הבעיה המהותית של כל ה front-ends

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
YochayTzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
לאחר מחקר מעמיק אני קובע שכל תוכנות ה front-end סובלות מאותה בעיה חמורה - ממשק משתמש שאינו מתאים לשימוש העיקרי ב htpc. לפני שאסביר אני אציין שכמחזיק תואר שני במדעי המחשב מהטכניון ומתכנת מעולה בכמה שפות תכנות, אני מחשיב את עצמי כמשתמש מתקדם.הקדשתי עשרות שעות לקינפוגים והגדרות, ניסיתי את Mediaportal ואת XBMC ואת Meedio ואת SesamTV ועוד אחרות. בכולן אותה בעיה.
תוכנה שרצה על מחשב בסלון אמורה לפעול עם שלט רחוק. לא עם עכבר, לא עם מקלדת, לא עם gamepad ולא בכוח המחשבה. רק שלט. ולא סתם שלט אלא כזה שיש לו רק 6 כפתורים: ארבע מקשי ניווט (למעלה למטה ימינה ושמאלה), enter ו-esc.
לא הכפתור האדום - שבכל תוכנה, בכל מסך, עושה משהו אחר.
לא הכפתור הירוק - שגם אותו אפשר לקנפג כך שיעשה משהו בכל מצב נתון.
וכן הלאה... כל כפתור נוסף שמוקצה לו תפקיד מכריח את המשתמש לזכור מה התפקיד, באיזה תוכנה התפקיד, ובאיזה מצב של התוכנה התפקיד.
איך עושים את זה?
בכל מצב מציגים למשתמש כפתורים על המסך המאפשרים לבצע כל פעולה. המשתמש מנווט לכפתור על המסך ע"י השלט ולוחץ enter. בדיוק כמו שה main menu בכל frontend מאפשר לנווט בין video, music, pictures וכו', ע"י ניווט בין אפשרויות. לא צריך לזכור שהכפתור X בשלט ממופה לאות p שהיא pause ב mediaportal, וגם שיר קודם ב meedio...
קחו כדוגמה את נגן הוידאו של xbmc. במצב שבו מתנגן וידאו אפשר ללחוץ enter ולקבל על המסך כמה כפתורים המאפשרים לעשות pause, להריץ קדימה וכו'. ומה אין? כפתור ל stop! נו, למה חצי עבודה?
למה כשמוצג visualization בזמן נגינת שיר לא ניתן לחזור אחורה (ע"י לחיצת enter שתגרום להופעת כפתור עם חץ קטן שיחזיר אחורה)? למה צריך למפות כפתור חדש בשלט לצורך זה?
mediaportal - עוד לא הצלחתי למצוא איך ניתן לעשות pause בזמן נגינת וידאו בלי למפות כפתור לאות x...
כדוגמא חיובית, דווקא תוכנה קטנה שנקראת sesamTV מאפשרת לגשת לכל פעולה (מילולית-כל פעולה) רק ע"י 6 כפתורים בשלט. זה אפילו מוצהר בפיצ'רס שלה. יש לה חסרונות אחרים ובראשם חוסר יכולת לקרוא קבצים בעברית. אבל מבחינת הממשק היא עושה בית ספר לתוכנות אחרות. הכל זורם, הכל פשוט ואין צורך לשנן מקשים.
הדבר לא נוגע רק ל front-ends אגב. גם תוכנות אחרות כמו file browser/manager שאמורות לרוץ על htpc צריכות להיכתב בגישה זו. קחו למשל את windows explorer הישן והטוב. איך חוזרים לספרית ה parent של הספריה הנוכחית? צריך למפות כפתור בשלט ל backspace!!! לא יותר פשוט לשים [..] כפריט הראשון בספריה (סטייל total commander)?
כשאני כותב את זה בפורומים של תוכנות ספציפיות, מסבירים לי על skins, על קינפוג של שלט, ודברים אחרים. בסופו של דבר (אם יש לי כוח לשוב ולהסביר) מסכימים איתי.
אני כותב כאן בעיקר כדי לשמוע את דעתכם, האם נתקלתם בבעיה זו והאם יש לכם פתרונות. איך אתם מפעילים את ה htpc שלכם?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

הקביעה שלך קצת מכלילה. עם כל הכבוד.

