האם באמת אפשר לבדוק את מצב הנורה כאשר קונים יד שניה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לדעת את שעות הנורה לא בהכרח מספיק.
אם מי שהשתמש במקרן, עשה זאת בצורה לא "בריאה" (קרי, הדלקות חוזרות מהירות לאחר כיבוי, ניתוק חשמל שהמקרן עובד וכיו"ב), הוא קיצר את אורך חיי הנורה.
לכן כדאי לוודא שהאדם שאתה קונה ממנו, יודע מה הוא עושה.
אם מי שהשתמש במקרן, עשה זאת בצורה לא "בריאה" (קרי, הדלקות חוזרות מהירות לאחר כיבוי, ניתוק חשמל שהמקרן עובד וכיו"ב), הוא קיצר את אורך חיי הנורה.
לכן כדאי לוודא שהאדם שאתה קונה ממנו, יודע מה הוא עושה.
לא אמורה להיות בעיה בהדלקות וכיבוי חוזרות.akira כתב:לדעת את שעות הנורה לא בהכרח מספיק.
לכן כדאי לוודא שהאדם שאתה קונה ממנו, יודע מה הוא עושה....
המקרן יודע להתמודד עם זה ומפעיל את האוורור לאפשר כיבוי והדלקה בטוחים.
אם מישהו ניתק פיזית את החשמל זאת בעיה חמורה. אבל אני הייתי מתעלם מזה כי אין סיבה שמישהו יעשה כזה דבר.
כל בעלים טירון של מקרן מבחין די מהר שהמקרן מאוורר את עצמו כאשר מכבים אותו עם השלט ואם הוא לא אהבל מושלם אז הוא יבין שזאת פעולה נחוצה ולא יקטע אותה סתם בשביל הכיף.
דווקא יש בעיה כמו בכל נורת להט.niron כתב:לא אמורה להיות בעיה בהדלקות וכיבוי חוזרות.akira כתב:לדעת את שעות הנורה לא בהכרח מספיק.
אם מישהו ניתק פיזית את החשמל זאת בעיה חמורה. אבל אני הייתי מתעלם מזה כי אין סיבה שמישהו יעשה כזה דבר.
כל בעלים טירון של מקרן מבחין די מהר שהמקרן מאוורר את עצמו כאשר מכבים אותו עם השלט ואם הוא לא אהבל מושלם אז הוא יבין שזאת פעולה נחוצה ולא יקטע אותה סתם בשביל הכיף....
מה שכתבת על חשיבות האוורור זה נכון, אבל זה לא סותר את זה.
כל כיבוי והדלקה של נורה, מקצר את חייה, בגלל התרחבות והתכווצות החומר.
בהרבה מנואלים של מקרנים מומלץ לא לכבותו לתקופה קצרה מאוד.
משה
אין דרך לדעת.moco כתב:דווקא יש בעיה כמו בכל נורת להט.niron כתב:לא אמורה להיות בעיה בהדלקות וכיבוי חוזרות.akira כתב:לדעת את שעות הנורה לא בהכרח מספיק.
כל בעלים טירון של מקרן מבחין די מהר שהמקרן מאוורר את עצמו כאשר מכבים אותו עם השלט ואם הוא לא אהבל מושלם אז הוא יבין שזאת פעולה נחוצה ולא יקטע אותה סתם בשביל הכיף....
מה שכתבת על חשיבות האוורור זה נכון, אבל זה לא סותר את זה.
כל כיבוי והדלקה של נורה, מקצר את חייה, בגלל התרחבות והתכווצות החומר.
בהרבה מנואלים של מקרנים מומלץ לא לכבותו לתקופה קצרה מאוד....
כל אדם סביר שמשתמש במקרן בדרך כלל מפעיל אותו כדי לראות סרט במשך 2-3 שעות, אבל יכול גם לקרות שהוא יתחיל לראות ואחרי 5 דקות יפסיק.
ההנחה היא שאין פה מוזרויות של מישהו שיש לו תחביב להפעיל ולכבות את המקרן בשביל הכיף. לכן כל ההתעסקות עם זה חסרת טעם.
מסכים איתך שאין דרך לדעת.
אבל יש בעייה עם הדלקות רבות וזה לא מצב דמיוני כי זה מה שיקרה אצל מי שמשתמש במקרן בתור טלויזיה בלי חשבון, כולל הדלקה רק בשביל לראות מה משודר כרגע. אין הרבה כאלה אנשים אבל הדיון פה הוא ממה צריך להיזהר.
באופן מעשי, לדעת על היסטוריית הנורה תלוי רק באמינות המוכר.
אבל יש בעייה עם הדלקות רבות וזה לא מצב דמיוני כי זה מה שיקרה אצל מי שמשתמש במקרן בתור טלויזיה בלי חשבון, כולל הדלקה רק בשביל לראות מה משודר כרגע. אין הרבה כאלה אנשים אבל הדיון פה הוא ממה צריך להיזהר.
באופן מעשי, לדעת על היסטוריית הנורה תלוי רק באמינות המוכר.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
נגיד ואפשר לאפס את הנורה אני מאמין בנאדם חכם ברגע שהוא חושב למכור הוא מאפס ואחרי 100 שעות עבודה ככה
הוא יכול להציג מודעה "מנורה חדשה עם 100 שעות"
אבל מאיפה לי לדעת כמה היא עברה לפני האיפוס...
אז לפי מה שאני מבין מהדיון הזה לקנות מנורה\מקרן מיד שניה זה אמון והרבה מזל
הוא יכול להציג מודעה "מנורה חדשה עם 100 שעות"
אבל מאיפה לי לדעת כמה היא עברה לפני האיפוס...
אז לפי מה שאני מבין מהדיון הזה לקנות מנורה\מקרן מיד שניה זה אמון והרבה מזל
בשני מקרנים שבדקתי, לא ראיתי שיש אופציה לאפס את המונה הזה.MartinHSabag כתב:במידה ולא איפסו את המונה הזה....niron כתב:אפשר במידה וזאת הנורה המקורית.Alonn כתב:שאלה בכותרת
תודה רבה?...
צריך להכנס לתפריט טכנאי ולראות את שעות המקרן ולראות שהן זהות לשעות הנורה.......
רוב החבר'ה שמוכרים מקרנים יד שניה הם חבר'ה כמונו ולא מהנדסי אלקטרוניקה עם התמחות במקרנים, אם אנחנו לא יודעים לאפס גם הם לא ידעו.