שליטה מתקדמת מ-Harmony One - להמשיך לחלום?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

יש לי VMC יחד עם MyMovies, הנשלטים ע"י Harmony One.
ניגון סרטים/מוזיקה עובד בסדר גמור, אבל בכל פעם שיש בעיה קטנה אני נאלץ לחבר מקלדת ועכבר ולהתחיל לסדר דברים. זה די לא נוח.
לדוגמא - סינכרון כתוביות, או בכלל העלתן. קרה לי יותר מפעם שסרט מופיע בלי כתוביות או מופיע עם כתוביות פעמיים (פעם אחת ffdshow מוסיף כתוביות ופעם אחת הכתוביות built-in בסרט, שעליהם לא ידעתי כשהורדתי אותו).
דוגמא אחרת - File Browser. מתוך VMC אין שום אופציה של File Browser, ואם אני רוצה לפתוח קובץ מסויים אני חייב מקלדת.
עוד - דפדפן. אין דפדפן מובנה, ואני יכול אמנם להקצות קיצור דרך בשלט לדפדפן, אבל אז צריך גם קיצור דרך לOn Screen Keyboard, ולגלוש ככה זה לא נוח. האם אין דרך להציג פשוט סמן עכבר על המסך, ולשלוט עליו מה Harmony One?
אני בכלל לא מדבר על My Movies, שמחייבת מקלדת מלאה בשביל להוסיף סרטים למאגר שלה כמו שצריך (התוכנה מזהה אותם אוטומטית, אבל לפעמים היא עושה טעויות ואז צריך לתקן את זה. בלי קשר, הממשק ניהול שלה בעברית ממש נוראי).

אז - איך אני פותר את כל הבעיות האלו ונפתר מהמקלדת אחת ולתמיד?
נערך לאחרונה על ידי Trip ב 16/10/2008 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

הקפצה - אם מישהו יכול לעזור לי פתור את אי אילו מהבעיות הנ"ל אני אשמח :roll:

alon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

לגבי סינכרון כתוביות כתוביות דרך השלט,אתה יכול לעשות זאת דרך הפלאגאין הזה
http://damienbt.free.fr

gshhar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

מה שאני עושה זה פשוט מתחבר ל-HTPC (שמחובר לאינטרנט באלחוטי) באמצעות תוכנה מרחוק (RADMIN או VNC) וככה מסדר את כל ההגדרות.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

gshhar כתב:מה שאני עושה זה פשוט מתחבר ל-HTPC (שמחובר לאינטרנט באלחוטי) באמצעות תוכנה מרחוק (RADMIN או VNC) וככה מסדר את כל ההגדרות.
...
כשאני רוצה לסדר הגדרות בסרט, אני לא רוצה ללכת לחדר אחר בבית, להתחבר עם remote desktop למחשב (מה שגורר כיבוי של הסרט כי אפשר להעביר וידיאו על Remote Desktop) ולסדר משם...אני רוצה לעשות זאת דרך השלט.

לגבי File Browser - כנ"ל. אני מחפש פתרון פשוט שיאפשר לי רק לפתוח את הסייר ולנוע בענפים השונים. לא ברור לי איך אין אפליקציה שמחקה את מצביע העכבר, ושאפשר לשלוט עליו עם החצים שיש בשלט. רק לי זה נשמע כ"כ טריוויאלי?

gshhar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

היה לי את זה במארז אחר שהיה לי בעבר עם התוכנה IMON.
זה היה בדיוק מה שאתה מתאר,עם החיצים הייתי מזיז את העכבר אבל זה היה כ"כ לא נוח שאי אפשר לתאר.
אין כמו עכבר ביד מבחינת דיוק ומהירות.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אבל בשביל להשתמש בעכבר אני צריך לקנות עכבר BT (כי זה מרחק של 5 מטרים ועכבר RF לא עובד בטווח הזה) וזה אומר להשקיע עוד 300 ש"ח (לפחות). הנחתי שקניית שלט ב-1000 ש"ח פותרת אותי מקניית אמצעי שליטה אחרים :x

fil
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

מקלדת Adesso צריכה לעבוד עד 10 מטר.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה על ההצעה, אך מקלדת/עכבר אלחוטיים פירושם השקעה של עוד 300-400 ש"ח שאני מעוניין להימנע ממנה. רכשתי שלט ב-1000 ש"ח מתוך כוונה לא לחבר מקלדת/עכבר לHTPC (כאשר תחזוקה שוטפת שלו נעשית מרחוק), אבל בפועל אני צריך מקלדת בשביל כל פעולה פשוטה....
ניסיתי להתקין את Media Control אבל במסך test התוכנה מספרת לי שהיא לא מוצאת את FFDshow. אני אנסה להתקין את FFDShow מחדש, בגרסה יותר חדשה.

gshhar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

גם לי יש את ההרמוני בדיוק כמוך.
עכשיו אני די מצטער שלא קניתי את השלט אויר של לוג'יטק.

למישהו יש נסיון איתו ?

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #11 

אתה יכול לנסות את salling clicker. תוכנה זו מורכבת משרת היושב על המחשב ומלקוח היושב על... הפלאפון! החיבור נעשה באמצעות bluetooth וללא שום הגדרות מיוחדות. בין שאר האפשרויות (כמו שליטה על תוכנות, שינוי ווליום וכו') לתוכנה יש אופציה מובנית לשליטה בעכבר. אופציה זו עובדת טוב מאוד לדעתי שכן בזמן לחיצה ארוכה הסמן יזוז יותר ויותר מהר וכן לחיצה ארוכה על הכפתור שמדמה את הלחצן השמאלי תנעל את הלחצן. מומלץ מאוד. אני משתמש בה ולא צריך שום שלט (חוץ מהשלט של המגבר...).
ללינוקס אני ממליץ על anyRemote - גם חינמי וגם עובד.

בני

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

אכן בעיה מעצבנת
יש תוכנה קטנה ונחמדה שמאפשרת לשלוט בעכבר מהשלט. חץ ימינה מזיז עכבר ימינה חץ למעלה מזיז עכבר למעלה וכו....
אבל היא טובה ללחיצה פה ושם לא להתחיל להקליד או לעשות המון פעולות עם העכבר....
בהצלחה.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#580756

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #13 

מצטרף לקיטורים, אבל על פיתרון טוב - לא ידוע לי.

גם לי יש Harmony one והוא ממש לא מחליף עכבר. יש לי גם שלט של soundgraph, שעובד עם IMON ומכיל בנוסף לכפתורי הניווט מין כפתור עגול רגיש ללחיצה, שמתפקד "כמו עכבר" - רק שזה ממש לא כמו עכבר.

האמת היא שפעם ההרמוני היה נהדר, כי הוא חסך ממני החלפה של הערוץ ברסיבר, מיתוג הטלוויזיה לכניסה מתאימה, וכו' וכו' אבל מרגע שקניתי את ה-Yamaha RX-V3800 הפסקתי להשתמש בהרמוני. הרסיבר עושה הכל ואת הטלוויזיה כבר לא צריך למתג.

וה-HTPC? כן, כדי לגלוש בו או לפתוח קובץ אני מריץ VNC על לפטופ. למעשה זה יותר נוח לי מאשר לנסות לעשות את זה דרך VMC או media portal...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”