הטלוויזיה אצלי בסלון מחוברת אך ורק למחשב (הממירים של יס מחוברים אליו). המחשב משמש כ-HTPC לכל דבר וענין, כולל pvr מלא, time shift, place shift, ניגון קבצי וידאו, מוזיקה ותמונות.

לא תמצא אצלי בסלון שום מקלדת, גם לא עכבר. כל התפעול נעשה על ידי ממשק אחיד תוך שימוש בשלט אחד.
הכפתור של הplay עושה בדיוק את אותה פעולה כשצופים בטלוויזיה, ב-DVD או בקובץ שירד מהרשת. הוא עושה את אותה פעלה בדיוק גם כאשר מאזינים למוזיקה או צופים בתמונות (slideshow).
התוכנה שאני משתמש בה נקראת mythtv ואתה יכול לקרוא עליה כאן באתר ובפורום.

מה שאתה מתאר היא בעיה במימוש של תוכנות מסויימות, אשר מכריחות את המשתמש למפות את השלט לכל מיני מקשים שונים בתוכנות שונות.
הממשק שאתה מציע (ארבע חיצים ושני מקשי בחירה) הוא ממשק נחות לדעתי, אשר מחייב את המשתמש לנווט בין מספר רב של תפריטים לשווא. אני מעדיף שלט עם כפתורי navigation, כפתורי שליטה (play, pause, back, fwd) וספרות. אין שום סיבה שבעולם שאני אצטרך ללחוץ שלוש פעמים על מקש בשלט בשביל pause.
You are never fully dressed without a smile

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

אני מסכים איתך במאה אחוז!
הקידמה לצערי בעולם החומרה עולה בכמה מונים מעולם התוכנה.
,אם אתה מעולם התוכנה אתה בטח יודע את זה - התוכנה היא החוליה החלשה,אם בארכיטקטורה ואם בניצול היכולות החומרתיות.

אני מסכים איתך שעדיין תוכנת לניהול HTPC רחוקות מלהיקרא מושלמות,חלקן חזקות במשהו אחד וחלשות במשהו אחר אך איפשהו כל אחת היא סוג של פשרה.

תוכנות שהן בבסיסן מצויינות ויכולות להוות פלטפורמה ייעודית מצויינת כמו UBUNTU ברוב המקרים גורמות למשתמשים להתייאש עוד בשלב התקנת הלינוקס.
בצד של הווינדוס המצב בכלל אבסורד,מיקרוסופט שכללה בחלק ממערכת ההפעלה מערכת ייעודית התבררה כמששק בעל GUI ותו לא-יכולות מאוד מנוונות ,ניצול לוקה(ואני עדין) בחומרה פונקציונאליות לוקה בחסר ...
המדיהפורטל -היא איפשהו נותנת תקווה לתחום של HTPC אך עדיין יש לה בעיות יציבות .
גם אני חושב שבסלון צריך להיות שלט ולא מקלדת אך הוורסטליות של הHTPC כופה על המשתמש מקלדת אם בקינפוגים הלא נגמרים ואם בסנכרונים....
הניסיון שלדעתי כרגע כושל להתאים את XBMC לWIN מתישהו יתייצב ויהווה פייט לMEDIAPORTAL .
אני לא שמעתי בשום מקום על ה"דור הבא" של מערכות HTPC אבל אני מאוד סקרן לדעת מה צופן העתיד,הייתי רוצה לראות מערכת HTPC היא ייעודית אבל באמת ייעודית ל HTPC והצורת החשיבה תיהיה שלא מדובר במחשב PC ושכל אוסף התוכנות והיכולות הלא רלוונטיות של מערכת הפעלה בולדוזרית , אלא מערכת שהיא DEDICATED למולטימדיה יעילה ,כאשר הקו המנחה הוא ממשק איכותי וידידותי לצד ביצועים גבוהים.
הייתי רוצה לראות מערכת מבוססת לינוקס חינמית עם ניצול החומרה כך שכל אדם עם כל מפרט מינימלי יוכל להנות ממערכת כזו .
יהיה מוגזם לבקש אותה PLUG AND PLAY?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #4 

צפיד,

אני לא מבין למה אתה חושב שהוורסטיליות של המחשב כופה מקלדת בסלון, להיפך.
הגישה ל-HTPC צריכה להיות גישה ל-appliance. דוגמא טובה לכך אפשר לראות אצל sageTV - אתה יכול לרכוש בכמאה דולר (או פחות) CD אשר הופך את המחשב שלך לתחנת מדיה של sage באפס עבודה. אין התקנה של מערכת הפעלה, אין התקנה של תוכנות, אין קינפוגים ואין קודקים. As simple as that.

אתה יכול לראות live CD של mythbuntu או דומיו שנותן לך תחנת קצה ל-myth בלי התקנה בכלל. וזה עוד לפני שדיברנו על boot מהרשת. בנוסף, ניתן לרכוש (בחו"ל) קופסאות mythtv בנויות ומותקנות מראש.

כמו שאמרתי קודם -אצלי בסלון יש רק שלט. מלבד צפייה בטלוויזיה, הקלטה, וצפייה בתמונות ווידאו אני יכול לבצע ריפ לדיסק מוזיקה או DVD, לצרוב מוזיקה או תכנים שהורדו/ הוקלטו, לצפות באתר hometheater ובפורומים האהובים עלי, לראות תכני online מהרשת, וכל זה עם יד אחת ועם שלט אחד.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #5 

Shed כתב:צפיד,

אני לא מבין למה אתה חושב שהוורסטיליות של המחשב כופה מקלדת בסלון, להיפך.
הגישה ל-HTPC צריכה להיות גישה ל-appliance. דוגמא טובה לכך אפשר לראות אצל sageTV - אתה יכול לרכוש בכמאה דולר (או פחות) CD אשר הופך את המחשב שלך לתחנת מדיה של sage באפס עבודה. אין התקנה של מערכת הפעלה, אין התקנה של תוכנות, אין קינפוגים ואין קודקים. As simple as that.

אתה יכול לראות live CD של mythbuntu או דומיו שנותן לך תחנת קצה ל-myth בלי התקנה בכלל. וזה עוד לפני שדיברנו על boot מהרשת. בנוסף, ניתן לרכוש (בחו"ל) קופסאות mythtv בנויות ומותקנות מראש.

כמו שאמרתי קודם -אצלי בסלון יש רק שלט. מלבד צפייה בטלוויזיה, הקלטה, וצפייה בתמונות ווידאו אני יכול לבצע ריפ לדיסק מוזיקה או DVD, לצרוב מוזיקה או תכנים שהורדו/ הוקלטו, לצפות באתר hometheater ובפורומים האהובים עלי, לראות תכני online מהרשת, וכל זה עם יד אחת ועם שלט אחד.
...
SHED ידידי,
אני קצת מצטער אבל אני חיייב להעיר אותך- אתה אולי היחידי או בוא נגיד את זה כך...הבלעדי בפורום שהצליח להגיע לאן שהגעת עם הUBANTU.
ניסיתי כבר לשכנע אותך להאיץ את המדריך אבל הבנתי שאתה עסוק אבל אני מקווה שאולי מדריך מפורט יחזיר לי את הכוחות להתעסק איתה.
לא לכולם יש חומרה נתמכת - במיוחד כמוני עם תוכנה עדכנית ואולי "מדי" ללינוקס,שלא נדבר על הקינפוגים ,סקריפטים וכ' שהם רחוקים מלהיות נחלת הכלל.
(אני בספק אם תמצא מישהו ללא ידע מוקדם בלינוקס שחי עם המערכת 24/7 כמוך)

לגבי שאר הפתרונות- SAGETV ....לא בחנתי אף את המערכת ולכן אין לי דיעה.
(יש גירסאת התנסות?).

לגבי"אצלי בסלון יש רק שלט. מלבד צפייה בטלוויזיה, הקלטה, וצפייה בתמונות ווידאו אני יכול לבצע ריפ לדיסק מוזיקה או DVD, לצרוב מוזיקה או תכנים שהורדו/ הוקלטו, לצפות באתר hometheater ובפורומים האהובים עלי, לראות תכני online מהרשת, וכל זה עם יד אחת ועם שלט אחד"
בחייאת-לכתוב מדריך אתה יכול מהשלט?
(Y)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

צפיד.

לא הכל וורוד בממלכת דנמרק, אבל המצב בוודאי לא עגום ושחור כמו שאתה מציג אותו.

אני לא מסתיר את העובדה שההתקנה היא pain in the ass. (אני מדגיש - התקנה, לא קינפוג של סקריפטים ושאר דברים כאלה - כי לא ממש צריך אותם). אבל ברגע שהעסק מותקן - הכל מתקתק, ובניגוד גמור למערכות מבוססות חלונות - עם mythtv אין את מלחמת הקודקים והפילטרים.

יותר מאדם אחד העתיקו (תרתי משמע) את המערכת שלי. "העתיקו" - כלומר - עשו ghost למערכת ההפעלה אצלי (פחות מ-4 GB ) ופרשו את זה על הדיסק הקשיח במערכת חדשה שלהם. החומרה, אגב, לא היתה זהה לשלי.

ולשאלתך - אני יכול לכתוב מדריך מהשלט (יש מקלדת וירטואלית, אפילו בעברית) אבל זה ממש ממש לא נוח :-).

YochayTzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני רואה שהנושא הופך לדיון פילוסופי... סימן שלא רק לי זה מפריע.
shed, אני מודה שאת mythTV לא ניסיתי. למרות שיש לי נסיון עם לינוקס מהלימודים, אני מעדיף להשאיר את ה htpc עם xp. האם בין כל שפע התוכנות המתיימרות להיות ה front-end האולטימטיבי ל windows אין אף אחת עם ממשק דומה לזה של mythtv ?
ואני מדגיש שוב שהנושא לא נוגע רק לתוכנות front-end, אלא לכלל האפליקציות האחרות שצריכות לרוץ על המחשב:
file browser
application launcher
web browser
skype/messanger
וכן הלאה. האם אפשר להפעיל למשל את skype עם שלט בעל 6 כפתורים?
צפיד, לא מפריע לי שתהיה דרישה למקלדת ועכבר בזמן הקינפוגים. אני מדבר על השימוש היומיומי, אחרי שהמערכת שלך מותקנת ומוגדרת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

YochayTzur כתב:אני רואה שהנושא הופך לדיון פילוסופי... סימן שלא רק לי זה מפריע.
shed, אני מודה שאת mythTV לא ניסיתי. למרות שיש לי נסיון עם לינוקס מהלימודים, אני מעדיף להשאיר את ה htpc עם xp. האם בין כל שפע התוכנות המתיימרות להיות ה front-end האולטימטיבי ל windows אין אף אחת עם ממשק דומה לזה של mythtv ?
ואני מדגיש שוב שהנושא לא נוגע רק לתוכנות front-end, אלא לכלל האפליקציות האחרות שצריכות לרוץ על המחשב:
file browser
application launcher
web browser
skype/messanger
וכן הלאה. האם אפשר להפעיל למשל את skype עם שלט בעל 6 כפתורים?
צפיד, לא מפריע לי שתהיה דרישה למקלדת ועכבר בזמן הקינפוגים. אני מדבר על השימוש היומיומי, אחרי שהמערכת שלך מותקנת ומוגדרת.
...
יוכאי - כאן יש לי ולך חילוקי דיעות מהותיים.
אני לא רוצה בכלל לגשת ל-file bowser על ה-HTPC בסלון.
אני לא צריך application launcher כי יש אפליקציה אחת שנותנת מענה לכל הצרכים והמשימות של המחשב הזה.

web browser ו-rss reader קיימים לי built in בתוך myth ומופעלים מהשלט.
אפשר להפעיל skype מתוך myth אבל אי אפשר לשלוט עליו בנוחות מהשלט. לעומת זאת, ל-myth יש פלאגאין של טלפון SIP. אפשר להירשם לכל ספק שירות (כולל 012 בארץ, vonage/ fwd בחו"ל וכו') ולבצע שיחות טלפוניה (כולל וידאו) מהסלון תוך שימוש בשלט בלבד.

ה"מודל לחיקוי" שלי בנקודה הזו הוא היס מקס או לחילופין הממיר המקליט של AT&T או comcast. מדובר בקופסא אחת, ש"פשוט עובדת". לא מעניין אותי איזה קבצים יושבים ביס מקס ואיפה (למה זה צריך לעניין אותי בכלל? ואיזו סיבה בעולם יש לי לצות לגשת ל-file system של הדבר הזה?). הכל עובד מהשלט, בצורה ברורה ואינטואטיבית.
הסיבה שלא בחרתי ביס מקס או דומיו לסלון היא שאני רוצה עוד פיצ'רים (וידאו, מוזיקה, תמונות, תכני online וכו'). זה לא אומר שאני רוצה להכניס "מחשב" לסלון. זה רק אומר שאני מחפש "יס מקס על סטרואידים". או "יס מקס + streamer משוכלל בקופסא אחת".

כמו שכתבתי קודם - הטלוויזיה אצלי בסלון מחוברת אך ורק למחשב. אם הוא נופל/נתקע/קורה-לו-משהו - אין טלוויזיה, אין מוזיקה, אין תמונות, אין מדיה בבית. המחשב הזה פתוח 24/7, והדרישה שלי ממנו היא uptime של 99.999% (במילים אחרות, אני מוכן לספוג downtime של חמש דקות בשנה).
הגישה אליו היא גישה של אפליאנס, שעושה את העבודה שלו ועושה אותה טוב. אני חייב לציין שבינתיים המחשב הזה עומד ביעדים (הקשים) שהוצבו לו.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

מבקש רשות לא להסכים

שליחה #9 

לדעתי לא ניתן לתפעל מערכת HTPC בצורה מיטבית ללא אמצעי הזנה כמו לוח מקשים.

לדעתי HTPC אינו appliance - מצנם הוא אפליאנס - נכנס לחם יוצא טוסט (-: רסיבר הוא אפליאנס - נכנס SPDIF יוצא סרט. ה-HTPC לגישתי היא, לא פחות מכל דבר אחר, מערכת מידע. היא אוגרת, מארגנת ונותנת גישה לנתונים: סרטים, מוסיקה, תמונות. אני לא רואה מישהו מאיתנו מוותר על היכולת הזו. ואת היכולת הזו (לארגן, לשמור ובעיקר לחפש) לא ניתן לתפעל באופן אפקטיבי עם שלט בלבד.

Just my $0.02

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #10 

בוודאי שניתן. מלבד מקרים בודדים שניתן לספור על אצבעות כף היד, לא הייתי צריך את המקלדת בכלל במשך השנה כולה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

YochayTzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תגובות:
shed, איתך אין לי חילוקי דעות בכלל (המשפט הזה הוא בעצמו לחלוק על דעתך...). אם הצלחת להגיע למצב שאתה מתאר, שבו כל דבר שתרצה לעשות נגיש מהשלט בצורה אינטואיטיבית ועקבית, נותר לי רק לקנא. חבל מאוד שאין גרסת windows של ה mythTV הזאת. הייתי שמח לנסות אותה. למעשה עצם העובדה שאין תוכנה עם ממשק משתמש כזה רק מוכיחה את טענתי הראשונה, שמתכנני ה front ends לא מבינים את השימוש העיקרי של media center.
שתי הערות בכל זאת: 1. השם הוא יוחאי ולא יוכאי, ו 2. לעיתים נדרש מאוד file browser, למשל כדי לפתוח איזו תמונה שלא שמורה ב library שהוגדר מראש, להציג איזה powerpoint ודברים אחרים (לא לצורך העתקת קבצים וכו', זה אני לא מתיימר לעשות עם שלט).
tzotz, אם נראה לך שהפעלת htpc מחייבת מקלדת אתה כנראה עוד לא ראית תוכנה עם ממשק מהסוג שאני מדבר עליו. כל הפעולות שציינת, המבדילות בין "טוסטר" למחשב, ניתנות לביצוע עם שלט רחוק שקונפג עם 20 מקשים. אני רק מבקש לצמצם ל-6. נסה את sesamTV.
Catskinner, עם איזו תוכנה אתה משתמש?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

אני משתמש ב Windows XP MCE 2005 ב HTPC הראשי. HTPC שעובד כ HTPC לא זקוק למקלדת.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אשמח ללמוד

שליחה #13 

יש לי אוסף של מאות יצירות מוסיקליות והרבה עשרות סרטים. איך אני מוצא ומשמיע, נאמר, את הרקויאם של מוצארט בביצוע נתון (יש לי כמה) תוך שימוש במספר קטן של לחיצות על שלט. ודבר נוסף, אני לא משתמש ב-MCE לא של XP ולא בויסטה.

כמו שאמרתי - מכל מלמדי השכלתי, תמיד יש משהו חדש ללמוד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

ה Vista Media Center יחסית בעייתי לניווט עם עכבר (ממשק משתמש דפוק עד היסוד). ה MCE 2005 הרבה יותר פשוט ואין בעיה לבצע מיונים וחיפושים גם עם השלט בלבד. גם לי יש כמה מאות יצירות על ה HTPC והאמת שמעולם לא הזדקקתי לחיפוש, למרות שניהול ספריות ב MCE (דרך אגב אין MCE בוויסטא) יכלו להתנהל הרבה יותר טוב ממה שיש.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

Re: אשמח ללמוד

שליחה #15 

tzotz כתב:יש לי אוסף של מאות יצירות מוסיקליות והרבה עשרות סרטים. איך אני מוצא ומשמיע, נאמר, את הרקויאם של מוצארט בביצוע נתון (יש לי כמה) תוך שימוש במספר קטן של לחיצות על שלט. ודבר נוסף, אני לא משתמש ב-MCE לא של XP ולא בויסטה.

כמו שאמרתי - מכל מלמדי השכלתי, תמיד יש משהו חדש ללמוד.
...
מקליק את שם היצירה או האומן או האלבום (או כל מילת חיפוש) במקלדת הוירטואלית וזהו...
או, אם מראש הכנת PLAYLISTים מתאימים, אז דרכם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מקלדת וירטואלית

שליחה #16 

מרטין, איכפת לך לפרט קצת יותר?

YochayTzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני מודה שאת MCE לא ניסיתי. אני מעדיף תוכנה שאינה חלק ממערכת ההפעלה. מה גם שלמיטב ידיעתי הממשק של MCE מתאים בעיקר לשלט של MCE שבו יש די הרבה כפתורים. Catskinner ו sabag - האם אפשר להפעיל את המערכת בנוחות תוך שימוש ב-6 מקשים בלבד?

שאלה נוספת: האם יש למישהו נסיון ב skining של XBMC ומוכן לנסות להכין ממשק שיאפשר גישה לכל הפעולות בעזרת 6 כפתורים?

וגם בקשה: אל תגררו את השרשור לעזרה/הדרכה בהפעלת MCE...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

יוחאי - לגבי השם זו היתה טעות כתיב (אני נמצא בארה"ב ולפי שעת פרסום ההודעה אפשר להסיק באיזו שעה מקומית כתבתי אותה).

כמה הערות והארות לדברים שנכתבו כאן בשרשור.
1. tzotz על ה-HTPC שלי יש כרגע 4164 שירים, ב-389 אלבומים שמבוצעים על ידי 219 אמנים שונים. אין לי שום בעיה להכין playlist כאוות נפשי, או למצוא שיר ספציפי. הממשק מאפשר לי ניווט לפי אמנים (בוחרים אות ראשונה, ואז מקבלים סינון) -> אלבומים -> שירים. אני כמובן יכול לבצע פילוח לפי זא'נרים, שירים שהושמעו יותר, שירים אוהבים ועוד כהנה וכהנה.
הממשק גם מאפשר לי לבצע חיפוש בשירים, תוך שימוש במקלדת וירטואלית. אין צורך להקיש את כל שם השיר/אמן/אלבום, כי על כל לחיצה של כל אות מתבצע חיתוך מיידי שמשאיר רק את האופציות הרלוונטיות. בקיצור - תוך 3-4 לחיצות על השלט אני מגיע לכל אחד מהשירים הקיימים אצלי.
יש כמובן גם playlistים "חכמים" (למשל - 100 השירים הנשמעים ביותר, 50 השירים החדשים שנוספו לאחרונה וכו').

2. יוחאי - אני לא חושב שממשק שבנוי על ארבעה חיצי ניווט, מקש ok ומקש back הוא ממשק יעיל ונוח. זה ממשק שמכריח את המשתמש לנווט בתפריטים ותתי תפריטים לשווא.

3. יוחאי - אני ממש לא מסכים שצריך file browser במערכת HTPC מרכזית. רוצה להפעיל מצגת/ להראות סרט/ לנגן איזה קובץ מזדמן? הכנס DOK או CD עם התכנים וזהו. לא ראיתי file browser ב-tivo או פתרונות מולטימדיה אחרים. אין שום סיבה שהמשתמש יתעסק עם רמת הקבצים במערכת שאמורה להיות אפליאנס.

3. אני מסתכל על פתרונות קיימים בחו"ל, למשל ה-all home DVR של AT&T או ה"קופסא" של comcast. בשני המיקרים מדובר במכשירים עמוסי מידע, הכוללים אפשרויות חיפוש, קיטלוג, סימניות ומה לא. בשני המיקרים כל התפעול נעשה בממשק אחיד, על ידי שלט אחד.
בעולם ה-HTPC, כפי שאני מכיר אותו, רק mythtv מתקרבת לרמה כזו של ממשק אחיד. חבל רק שתהליך ההתקנה שלה מהוה חסם בפני לא מעט משתמשים.

YochayTzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

מצטער, shed, אבל לא שכנעת אותי. אני בטוח שממשק 6 כפתורים עדיף על כל ממשק אחר, אם הוא רק מתוכנן בחוכמה. הנה, בצירוף מקרים קיבלתי רק עכשיו חיזוק נוסף לטענתי:
בארבעת הימים האחרונים הייתי בחופשה בחו"ל. בחדר במלון היתה טלויזיה מחוברת למערכת אינטראקטיבית, באמצעותה אפשר היה להזמין סרטים ppv, לבדוק מצב חשבון המיניבר, לראות מה מזג האוויר, לבחור מוזיקה מאוספים, להזמין סיורים מאורגנים, לשלוח הודעה לחדר אחר או ללובי ועוד עשרים דברים אחרים. כל המערכת על שלל אופציותיה הופעלה ע"י שלט בעל 6 כפתורים (למעשה חמש בלבד! כל תפריט הסתיים באופציה back כך שגם מקש esc הוא מיותר). הניווט היה דרך סדרת תפריטים סופר אינטואיטיביים, הגיוניים ופשוטים. למערכת לא היתה עקומת למידה - מהרגע הראשון שהחזקתי בשלט היה לי ברור לגמרי איך להפעיל כל דבר.
קל לי לחשוב איך היה אפשר להשתמש בכפתורים נוספים - כפתור Info, כפתור playpause ואחרים. אבל אז הייתי צריך ללמוד מה הם עושים בכל מסך....

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #20 

יוחאי - הדברים לא עומדים בסתירה.

אני אנסה לתת דוגמא:

אפשר להגיע לכל האופציות של mythtv בעזרת 6 כפתורים (ארבעה חיצי ניווט, OK ו-back), דרך מסכי תפריט אינטואטיבים וברורים. יחד עם זאת, הרבה יותר קל ושימושי ללחוץ על pause כשרוצים לעצור את הוידאו או ללחוץ על "recorded TV" כשרוצים להגיע מייד למסך ההקלטות בלי לעבור דרך כמה תפריטי משנה.

אני חושב שההבדל בגישה שלנו נעוץ במשפט הבא שלך:
קל לי לחשוב איך היה אפשר להשתמש בכפתורים נוספים - כפתור Info, כפתור playpause ואחרים. אבל אז הייתי צריך ללמוד מה הם עושים בכל מסך....
...
למה צריך ללמוד "מה הם עושים בכל מסך"? מערכת שבנוייה היטב עם ממשק אחיד תדע לשמור שתמיד כפתור pause ישהה את הוידאו/מוזיקה/picture slideshow וכפתור play ימשיך אותו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”