בא לי פופקורן אלחוטי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
drororp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

מחפש בנרות מדריך שיסביר לי איך לקשר ב WI-FI בין הפופקורן A100 שלי למחשב.

יש לי מחשב נייח, עם ראווטר של EDIMAX, מחובר לאינטרנט דרך הכבלים עם מודם רגיל שלהם.

לפופקורן חיברתי AP של D-LINK

לא ממש מבין איך לקשר בינהם.
קיים מדריך שכזה?
למישהו יש סבלנות להסביר לי איך עושים את זה?

תודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #2 

בדוק באתר היצרן או ב WIKI שלהם, קיים מדריך.

עכביש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ziv_r כתב:בדוק באתר היצרן או ב WIKI שלהם, קיים מדריך.
...

אולי למישהו בא לכתוב מדריך בעברית פשוטה ..
אולי יש כאן אנשים רבים בפורום כמוני למשל שמיתקשים לקרוא חומר טכני באנגלית ..

לא חייבים אבל אני בטוח שיש כאן הרבה אנשים שהיו רוצים להינות מהמכשיר גם כאשר רמת האנגלית שלהם לא מאפשרת להם להיכנס לאתרים בחול ...
אם אני לא טועה תנאי הקבלה לפורום לא דורשים לדעת אנגלית על בוריה ולכן הייתי רוצה שמשהו ירים את הכפפה וישקיע קצת יותר בהסברים פשוטים ובכתיבת מדריכים גם לאנשים בעלי רקע טכני יותר קטן ..
עלי לציין שלמדתי המון בפורום בזכות חברים טובים וסבלניים שמיהרו לעזור ולהסביר

תודה רבה.. (f)

drororp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אכן, הפורום מאוד עוזר
ואכן, נשמח למדריך בשפת הקודש

Skylight
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

פופקורן A100 עם חיבור אלחוטי

שליחה #5 

אני לא בטוח שזה עוד מענין מישהו... אבל לאחרונה קניתי את ה-A100 (הרבה בזכות הפורום הזה) וחיברתי אותו אלחוטית. החיבור עצמו פשוט מאוד - על ידי דונגל USB של TPLINK ניתן להשיג באיבורי וחנויות דומות. מספר הגדרות קלות ויש חיבור. ארחיב בשמחה, אם הנושא רלוונטי :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #6 

תרחיב בבקשה, נדמה שהרבה נתקלים בקשיים.

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

drororp כתב:מחפש בנרות מדריך שיסביר לי איך לקשר ב WI-FI בין הפופקורן A100 שלי למחשב.

יש לי מחשב נייח, עם ראווטר של EDIMAX, מחובר לאינטרנט דרך הכבלים עם מודם רגיל שלהם.

לפופקורן חיברתי AP של D-LINK

לא ממש מבין איך לקשר בינהם.
קיים מדריך שכזה?
למישהו יש סבלנות להסביר לי איך עושים את זה?

תודה
...
צריך לחלק את הבעיה לשתיים :

1. מקרה א' - עבודה עם dongale -
במקרה זה הדונגל מחובר ישירות ל Popcorn והפופקרן נהפך בעצם למכשיר WIFI רגיל לכל דבר - צריך להכנס להגדרות הרשת שלו - להגדיר IP ידני (מומלץ) או באמצעות DHCP (ולבחור באופציה של אלחוטי (Wireless)). הסברים מלאים ניתן למצוא באת popcorn.

2. מקרה ב' - שימוש ב- AP או Router אלחוטי - לכל ראוטר יש ממשק משלו ולכן קיימת בעיתיות לכתובמדריך בעברית. באופן כללי אנו צריך להגדיר את ה - AP או ה Router שליד
הפופקורן כ- Repeater (ולהגדיר אותו כמתקשר מול ה Router הראשי - זה המחובר לאינטרנט). את ה Router הראשי יש להגדיר כמתקשר (גם הצפנה אם רוצים) מול ה Repeater.

מבחינתי ראיתי שמקרה ב' יעיל יותר - מבחינת ביצועים ומבחינת שימושיות עתידית (אני אל אצטרך לקנות דונגל חדש במידה ומכשיר עתידי לא יתמוך בדונגל).
יתרה מזאת לי יש גם dreambox (ממיר ללווין) שמתקשר מול האינטרנט (ולכן יש לי פשוט יותר פורטים (הקופסא של ה popcorn ו ה - Dreambox יושבות אחת ליד השניה).
דבר יפה שאני עושה הוא לבצע mount של הדיסק שיושב בתוך ה - popcorn ב - Dreambox ולבצע הקלטה של תוכניות (מעין YesMax) - בגלל שהתקשורת היא פנימית אני יכול לבצע הקלטה ובמקביל לראות סרט ב 1080 ואין לי שום בעיות.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”