התלבטות לגבי תצורת ה- HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eyalownz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני סגור על המארז Black fusion remote של Antec,
זכרון 2x1gb 800mhz,
עכשיו לגבי הלוחות אם מסדרה 780G מכיוון שאין לי נסיון עבר עם AMD / ATI אני לא כל כך בטוח אם הם ייתנו לי את התפוקה שאני רוצה, לכן אני מתלבט האם להכניס לוח אם מינימלי שתומך ב HD Audio ברמה טובה + כרטיס מסך 9400GT מבית Nvidia שיחובר לLCD ע"י כבל DVI => HDMI של מונסטר מסדרת ULTRA.
ההתלבטות שלי היא מכיוון שהמילה מובנה מפחידה אותי קצת והכרטיס שבא מובנה על הלוחות אם הללו הוא כרטיס 3200 HD שאני לא מכיר...
מה לפי דעתכם עדיף?
ואם יש לכם רעיונות אחרים?

תודה מראש וחג שמח לכולם!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

מה זה "התפוקה שאני רוצה"? זה איזו משאבה או משהו?... :)

טוב, הנה 2 הסנט שלי (ואתה כמובן לא חייב להסכים איתי):

ב-780G יש כרטיס מסך מובנה הכי חזק שיש (מהמובנים), הכולל גם פענוח בחומרה של H.264, ואף יריץ לך משחקים לא כבדים בעיבוד תלת מימד. לך עליו ללא חשש. האלטרנטיבה שהצעת היא overkilll ובזבוז כסף.
אם תרצה להשתדרג בכיוון של משחקים עתירי עיבוד תלת מימד דוגמת Crysis, תמיד תוכל לקנות כרטיס מסך מפלצת ולשים אותו שיעבוד במקום המובנה.

ועוד בזבוז כסף מ-ש-ו-ו-ע: כבל HDMI של מונסטר. כמה זה עולה? 500 שקל לכבל? אם עוד לא קנית, אל תקנה, ואם קנית, בדוק אם אפשר להחזיר ולקנות במקום זה כבל ב-30-40 ש"ח ועוד פינוקים שימושיים יותר לבית. האיכות שתקבל זהה לחלוטין, כי מדובר בסיגנל דיגיטלי.

לגבי ה"HD Audio" - זוהי דעתי בלבד אבל זה מיותר. לא מכיר מישהו שהצליח להבחין בהבדל בין DTS רגיל ל-DTS-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

pixies כתב: לגבי ה"HD Audio" - זוהי דעתי בלבד אבל זה מיותר. לא מכיר מישהו שהצליח להבחין בהבדל בין DTS רגיל ל-DTS-HD.
...
שלום, אני יונתן. נעים להכיר :D

ברצינות, ההבדל שמיע למדי וכבר נכתב על כך רבות, ובתערוכה השנה קיבלנו הדגמה דיי טובה.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

pixies כתב:מה זה "התפוקה שאני רוצה"? זה איזו משאבה או משהו?... :)

ב-780G יש כרטיס מסך מובנה הכי חזק שיש (מהמובנים), הכולל גם פענוח בחומרה של H.264, ואף יריץ לך משחקים לא כבדים בעיבוד תלת מימד. לך עליו ללא חשש. האלטרנטיבה שהצעת היא overkilll ובזבוז כסף.
אם תרצה להשתדרג בכיוון של משחקים עתירי עיבוד תלת מימד דוגמת Crysis, תמיד תוכל לקנות כרטיס מסך מפלצת ולשים אותו שיעבוד במקום המובנה.

ועוד בזבוז כסף מ-ש-ו-ו-ע: כבל HDMI של מונסטר. כמה זה עולה? 500 שקל לכבל? אם עוד לא קנית, אל תקנה, ואם קנית, בדוק אם אפשר להחזיר ולקנות במקום זה כבל ב-30-40 ש"ח ועוד פינוקים שימושיים יותר לבית. האיכות שתקבל זהה לחלוטין, כי מדובר בסיגנל דיגיטלי.

