שאלה על ניגודיות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ממה שאני מבין הניגודיות הסטטית הרבה יותר חשובה מהדינמית, לרוב החברות מציינות את הניגודיות הדינמית בלבד, ממה שאני רואה במסכי ה LCD בגדלי 42 אינץ הניגודיות הדינמית המוצהרת היא 10000-50000 לעומת הפלזמות של סמסונג ופנסוניק שבהן הניגדוניות הדינמית המוצהרת היא 1:100000, אז יש לי 2 שאלות:
1.מה הניגודיות הסטטית הממוצעת של מסכי ה LCD והפלזמות HDR בגדלי 42 אינץ.
2.אני רואה שבפלזמה של LG הניגודיות היא 1:30000, וב Q91 המצויינת היא 1:15000, אלו הן ניגודיות סטטיות או שלמעשה הן דינמיות ואז הניגודיות שלהן שווה למסכי ה LCD החדשים?
אני שואל את כל השאלות האלה כי ניראה שבניגודיות יש פער גדול לטובת הפלזמה ואני רוצה לוודא שזה באמת אכן הפרש כה גדול לטובת הפלזמה.
תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

לא מדוייק - גם זה חשוב וגם זה חשוב.

ניגודיות דינמית קובעת כמה כהה המסך יכול להגיע וכמה בהיר.

ניגודיות סטטית קובעת עד כמה התמונה תהיה עמוקה כאשר היא כוללת פרטים גם כהים וגם בהירים בו זמנית.

1. מסך LCD ממוצע כולל ניגודיות סטטית של כ-1500:1 לכל היותר. בפלזמה כיום מדובר על כ-6000:1 לכל הפחות.
2. מדובר בניגודיות דינמית וגם היא שונה במדידה בין יצרנים שונים. למשל LG מודדת את המקסימום עוצמת האור של הפאנל (משהו כמו 1000cd/m2 במסכים מסויימים), למרות שבפועל הפאנל חסום מלהציג יותר מ-200cd/m2...

במסכים כמו ה-KURO2 יש ניגודיות של כמה עשרות אלפים סטטי (ועוד יותר דינמי), כך שההפרש הטכנולוגי קפץ שוב משמעותית לטובת פלזמה כיום. עם זאת, מסכי LCD מבוססי תאורת LED צריכים להיכנס מסחרית בקרוב והם נותנים ל-LCD ניגודיות דינמית איזורית (עוד פרמטר חדש...) שיקפיץ שוב את הניגודיות לרמה הכי גבוהה של פלזמה.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

oferlaor כתב:לא מדוייק - גם זה חשוב וגם זה חשוב.

ניגודיות סטטית קובעת עד כמה התמונה תהיה עמוקה כאשר היא כוללת פרטים גם כהים וגם בהירים בו זמנית.

1. מסך LCD ממוצע כולל ניגודיות סטטית של כ-1500:1 לכל היותר. בפלזמה כיום מדובר על כ-6000:1 לכל הפחות.
2. מדובר בניגודיות דינמית וגם היא שונה במדידה בין יצרנים שונים. למשל LG מודדת את המקסימום עוצמת האור של הפאנל (משהו כמו 1000cd/m2 במסכים מסויימים), למרות שבפועל הפאנל חסום מלהציג יותר מ-200cd/m2...

במסכים כמו ה-KURO2 יש ניגודיות של כמה עשרות אלפים סטטי (ועוד יותר דינמי), כך שההפרש הטכנולוגי קפץ שוב משמעותית לטובת פלזמה כיום. עם זאת, מסכי LCD מבוססי תאורת LED צריכים להיכנס מסחרית בקרוב והם נותנים ל-LCD ניגודיות דינמית איזורית (עוד פרמטר חדש...) שיקפיץ שוב את הניגודיות לרמה הכי גבוהה של פלזמה.
...
רגע אז הניגודיות המוצהרת 1:15000 של הסמסונג Q91 פלזמה וה 1:30000 של ה PG60 של LG אלו ניגודיות סטטיות? אם כן אז אין להן ניגודיות דינמית?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

זו הניגודיות הדינמית.הסטטית הרבה יותר נמוכה.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

guy11 כתב:זו הניגודיות הדינמית.הסטטית הרבה יותר נמוכה.
...
אבל עופר אמר שהניגודיות של פלזמה היא לפחות 1::6000, אז איך הרבה פחות? אגב איך זה הגיוני שהפלזמה של סמסונג קפצה מניגודיות של 1:15000 ל 1:100000? אז מה הניגודיות הסטטית של ה A450 פלזמה של סמסונג אם הדינמית היא 1:100000?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עדיין יש הבדל גדול בין 6000:1 לעומת 15000:1 ואני כבר לא מדבר על 100000:1.בשביל לדעת את הניגודיות הסטטית צריך לעשות מדידות,אם היצרן לא מפרסם אותה (וגם אם כן,היא לא תמיד נכונה). הרי זה לא שאתה רואה פי 2 עומק ופרטים בשחורים אצל ה LG שמוצהרת 30000:1 לעמות ה Q9 שמוצהרת 15000:1.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

oferlaor כתב:לא מדוייק - גם זה חשוב וגם זה חשוב.

