האם באמת אפשר לבדוק את מצב הנורה כאשר קונים יד שניה?
כנראה שבחלק מהדגמים אין אפשרות לאפס את השעות הכלליות של המקרן דרך תפריט הטכנאי אלה רק דרך חיבור RS232niron כתב:לא יודע מה לא היה ברור במה שכתבתי -
אני נכנסתי לתפריט טכנאים של שני מקרנים (סניו ואופטומה)
ואין שם אופציה לאיפוס שעות מקרן....
אצלי בכל אופן אפשר לאפס את השעות הכלליות של המקרן דרך תפריט טכנאי
(אופטומה H27)
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3726
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 856 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
לי יש את הOPTOMA HD65 ושם בתפריט הרגיל של המקרן קיימת אופציית "איפוס מנורה"niron כתב:לא יודע מה לא היה ברור במה שכתבתי -
ואין שם אופציה לאיפוס שעות מקרן....
בהחלט יש בעיה.niron כתב:לא אמורה להיות בעיה בהדלקות וכיבוי חוזרות.akira כתב:לדעת את שעות הנורה לא בהכרח מספיק.
אם מי שהשתמש במקרן, עשה זאת בצורה לא "בריאה" (קרי, הדלקות חוזרות מהירות לאחר כיבוי, ניתוק חשמל שהמקרן עובד וכיו"ב), הוא קיצר את אורך חיי הנורה.
לכן כדאי לוודא שהאדם שאתה קונה ממנו, יודע מה הוא עושה....
המקרן יודע להתמודד עם זה ומפעיל את האוורור לאפשר כיבוי והדלקה בטוחים.
אם מישהו ניתק פיזית את החשמל זאת בעיה חמורה. אבל אני הייתי מתעלם מזה כי אין סיבה שמישהו יעשה כזה דבר.
כל בעלים טירון של מקרן מבחין די מהר שהמקרן מאוורר את עצמו כאשר מכבים אותו עם השלט ואם הוא לא אהבל מושלם אז הוא יבין שזאת פעולה נחוצה ולא יקטע אותה סתם בשביל הכיף....
נכון שהאיוורור עובד עוד 60-90 שניות נוספות לאחר הכיבוי, אבל הנורה נשארת חמה עוד די הרבה זמן. לכן מומלץ לחכות בין 15 - 60 דקות בין הפעלה להפעלה של נורה. מה שדופק את הנורה זאת ההצתה שהנורה עדיין חמה, ללא קשר לאיוורור (שזאת צרה אחרת)
ד"א, תופעה דומה גם מתרחשת בנורות של הרכב שלך - שהסבירות שהן ישרפו אם אתה מדליק אותן באמצע היום בקיץ, גבוהה משמעותית לעומת הדלקה "רגילה" בחורף. (ואני מכיר מהנדס מעבר חום שיעיד על זה
דובר על איפוס שעות מקרן, לא שעות נורהbig007 כתב:לי יש את הOPTOMA HD65 ושם בתפריט הרגיל של המקרן קיימת אופציית "איפוס מנורה"niron כתב:לא יודע מה לא היה ברור במה שכתבתי -
ואין שם אופציה לאיפוס שעות מקרן.......
מה הסיפור עם השעות של המנורה?
תעשה חשבון לבד: מנורה חדשה עולה כ 1500 ש"ח, אם מחיר המקרן הוא כזה שההפרש בינו לבין חדש הוא כדאי גם אם תצטרך מנורה תוך פרק זמן של מספר חודשים הוא סביר, אזי מה הבעיה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
גם במקרן שלי שנקנה לפני שנה וחצי אי אפשר לדעת מה מצב הנורה.
יש נורות שיחזיקו 2000 שעות וכאלה שתצטרך להחליף כבר אחרי 200..
אין חוקיות, יש סטטיסטיקות. במקרן שלא התעללו בו ( מונח במקום קבוע, איוורור בשפע, כיבוי והדלקה לפי הספר ) המנורה תחזיק יותר ולהיפך.
ליאור
יש נורות שיחזיקו 2000 שעות וכאלה שתצטרך להחליף כבר אחרי 200..
אין חוקיות, יש סטטיסטיקות. במקרן שלא התעללו בו ( מונח במקום קבוע, איוורור בשפע, כיבוי והדלקה לפי הספר ) המנורה תחזיק יותר ולהיפך.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- moshikantebi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
היי,
באיזשהו Thread ב AVS Forum שאלו את בעליי המקרנים, כמה זמן החזיקה להם המנורה במקרן.
התשובות היו מאוד מפתיעות (עד מפחידות).
בגדול ממה שאני זוכר, הרבה מאוד בעלי מקרניי סוני ציינו טווח של 500 עד 1000 שעות (היה מישהו שציין אפילו 200 שעות
).
שאר בעלי המקרנים דיברו על סביב ה 1000-1500, והיה צדיק אחד שציין 3000 שעות (בטח אחד עם ראייה של תנשמת
).
מה שאני בא להגיד שבסה"כ נורה בארה"ב עולה סביב ה $300 שזה סביב ה 1000 ש"ח.
והמקרן שהוא מערכת אלקטרו-אופטית עדינה יכולות להיות 1001 תקלות (שיכולות לקרות הרבה לפניי ה 1000 שעות) ושעולות הרבה יותר מנורה.
ולכן מה שאני אומר,
1. תבדוק את המקרן, תראה אם התמונה מספיק חזקה (FL בטווח) - בלי שהעלו את ה Britness שידפוק את השחורים.
2. תיקח Laptop עם תמונות שבודקות את אחידות הצבעים ואת הלבן (שאין כתמי צבע בצדדים).
בהצלחה
מושיק
באיזשהו Thread ב AVS Forum שאלו את בעליי המקרנים, כמה זמן החזיקה להם המנורה במקרן.
התשובות היו מאוד מפתיעות (עד מפחידות).
בגדול ממה שאני זוכר, הרבה מאוד בעלי מקרניי סוני ציינו טווח של 500 עד 1000 שעות (היה מישהו שציין אפילו 200 שעות
שאר בעלי המקרנים דיברו על סביב ה 1000-1500, והיה צדיק אחד שציין 3000 שעות (בטח אחד עם ראייה של תנשמת
מה שאני בא להגיד שבסה"כ נורה בארה"ב עולה סביב ה $300 שזה סביב ה 1000 ש"ח.
והמקרן שהוא מערכת אלקטרו-אופטית עדינה יכולות להיות 1001 תקלות (שיכולות לקרות הרבה לפניי ה 1000 שעות) ושעולות הרבה יותר מנורה.
ולכן מה שאני אומר,
1. תבדוק את המקרן, תראה אם התמונה מספיק חזקה (FL בטווח) - בלי שהעלו את ה Britness שידפוק את השחורים.
2. תיקח Laptop עם תמונות שבודקות את אחידות הצבעים ואת הלבן (שאין כתמי צבע בצדדים).
בהצלחה
מושיק
- moshikantebi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
חיובי,
תן לי מייל שאוכל לשלוח לך קובץ ZIP עם מבחר תמונות בדיקה שמתאימות ל 1920x1080
מושיק
תן לי מייל שאוכל לשלוח לך קובץ ZIP עם מבחר תמונות בדיקה שמתאימות ל 1920x1080
מושיק