ערב גדול.....סאונד גדול......נגנים גדולים.....אז גם החיוך גדול.
היכל התרבות........כמעט מפוצץ עד אפס מקום ,למעט 2 קרחות קטנות אי שם בצידי היציעים.
התור על הקופות לכל אלה שניזכרו ברגע האחרון לא לפספס היה מלא בעשרות אנשים.
כימעט שעתיים של מופע רצוף,שהחל באיחור קל של 15 דקות פלוס , הקהל החל במחיאות כפיים והיה חסר סבלנות.הוא היה מת כבר לקבל את המנה העיקרית של הערב.........ואז זה הגיע.
הקלידן ( הלבן היחידי בהרכב ) פותח בקטע חימום האוירה.....ואז החברה פותחים קרבורטורים ומתחילים להראות מה זה ניקרא הרכב על !!!!
נגנים אחד אחד......ואני מתכוון לקלידן שהיה גדול בכלל ובקטעי הסולו בפרט , המתופף......לא פחות גדול , שפה ושם דפק קטעי סולו והראה מה הוא יודע ולמה הוא מנגן איתם.
זה התחיל ונראה כמו שמילר הוא האחראי על הגרוב......ווטן על הבאס סולו...וקלארק בתפקיד הבאס ליווי שנטה לסאונד של חשמלית.
הקהל כאילו מראש היה בעד ווטן....אחרי זה מילר ולבסוף קלארק.
אני הבנתי על מה כתבת אייל בעניין ההרכב ועל צורת הנגינה.
לי לפחות היה ברור שזו חבורת נגני על....שיודעת בדיוק מה כל אחד שווה , הם מפרגנים אחד לשני......ואכן כל אחד בתורו מלהטט על הבאס , אבל מעבר לזה......השלישיה פשוט משלימה אחד את השני...כל אחד מביא את הטכניקה היותר ייחודית שלו , וביחד הם מרכיבים הרכב ענק שמביא לקהל את מה שאמר ווטן באחד מהטקסטים שהוא ניהל עם הקהל......אנחנו 3 בסיסטים משוגעים וכך זה היה. גם קלארק שאל את הקהל.....נו איך זה 3 בסיסטים ביחד אתם אוהבים ???.......והקהל במקהלה................כן !!!!!!!!!
ואכן זה התנהל שווטן ומילר הם המובילים....וקלארק ( הענק לא פחות....תרתיי משמע ) כאילו בצד , ומדי פעם שולף ומזכיר לכולם....מי הוותיק בחבורה שעדיין יודע לנגן........חבל"ז.
ואז.....קלארק עובר לקונטרבאס. ניראה לי שרק הוא יכול לנגן על הכלי הזה.......האחרים קטנים ממנו בגובה בראש. זה מתחיל ככה איזי.......ומדי פעם הוא מלהטט ,אבל אז מגיע הרגע.......שקלארק מראה לחבורה מה זה לנגן על באס.....או במקרה הזה קונטרבאס.
הוא פשוט התעלל בכלי..........והקהל באטרף.זה היה סולו מרהיב ואכן אולי הקטע המדהים של הערב.......ולא היו חסרים קטעים גדולים ומדהימים של החבורה. אגב מהרגע הזה קלארק היה שוב בחזית של ההרכב.
רוב הערב היה על גרוב פיוז'ן עם קטעים יותר עדינים. מילר..........מוזיקאי מחונן שהוא גם זמר עם קול מצויין......שהערב בחר רק לנגן........אבל הבחור גם מנגן ניפלא על סקסופון.
הקהל......לא ישב בשקט. אחרי כל סולו מדהים של אחד החברים......כל ההייכל על הרגליים עם מחיאות כפיים ,ומצדיע לנגן התורן.
תענוג היה להיות שוב בהיכל התרבות גועש. מיקום קלאסי להופעה קלאסית.אין צורך לבוא 5 שעות מוקדם לתפוס מקום. הכל מסומן..ישבתי שורה 7 כימעט באמצע..........הכל מולך כל כך קרוב ,לא צריך להיתאמץ לראות את האצבעות של הנגנים. כייף אמיתי.
אל תשאלו אותי מי לדעתי היה הטוב היותר. כולם היו ענקיים.....כל אחד עם הטכניקה הייחודית שלו שברגע המסויים הראה את גדולתו על הכלי. לא הייתה נשמה
הרושם היה שהחבורה נהניית לנגן ביחד......הם פירגנו לקהל.....והקהל החזיר בענק.
בהדרן.........קלארק עושה תנועה עם היד להגיע.........ותוך שניות , לא כיסאות ולא נעליים ......כל ההייכל על הרגליים וכולם מנסים להיתקבץ בקירבת הבמה........ממש מילימטרים מהנגנים , שדופקים קטע גרוב משלהב, והקהל שולח ידיים...........והנגנים , לפחות ווטן וקלארק ממה שראיתי......החזירו בלחיצות ידיים תוך כדי קטע הסיום בהדרן ולאחריו.
אישית אהבתי גם את סאונד הבאס של מילר , ולאחריו של קלארק ובסוף ווטן. הסאונד של מילר הכי חתוך חד ובהיר.של ווטן עמום משהו כביכול.....אבל זה תפקיד ותפיסה של סאונד , ולי זה פחות נעם באוזן.
מישהו אמר עדיף די וי די ? ? ? אין דבר כזה. סאונד נוצץ ,באלאנאס מעולה , רוב המופע הויברציות בתחת בבייצים ובגוף לא הפסיקו. כמה תדר נמוך היה שם........
אין תחליף למופעים ......לפחות מהסוג הזה שהסאונד מעולה.לא חושב שיש מערכת שתוכל לשחזר את הסאונד הניפלא והחי שעטף אותך. תאווה לאוזניים.
הפליא לעשות בחור.....שסחב את הגיטרה שלו להופעה ובסיומה ( כנראה שהוא תיכנן את מראש ) עמד בקירבת הבמה וסימן לנגנים לחתום עליה................והם חתמו עלייה. ווטן קלארק ומילר.............והאווווווווו איזו מזכרת לאותו בחור ואיזה רעיון נהדר.
אני לא ממש גא'זיסט , ואם ג'אז אז פיוז'ן......והיה פיוז'ן , אבל אין ספק........ערב מתוק ומהנה......שניכנס ישירות לרשימת ההופעות המובחרות שזכיתי לראות.
והיכל התרבות הוא מקום ניפלא להופעות מהסוג הזה.
ודבר אחרון....................לאייל ולילדיעפים. נכון שלא כתבתי מראש בפוסט ניפרד על המופע...........ואולי חבל שלא עשיתי כך ,אבל........בראשית עמוד הפורום ,יש פוסט של הופעות מומלצות , ואני משתדל לעדכן אותו ככל יכולתי.
מי שקרא עד הסוף............כתוב שם ומצויין במפורש.......על ההופעה ועל חבורת הנגנים הזו שאמורה להגיע אלינו........והיא הגיעה.....ובענק !!!
תמונות רק מחרתיים אצרף לצערי.....ורק מהפלאפון שהיה זמין לי לצערי.
רפי_א