מה אתם לוקחים איתכם לבדוק מערכת?
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
סתם מסקרן אותי לדעת מה אתם לוקחים איתכם לבחון מערכת או חלק באשר הוא.
שמתי לב שהרבה מציבים מבחן אודיופילי עם מוסיקה שהם לא באמת אוהבים ...אלא יותר "מאתגרים" את המערכת..
ומצד שני לדעתי יש כאלה שקצת טועים שלוקחים דבר איכותיים כל כך שברוב המקרים ישמעו מצויין כמו מדונה או אפילו מייקל ג'קסון(שלמרות שהוא בלתי נסבל מי שהקליט אותו גאון בכל קנה מידה אפשרי).
שמתי לב שהרבה מציבים מבחן אודיופילי עם מוסיקה שהם לא באמת אוהבים ...אלא יותר "מאתגרים" את המערכת..
ומצד שני לדעתי יש כאלה שקצת טועים שלוקחים דבר איכותיים כל כך שברוב המקרים ישמעו מצויין כמו מדונה או אפילו מייקל ג'קסון(שלמרות שהוא בלתי נסבל מי שהקליט אותו גאון בכל קנה מידה אפשרי).
צריך לקחת מוסיקה שאתה אוהב.
מחה הרעיון בלאתגר מערכת .
אם המערכת בנויה למה שאתה צריך למי איכפת אם היא נופלת תחום אחר.
אני תמיד לוקח איתי דיסקים שאני שומע ביום יום .
מחה הרעיון בלאתגר מערכת .
אם המערכת בנויה למה שאתה צריך למי איכפת אם היא נופלת תחום אחר.
אני תמיד לוקח איתי דיסקים שאני שומע ביום יום .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אין פה הרבה חוכמות.....
לקחת תמיד את הדברים האהובים.......והכי חשוב לדעת ולהבין שמכירים טוב טוב את החומרים.
כדאי תמיד שיהיה איזה דיסק הדגמה , עם חומרים מוכרים , ולא בשביל הפוזה.........מאחר ובדרך כלל הדיסקים האלה מכילים מיספר סיגנונות מוזיקאליים , שאפשר להיתרשם מהם על המערכת,מעבר לאיכות הדיסקים הטובה.
ועד כמה שאפשר להאזין גם לכלים אקוסטיים , מדיסקים מוכרים שיש לכל אחד מאיתנו.
למי שזוכר ,לפני כמה שנים טובות ,הייתה שלישיה שוויצרית מצויינת בשם יילו.
הם היו גם מוזיקאים וגם........ אנשי סאונד טובים.
הם דפקו אחללה מוזיקה אלקטרונית עם להיט ענק (שלא זוכר את שמו והיה פופולרי גם בארץ) ,וכל מי שהלך לקנות מערכת סטיריאו , המוכר מיד היה שם אותם , ומפציץ. זה היה עושה אחללה רושם שבעולם ,כי הם פשוט נישמעו טוב אבל.............איך אתה יכול לשמוע מוזיקה אלקטרונית כהדגמה
אחרי הכל אלה לא כלים חיים.......אלא סינטיסייזרים שיכולים להפיק שלל צלילים אולי יפים ונעימים......אך בלתי מציאותיים.
גם סטילי דן תמיד היו אצלי מוכנים לשליפה בחנות.
רפי_א
כדאי תמיד שיהיה איזה דיסק הדגמה , עם חומרים מוכרים , ולא בשביל הפוזה.........מאחר ובדרך כלל הדיסקים האלה מכילים מיספר סיגנונות מוזיקאליים , שאפשר להיתרשם מהם על המערכת,מעבר לאיכות הדיסקים הטובה.
הם דפקו אחללה מוזיקה אלקטרונית עם להיט ענק (שלא זוכר את שמו והיה פופולרי גם בארץ) ,וכל מי שהלך לקנות מערכת סטיריאו , המוכר מיד היה שם אותם , ומפציץ. זה היה עושה אחללה רושם שבעולם ,כי הם פשוט נישמעו טוב אבל.............איך אתה יכול לשמוע מוזיקה אלקטרונית כהדגמה
רפי_א
-
צפיד
-
- חבר ותיק

Re: אין פה הרבה חוכמות.....
אני לא כל כך מסכים איתך לגבי מוסיקה אלקטרונית שהיא לא מתאימה להדגמה/מבחן היות והרבה מאוד אנשים אוהבים את המוסיקה הזאת,אני דווקא חושב שהיא יכולה להתאים בהרבה בחינות למשל:יכולות בס,דינמיות,ספקטרום רחב של תדרים,הפרדה בין ערוצים...רפי_א כתב:לקחת תמיד את הדברים האהובים.......והכי חשוב לדעת ולהבין שמכירים טוב טוב את החומרים.
