כבל hdmi
שלום חברים יקרים
יש מלא סוגים של כבלים בשוק מזולים עד יקרים מאוד.
אני רוצה להבין רק מה ההבדל בין כבל שרשום בו "גרסה" 1.3b לבין כאלה שלא רשום שום גרסה.
גם בכבלים יקרים ביותר יש חלק שכתוב גרסה וחלק שלא כתוב.
בקיצור האם יש הבדלי איכות ביניהם?
שנה טובה לכל העונים נכונה.
יש מלא סוגים של כבלים בשוק מזולים עד יקרים מאוד.
אני רוצה להבין רק מה ההבדל בין כבל שרשום בו "גרסה" 1.3b לבין כאלה שלא רשום שום גרסה.
גם בכבלים יקרים ביותר יש חלק שכתוב גרסה וחלק שלא כתוב.
בקיצור האם יש הבדלי איכות ביניהם?
שנה טובה לכל העונים נכונה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
1. גרסא 1.3 כוללת עומק צבע גדול יותר – ככל הידוע לי, אין היום תכנים מסחריים בגרסא זאת.
2. יש הבדלי איכות בין כבלים שונים.
3. במרבית המקרים באורך של עד 3 מטר, אין משמעות רבה לאיכות הכבל, אבל יכולה להיות משמעות לאיכות המחברים.
4. לא תמיד ולא בהכרח המחיר הוא אמת מידה נכונה לאיכותו של הכבל.
.
2. יש הבדלי איכות בין כבלים שונים.
3. במרבית המקרים באורך של עד 3 מטר, אין משמעות רבה לאיכות הכבל, אבל יכולה להיות משמעות לאיכות המחברים.
4. לא תמיד ולא בהכרח המחיר הוא אמת מידה נכונה לאיכותו של הכבל.
.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל שרשום עליו 1.3b זה טריק שיווקי מלוכלך שנועד להטעות את הקונה.
אין כבל ייעודי ל HDMI 1.3b. כול הכבלים ל HDMI מסווגים לשתי קטגוריות בהתאם ליכולת שלהם לשדר בתדרים שונים. Category 2 נחשב לטוב יותר אבל גם Category 1 יצליח להעביר בלי שום בעיה 1080i.
אם מוכר הכבלים לא מסוגל להגיד לך לאיזו Category הכבל שייך, הייתי מציע לך שלא לקנות את המוצר.
אין כבל ייעודי ל HDMI 1.3b. כול הכבלים ל HDMI מסווגים לשתי קטגוריות בהתאם ליכולת שלהם לשדר בתדרים שונים. Category 2 נחשב לטוב יותר אבל גם Category 1 יצליח להעביר בלי שום בעיה 1080i.
אם מוכר הכבלים לא מסוגל להגיד לך לאיזו Category הכבל שייך, הייתי מציע לך שלא לקנות את המוצר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מה אגיד ומה אספר,בעצם כמעט הכל "חרטה".
גם אי אפשר לראות באמת hd בטלויזיה החדשות שלנו שכולנו קונים אלה אם רק נשקיע הון עתק במיחשוב וכל מיני רכיבים שונים המתאימים לכך מה שרובינו לא עושים ולא נעשה ,וגם עובדים עלינו בכבלים,נו טוב ותודה רבה על השירשור.מה שכן כנראה צריך לבדוק זה באמת את הקטגורי 1 או 2 .האם זה כתוב על קופסאות הכבלים או שרק המוכר יודע .............
גם אי אפשר לראות באמת hd בטלויזיה החדשות שלנו שכולנו קונים אלה אם רק נשקיע הון עתק במיחשוב וכל מיני רכיבים שונים המתאימים לכך מה שרובינו לא עושים ולא נעשה ,וגם עובדים עלינו בכבלים,נו טוב ותודה רבה על השירשור.מה שכן כנראה צריך לבדוק זה באמת את הקטגורי 1 או 2 .האם זה כתוב על קופסאות הכבלים או שרק המוכר יודע .............
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם זה לא כתוב על הקופסא אז אל תקנה. ולא צריך להשקיע הון עתק בשביל לראות HD
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הפתרון הפשוט ביותר הוא להשתמש במחשב שאיתו הורדת את ה HD. יש מספיק שרשורים בפורום ה HTPC שמסבירים איך עושים זאת. אם מסיבה כלשהיא זה לא ניתן לביצוע תמיד אפשר לחבר מזרימדיה כמו הפופקורן A110 שבעלות די מינימלית של 215$ + הובלה נותן לך פתרון די מלא לצרכי הצפייה ב HD.