שימוש בימאהה ק"ב כ-פרה ל NAD

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלומות,
המערכת שלי כוללת היום NAD C350, נגן CD של Arcam - Alpha 7 ומגבר ק"ב Yamaha 861. (הכל מחובר לרמוקלי פאראדיים וכמובן שיש גם DVD)

במקור, תיכננתי לשרשר את המערכת, כך שהרסיבר נכנס בכניסת LINE של ה NAD ואני מכוון את הווליום של המגבר לנקודה מסויימת. (כמו במדריך באתר)
בעת הביצוע, הבחנתי בכניסת Main In ל NAD - שבעצם הופכת אותו ל Power. כמובן שחיברתי, וכעת היאמהה למעשה משמש כפרה - ה NAD מתעלם מאותות שמגיעים מכניסות אחרות.
וכך שאני שומע CD, אני בעצם מעביר את האות מהנגן לימאהה וממנו (במצב Pure direct) אני מעביר אותו ל NAD. לעומת שרשור קלאסי, שבו מערכת הסטריאו עצמאית לחלוטין מהק"ב, כאן אני כן מבצע ערבוב.

וכאן גם מגיעה השאלה, מהנסיון שלכם, האם תהיה השפעה על איכות המוזיקה? (כרגע אני בחוסר זמן, אני מקווה לבצע השוואה מפורטת אח"כ).
מבחינת נוחות יותר קל לי שהימאהה משמש כפרה, אבל השאלה האם זה לא יפגע באיכות הסטריאו....
(השימוש הוא 50% סרטים, 50% מוזיקה)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

להיפך !
אתה עדיין משרשר כמו במדריך באתר, אבל משרשר לכניסת ה-MAIN IN.
במקרה הזה, רק בק"ב הרסיבר הוא הפרה (שממילא הוא חייב להיות בדרך) ובשמיעה בסטריאו, ה-NAD משמש כאינטגרייטד רגיל והמקור שלך (ה-CDP) מחובר ישירות אליו וחלילה לא לרסיבר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

רק אוסיף המלצה להשתמש באינטרקונקטים איכותיים ולא בחוטים השחורים שמקבלים חינם עם הציוד.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הי מרטין,
שאני משרשר לכניסת ה Main In, וה CD מחובר לכניסת ה CD, המגבר לא פוצה את פיו (או ליתר דיוק הרמקולים דוממים) שאני מנסה לנגן עם ה CD.
לכן, אני חושש בעגמומיות שכנראה שברגע שמחברים כניסה ל Main In של המגבר הזה, C350, הוא עוקף את הכניסות משאר הליינים. יכול להיות שאני טועה באיזשהו אופן (אין לי גם בחירה להפעיל או לנתק את הMAIN, זה לא מופיע לא בשלט ולא בכפתורים של המגבר).

דןליאור, כרגע הCD מחובר למגבר עם אינטרקונקט של XLO. הימאהה מחובר למגבר עם RCA פשוט.

לצערי, עוד לא יצא לי להתחיל לבצע השוואות בין כל רכיבי המערכת (רמקולים מוזנים ממגבר, מול ימאהה, חילופי כבלים ואינטרקונקטים, השוואה בין ניגון CD ישירות או דרך מגבר ושאר ירקות). אני מחכה לחבר שאמור לחזור מטיול בקרוב ואז נשב ונתחיל לשחק :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

הימאהה מחובר למגבר עם RCA פשוט.
...
זה מה שחשבתי ולכן התרעתי. ברור לך שהמערכת נשמעת טוב כמו החוליה החלשה שלה לכן גם עם ה-CD מחובר לימאהה באינטרקונקט איכותי זה חסר משמעות אם הימאהה מחובר לנאד בכבל פשוט.

אם ב"פשוט" אתה מתכוון לחוט השחור הזול אז הייתי מציע לך בחום בנתיים עד שתתארגן על משהו יותר טוב להשקיע איזה 100-150 ש"ח במשהו זמני. כשתקנה משהו טוב יותר, תעביר אותו לממיר של יס או של הכבלים (גם חשוב)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

תראה, חיבור של ה-NAD כ-POWER בעצם מניח שהחוליה החלשה ברסיבר זה ה-POWER שלו וכאילו שידרגת את ה-POWER.
השאלה היא האם זה נכון.
לדעתי החוליה החלשה שלו היא דווקא ה-PRE....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

akira פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

למעשה, אני לא מניח. פשוט הייתה את האופציה אז השתמשתי - בעיקר בכדי ל"חסוך" את כיוון המגבר לאותה נקודה בכל פעם שאני רוצה לשמוע סרט.
אני רוצה מצב נפרד שבו הסטריאו לא קשור לק"ב. לצערי, אני רואה שאפשרות ה Main, כנראה לא מאפשרת זו (הנגן CD אכן עובד שהוא מחובר לימאהה ב Pure direct למגבר, אבל לא עובד שהוא מחובר למגבר..)
אז כנראה שנצטרך ללכת לפתרון המקורי של המאמר - סימון נקודה במגבר שאליה צריך לכוון כל פעם, לפני שמתחילים סרט. (מישהו יכול להגיד עד כמה זה רגיש בערך?)

דןליאור, אני מודע לנושא, כרגע אני עדיין בשלב המשחקים :) אני רוצה מתוך סקרנות להשוות את ה XLO ל RCA פשוט בצורה יותר מסודרת.

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

חיבור מגבר קולנוע ל- NAD INTEGRATED

שליחה #8 

כאשר אתה משתמש בנאד כPOWER אתה לא יכול להשתמש בו כפרה כדי להנות משני העולמות - ז"א גם חיבור ישיר למקור(CD) וגם מהגברה דרך הנאד בקולנוע ביתי תחבר את יציאת הימהה לכניסת הטייפ למשל או ה-AUX וכך הימהה מהווה מתווך "כמו" פרה אבל אתה מאבד את היכולת לשלוט על הווליום דרכו ותשלוט רק דרך הנאד. אצלי כל המקורות מחוברי םישירות לנאד וגם לימהה ( דיגיטלי/אנלוגי) ורק בצפיה בסרטים אני מפעיל את היממה ומעביר ל-AUX ע"מ לשמוע את הקדמיים דרך הנאד

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”