הם דפקו אחללה מוזיקה אלקטרונית עם להיט ענק (שלא זוכר את שמו והיה פופולרי גם בארץ) ,וכל מי שהלך לקנות מערכת סטיריאו , המוכר מיד היה שם אותם , ומפציץ. זה היה עושה אחללה רושם שבעולם ,כי הם פשוט נישמעו טוב אבל.............איך אתה יכול לשמוע מוזיקה אלקטרונית כהדגמהאחרי הכל אלה לא כלים חיים.......אלא סינטיסייזרים שיכולים להפיק שלל צלילים אולי יפים ונעימים......אך בלתי מציאותיים.
רפי_א...
לא פעם הגיעו עליי אנשים שביקשו לשמוע אפילו טראנס ופתאום הם מגלים כלים שהם לא שמעו במערכת "רגילה".
בביקור האחרון יאיר יצא לנו לשמוע את החברים של נטאשה בהופעה ופשוט נהנו מכל רגע עד שכבר שכחנו שאנחנו אמורים לבחון את המערכת ....
הבס ,הסאונד תופים,הקול הצרוד של מיכה שטרית הבלאנס המעניין שעשו....
הגענו למסקנה שזו אחת אם לא ההופעה הכי איכותית מכל הבחינות במוסיקה הישראלית.
ללא ספק מאז גם הדיסק הזה מלווה אותי שאני רוצה לבחון משהו.
מצד שני אני לוקח הרבה דברים שהם לאוו דווקא "איכותיים" מבחינת צלילים יפים ונקיים כאלה,למשל RADIOHEAD לאונרד כהן מבחינתי הוא MUST .
מצד שני CALIDORNIACATION של רד הוט יצא אז מאוד אהבתי אותו ובטעות אומללה
לקחתי אותי לשמוע רמקולים שהייתי מעוניין בהם ,המערכת פשוט ניגנה רע,אחרי כמה זמן פשוט הבנתי שפשוט הדיסק הזה הוקלט גרוע עם סאונד לא מרשים ,קטן,לא נקי,לא ברור...אולי זה הקטע שפשוט אנשים יהנו נטו מהמוסיקה - בכל אופן אל תיקחו אותו בתור מדד.
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
רק מה שאתה מכיר ואוהב
שאני חיפשתי רמקולים לא מזמן לקחתי איתי מספר דיסקים ואני אוהב, מכיר ושומע. לאו דווקא דברים ששמעתי באותם ימים אלה יותר דיסקים שמלווים אותי ואני מכיר טוב את הסאונד שלהם.
הקפדתי לקחת כמה סיגנונות, משהו אקוסטי יותר, משהו יותר רועש, משהו אלקטרוני וכו... על פי הדברים שאני אוהב.
זאת הדרך היחידה.
רק לא דייר סטרייטס
הקפדתי לקחת כמה סיגנונות, משהו אקוסטי יותר, משהו יותר רועש, משהו אלקטרוני וכו... על פי הדברים שאני אוהב.
זאת הדרך היחידה.
רק לא דייר סטרייטס
צפיד......
אגיד שוב דברים דומים.........רק אשתמש בכמה מילים אחרות אולי , אז כוונתי תובהר טוב יותר.
זה שאנשים שומעים מוזיקה אלקטרונית......סבבה. הכל טוב ויפה , אין עם זה שום בעיה ,גם אני שומע פה ושם כלים אלקטרונייים.
כוונתי הייתה איך צריך לבחון את המערכת בצורה הנכונה יותר לטעמי.
אני אומר דבר פשוט.......מה שיש על הדיסק ,יכנס ללב המערכת שהוא המגבר. והמגבר הוא תווך שאמור להעביר את האינפורמציה המוזיקאלית הלאה. נכון.......בתור תווך הוא אמור לעשות משהו לצליל מעבר להגברה לטוב או לרע. הנחת היסוד שלי שהדקויות בין מגברים קטנות , ההשפעה לא קריטית....בלי להיכנס לויכוחים מיותרים.
הרמקולים............הם בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על הצליל , וגם ההבדלים בין הרמקולים הם המשמעותיים ביותר , ובקלות...........אתה מזהה את ההבדלים ,מבלי להיכנס מה טוב ומה לא.
יש מליון סוגי מוזיקה. כל אחד וטעמו. את המגבר ( או הרמקול ) לא מעניין אם הוא מעביר את טינה טרנר.....אייל גולן..... או זמר החצר של השכונה שלי. מבחינת המערכת זה אות חשמלי.
נקודת ההנחה שלי....שאם מערכת שאנחנו בוחנים , תדע לשחזר נאמנה ( שוב...בלי להיכנס למה זה לשחזר נאמנה ) את הצליל שעובר דרכה , נכון יהיה להעביר דרכה צלילים אנושיים.........ולא אלקטרוניים.
