יצא לוח ma78gm-s2h ב Revision 2.0

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

הלוח הפופולארי ביותר לHTPC בשנה האחרונה קיבל גרסה חדשה:

תמונה

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2926

חוץ מצלעות הקירור של ה NB ושל ה SB שנראות שונות בצבע, לא הצלחתי להבין מה ההבדלים בין Rev.1.1 לגרסה החדשה. אני מניח שיש גם הבדלים ביכולת הקירור, אבל זו רק הנחה.
חיפוש בגוגל לא הביא שום דבר, חוץ מאתרים של Gigabyte, ככה שאני מניח שהשינוי די חדש (כמה ימים) ואף אחד לא הספיק לבדוק את הלוח.
מי שיודע/מצא יותר מידע מוזמן לתרום לשרשור הזה.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

לא ברור לי מה צריך rev 2.0 שיש את הgpm בשוק,

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

למה הפסימיות...
ראשית, איננו יודעים מה שונה ב revision 2.0, אז איתך אתה ישר קובע שהוא מיותר?
שנית, יש הבדל של 25% במחיר בינהם! 570 ש"ח מול 450 ש"ח, בערך.
שלישית, בחיפוש זריז מצאתי שני אתרים עם ביקורת על ה GPM. הלוח קיבל ציון טוב, אבל אי אפשר להשוות את זה לעשרות reviews וbenchmarks שיש על ה ma78GM ברחבי הרשת. נכון להיום, לא ברור לי על סמך מה (מלבד הברושור) אתה קובע שהGPM טוב יותר ואיכותי יותר.
רביעית, התמיכה במעבדים חזקים יותר (140W) נוספה גם ל revision 2.0, אבל זה לא בהכרח טוב לHTPC. מעבדים כאלו יפלטו הרבה חום.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

הGPM הוא בדיוק אותו לוח עם כל השיפורים שהיו צריכים אין סיבה שהוא יהיה נחות אלא להפך,
תהיה בטוח שאם הלוח הזה עומד עם הGPM בכל הפרמטרים אז המחיר שלו יעלה ואז שוב - למה צריך אותו ?

אין לו את תוספת הזיכרון על הלוח שיש לGPM,
גם לא מובן לי מניין לך שהוא ידע להתמודד עם מעבדים כבדים שכן התוספת העיקרית היא עוד פאזה וקבלים יפניים על כל הלוח, 2 הדברים האלו מצויינים באתר של GB בGPM ולא מצויינים בלוח הנוכחי, וזה אגב מאוד רלוונטי לHTPC כי גם עם מעבדים של 65 וואט יש ביקורות שאומרות שלרגיל יש בעיה להתמודד, אז זה מאוד רלוונטי לHTPC,

מה עוד שאין לדעת מה צופן העתיד ופתאום תצטרך מעבד חזק יותר, אז חום לא חום אתה תהיה חייב מעבד חזק יותר ומקסימום למצוא פתרון קירור מתקדם יותר

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אין לי רצון להתווכח איתך על איזה לוח טוב יותר. אני רק חושב שלהגיד "GPM טוב יותר" בלי שאין לך (או לי) מושג מה המאפיינים של הלוח הנ"ל ב revision 2.0, זה לנהל דיון עקר.
מטתר ההודעה הייתה ליידע את חברי הפורום לגבי הלוח הנ"ל, זה הכל.

מה שכן אפשר לדעת מהאתר על Revision 2.0:
** הוא תומך במעבדים עד 140W
** ל VRM שלו יש solid capacitors (כמו rev.1.0 ו rev.1.1, אגב).
** יש לו עיצוב חדש של צלעות הקירור.

ה-GPM לוח לא רע. מבוסס על 780G, כולו עם קבלים Solid ולא קבלים רגילים עם אלקטרוליט (זה כנראה מה שמייקר את המחיר שלו) ועם זכרון side port (אמור לתת תוספת של כ-10% בביצועי 3D). הלוח הזה כנראה די טוב (למרות שקשה למצוא עליו ביקורות וזה חבל מאוד - יכול להיות שעל הנייר הוא נפלא, אבל יש לו בעיות חום, או דרייברים או BIOS גרוע, או שאי אפשר לעשות לו OC כמעט או השד יודע מה. את זה ביקורות אמורות לבדוק ולספר לך), אבל הוא גם עולה יותר - 25% יותר. נשמע לי לא הגיוני לבוא ולהגיד שלא צריך את ה MA78GM בגלל זה. באותה לוגיקה כל יצרנית הייתה נשארת עם שלושה לוחות בלבד לכל מעבד (כי תמיד יש לוח שהוא יותר טוב ועם יותר תכונות, וגם יותר יקר בד"כ). ענין של רמות מחיר, אם תרצה להסתכל על זה כך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”