SACD & Upsampling
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
יש הבדל עצום בין מקור שהוקלט ב-192K כמן SACD לאפסקייל. כמו להשוות איכות תמונה של DVD שעשו לו אפסקייל ל-HD לאותו הסרט בבלו-רייBalance כתב:שלום לכולם,
ישנם נגני דיסקים היודעים לעשות אפסמפלינג ל- 192KHz.
האם איכות זו משתווה לאיכות המתקבלת מנגני SACD כאשר מנוגנים בהם דיסקי SACD?
הכוונה לשמע SACD בשני ערוצים ולא 5.1....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
במילה אחת:
לא.
ביותר מילים: Upsampling משפר את איכות הצליל של תקליטורי CD רגילים – אבל הוא בשום פנים ואופן לא מגיע לאיכות של SACD . כמובן שבשני המקרים איכות הצליל מותנית במידה רבה באיכות הנגן.
.
לא.
ביותר מילים: Upsampling משפר את איכות הצליל של תקליטורי CD רגילים – אבל הוא בשום פנים ואופן לא מגיע לאיכות של SACD . כמובן שבשני המקרים איכות הצליל מותנית במידה רבה באיכות הנגן.
.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
נכון. לא תמיד.vitalyi כתב:לא תמיד...Joshua_G כתב:ביותר מילים: Upsampling משפר את איכות הצליל של תקליטורי CD רגילים.......
upsampling יכול להוסיף רעש
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

תודה לשניכם על התיקון.michael123 כתב:נכון. לא תמיד.vitalyi כתב:לא תמיד...Joshua_G כתב:ביותר מילים: Upsampling משפר את איכות הצליל של תקליטורי CD רגילים.......
upsampling יכול להוסיף רעש...
אגב, כתבתי שהאיכות תלויה במידה רבה באיכותו של הנגן.
.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
למשל ב -נגן CD איכותי D/R נושק ל - 100db - מה צריך יותר מזה (כלומר 16bit אולי מספיק) ? אני אישית גם לא שומע גל מעל 18K.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?
למשל ב -נגן CD איכותי D/R נושק ל - 100db - מה צריך יותר מזה (כלומר 16bit אולי מספיק) ? אני אישית גם לא שומע גל מעל 18K.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?
- danlior
- חבר מכור קשה

ומי שילם לך לכתוב את זה? הליקון או הד-ארצי?yairf כתב:במקרים רבים SACD נשמע פחות טוב מאותו הדיסק ולא תמיד זה קשור בכלל ל-Upsampling אלא ל-MIX הספציפי שבוצע להקלטה...
SACD ישמע טוב יותר מ-CD אלא במקרים נדירים של פשוט פיקשוש
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 16/10/2008 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אתה מצליח להבין מה כתבת?valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?...
- danlior
- חבר מכור קשה

valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
כתבת יפה אך הבא בחשבון שלא רק טווח התדרים מורחב אלא הגל האנאלוגי שמופק דומה יותר למקור. הרבה טוענים (ואני ביניהם) שהסאונד של SACג ו-DVDA מזכיר להם את הצליל של תקליט המנוגן ע"י ראש איכותי. אכן חותם הצליל המופק הוא מאוד "אנאלוגי"
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אותך אישית זה מספק.valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
אחרים זה רחוק מלספק.
אגב, Upsampling ל- CD בנגן איכותי, או ב- DAC איכותי – מעלה את האיכות, לא מוריד אותה.
.
- danlior
- חבר מכור קשה

