בניית תאורה אחורית לפלזמה - מספר שאלות (נערך)...
שלום,
קראתי את המדריך של Sivilya לבניית תאורה אחורית לפלזמה, המדריך:
http://www.hometheater.co.il/article007 ... 7%99%D7%9D
ויש לי מספר שאלות טכנית בעניין:
1. איזה לדים מומלץ לקנות? יש לדים לבנים בעלי MCD שונה שנע בין 5000 ל-55000mcd, ה-MCD קובע את עוצמת ההארה ונראה לי שזה מאוד חשוב לפני שקונים.
2. למה במדריך ממליצים דווקא על נגדים בערך 1 קילואום?
3. האם יש אפשרות לחבר את התאורה ליציאת החשמל האחורית ברסיבר שלי? כלומר שהתאורה תידלק בכל פעם שהרסיבר יידלק?
אגב אני מתכנן להכין תאורה שלמה מסביב לפלזמה ולא רק בצדדים.
תודה רבה.
קראתי את המדריך של Sivilya לבניית תאורה אחורית לפלזמה, המדריך:
http://www.hometheater.co.il/article007 ... 7%99%D7%9D
ויש לי מספר שאלות טכנית בעניין:
1. איזה לדים מומלץ לקנות? יש לדים לבנים בעלי MCD שונה שנע בין 5000 ל-55000mcd, ה-MCD קובע את עוצמת ההארה ונראה לי שזה מאוד חשוב לפני שקונים.
2. למה במדריך ממליצים דווקא על נגדים בערך 1 קילואום?
3. האם יש אפשרות לחבר את התאורה ליציאת החשמל האחורית ברסיבר שלי? כלומר שהתאורה תידלק בכל פעם שהרסיבר יידלק?
אגב אני מתכנן להכין תאורה שלמה מסביב לפלזמה ולא רק בצדדים.
תודה רבה.
בהתבסס על התאורה שבניתי אצלי:
1. השתמשתי בלדים של 18000 ncd והם עושים את העבודה מצוין. התאורה יוצאת אחידה ללא נקודות אור בולטות מול הלדים. התאורה נראית יפה גם כשהחדר מואר.
2. אתה צריך לדאוג שהזרם דרך כל LED יהיה בין 20-30 mA. מפל המתח על כל LED הוא בערך 3V ולכן אם הספק שלך הוא של 12V, הנגד יהיה:
300=0.03/ (12-3)
עם נגד של 1K תקבל עוצמת הארה קטנה בהרבה. זה נכון כמובן עבור הלדים שלי. צריך לברר עם המוכר את הערכים המתאימים ללדים שלך ולעשות את החישוב מחדש.
3. במקרה כזה אתה צריך לחבר את השנאי ליציאת המגבר שלך. בשום פנים ואופן אל תחבר את היציאה מהמגבר ישירות ללדים, אחרת תקבל מופע פירוטכניקה וגושי פחם במקום תאורה...
4. אם אתה משתמש בשנאי עם אפשרות שינוי מתח, הורדת מתח היציאה שלו תעמעם לך את עוצמת התאורה. יכול להיות שימושי לפעמים.
5. את הלדים הרכבתי בתוך תעלת "אצבע" (17X17 מ"מ) שאפשר לקנות בחנויות חשמל. פתרון זול ונוח להרכבה של הפסים.
אני קניתי את הלדים שלי(בגודל 10mm) אצל אריהב במושב נורדיה. חפש אותם ברשת. הם עושים גם משלוחים לכל הארץ.
בהצלחה.
1. השתמשתי בלדים של 18000 ncd והם עושים את העבודה מצוין. התאורה יוצאת אחידה ללא נקודות אור בולטות מול הלדים. התאורה נראית יפה גם כשהחדר מואר.
2. אתה צריך לדאוג שהזרם דרך כל LED יהיה בין 20-30 mA. מפל המתח על כל LED הוא בערך 3V ולכן אם הספק שלך הוא של 12V, הנגד יהיה:
300=0.03/ (12-3)
עם נגד של 1K תקבל עוצמת הארה קטנה בהרבה. זה נכון כמובן עבור הלדים שלי. צריך לברר עם המוכר את הערכים המתאימים ללדים שלך ולעשות את החישוב מחדש.
3. במקרה כזה אתה צריך לחבר את השנאי ליציאת המגבר שלך. בשום פנים ואופן אל תחבר את היציאה מהמגבר ישירות ללדים, אחרת תקבל מופע פירוטכניקה וגושי פחם במקום תאורה...
4. אם אתה משתמש בשנאי עם אפשרות שינוי מתח, הורדת מתח היציאה שלו תעמעם לך את עוצמת התאורה. יכול להיות שימושי לפעמים.
5. את הלדים הרכבתי בתוך תעלת "אצבע" (17X17 מ"מ) שאפשר לקנות בחנויות חשמל. פתרון זול ונוח להרכבה של הפסים.
אני קניתי את הלדים שלי(בגודל 10mm) אצל אריהב במושב נורדיה. חפש אותם ברשת. הם עושים גם משלוחים לכל הארץ.
בהצלחה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
אני מנסה לארגן לכולנו פיתרון, אך זה מתקדם טיפה לאט ממה שציפיתי.
אעדכן כשיהיה רלוונטי.
אעדכן כשיהיה רלוונטי.
האיש_הקטן,
תודה, אני לא יודע אם יש ערכים קבועים ומומלצים לשימוש פחות או יותר, מה שחשוב זה שאצלך ועבורך התוצאה היא מצויינת, הייתי הולך על הלדים והנגדים שבהם אתה השתמשת עד שעופר לאור עורר את סקרנותי
, מעניין אותי לדעת האם הפתרון שלו במידה ויהיה רלוונטי יהיה טוב ופשוט יותר (אולי קנייה של סט מוכן) ואולי אפילו במחיר סביר .
עופר לאור,
אפשר לדעת מה התכנון ?
תודה, אני לא יודע אם יש ערכים קבועים ומומלצים לשימוש פחות או יותר, מה שחשוב זה שאצלך ועבורך התוצאה היא מצויינת, הייתי הולך על הלדים והנגדים שבהם אתה השתמשת עד שעופר לאור עורר את סקרנותי
עופר לאור,
אפשר לדעת מה התכנון ?
- oferlaor
- מנהל

נדב,
אנחנו בקשר עם חברה בארץ שתייצר כאלה לפי הצרכים שלנו.
הפרוייקט מתקדם יפה, כך מספרים לי.
המאמץ הוא לא רק לתת פיתרון טוב, אלא כזה שאפשר יהיה לכבות ולהדליק באופן אוטומטי, עם טמפ' צבע נכונה ועמידות לחום של אחורי המסכים הדקים.
אני כבר הרבה זמן במאמץ להחליף את הסט שלי (זה כבר התאורה האחורית השלישית שלי).
המאמץ הוא לא רק לתת פיתרון טוב, אלא כזה שאפשר יהיה לכבות ולהדליק באופן אוטומטי, עם טמפ' צבע נכונה ועמידות לחום של אחורי המסכים הדקים.
אני כבר הרבה זמן במאמץ להחליף את הסט שלי (זה כבר התאורה האחורית השלישית שלי).
- oferlaor
- מנהל

נדב,
התמחור פחות קריטי, אלא שזה יהיה מה שצריך. אני כרגע עם סט מאיקיאה וזה זוועה.
התמחור פחות קריטי, אלא שזה יהיה מה שצריך. אני כרגע עם סט מאיקיאה וזה זוועה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כל הכבוד על היוזמה עופר.oferlaor כתב:נדב,
הפרויקט מתקדם יפה, כך מספרים לי.
אני כבר הרבה זמן במאמץ להחליף את הסט שלי (זה כבר התאורה האחורית השלישית שלי)....
עוד פרט שכדאי לשים לב אליו הוא הדבק הדו צדדי. אצלי הוא משתחרר עם הזמן.
- oferlaor
- מנהל

נדב,
יש חברה שמייצרת תאורה אחורית בסגנון AMBILIGHT שמקבלת גם מקור וידאו, אם כי זה בעייתי כי בשביל שזה יעבוד כשורה זה צריך לקבל עותק של הוידאו DOWNSCALED מהמסך עצמו.
שכחתי את שמם, כרגע לא הולך להם יותר מדי להיט.
yaronkle,
כרגע זה בניסויים שונים (צריך לוודא טמפ' צבע, עוצמות, חום, DIFFUSSION).
מבחינת דבק דו צדדי, זו חרב פיפיות (PUN INTENDED), שכן בחיים לא הייתי מסכים לשים משהו כזה על גבו של מסך שלי והדרך הטובה ביותר להאיר היא מהמסך כלפי חוץ. אישית אני ממליץ על רכישת BLUE TACK (שהוא שימושי להמון דברים אחרים באודיו, כגון מניעת זעזועים ברמקולים רצפתיים, חיזוק של ציוד למקומו). יש לי לדעתי חצי קילו BLUE TACK במערכת שלי (המעמד של הפרונטו, כל פסי החשמל, ועוד דברים רבים).
יש חברה שמייצרת תאורה אחורית בסגנון AMBILIGHT שמקבלת גם מקור וידאו, אם כי זה בעייתי כי בשביל שזה יעבוד כשורה זה צריך לקבל עותק של הוידאו DOWNSCALED מהמסך עצמו.
