שילוב ציוד אודיו מקצועי במערכת
שלום לכולם,
לאחרונה שילבתי מגבר כוח מסוג crest audio 2001A אבל זהו לא שירשור התחדשות. המגבר דוחף את הרמקולים שלי בקלות ואני מרגיש שהוא פותר את הבעיות שהיו ללא פגיעה בחתימת הצליל של המרנץ אותה אני אוהב. למגבר חיסרון בולט של אוורור אקטיבי לא הכי שקט. אני פתרתי את הבעיה ע"י העברה לחדר אחר (לא חייבים אותו בחדר אחרי שמדליקים לא נוגעים). הדיון שאני מעוניין בו מדבר על שילוב רכיבי אודיו מקצועי במערכת הביתית. הכוונה היא לרכיבים "רגילים", מקור, הגברה ואפילו רמקולים. כבר היה דיון על מוניטורים אקטיביים שהם נועדו ל near field ואולפנים "יבשים" ולכן אולי לא מתאימים לבית. השאלה היא מה הם היתרונות חסרונות של ציוד מקצועי? בעיקר שלרובנו אין בעיה לקנות ביד שניה. אשמח לשמוע דעה מבעלי ניסיון של שילובים כאלו ואחרים וכל דיון פורה אחר.
בברכת חג שמח לכל הפורום.
לאחרונה שילבתי מגבר כוח מסוג crest audio 2001A אבל זהו לא שירשור התחדשות. המגבר דוחף את הרמקולים שלי בקלות ואני מרגיש שהוא פותר את הבעיות שהיו ללא פגיעה בחתימת הצליל של המרנץ אותה אני אוהב. למגבר חיסרון בולט של אוורור אקטיבי לא הכי שקט. אני פתרתי את הבעיה ע"י העברה לחדר אחר (לא חייבים אותו בחדר אחרי שמדליקים לא נוגעים). הדיון שאני מעוניין בו מדבר על שילוב רכיבי אודיו מקצועי במערכת הביתית. הכוונה היא לרכיבים "רגילים", מקור, הגברה ואפילו רמקולים. כבר היה דיון על מוניטורים אקטיביים שהם נועדו ל near field ואולפנים "יבשים" ולכן אולי לא מתאימים לבית. השאלה היא מה הם היתרונות חסרונות של ציוד מקצועי? בעיקר שלרובנו אין בעיה לקנות ביד שניה. אשמח לשמוע דעה מבעלי ניסיון של שילובים כאלו ואחרים וכל דיון פורה אחר.
בברכת חג שמח לכל הפורום.
נערך לאחרונה על ידי gover ב 12/10/2008 23:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Re: שילוב אודיו מקצועי במערכת
איני משוכנע למה אתה מתכוון ב"ציוד מקצועי".gover כתב: השאלה היא מה הם היתרונות חסרונות של ציוד מקצועי?...
בציוד אודיו לשימוש ביתי יש רמות איכות ורמות מחירים. יש גם מה שנקרא ציוד קצה עליון ( High End ) .
כאשר כלל רכיבי המערכת הם ברמה נמוכה, או בינונית – ומחליפים רכיב אחד במערכת לבעל איכות גבוהה – לפעמים יישמע שיפור – ולפעמים לא – כל מקרה לגופו.
כאשר החלפת רכיב אחד, מגבר כוח, למשל, או נגן CD , או רסיבר, או רמקולים, או כל רכיב אחר – ברכיב איכותי יותר – משפרת את הצליל של כלל המערכת – אין כל סיבה שלא לעשות את זה.
השאלה היא שאלה של עלות מול תועלת – מהו גודל ההשקעה הכספית לעומת מידת השיפור באיכות הצליל של כלל המערכת.
יש גם מצב שאנשים מעלים את רמת המערכת שלהם בשלבים – מתחילים עם החלפת רכיב אחד, לאחר מכן מחליפים שני – וכך הלאה.
הכול אפשרי, הכול מקובל והכול כשר.
כל מה שאדם עושה על מנת להגביר את ההנאה שלו מהמערכת שלו הוא לגיטימי.
.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זאת בדיוק הכוונה. אני זוכר את המאמר הזה והוא היה מאוד מעניין. אני כמובן לא מדבר על להפוך את הסלון לפארק הירקון אבל אולפנים נסגרים וציוד כזה מגיע לשוק והשאלה על שילוב ציוד כזה במערכת הביתית. הכוונה היא לא למיקסרים וכאלו אלה רק לציוד שאנחנו גם ככה קונים מקור הגברה וכו'.MartinHSabag כתב:לפי המגבר שהוא מדבר עליו, הכוונה שלו היא לציוד PRO....