אכן הקטע מלא מינוחים טכנים שכנראה זרים לך, פנה אליי בפרטי ואשמח להסביר לךyairf כתב:אתה מצליח להבין מה כתבת?valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?......
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אז מה? יכול להיות שתקליטי ויניל ייצאו מהאופנה ... ?danlior כתב: הרבה טוענים (ואני ביניהם) שהסאונד של SACג ו-DVDA מזכיר להם את הצליל של תקליט המנוגן ע"י ראש איכותי. אכן חותם הצליל המופק הוא מאוד "אנאלוגי"...
.
danlior כתב:אכן הקטע מלא מינוחים טכנים שכנראה זרים לך, פנה אליי בפרטי ואשמח להסביר לךyairf כתב:אתה מצליח להבין מה כתבת?valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?.........
זה היה מצחיק... יאיר הוא בין המעטים בפורום שבאמת מתמצאים... פשוט לא הבחנת בציניות שלו...
ויטלי
- danlior
- חבר מכור קשה

ואולי אתה הוא זה שלא הבחין בציניות שלי.vitalyi כתב:danlior כתב:אכן הקטע מלא מינוחים טכנים שכנראה זרים לך, פנה אליי בפרטי ואשמח להסביר לךyairf כתב:אתה מצליח להבין מה כתבת?valer_valer כתב:בכלל .... כל הנושא של CD מול SACD או DVD AUDIO זה דבר מעניין.
ואם DAC מאוד איכות ב - 44.1K, למה צריך Upsampling שמוסיף אינפורמציה (רעש) ?.........![]()
![]()
זה היה מצחיק... יאיר הוא בין המעטים בפורום שבאמת מתמצאים... פשוט לא הבחנת בציניות שלו......
- valer_valer
- חבר ותיק

תראה, אני מוזיקאי בעברי, לצערי לא מצאתי לזה המשך...danlior כתב:הרבה טוענים (ואני ביניהם) שהסאונד של SACג ו-DVDA מזכיר להם את הצליל של תקליט המנוגן ע"י ראש איכותי. אכן חותם הצליל המופק הוא מאוד "אנאלוגי"...
לגבי איכות ה - SACD - אין ויכוח, השאלה מה דומיננתי פה - ההקלטה עצמה (מאסטרינג אחר, וכו') או שבאמת יש הרמוניות בתדרים הלא נשמעים שכן גורמות לתחושה שתיארת.
גם בעריכת הסאונד יותר קל לערבל ב - 24bit מאשר ב - 16...
התגובה שלי התייחסה לנתונים טכניים יבשים ... ונסיון לצור דיון סביב הנושא - וכנראה שהצלחתי ...
- danlior
- חבר מכור קשה

ברור שאיכות ההקלטה עצמה הכי קובעת. הקלטה גרועה תישמע גרוע גם אם תוצע על דבי SACD
כשההקלטה איכותית מוצעת ב-SACD או ב-CD אז ההבדל גדול לטובת SACD.
כמו כן, ל-SACD יש יתרון עצום בהקלטות אנאלוגיות ישנות הנשמעות מעט "מכאניות" ו"מתות" על גבי CD. יש לי כמה אלבומים ישנים על גבי SACD ו DVDA שנשמעים כמו התקליט המקורי.
כמו כן, ל-SACD יש יתרון עצום בהקלטות אנאלוגיות ישנות הנשמעות מעט "מכאניות" ו"מתות" על גבי CD. יש לי כמה אלבומים ישנים על גבי SACD ו DVDA שנשמעים כמו התקליט המקורי.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- valer_valer
- חבר ותיק

יש לך שמות של תקליטים להשוואה -שיש גם ב - DVD-A וגם ב - CD, שהם מאותו מקור - הכוונה שלא נעשה להם רמאסטרינג לטובת DVD-A. כי עד עכשיו לא נתקלתי בכאלה (ובכלל רוב הדברים שאני אוהב לא מצאתי אותם ב - DVD-A).danlior כתב:ברור שאיכות ההקלטה עצמה הכי קובעת. הקלטה גרועה תישמע גרוע גם אם תוצע על דבי SACD
כמו כן, ל-SACD יש יתרון עצום בהקלטות אנאלוגיות ישנות הנשמעות מעט "מכאניות" ו"מתות" על גבי CD. יש לי כמה אלבומים ישנים על גבי SACD ו DVDA שנשמעים כמו התקליט המקורי....