אם היא תשחזר נכון וטוב צלילים אנושיים , היא תעשה זאת גם לצלילים אלקטרוניים. בדיקה הפוכה......תהיה לטעמי לא נכונה.
הקלטות אקוסטיות....עם כלים אקוסטיים מוכרים לכאורה , תיתן מושג הרבה יותר נכון אם המערכת משחזרת או משמיעה אותם טוב.
להשמיע סינטי .........שמישהו מנגן ממנו משהו מסומפל........קשה מאוד לקבל תמונה נכונה ואמיתית יותר מול כלי אקוסטי.
וזו הייתה כוונתי. אחת הטעויות הגדולות בבחינת מערכות......היא האזנה לא נכונה.
או במילים אחרות.....ברגע ששגית בדרך בה בחנת את המערכת.........לא פלא שלאחר מכן יתחילו ספקות , לגבי המערכת ,אם היא אכן נישמעת כמו שרציתי , או כמו שמערכת טובה אמורה להישמע.
הדברים נאמרו בהכללה....אבל המהות של הדברים והבדיקה הנכונה זה העיקר.
לכן אני חושב....שמערכת טובה אמורה להעביר טוב את כל הסיגנונות. נקודה.מבחינת המגבר זה אות חשמלי.ולא מעניין אותו אם האות הוא הקול של דיאנה קרל.....הגיטרה של סטיבי ריי וואן......או הבאס של ויקטור ווטן. כדי לא להיכנס לעניין אחר ( אבל קשור ) זה איך המגבר או הרמקול יגיב לכלים מהירים.....איטיים.....זו אופרה אחרת. אבל מבחינתו זה אות חשמלי. אז במישפט סיום אגיד שוב......עדיף לבחון על כלים אקוסטיים , אנושיים ולא אלקטרוניים...שלפעמים זו מוזיקה דגומה אפילו ממספר כלים ביחד.
רפי_א
זה שאנשים שומעים מוזיקה אלקטרונית......סבבה. הכל טוב ויפה , אין עם זה שום בעיה ,גם אני שומע פה ושם כלים אלקטרונייים.
כוונתי הייתה איך צריך לבחון את המערכת בצורה הנכונה יותר לטעמי.
אני אומר דבר פשוט.......מה שיש על הדיסק ,יכנס ללב המערכת שהוא המגבר. והמגבר הוא תווך שאמור להעביר את האינפורמציה המוזיקאלית הלאה. נכון.......בתור תווך הוא אמור לעשות משהו לצליל מעבר להגברה לטוב או לרע. הנחת היסוד שלי שהדקויות בין מגברים קטנות , ההשפעה לא קריטית....בלי להיכנס לויכוחים מיותרים.
הרמקולים............הם בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על הצליל , וגם ההבדלים בין הרמקולים הם המשמעותיים ביותר , ובקלות...........אתה מזהה את ההבדלים ,מבלי להיכנס מה טוב ומה לא.
יש מליון סוגי מוזיקה. כל אחד וטעמו. את המגבר ( או הרמקול ) לא מעניין אם הוא מעביר את טינה טרנר.....אייל גולן..... או זמר החצר של השכונה שלי. מבחינת המערכת זה אות חשמלי.
נקודת ההנחה שלי....שאם מערכת שאנחנו בוחנים , תדע לשחזר נאמנה ( שוב...בלי להיכנס למה זה לשחזר נאמנה ) את הצליל שעובר דרכה , נכון יהיה להעביר דרכה צלילים אנושיים.........ולא אלקטרוניים.
אם היא תשחזר נכון וטוב צלילים אנושיים , היא תעשה זאת גם לצלילים אלקטרוניים. בדיקה הפוכה......תהיה לטעמי לא נכונה.
הקלטות אקוסטיות....עם כלים אקוסטיים מוכרים לכאורה , תיתן מושג הרבה יותר נכון אם המערכת משחזרת או משמיעה אותם טוב.
להשמיע סינטי .........שמישהו מנגן ממנו משהו מסומפל........קשה מאוד לקבל תמונה נכונה ואמיתית יותר מול כלי אקוסטי.
וזו הייתה כוונתי. אחת הטעויות הגדולות בבחינת מערכות......היא האזנה לא נכונה.
או במילים אחרות.....ברגע ששגית בדרך בה בחנת את המערכת.........לא פלא שלאחר מכן יתחילו ספקות , לגבי המערכת ,אם היא אכן נישמעת כמו שרציתי , או כמו שמערכת טובה אמורה להישמע.
הדברים נאמרו בהכללה....אבל המהות של הדברים והבדיקה הנכונה זה העיקר.
