היבואן של שארפ, האם אתה אומר שהוא חיבר לא נכון? ואיך אני בודקת את זה?
שנית, כתבתי שלוקח לטלוויזיה 15 שניות להידלק וכתבת ש"בין 10 שניות זה זמן סביר", האם להסיק מכך שמשהו לא בסדר בטלוויזיה כיוון שלוקח לה 15?
תודה... :מבולבל:
אה, עוד משהו:
במצב FULL האנשים נראים שמנים/רחבים יותר גם לעומת הפנורמה.
אני מנסה להבין מה המצב האופטימלי לצפות בשידורי 16:9 של יס, שגם יהיו בפרופורציות הנכונות (הרי כבר אין צורך במתיחה אם השידור הוא 16:9, אז למה הם נמתחים בFULL?) וגם בלי לאבד חלקים של תמונה מהקצוות (למה מאבדים את הכתוביות גם בצפיה ב 16:9 כשהשידור הוא 16:9?).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

כמה חיבורי SCART יש לך בממיר? אם יותר מ-אחד, תראי שאת מחוברת לזה שרשום עליו TV ולא VCR
בהגדרות הממיר תגדירי RGB בחיבור ה-TV.

בד"כ אין צורך להחליף כבלים, אלא אם הכבל שהביאו לך לא תקין, לא תראי הבדל בין כבל שעולה 20 ש"ח, 100 ש"ח אם 1000 ש"ח.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #6 

ממליץ לך לחבר עם סקארט איכותי אבל לא צריך להיסחף למאות שקלים, יש לי כבל של JVC והתמונה מצויינת (חוץ מערוצים שהאיכות שלהם גרועה). הכבלים בסדר גודל של מחיר שציינת מעבירים RGB אז הם יתאימו. וכמו שציינו למעלה, אם לממיר יש שתי יציאות סקארט, תחברי ליציאה שעליה כתוב TV OUT. אם יש רק יציאה אחת זה לא משנה. (תמיד שיש שתי יציאות רק אחת מעבירה RGB).

בקשר למתיחה אני לא יודע כי אין לי שארפ ואין לי יס. בהגדרות של הממיר מוגדר שהטלוויזיה היא מסך רחב?
אגב זה דגם D44? אם כן שמעתי עליו דברים טובים וסביר להניח שחיבור נכון יפתור את זה.

שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בדקתי והממיר מחובר מיציאת הTV

שליחה #7 

ובכול זאת הוא לא מאפשר לי הגדרת אות יוצא RGB,
האם יתכן שהכבלים של יס לא מעבירים RGB?
לגבי כבלים איכותיים יותר, האם לא אבחין בהבדל בין כבל של 55 שקל לכבל של 130 שקל? או בין כבל של 85 לכבל של 115?
(אז למה בעצם אותה חברה מייצרת שלושה סוגים שונים במחירים שונים?)
תודה רבה על ההסברים. לא אשקוט עד שאצליח לראות טוב בטלווייזיה הזו, שהיא אכן 44D ולכן תליתי בה תקוות. יכולתי לקנות באותו מחיר LG או טושיבה של 37 אינץ' והתפשרתי על הגודל בשביל האיכות ועכשיו אני קצת מצטערת על כך...
הכי מעצבן זה שאת ה 4:3 רואים קטן יותר משראו ב 29 אינץ' הרגילה שהייתה לי...
לגבי הריצודים, האם זה מצדיק תלונה לחברה? זו ה LCD הראשונה שלי ואני לא רוצה שימרחו אותי ב"ככה זה ב LCD".
אולי זה גם קשור לכבלים? אם זה סקארט פשוט בן כמה שנים יתכן שהוא פשוט לא טוב?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

אם זה סקראט פשוט בין כמה שנים אז יש מצב שהוא לא תקין.ביום ראשון תרכשי כבל סביר ותבדקי את העיניין.אם הריצודים האלה עדיין מופיעים,תתקשרי לשרות.לגבי זה שאת לא מצליחה להגדיר בממיר אות RGB,לא קשור לכבל.לפחות ככה זה אצלי בממיר של הוט.חוץ מכל העיניין הזה,עשית כיול בסיסי?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

גם אני מתכנן על הטלוויזיה הזאת, תתחדשי.

