יש לי בעיה בזה שהמחשב שלי לא מספיק חזק בכדי לנגן בשוטף ובזרימה קלילה סרטי 1080P, אך מנגן יופי סרטי 720P.
אני צריך להפעיל סרטים אלו בצורה רגילה על המחשב (כמו שסרט צריך לעבוד) בכדי לסנכרן לסרטים כאלו ו/או אחרים כתוביות בתוכנת SW.
ד"א להלן מפרט המחשב שלי: P4 2.8 Ghz לוח אם של Gigabyte 8IPE1000 (לא יודע אם זה רלוונטי לצורך זה)
1GB DDR-RAM 433Mhz
ATI Redaon 9600 SE-256MB
למעלה מ-200 GB (דיסק קשייח)
1. מה הסיכוי שבלו ריי מלא ששוקל משהו כמו 20 עד 40 ג"יגה (הלכתי על טולרנס רחב... )
יעבוד, ובלוריי דחוס ששוקל 8 ג"יגה לא?
2. איך אני בודק לפני שאני מוריד אם סרט ה-1080P מקודד ב-Level 4.1...?
3. מהו Level 4.1...?
והאם הוא יותר נחות וזה שמקודד אליו ה-1080P שנתקע ומגמגם?
אם כן, האם זה משמעותי?
4. והאם מישהוא יכול להסביר לי מה זה x264 ומה זה h264 ומה ההבדל ביניהם וכו'...?
שוב תודה...
"עליך להמשיך ללמוד, כל עוד יש משהו שאינך יודע"
-סנקה-
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
1. עם כרטיס כמו שציינתי, זה בדוק...
2. זה רשום ב-NFO ואם לא אז כמעט תמיד יש SAMPLE קטן של 40-50 מגה שניתן להוריד ולבדוק
3. פרמטר קידוד שלא רלוונטי לאיכות, מחוסר ידע, קבוצות הקידוד קודדו ב-5.1.
4. X264 זה מקודד מבוסס H264.
1. זה לא נשמע הכי הגיוני שבלוריי דחוס יעבוד עם תקיעות ובלוריי גדול לא דחוס ששוקל 40 ג"יגה יעבוד חלק.
כי אם המחשב מתקשה לנגן 8 ג"יגה מה הסיכוי שינגן 40 ג"יגה חלק?
4. מה הכוונה מבוסס H264...?
מה מקודד H264?
תודה.
-סנקה-
1. ניסיון נוסף להתמודד עם ההגיון שלך (כנראה אתה לא מאמין לי... ): לכרטיס כמו 2600 של ATI או 8500/8600 של NVDIA יש האצת חומרה לתכני בלוריי ו-HDDVD, לעומת זאת 1080P MKV שמקודד ב-LEVEL 5.1 חורג ממה שכרטיס מסוגל להאיץ וההאצה מתבטלת, אין שום קשר לגודל הקובץ. אתה מוזמן לקרוא את שירשור 33 העמודים בנושא.
מה תוכן מסוג H264 על פי נבחר שם זה (רד איתי ליסודות)...?
*לגבי הכרטיס הבנתי.
עכשיו היה לי משהו מוזר וראיתי גם שזה לא קשור למשקל כמו שציינת, אלא להאצת חומרה.
סרט שהורדתי באבחנה של 720P שוקל 8.5 ג"יגה (לא ברור לי למה, כנראה בגלל אורכו בסביבות ה-3 שעות) מנגן חלק ועובד מצויין עם תרגום וכו'.
-סנקה-
720P לא דורש הרבה, כמעט כל מחשב יריץ את זה חלק.
H264 יגיע בד"כ מתוכן שמקליטים מהכבלים, רוב חברות שנכנסות לשידורי טלויזיה ב-HD משתמשות בממירים עם כיווץ H264 שהוא יותר יעיל ודורש פחות רוחב פס מ-MPEG2 המיושן.
guyezra כתב:1. ניסיון נוסף להתמודד עם ההגיון שלך (כנראה אתה לא מאמין לי... ): לכרטיס כמו 2600 של ATI או 8500/8600 של NVDIA יש האצת חומרה לתכני בלוריי ו-HDDVD, לעומת זאת 1080P MKV שמקודד ב-LEVEL 5.1 חורג ממה שכרטיס מסוגל להאיץ וההאצה מתבטלת, אין שום קשר לגודל הקובץ. אתה מוזמן לקרוא את שירשור 33 העמודים בנושא.
4. X264 זה סוג של מקודד לתכנים מסוג H264.
...
הכל נכון, רק אני לא מבין איפה את משיג כל כך הרבה (כך זה משתמע מהודעות שלך לפחות) תוכן שקודד ב-level5.1?
יש לי מחשב הרבה יותר חלש משלך..ואני מנגן בקלות
היה פה מדריך מצויין של מישהו מהפורום שהוא כתב..חפש אותו באתר הראשי
מדריך לסדר את כל המקודדים ככה שיעבוד..ואו זה ישן עשיתי אותו לפני שנתיים ועד היום אני מריץ בלי בעיות כל סרט
guyezra כתב:dima_vy,
עד לא מזמן, כל ה-1080P היה מקודד ב-LEVEL 5.1
רק לאחרונה, כשנוצרה מודעות לנושא, והבינו שזה מה שתוקע את האצת החומרה, התחילו לשחרר 4.1
...
הבנתי, תודה:-)
אני רק בחצי שנה האחרונה התחלתי להתעניין בנושא בכלל:-)