שכחתי את שמם, כרגע לא הולך להם יותר מדי להיט.
yaronkle,
כרגע זה בניסויים שונים (צריך לוודא טמפ' צבע, עוצמות, חום, DIFFUSSION).
מבחינת דבק דו צדדי, זו חרב פיפיות (PUN INTENDED), שכן בחיים לא הייתי מסכים לשים משהו כזה על גבו של מסך שלי והדרך הטובה ביותר להאיר היא מהמסך כלפי חוץ. אישית אני ממליץ על רכישת BLUE TACK (שהוא שימושי להמון דברים אחרים באודיו, כגון מניעת זעזועים ברמקולים רצפתיים, חיזוק של ציוד למקומו). יש לי לדעתי חצי קילו BLUE TACK במערכת שלי (המעמד של הפרונטו, כל פסי החשמל, ועוד דברים רבים).
AMBILIGHT,
חשבתי על זה לא מעט וחיפשתי לא מעט.. בסופו של דבר אני חושב שיש אפשרות לעשות משהו ...
שימו לב לקליפ הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=qA65Qio-i8k
זה המדריך:
http://www.ambilight4pc.com/momolight/momolight.html
והנה עוד דרך לעשות בלי מחשב (מתורגם מגרמנית):
http://babelfish.yahoo.com/translate_ur ... =Translate
זה באמת כל כך קשה לחקות את הטכנולוגייה של פיליפס?
בגדול, כמו שמרטין ציין, צריך מעבד תמונה שמתוכנת לקחת את הנתונים של 4 קצוות התמונה (למעלה\למטה\ימין\שמאל) או אולי יותר מדוייק 8 קצוות התמונה (למעלה מימין\למעלה משמאל וכנ"ל לשאר הצדדים) ולשלוח אותם למעבד גנרייטור שישלוט על תאורת הלדים .
מאיפה ניתן לקחת מקור וידאו בחיבור קבוע שיחובר למעבד תמונה?
הרי המעבד תמונה (לפחות בגירסתו הראשונית) לא יוכל לקבל ולטפל באותות וידאו מכל מקור כמו קומפוזיט ו-RGB ו-DVI\HDMI, אז צריך איזשהוא מקור אחד קבוע שהמעבד יוכל לקבל ולטפל בו עבור כל מכשיר שנחבר לפלזמה\LCD ונראה לי שהדרך היחידה היא קבלת אות וידאו מהמסך עצמו (כמו שעופר ציין לגבי חברה מסויימת שמייצרת תאורה כזאת).
הבעייה היא כפי שעופר רמז שלא לכל מסך יש יציאה כזאת (לפאני PH9 שלי למשל אין יציאה כזאת) אז זה באמת דיי בעייתי, מה ניתן לעשות?
חשבתי על זה לא מעט וחיפשתי לא מעט.. בסופו של דבר אני חושב שיש אפשרות לעשות משהו ...
שימו לב לקליפ הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=qA65Qio-i8k
זה המדריך:
http://www.ambilight4pc.com/momolight/momolight.html
והנה עוד דרך לעשות בלי מחשב (מתורגם מגרמנית):
http://babelfish.yahoo.com/translate_ur ... =Translate
זה באמת כל כך קשה לחקות את הטכנולוגייה של פיליפס?
בגדול, כמו שמרטין ציין, צריך מעבד תמונה שמתוכנת לקחת את הנתונים של 4 קצוות התמונה (למעלה\למטה\ימין\שמאל) או אולי יותר מדוייק 8 קצוות התמונה (למעלה מימין\למעלה משמאל וכנ"ל לשאר הצדדים) ולשלוח אותם למעבד גנרייטור שישלוט על תאורת הלדים .
מאיפה ניתן לקחת מקור וידאו בחיבור קבוע שיחובר למעבד תמונה?
הרי המעבד תמונה (לפחות בגירסתו הראשונית) לא יוכל לקבל ולטפל באותות וידאו מכל מקור כמו קומפוזיט ו-RGB ו-DVI\HDMI, אז צריך איזשהוא מקור אחד קבוע שהמעבד יוכל לקבל ולטפל בו עבור כל מכשיר שנחבר לפלזמה\LCD ונראה לי שהדרך היחידה היא קבלת אות וידאו מהמסך עצמו (כמו שעופר ציין לגבי חברה מסויימת שמייצרת תאורה כזאת).
הבעייה היא כפי שעופר רמז שלא לכל מסך יש יציאה כזאת (לפאני PH9 שלי למשל אין יציאה כזאת) אז זה באמת דיי בעייתי, מה ניתן לעשות?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האם יש איזו שהיא היתקדמות בנושא תאורת הלדיםoferlaor כתב:נדב,
אני כבר הרבה זמן במאמץ להחליף את הסט שלי (זה כבר התאורה האחורית השלישית שלי)....