מה אתם לוקחים איתכם לבדוק מערכת?

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #21 

גם סטילי דן , וגם פייגן ,נישמעים לכאורה טוב בכל מערכת כמיעט , אבל אחרי הכל...........זה מסוג הדיסקים שהכל יושב כמו שצריך מבחינת המוזיקה ,באלאנס , שקיפות וכלים שנישמעים מצויין.......ובגלל זה הייתי לוקח אותו ועדיין ומאזין לו בכל מיני מערכות , או במילים אחרות ,מה המערכות יעשו לסאונד המצויין של פייגן ? ? ? יוסיפו ??? יקלקלו ? ? ?

וליאיר.........לא הבנתי את עניין הקומפרסיה גם.

מאיפה אתה יודע שיש קומפרסיה גדולה ???? ראית ??? כן לא טעיתי במה ששאלתי ...........אם לא מזהים את זה בשמיעה...............אז פשוט על ה VU רואים את זה.המבין יבין. ( שמעתי קטע של סטינג יום אחד..........סאונד סוף ממממממממ וקומפרסיה חבל"ז. ה VU זז מילימטר שמאלה ומילימטר ימינה.....הכל היה דחוס בתחום דינמי קטן.......אבל איזו הפקה של סאונד. תאווה לאוזניים ).

קומפרסיה לא אמורה להפריע....מעבר לענייני דינמיקה ....של מוזיקה כמובן. לא חסרים קטעים לא מקופרסים .

רפי_א

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #22 

תלןי למה...
אם הולכים לשמוע מערכת כזאתי במיליון לירות, שבטוח אף פעם לא נקנה, אז כדאי לקחת דברים מאתגרים...
אם זה בשבילנו אז גם כן כדאי לקחת דברים מאתגרים... :D

.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #23 

רפי

שקול מילים כשאתה מדבר על YELLO .

:wink: :wink:

אקדים ואמר שאני מת על הלהקה הזו או יותר נכון הצמד (לא שלישייה) השוויצרי המופרע הזה..

היו להם כמה להיטים אבל אני מניח שאתה מתכוון לשיר THE RACE שהסאונד של מכוניות המירוץ העוברות מצד לצד הציג את אפקט הסטריאו המבוקש בהדגמות ציוד...

בכל אופן לעצם הדיון, לדעתי אך ורק מוסיקה שאתה אוהב ושומע בדרך כלל אם היא נשמעת לך טוב ונכון במערכת שאתה בוחן אז זו המערכת בשבילך.

גם אם לא נכנסים לשאלת ה"נאמנות למקור" - עדיין, מה הטעם ברפרנס לכלי אקוסטי שאתה כביכול יודע איך הוא נשמע במציאות ?? ממילא אף מערכת אודיו שבעולם לא תשחזר לך את מה ששמעת במציאות..כל תפקידה של מערכת האודיו היא ליצור עבורך מציאות מדומה שלך נראית כאמיתית וטובה לאוזנייך ולטעמך.

שלמה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #24 

"מה אתם לוקחים איתכם לבדוק מערכת?" פטיש (i) :lol: :hammer:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #25 

רפי - בדיוק על זה אני מדבר, נשמע מלוטש, מדוייק אבל כלל לא מאתגר.

רפי_א
גורו
גורו

אהלן KOOKE......

שליחה #26 

אתה לא פה........אז איך מביאים אותך לפה???????

יורדים על להקת יילו חחחחחחחחחח :P :wink:

זה בסדר......הם קיבלו מחמאה ממני של הרכב מצויין שעשה מוזיקה אלקטרונית מצויינת.

ונכון צמד ולא שלישיה..........והשיר שהתכוונת. זה אכן זה והיו להם עוד כמה.

ולא אחזור על מה שכתבתי. אפשר לבדוק לכאורה כל סוג של מוזיקה אהובה עלייך. אני רק חושב שנכון יותר לעשות.....זה לבדוק את המוזיקה האקוסטית דווקא כייחוס.

ולא ניכנס לדיון בלתי ניגמר של נאמנות למקור. אבל במישפט וחצי אוסיף......שאם אני נימצא באולפן , את אותו סאונד גיטרה למשל , שמי שלא יהיה בחר לנגן. את הסאונד הזה אנסה להעביר אלייך או לדיסק. וכן...... המערכת אמורה לתת לך את הסאונד הזה.

זה שלפעמים בדרך בין הדיסק לאוזניים.......יש קופסאות שחורות שיקחו את הצליל למקומות קצת אחרים מממממממממממ , אין מה לעשות. מערכות טובות יתנו לך משהו מאוד מאוד קרוב למה שהוקלט באולפן , או מספיק שקופות כדי לא לקלקל.

רפי_א

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

רפי

אני גם פה לא עזבתי, אני רק מתבאס להתפזר על שלושה פורומים שונים...

זו בדיוק הפואנטה - אומנם המערכת כביכול אמורה להעביר לי את הסאונד שהיה בעת הנגינה אבל במציאות 99% מאיתנו אינם יודעים מה היה אותו סאונד שהיה באולפן/ בהופעה החיה/ באולם הקונצרטים שאת ההקלטה שלהם אנו שומעים מהדיסק...

רפי - תרשה לי לנחש שמתוך עשרות/מאות/אלפי הדיסקים או התקליטים שיש לך אין אפילו אחד ששמעת את תוכנו אבל בדיוק את אותו התוכן המוקלט במציאות !!!!!!!!!!

