אני מעוניין לקנות מגבר ורמקולים על מנת לחבר למחשב ולקבל סראונד, ובכך להחליף את מערכת ה5.1 רמקולים שיש לי כיום. כיוון שסראונד במשחקים דורש חיבורים אנלוגיים, רציתי לשאול איזה מגבר בדיוק אני צריך? ראיתי שיש מגברי 7.1 עם 8 כניסות אנלוגיות, אך לכרטיס הקול שלי יש 3 יציאות אנלוגיות...
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בראש בנושא הזה. תודה.
חיבור מחשב למגבר למטרת משחקים
-
Hitchhiker
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם אכן מדובר על 3 יציאות אנלוגיות (אם אתה באמת מדבר על יציאות ולא על שקע יציאה אחד ושני שקעי כניסות למיקרופון ו-Line In), זה למעשה 6 יציאות (5.1), כי בכל שקע PL יש מוצא של שני ערוצים. בד"כ שקע PL אחד זה ל-2 קדמיים, שקע PL שני זה ל-2 אחוריים, ושקע PL שלישי זה לסאבוופר וסנטר.
כמובן שאם אתה רוצה 7.1 ולא 5.1 אז אתה צריך לוח אם מהחדשים יותר עם כרטיס קול מובנה או כרטיס קול חדש. לדעתי זה ממש מיותר, 5.1 זה מספיק בהחלט.
כמובן שאם אתה רוצה 7.1 ולא 5.1 אז אתה צריך לוח אם מהחדשים יותר עם כרטיס קול מובנה או כרטיס קול חדש. לדעתי זה ממש מיותר, 5.1 זה מספיק בהחלט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Hitchhiker
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
כן, יש לי 3 יציאות אנלוגיות לא כולל מיקרופון ואוזניות (כרטיס קול Creative X-fi gamer).
אם ככה כל מה שאני צריך זה כבל שמפצל בין ערוץ אחד לשני ערוצים?
אם ככה כל מה שאני צריך זה כבל שמפצל בין ערוץ אחד לשני ערוצים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בערך... בד"כ זה כבל שבצד אחד שלו זה תקע PL (כמו תקע של אזניות) ובצד השני 2 תקעי RCA אדום ולבן ("בננות" בלשון העם). את תקעי ה-RCA מחברים למגבר שיודע לקבל כניסות אנלוגיות להגברה, או לרמקולים שיש להם מגבר בתוכם (זה מה שיש בד"כ בסטים שנמכרים למחשב).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"