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מותנה באיכותו של כל פריט מסוים ובהתאמתו (הסינרגיה שלו) עם שאר רכיבי המערכת.MartinHSabag כתב:Joshua_G,
על זה אין ויכוח, אבל אני חושב שאתה מפספס את השאלה.
ציוד PRO הוא זול מאוד יחסית לציוד היי-אנד, והשאלה היא אם הוא מתאים לאולפנים לעשית המוסיקה, למה הוא לא מתאים לבית?...
.
Joshua_G כתב:הכל נכון השאלה מי מאיתנו בכלל בודק ציוד כזה כשהוא בא לשדרג? ומי שבדק לאלו מסקנות הגיע?MartinHSabag כתב:Joshua_G,
מותנה באיכותו של כל פריט מסוים ובהתאמתו (הסינרגיה שלו) עם שאר רכיבי המערכת.
.......
כל יום לומדים משהו חדש
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

gover כתב:אני בודק כל רכיב ציוד עם שאר המערכת שלי לפני רכישתו הסופית.Joshua_G כתב:הכל נכון השאלה מי מאיתנו בכלל בודק ציוד כזה כשהוא בא לשדרג? ומי שבדק לאלו מסקנות הגיע?MartinHSabag כתב:Joshua_G,
מותנה באיכותו של כל פריט מסוים ובהתאמתו (הסינרגיה שלו) עם שאר רכיבי המערכת.......
עד היום לא בדקתי ציוד מקצועי.
אם אוסיף פריט ציוד כזה – זה יהיה רק לאחר מבחן האזנה.
....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לדעתי סיבות עיקריות הן:
1. אי מודעות לקיום של ציוד PRO
2. עיצוב לא " ביתי"
3. לפעמים אפילו דעה קדומה שציוד כזול (יחסית),
לא יכול לעשות עבודה כראוי.
4. חוסר אפשרות ברוב המקרים לקחת את הציוד ולשמוע בבית עם שאר רכיבי מערכת או אפילו
חוסר אפשרות לשמוע רכיב PRO בכלל עם משהו מהציוד הביתי.
2. עיצוב לא " ביתי"
4. חוסר אפשרות ברוב המקרים לקחת את הציוד ולשמוע בבית עם שאר רכיבי מערכת או אפילו
חוסר אפשרות לשמוע רכיב PRO בכלל עם משהו מהציוד הביתי.
נערך לאחרונה על ידי utopia ב 13/10/2008 7:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה הבדל בין חובב מוזיקה ו בין אודיופיל ?
חובב מוזיקה שומע מוזיקה בעזרת רכיבי מערכת
ואודיופיל שומע רכיבי מערכת בעזרת מוזיקה.
למרות שיש די הרבה חברות מצליחות שיש להם חטיבה PRO וחטיבה ביתית.
BRYSTON ATC JBL QUAD TEAC-TASCAM PMC BENCHMARK
אני משוכנע שיש עוד המון חברות PRO שאילו היו מנסות לבנות מוצרים ביתיים
והיו משקיעים כסף בפיתוח טכני על בסיס מוצרים הקיימים שלהם
משקיעים בעיצוב וגם בפרסום ודאי הן היו מצליחות.
BRYSTON ATC JBL QUAD TEAC-TASCAM PMC BENCHMARK
אני משוכנע שיש עוד המון חברות PRO שאילו היו מנסות לבנות מוצרים ביתיים
והיו משקיעים כסף בפיתוח טכני על בסיס מוצרים הקיימים שלהם
משקיעים בעיצוב וגם בפרסום ודאי הן היו מצליחות.
נערך לאחרונה על ידי utopia ב 13/10/2008 8:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה הבדל בין חובב מוזיקה ו בין אודיופיל ?
לדעתי היכולת לשמוע בבית היא כמו של כל ציוד יד שניה, תלוי במוכר ובאלו יחסי אמון הוא מגיע עם הקונה. אם שאר הקביעות אני מסכים רק שלדעתי הם אוסף של דעות קדומות ושיקולים לא הכי ענייניים.utopia כתב:לדעתי סיבות עיקריות הן:
2. עיצוב לא " ביתי"
חוסר אפשרות לשמוע רכיב PRO בכלל עם משהו מהציוד הביתי....
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: