בעיה לאחר התקנת קודקים... אנא עזרתכם

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
WhiteTigerK פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
הצטרף: פברואר 2005
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי בעיה מאד מציקה עם כרטיס הקול ואשמח לקבל את עזרכתם.
לפני כשבועיים פרמטתי את המחשב, הותקן Windows XP Pro ועליו חבילת הקודקים CCCP ואף AC3Filter. כל אלו נועדו על מנת שאוכל להעביר למגבר סאונד DD ו-DTS, ולאחר קינפוגים שונים (ואף עזרה ממכם) הצלחתי לגרום לכל העסק לעבוד.

הבעיה שאני נתקל בה כרגע היא, שמבמשחקים מסויימים חלק מהסאונד "נעלם". לצורך העניין (למרות שאני בטוח שזה לא משנה) המשחקים הם Pro Evolution Soccer ו-GRID.
הקטע המצחיק הוא, שהסאונד ש"נעלם" לו, הוא בדיוק אותו סאונד שאמור, כביכול, להיות מושמע מהסנטר במידה והיה חלק מ-5.1 (שדרן המשחק ב-PES, ומנוע המכונית ב-GRID), אבל הסאונד ששני המשחקים האלה מספקים הינו סטריאו דו ערוצי לכל דבר (מה גם שהם לא יכולים לספק 5.1 דרך חיבור דיגיטלי עד כמה שידוע לי).

לא ניסיתי להפעיל את המשחקים לפני התקנת הקודקים, ולכן אני לא יודע מה היה המצב אילו לא הייתי מתקין. ניסיתי לבטל את כל ההגדרות שביצעתי ב-CCCP וב-AC3Filter (כלומר חזרתי למצב שבו כאשר אני מפעיל סרט עם פסקול DTS לצורך העניין, המגבר מזהה סטריאו), אך הבעיה במשחקים נשארה ללא שינוי.

לאחר שיטוטים ברחבי הרשת קראתי שניתן לפתור בעיה זאת ע"י ביטול האצת החומרה בכל הקשור לסאונד דרך תפריט DirectX. ביצעתי זאת, וזה פתר את הבעיה במשחק GRID (שומעים סוף סוף את המנוע), אבל מצד שני גרם לסאונד ב-PES להעלם כליל, מה גם שכבר לא ניתן להעביר למגבר DTS או DD בניגון סרטים (גם כאשר כל ההגדרות נכונות), ולכן אני מבין שהפתרון המקומי הזה הוא לא הפתרון שאותו אני מחפש.

האם מישהו איי פעם נתקל בבעיה דומה, ויכול לעזור לי בנושא ?

תודה רבה רבה מראש, מצטער על הפוסט הארוך, וחג שמח.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”