...
עופר, אז זה אומר שהפלזמה של סמסונג A450 שיש לה ניגודיות של 1:1000000 יכולה להציג שחור עמוק יותר פי 100 מ LCD בעל ניגודיות דינמית של 1:10000? ופי קרוב ל 100 מהסמסונג Q91 המצויינת?

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

בכל אופן שוטטתי קצת באתרים מחו"ל, ל A410 של סמסונג יש 1:20000 ניגודיות סטטית, ולפנסוניק PV80 יש 1:15000 ניגודיות סטטית, אז כניראה שהפערים לעומת ה LCD באמת מאוד גדולים (יותר מפי 10 בניגודיות הסטטית ובדינמית הפערים בכלל עצומים).

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ronn כתב:בכל אופן שוטטתי קצת באתרים מחו"ל, ל A410 של סמסונג יש 1:20000 ניגודיות סטטית, ולפנסוניק PV80 יש 1:15000 ניגודיות סטטית, אז כניראה שהפערים לעומת ה LCD באמת מאוד גדולים (יותר מפי 10 בניגודיות הסטטית ובדינמית הפערים בכלל עצומים).
...
אני בספק :roll:

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

guy11 כתב:
ronn כתב:בכל אופן שוטטתי קצת באתרים מחו"ל, ל A410 של סמסונג יש 1:20000 ניגודיות סטטית, ולפנסוניק PV80 יש 1:15000 ניגודיות סטטית, אז כניראה שהפערים לעומת ה LCD באמת מאוד גדולים (יותר מפי 10 בניגודיות הסטטית ובדינמית הפערים בכלל עצומים).
...
אני בספק :roll:
...
בספק שמה?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #11 

לא להתייחס לנתונים האלו של היצרנים. זה כבר הגיע לרמה מטופשת.
מכל המדידות שיצא לי לראות באתרים שונים, פיוניר מקום ראשון בשחורים בהפרש
גדול. אפילו הקורו הכי צ'יקמוקית מהדור הקודם עדיפה על כל הפלזמות של היום
שמצהירות על מספרי ניגודיות פסיכים של עשרות אלפים או מיליונים (רובם לא עוברים
בכלל את ה 1:2000).
הרי כל המסכים האלה בהירים מספיק, ככה שמה שמעניין אותנו זה העוצמה של השחור.
כמו שעופר אמר, זה גם לא חוכמה להצהיר על יחס ניגודיות עם לבן בעוצמה של 1000cd/m2...

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

HazooM כתב:לא להתייחס לנתונים האלו של היצרנים. זה כבר הגיע לרמה מטופשת.
מכל המדידות שיצא לי לראות באתרים שונים, פיוניר מקום ראשון בשחורים בהפרש
גדול. אפילו הקורו הכי צ'יקמוקית מהדור הקודם עדיפה על כל הפלזמות של היום
שמצהירות על מספרי ניגודיות פסיכים של עשרות אלפים או מיליונים (רובם לא עוברים
בכלל את ה 1:2000).
הרי כל המסכים האלה בהירים מספיק, ככה שמה שמעניין אותנו זה העוצמה של השחור.
כמו שעופר אמר, זה גם לא חוכמה להצהיר על יחס ניגודיות עם לבן בעוצמה של 1000cd/m2...
...
לפי הסברה שלך אז אין שום סיבה שהשחור של הפלזמות של פנסוניק וסמסונג יהיה עמוק יותר משל LCD, יש להם אותה הניגודיות לטענתך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

ronn,

ממש לא, צריך למדוד את זה באותה שיטה ועם אותו ציוד (זה בדיוק מה שאני עושה בביקורות שלי, למשל) אחרת זה חסר כל ערך.

יותר מזה, ניגודיות זו היחס בין השחור ללבן. אם אני מצהיר על ניגודיות כלשהי על בסיס תאורה מקסימלית של 3000cd/m2 זה שונה לחלוטין ממסך שיש לו ניגודיות זהה אבל כזו שנמדדה על גבי תאורה 300cd/m2 (לטובת המסך הכהה יותר, כמובן).

בכל מקרה, שיטות המדידה בכלל, ובפרט עבור מסכים שיש להם ניגודיות מאוד גבוהה, בעייתיות והן יותר משחקים במתמטיקה מאשר מדידות אמיתיות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”