שמח שאתה פה.
גם אני בבעיה של אי יכולת להיות בכמה פורומים במקביל לצערי.
תראה......אני לא חולק על מה שכתבת ,כי לא כתבת שום דבר לא נכון לטעמי. הבכל בסדר.
רק הבהרתי......שעדיין סאונד ,עם כל היצירתיות שבו , והאין חוקים לכאורה ,זה עדיין מקצוע........ותורה שלמה של גישות נכונות ופחות נכונות.
זה פחות נכון לדעתי לבדוק מערכת עם מוזיקה אלקטרונית.
להאזין למוזיקה..... או לדעת להאזין , גם את זה לומדים. והחושים מתחדדים ,ותאמין לי , שעם ידע בסאונד........אתה תישמע דיסק. תדע לכל כלי בדיוק מה עשו לו..... ומה הלבישו עליו.
קח פעם קורס העשרה להאזנה למוזיקה. כל הקטעים ישמעו לך קצת אחרת פתאום אחרי קורס כזה.
אם אתן לך תו של סינטי........אז מה ששמעת או שימצא חן או שלא.
אבל בדוגמא פשטנית.........אתן לך תו בודד מ5 נגני גיטרה..............אתה לפני סיום התו , תזהה שאחד זה קרלוס סנטנה...........השני קלפטון........ואייל אחרי רבע תו יזהה את הסאונד של בלקמור...........ואני של פייג'.
יש נגנים רבים עם חותמת סאונד וחותמת הגיטרה שלהם , וזו הכוונה שלי לקחת מוזיקה מוכרת של כלים מוכרים אנושיים.הסאונד שלהם כבר חרוט לך באוזן.
יש אפקטים על הכלי ?? אמת.............אבל זה חלק מהסאונד של הכלי. דיסטורשן מעבר להיותו אפקט....הוא סאונד של כלי. אבל לא ניכנס לזה.
עוד מישהו שהייתי לוקח לבדיקה.............אלן פארסון.
דבר אחרון KOOKE שטעית בניחוש שלך. יש לי יותר מדיסק אחד שבו אני יודע מה היה המקור..........ומה יש בדיסק. יותר מזה....... אני כל יום בעבודה שומע מקור..........לאחריה את ההקלטה.............ובהמשך איך זה נישמע על סי די או בשידור...........
אתה בטח מכיר את ידידנו אייל היקר.........נסה לשמוע שוב את ההקלטה שהוא מדבר מהתערוכה האחרונה.זה לא היה באולפן.......אלא כך סתם ככה בתנאי שטח , ונסה להאזין עד כמה מה שאתה שומע רחוק מהמקור......שאתה בטח מכיר.
כימעט כל האמנים שמניתי............זה לא ההפקה הנוצצת והמלוטשת,זה יותר נכון הסאונד הנקי. אני רוצה לשמוע את הכלים..........לא רוצה להתחיל לחפש אם הרחש רקע זה מהמגבר הרמקול הסי די.........או מההקלטה !!!! לזה התכוונתי בפייגן או בסטילי דן.
אני רוצה הקלטה נקייה שתיתן לי להיתרכז רק במוזיקה ובכלים, ולהיות עסוק במינימום בלהבין מהיכן נובעים רחשים כאלה ואחרים.
היום שמעתי את גורדון לייטפוט. זמר פולק קאנטרי וותיק.....נדמה לי קנדי. אומרת לי מי שמשמיעה אותו........ " כאילו שלקחו את התקליט והעבירו לסי די " היה מלא רחשים וקליקים ושאר אפקטים מהסוג הפחות אהוב.
עד כאן.........
רפי_א