מאה אחוז שאת לא מבחינה בהבדל כשאת מגדירה RGB? אפילו לא הבדל קטן? אם כן, קרוב לוודאי שזה הכבל הפשוט שסיפקו לך. (אם זה היה הוט הייתי בטוח שזה הכבל, אני מתאר לעצמי שגם ביס כל הממירים מוציאים RGB לכן אני מניח שגם פה הבעיה בכבל).

לגבי מחירים, אח שלי קנה כבל ב-70 שקל באינטרנט, אני קניתי כבל JVC ב-EBAY באותו מחיר, קצת פחות, ושניהם מעבירים RGB. אפשר לראות שהם עבים יותר ובגלל זה אין הפרעות. אם את רוצה את האיכות הכי טובה תשקיעי קצת יותר אבל מעל 100 שקל סתם מיותר לדעתי. תקני כבל ולדעתי זה יפתור את הבעיה, מקווה שתראי תמונה טובה. אגב, יש ערוצים שהאיכות שלהם גרועה אז תבדקי על ערוצים שנראים טוב כמו ערוצי הסרטים.

אגב, לאח שלי היה ממיר הוט מגי'ק שהוחלף אחרי הפסקת חשמל, ורק לפני כמה ימים שמתי לב שהממיר החדש (שאולי לא באמת חדש) מוציא RGB לא טוב, כלומר התמונה חדה יותר אבל לפעמים יש הבהובים כאלה (פתאום התמונה נהיית כהה). וכשביטלתי את ה-RGB לא היו הפרעות. אז לפעמים הבעיה היא ממיר תקול, אבל במקרה שלך נראה לי שזה הכבל. מקסימום אם תקני כבל ועדיין יהיו הפרעות, תתקשרי שיחליפו ממיר. ולא הפסדת כלום כי עדיין יהיה לך כבל טוב.

לא הבנתי בדיוק איזה ריצודים את רואה. זה בכל הערוצים? אם כבל חדש לא יפתור את זה תתקשרי ליס.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

guy11 כתב:אם זה סקראט פשוט בין כמה שנים אז יש מצב שהוא לא תקין.ביום ראשון תרכשי כבל סביר ותבדקי את העיניין.אם הריצודים האלה עדיין מופיעים,תתקשרי לשרות.לגבי זה שאת לא מצליחה להגדיר בממיר אות RGB,לא קשור לכבל.לפחות ככה זה אצלי בממיר של הוט.חוץ מכל העיניין הזה,עשית כיול בסיסי?
...
למה לא קשור לכבל? אם לא רואים שינוי ב-rgb זה כבל שלא מעביר את האות...

שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה לשניכם

שליחה #11 

אכן בערוצים מסוימים כמו ערוץ הילדים, למשל, רואים פחות טוב.
יש גם ערוצים שבהם התמונה ממש חשוכה ואחרים בהירים.
הכבל שיש לי, אולי הוא אפילו של הוט, אני לא יודעת. יש לי המון כבלים אבל הם ארוזים אי שם כי עברתי דירה לא מזמן ואין לי סיכוי למצוא כרגע, כולם סקארטים שקיבלתי מהוט ויס. לפני כשנה עברתי ליס.
רציתי לשאול עוד משהו,
המתקין אמר לי שאני צריכה "שקע ביטחון" כדי להגן על הטלוויזיה מנפילות/קפיצות מתח. הוא הציע לי כבלים +שקע כזה ב 480 שקל (טען שזו הנחה מ 600) ולא הסכמתי לקנות ממנו כי רציתי לבדוק מחירים.
מישהו מבין קצת בשקעי הביטחון האלה ויודע מה צריך לקנות ולמה צריך לשים לב? האם שקע כזה באמת עולה 200 שקל כמו שהוא אמר?
ולגבי השאלה אם עשיתי כיול בסיסי, למה הכוונה?
הגדרתי את הטלוויזיה בממיר המקס כ 16:9, התאמתי את שלט הממיר שישלוט גם בטלויזיה, וניסיתי, כאמור להגדיר בממיר יציאת סקארט RGB אבל הוא קופץ שוב לקומפוזיט או לאס-וידאו ולא מאפשר הגדרת RGB, כאמור. כלומר מי שהבין שהגדרתי RGB ולא ראיתי הבדל הבין לא נכון. אני לא מצליחה להגדיר RGB כי הוא כביכול מתעלם מהבחירה שלי וחוזר לקומפוזיט.
מה עוד עליי לעשות?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