לכן אני חושב....שמערכת טובה אמורה להעביר טוב את כל הסיגנונות. נקודה.מבחינת המגבר זה אות חשמלי.ולא מעניין אותו אם האות הוא הקול של דיאנה קרל.....הגיטרה של סטיבי ריי וואן......או הבאס של ויקטור ווטן. כדי לא להיכנס לעניין אחר ( אבל קשור ) זה איך המגבר או הרמקול יגיב לכלים מהירים.....איטיים.....זו אופרה אחרת. אבל מבחינתו זה אות חשמלי. אז במישפט סיום אגיד שוב......עדיף לבחון על כלים אקוסטיים , אנושיים ולא אלקטרוניים...שלפעמים זו מוזיקה דגומה אפילו ממספר כלים ביחד.
רפי_א
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מבחינתי, DARK SIDE OF THE MOON גם הסגנון שאני אוהב, גם ריבוי כלים, גיטרות חשמליות שהן קשות לשיחזור
שישמע טוב.
שישמע טוב.
ממליץ לבדוק את תוכן הדיסקים האלה כהדגמת אודיו:שח_מט כתב:הדיסקים שמיכאל היה עושה לסדנאות של פורום אודיו בתפוז.
אני אנסה להעלות לכאן מחר את רשימות השירים....
לינק לתוכן דיסק 1 של הסמינר בתפוז
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... &archive=1
עטיפות דיסקים 2-6
http://www.tapuz.co.il/albums/forumAlbu ... 124&g=4766
פוסט קטן של מיכאל על ששת הסמינרים
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=35049360
שח
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה לא ממש משנה מה אתה לוקח.
העיקר שאתה יודע איך זה נשמע ( או איך זה אמור להישמע ).
אתה צריך reference כלשהו בשביל להבין מה אתה שומע. זה העוגן שלך כאשר כל שאר הנתונים משתנים ( חדר, רמקול, מגבר, נגן, )
ליאור
העיקר שאתה יודע איך זה נשמע ( או איך זה אמור להישמע ).
אתה צריך reference כלשהו בשביל להבין מה אתה שומע. זה העוגן שלך כאשר כל שאר הנתונים משתנים ( חדר, רמקול, מגבר, נגן, )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני משתמש במגוון CD-ים:
1. מוזיקה נקיה של SADE.
2. מוזיקה ישראלית מתוך "עבודה עברית" האחרון.
3. דיסק רפרנס של בורמסטר מספר 3 (קטעים מסויימים).
4. מוזיקה אקוסטית - TRACY CHAPMAN.
ועוד - עד 10 CD-ים
בד"כ מתחיל ב SADE עובר לבורמסטר קטע 9, ואם העסק "דופק" ממשיכים הלאה...
1. מוזיקה נקיה של SADE.
ועוד - עד 10 CD-ים
בד"כ מתחיל ב SADE עובר לבורמסטר קטע 9, ואם העסק "דופק" ממשיכים הלאה...
בדרך כלל אני אהיה עם הדיסקים של......
סטילי דן או פייגן.......Night Fly
הקצפת מהאיחוד האחרון שהיה ב 2005..........דיסק לייב , באס תופים גיטרות.
היהודים.
פול וולר בהופעה
שירה ,אעדיף את קוקר ,שאדיי , ברונסקי ביט( ג'ימי סאמרוויל ) ,או כריסי היינד ( פריטנדרס )
קרטיס מייפילד SuperFly דיסק נשמה בטעם של פעם....שירה נהדרת וכלי הקשה.
דיסק פיוז'ן של להקת יוזב
והכי חשוב כמו שאמר גם Lior_M .........שהרבה יותר חשוב ועקרוני שאתה יודע איך זה נישמע או אמור להישמע מאשר מה אתה לוקח.
רפי_א
הקצפת מהאיחוד האחרון שהיה ב 2005..........דיסק לייב , באס תופים גיטרות.
היהודים.
פול וולר בהופעה
שירה ,אעדיף את קוקר ,שאדיי , ברונסקי ביט( ג'ימי סאמרוויל ) ,או כריסי היינד ( פריטנדרס )
קרטיס מייפילד SuperFly דיסק נשמה בטעם של פעם....שירה נהדרת וכלי הקשה.
דיסק פיוז'ן של להקת יוזב
והכי חשוב כמו שאמר גם Lior_M .........שהרבה יותר חשוב ועקרוני שאתה יודע איך זה נישמע או אמור להישמע מאשר מה אתה לוקח.
רפי_א
-
צפיד
-
- חבר ותיק

מגוון מעניין,אני מניח שCD הישראלי הוא מצד השני של המתרס (מבחינת סאונד כמובן..)liorms כתב:אני משתמש במגוון CD-ים:
1. מוזיקה נקיה של SADE.
ועוד - עד 10 CD-ים
בד"כ מתחיל ב SADE עובר לבורמסטר קטע 9, ואם העסק "דופק" ממשיכים הלאה......