תפריטי בלוריי במזרימדיה - שמועות

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #1 

לא יודע לגביכם, אבל אני מאוד הייתי רוצה לראות תמיכה בתפריטי בלוריי במזרימי המדיה.

זה כבר מזמן לא סוד שכל החברות הגדולות של מזרימי המדיה עובדות על כך והן ככל הנראה לא רחוקות כ"כ מסיום.

לדעתי עד סוף השנה יהיה לכל הנגנים המשמעותיים בתחום תמיכה בתפריטים המלאים של בלוריי (כולל תמיכה בתרגום, תוספות ויתכן שאפילו יכולות אינטראקטיביות).

קיבלתי אישית הדגמה של תפריטים כאלה כבר לפני זמן מה.

השאלה הגדולה היא האם יתכן שזה יעלה לנו כסף. שמועות זדוניות שזיו שלנו מצא באינטרנט מתבררות שהן לחלוטין לא מופרכות. ככל הנראה חלקים גדולים מהיכולות של התפריטים דורשים LICENSE FEES שהחברות צריכות לשלם.

בכלל לא בלתי אפשרי שהחברות השונות יחליטו לדרוש על הפונקציות הללו כסף נוסף (כלומר, מודולים ויכולות מסויימות עלולות לעלות כסף - וכך נקבל גירסאות FIRMWARE בתשלום).

אישית אני חושב שזה בעייתי כי מעולם לא שילמנו כסף על תוכנה במזרימי מדיה. אני גם לא חושב שזה רעיון טוב כי זה יגרום לפרגמנטציה - יתכנו כמה גירסאות FIRMWARE מאותה גירסא בווריאציות שונות (עם תפריטים, ללא תפריטים ואולי עם יכולות נוספות).

מהחברות עצמן כמובן שלא שמענו החלטה רשמית על הדבר הזה, אך גם אין הכחשות.

לדעתי הן מחכות לברר מה העלות הסופית לפני שנדע אנחנו את הסיפור. בנוסף, יתכן שהן יקבעו את המדיניות רק אחרי שכולן יוציאו את התמיכה ואז הראשונה שתצא תקבע את הטון לכל השאר.

בכל מקרה, אם מדובר על FIRMWARE בקובץ, אני חושב שיהיה להן מאוד קשה לשמור את הגירסאות הללו לעצמן... הרי סביר מאוד להניח שהגירסא תעלה תוך שניה לאתר שיתוף.

מכיוון שהן רשמית משלמות כסף על כל יחידה שמורידים, מאוד יתכן שכל הסיפור עלול להיות סוג של מס שפתיים לחברות ה-LICESING ובפועל בודדים ישלמו על הגרסאות באופן רשמי...

ראו כמה קשה לשמור גירסאות BETA סודיות (ע"ע MPC CLUB...)

תודה לזיו על ההפניה והעזרה בנושא זה, הוא עלה על הנושא הזה ראשון, עד כמה שאני יודע.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

בהנחה שזה נכון, יהיה מעניין איך הם ינסו לממש את האבטחה של זה (אם בכלל), בטוח שידרשו מהם לממש אבטחה כלשהי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

guyezra,

קל מאוד לאבטח את זה - פשוט אפשר להוציא גירסא שעובדת רק על MAC ADDRESS כלשהו (זה רשום בתחתית כל מכשיר).

כלומר, כשאתה רוכש זה יכול לקמפל גירסא שעובדת רק עם ה-MAC הספציפי שרכשת.

האם זה מה שיקרה? קשה לי להאמין.

הם משלמים ROYALTIES כיום לפי כל יחידה שהם משחררים ללקוחות. אם הם משחררים את זה לכולם, הם צריכים לשלם לפי כל היחידות של המוצר שנמכרו.

אם הם משחררים גירסא שצריך לרכוש, טכנית הם צריכים רק לאפשר לך לרכוש את זה. הם ישלמו רק לפי כל היחידות של אלה שהורידו ושלמו על זה. לחברות הזרמת המדיה אין אינטרסט מיוחד שכולם יורידו את זה, זה רק ייקר את העלויות שלהן.

מבחינתן, לא רואה סיבה שהן לא יאפשרו הורדה למי שמשלם, ואם יש פיראטים שמעתיקים את ה-FIRMWARE, בכל מקרה הם לא צריכים לשלם עליהם ROYALTIES.

אפשרות נוספת היא שחרור של מכשירים עם יכולות נוספות, בעלי חומרה זהה אך עם תוכנה מעט שונה בכדי לפתור את הבעיה.

בכל מקרה, כל מה שאני כותב כאן זה השערות אישיות שלי, אני לא חושב שיש חברת הזרמת מדיה אחת שיש לה החלטה רשמית על השולחן בנוגע לזה.

אני אישית לא זקוק לתפריטי בלוריי בכלל. מה שמעניין אותי זה התרגום של הסרטים יותר מכל דבר אחר.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #4 

אני חושב שתפריטים ותוספות זה חלק מחווית הצפייה, יהיה מאוד נחמד לקבל את זה בצורה כזו או אחרת.
אני מניח שעם תשלום סמלי לרוב הצרכנים לא יהיה אכפת.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #5 

לפי ההפצה של רישיון ה- DTS בסטריאו (DOWNMIX) בפופקורן 110 נראה שיש עדיפות דווקא לשיחרור מוצר חדש מאשר להוציא גרסאות FIRMWARE שונות לאותו מוצר.
בפורום של NMT נאמר שמבחינת SYABAS זה בעייתי להוציא גרסא שונה של FIRMWARE לפופקורן 100 לאנשים שישלמו עבור רישון DTS ולכן כרגע אין את האופציה הזאת בפופקורן 100 (אבל כן ב- 110).

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

טוב,
נתארגן לקנייה קבוצתית :wink:
העם דורש..... כל מיני דברים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #7 

לפי תשובה שקיבלתי מ Syabas, אין כוונה כיום לגבות כסף עבור תמיכה בהצגת תפריטי Blu-ray.
למחזיקי מכשיר TViX 6500, לא הייתי חושש יותר מידי במקומכם.

liorelias
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

האם בעדכון הקושחה הקרוב של TVIX צפויה להיות האופציה של תפריטי בלו ריי?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

liorelias,
נראה לי שהקדמת קצת

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

liorelias,

יש כוונה לתת את זה בעדכון עתידי, הם מעולם לא פרסמו זאת בפומבי.

ziv_r,

נראה לי שכל מי שחושב להתחרות עם SYABAS רצוי שיעשה כמוהם...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”