asaf23 כתב:
guy11 כתב:אם זה סקראט פשוט בין כמה שנים אז יש מצב שהוא לא תקין.ביום ראשון תרכשי כבל סביר ותבדקי את העיניין.אם הריצודים האלה עדיין מופיעים,תתקשרי לשרות.לגבי זה שאת לא מצליחה להגדיר בממיר אות RGB,לא קשור לכבל.לפחות ככה זה אצלי בממיר של הוט.חוץ מכל העיניין הזה,עשית כיול בסיסי?
...
למה לא קשור לכבל? אם לא רואים שינוי ב-rgb זה כבל שלא מעביר את האות...
...
היא רושמת שהיא לא מצליחה בכלל להגדיר ככה בממיר,זה לא נראה לי בכלל קשור לכבל.אפשר לשנות הגדרות בממיר בכל חיבור של כל כבל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אוקיי, אני הבנתי בהתחלה שהיא הגדירה ולא ראתה שינוי. אם ככה הבעיה בממיר וצריך להחליף אותו, לא?
כבל חדש זה טוב בכל מקרה, אבל גם איתו לא יראו טוב אם הממיר לא מוציא RGB. בממירי הוט שיש לנו בבית אני מצליח להגדיר, גם בממיר הישן של סמסונג. כנראה יש ממירים שלא תומכים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: תודה לשניכם

שליחה #14 

שי12 כתב: ולגבי השאלה אם עשיתי כיול בסיסי, למה הכוונה?
הגדרתי את הטלוויזיה בממיר המקס כ 16:9, התאמתי את שלט הממיר שישלוט גם בטלויזיה, וניסיתי, כאמור להגדיר בממיר יציאת סקארט RGB אבל הוא קופץ שוב לקומפוזיט או לאס-וידאו ולא מאפשר הגדרת RGB, כאמור. כלומר מי שהבין שהגדרתי RGB ולא ראיתי הבדל הבין לא נכון. אני לא מצליחה להגדיר RGB כי הוא כביכול מתעלם מהבחירה שלי וחוזר לקומפוזיט.
מה עוד עליי לעשות?
...
הכוונה בכיול זה לשחק עם ההגדרות של הקונטרסט, הבהירות והחדות, כי הטלוויזיה לא מכוונת באופן אופטימלי כשרוכשים אותה. יש מדריכים לזה. לפעמים המצבים האוטומטיים של הטלויזיה דווקא עושים את העבודה לא רע.

שי12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כן... שיחקתי איתם המון

שליחה #15 

:עצוב:
הבעיה היא (מה שלא היה בעיה בסוני הרגילה שהייתה לי) שבכול ערוץ וכל שידור מתאימות הגדרות אחרות.
אתה מוצא את עצמך משחק עם ההגדרות שוב ושוב בכול פעם שאתה מחליף ערוץ, או כשמתחלף סוג של תוכנית. גם זה מתסכל.
והבעיה העיקרית היא שיש יותר מדי צבע או שהתמונה חשוכה מדי, וכשמבהירים ו/או מורידים צבע האיכות יורדת מאוד.
אני מתחילה להחרט שלא קניתי CRT שראיתי בחנות, מהסוג החדש שדומה למסך דק (כם כדור בולט מאחור וצדדים שטוחים) שראו בה מעולה, ועלתה חצי מחיר מה LCD.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”