לכן מבחינתי כשאני בודק מערכת אין טעם לחפש רפרנס דווקא לכלים אקוסטיים כי אני שמעתי במציאות כלים אקוסטיים..אלא אני מחפש מערכת שתיצור לי "מציאות מדומה" - חוויה של כיצד נשמעת המוסיקה שאני שומע כביכול במציאות..

או במילים פשוטות - נניח ואני לוקח דיסק של סגול כהה בהופעה ביפן (לא הייתי בהופעה הזו) לבחינת המערכת - אם אני עוצם עיניים ומרגיש שאני במקום טוב באמצעה ההופעה אז זו המערכת לטעמי.

שלמה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #28 

שלמה-הוא לא חייב להיות נוכח באולפן בזמן שיילאו או פינק פלויד הקליטו-ממילא זה עובר בישולים,אקולייזרים

אפקטים ועוד מכות מצרים-מה שכן וודאי יש פה חברה ששמעו כל מיני כלי נגינה בעבודה שלהם או בבית

ועדיין שומעים בביתם ובעבודה שלהם :)
אמן מייסר

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #29 

אני לוקח בדרך כלל:

כה אמר זרטוסארה.
טייק 5.
תמונות בתערוכה לפסנתר
משהו קמרי ולידר,
ועוד כמה תזמורתי.
וכמה אופראי, כבד וקל...

.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #30 

אני לא לוקח כלום-לוקח את הסט אלי הביתה
אמן מייסר

רפי_א
גורו
גורו

KOOKE..........

שליחה #31 

שמח שאתה פה.

גם אני בבעיה של אי יכולת להיות בכמה פורומים במקביל לצערי.

תראה......אני לא חולק על מה שכתבת ,כי לא כתבת שום דבר לא נכון לטעמי. הבכל בסדר.

רק הבהרתי......שעדיין סאונד ,עם כל היצירתיות שבו , והאין חוקים לכאורה ,זה עדיין מקצוע........ותורה שלמה של גישות נכונות ופחות נכונות.

זה פחות נכון לדעתי לבדוק מערכת עם מוזיקה אלקטרונית.

להאזין למוזיקה..... או לדעת להאזין , גם את זה לומדים. והחושים מתחדדים ,ותאמין לי , שעם ידע בסאונד........אתה תישמע דיסק. תדע לכל כלי בדיוק מה עשו לו..... ומה הלבישו עליו.
קח פעם קורס העשרה להאזנה למוזיקה. כל הקטעים ישמעו לך קצת אחרת פתאום אחרי קורס כזה.

אם אתן לך תו של סינטי........אז מה ששמעת או שימצא חן או שלא.
אבל בדוגמא פשטנית.........אתן לך תו בודד מ5 נגני גיטרה..............אתה לפני סיום התו , תזהה שאחד זה קרלוס סנטנה...........השני קלפטון........ואייל אחרי רבע תו יזהה את הסאונד של בלקמור...........ואני של פייג'.
יש נגנים רבים עם חותמת סאונד וחותמת הגיטרה שלהם , וזו הכוונה שלי לקחת מוזיקה מוכרת של כלים מוכרים אנושיים.הסאונד שלהם כבר חרוט לך באוזן.

יש אפקטים על הכלי ?? אמת.............אבל זה חלק מהסאונד של הכלי. דיסטורשן מעבר להיותו אפקט....הוא סאונד של כלי. אבל לא ניכנס לזה.

עוד מישהו שהייתי לוקח לבדיקה.............אלן פארסון.

דבר אחרון KOOKE שטעית בניחוש שלך. יש לי יותר מדיסק אחד שבו אני יודע מה היה המקור..........ומה יש בדיסק. יותר מזה....... אני כל יום בעבודה שומע מקור..........לאחריה את ההקלטה.............ובהמשך איך זה נישמע על סי די או בשידור........... :wink:
אתה בטח מכיר את ידידנו אייל היקר.........נסה לשמוע שוב את ההקלטה שהוא מדבר מהתערוכה האחרונה.זה לא היה באולפן.......אלא כך סתם ככה בתנאי שטח , ונסה להאזין עד כמה מה שאתה שומע רחוק מהמקור......שאתה בטח מכיר.

כימעט כל האמנים שמניתי............זה לא ההפקה הנוצצת והמלוטשת,זה יותר נכון הסאונד הנקי. אני רוצה לשמוע את הכלים..........לא רוצה להתחיל לחפש אם הרחש רקע זה מהמגבר הרמקול הסי די.........או מההקלטה !!!! לזה התכוונתי בפייגן או בסטילי דן.
אני רוצה הקלטה נקייה שתיתן לי להיתרכז רק במוזיקה ובכלים, ולהיות עסוק במינימום בלהבין מהיכן נובעים רחשים כאלה ואחרים.

היום שמעתי את גורדון לייטפוט. זמר פולק קאנטרי וותיק.....נדמה לי קנדי. אומרת לי מי שמשמיעה אותו........ " כאילו שלקחו את התקליט והעבירו לסי די " היה מלא רחשים וקליקים ושאר אפקטים מהסוג הפחות אהוב.

עד כאן.........

רפי_א

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אופס...

רפי אתה מבין יחידי הסגולה שיש להם אכן רפרנס אמיתי..

בכל מקרה אני חושש שם אעבור קורס להאזנה נכונה למוסיקה או משהו דומה...תתקלקל לי החוויה של האזנה למוסיקה ואחפש כל הזמן מה נכון ומה לא..בעניין הזה אני מעדיף להשאר הדיוט.

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”