לגבי ה"HD Audio" - זוהי דעתי בלבד אבל זה מיותר. לא מכיר מישהו שהצליח להבחין בהבדל בין DTS רגיל ל-DTS-HD.
...
ל780G אין את הכרטיס הכי חזק מהמובנים אבל הכי משתלם,אם כי עם תוספת לא קריטית תקבל לוח מהסדרת החדשה P45 ויש עליו את הצ'יפסט החדש של אינטל שממש כרגע אין לי אותו בהשלף אבל במידה ותתעניין אבדוק בדיוק בחוברת.
וכן יש הבדל בהרצה הוא מהיר יותר וחזק יותר ..
עדיין אם אתה לא פריק בתחום המפרט שהוצע לך הוא חזק מספיק לכל תוכן HD באשר הוא.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

יונתן,

נעים מאוד. :)
האם אתה חושב שמעבר לחדר ההדגמה עם הציוד היוקרתי בתערוכה, ירגישו הבדל באיכות בציוד בעלות ממוצעת, נגיד, ב-10,000 ש"ח הכוללים רסיבר ורמקולים?

eyalownz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

צפיד כתב:
pixies כתב:מה זה "התפוקה שאני רוצה"? זה איזו משאבה או משהו?... :)

...
ל780G אין את הכרטיס הכי חזק מהמובנים אבל הכי משתלם,אם כי עם תוספת לא קריטית תקבל לוח מהסדרת החדשה P45 ויש עליו את הצ'יפסט החדש של אינטל שממש כרגע אין לי אותו בהשלף אבל במידה ותתעניין אבדוק בדיוק בחוברת.
וכן יש הבדל בהרצה הוא מהיר יותר וחזק יותר ..
עדיין אם אתה לא פריק בתחום המפרט שהוצע לך הוא חזק מספיק לכל תוכן HD באשר הוא.
...
מבחינת אודיו אני לא פריק, אבל מבחינת רמת הוידאו רכשתי מסך מסדרה 6 של סמסונג ואני אשמח לנצל את היכולת המדהימה שלו בהצגת תכני FULL HD, לגבי משחקים זה פחות קריטי... זה ישמש בעיקר כ HTPC ל תכני FULL HD, ובאיזה מעבד הייתם ממליצים לי ללכת עם הלוח 780G? אה ואם אפשר המלצה על הלוח הספציפי מהסדרה הזו?

תודה רבה על ההתעניינות והעזרה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

ללוח של ה-780G יש יכולת מלאה ל-Full HD. לך על מעבד AMD 5600 בהספק 65 וואט, וקנה לו גם מאוורר אלטרנטיבי לזה הרועש שמגיע עם המעבד, כמו, למשל, ThermalTake Golden Orb II.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #8 

pixies כתב:יונתן,

נעים מאוד. :)
האם אתה חושב שמעבר לחדר ההדגמה עם הציוד היוקרתי בתערוכה, ירגישו הבדל באיכות בציוד בעלות ממוצעת, נגיד, ב-10,000 ש"ח הכוללים רסיבר ורמקולים?
...
מכוון שכיום ניתן להשיג (לפחות עפ"י מה שאומרים כמה משתמשים פה) רסיבר שתומך בפורמטים החדשים בעלות של כ-3500 ש"ח, מה שמשאיר 6500 ש"ח לרמקולים - כן, יורגש הבדל לדעתי.

eyalownz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

pixies כתב:ללוח של ה-780G יש יכולת מלאה ל-Full HD. לך על מעבד AMD 5600 בהספק 65 וואט, וקנה לו גם מאוורר אלטרנטיבי לזה הרועש שמגיע עם המעבד, כמו, למשל, ThermalTake Golden Orb II.
...
תודה רבה עזרת לי מאוד :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”