כרטיס טלביזיה וממיר HD של HOT

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Gilads פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני משתמש בבית עם ממיר Thomson HD של Hot.
אני מעוניין לרכוש כרטיס טלביזיה אשר אוכל לחבר למערכת HTPC (מארז Antec Fusion 2).
מספר שאלות שאני מעוניין לברר:
1. איזה כרטיס טלביזיה כדאי לרכוש מבלי להתפרע, הרבה ממליצים לי על PVR-150 , האם הוא מומלץ והאם המארז הזה דורש Low Profile? האם יש משהו יותר מומלץ?

2.נכון לעכשיו הממיר מחובר בכבל HDMI לטלביזיה, כיצד אמור להיות החיבור ברגע שיש כרטיס טלביזיה (השאלה נובעת מכך שאינני רוצה לרדת באיכות החיבור), האם קיים מדריך אשר מסביר אודות החיבורים הפיזיים של הממיר לכרטיס טלביזיה?

בברכה ובתודה מראש
גלעד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. המארז שלך לא דורש פרופיל נמוך, וניתן לשים כל גירסה של ה-PVR150.
יש ל-Hauppauge גם התקן חיצוני שמקליט באיכות HD מיציאת הקומפוננט של ממיר ה-HD ומתחבר למחשב ב-USB2. החסרון הוא שהעלות יקרה יותר, הוא עולה בארץ 1500 ש"ח.
2. החיבור האופטימלי שיש בין ממיר ה-HD שלך לבין ה-PVR150 הוא S-Video. כדי להוציא S-Video, אתה צריך להשתמש במתאם מהסוג הזה:
http://ultrapro.co.il/products/88812
ואז כבל S-Video (העגול השחור עם 4 פינים) + כבל RCA אדום-לבן לאודיו.
את הממיר יש להגדיר בהגדרות תמונה רגילה ל-SCART-SVHS.

את חיבור ה-HDMI תשאיר מחובר ישירות לטלוויזיה לצפייה באיכות טובה יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Gilads פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שאלה שעלתה...

שליחה #3 

האם החיבור הזה לא יוריד את איכות האות שמועבר?
ולמה עדיין הממיר צריך להיות מחובר לטלביזיה אם אני מחבר את הממיר גם ל HTPC..?

חשוב לי להבין בדיוק איך זה אמור להיות מחובר ואם אני אוכל להנות מצפייה ב HD דרך הממיר (לא שישי כל כך מה לראות בנתיים :))

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

שיהיה ברור: PVR150 זה לא כרטיס הקלטה באיכות HD. ציינתי חיבור אופטימלי לכרטיס הזה ולא לממיר. כמובן שיש ירידה באיכות בערוצי HD כי זה לא חיבור קומפוננט או HDMI.

כדאי שיהיה מחובר גם ישירות לטלוויזיה כדי שתוכל לצפות באיכות גבוהה בשידורים חיים של ערוצי ה-HD של הוט, ללא יכולות PVR (עצירה באמצע שידור חי, קפיצה אחורה וקדימה וכו).

בחיבור ישיר מהממיר לטלוויזיה תוכל ליהנות בכל מקרה מאיכות HD בערוצי ה-HD. בצפייה דרך ה-HTPC וכרטיס PVR150 שעולה 300 ש"ח לא תוכל ליהנות מאיכות HD בערוצי ה-HD של הוט. בצפייה דרך ה-HTPC עם ה-HD PVR שעולה 1500 ש"ח תוכל ליהנות מצפייה באיכות הקרובה מאוד ל-HD בערוצי ה-HD.

לי, למשל, יש ממיר כזה בדיוק בערך שבועיים... הוא מחובר ישירות לטלוויזיה ב-HDMI, ובמקביל גם ל-HTPC בחיבור S-Video. השימוש שלי ב-HTPC הוא הוא להקלטות בלבד וצפייה בהם ובסרטי HD מורדים מהאינטרנט, כאשר בשידורים חיים של הממיר אני צופה רק בחיבור הישיר לטלוויזיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Gilads פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה רבה על התשובות!

שליחה #5 

עשית לי קצת סדר בראש

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”