כפי שהבטחתי, סקירה קצרה על ה S350. אני אפרסם בקרוב תמונות - גם של המכשיר וגם של הפלט שלו אבל כרגע אכתוב רק סקירה ראשונית קצרה.
טוב, קיבלתי אותו יחסית לא מזמן (בערך לפני שבועיים) והספקתי לראות איתו לא מעט סירטי 1080P והנה המסקנות:
1) המכשיר עולה מהר - באיזור ה 20 שניות כאשר יש איזושהי אופצייה לכבות אותו למצב STANDBYE (שגם צורך יותר חשמל) ואז - הוא אף עולה יותר מהר, לפי CNET - כ 6 שניות. לא רע בכלל (על חשבון צריכת חשמל מוגברת בזמן כיבוי, לא ממש טוב לסביבה). האמת היא שלי אין בעייה עם ה 20 -19 שניות להדלקה.
2) איכות התמונה - ב HD עם דיסק BLU RAY באיכות טובה (פחות או יותר כל סרט של DISNEY למשל ENCHANTED) - התמונה היא נהדרת - עשירה בפרטים, צבעונית וכמעט כל פרט בה זוכה לפיקסלים הראויים לו כדי שיראה בצורה ברורה וחדה על המסך. אולי זה ישמע כקלישאה אבל יש באמת סרטים שהתמונה היא חוויה בפני עצמה (כבר אמרתי ENCHANTED נכון?). כעיקרון מי שבאמת מחפש דיסקים איכותיים שיחפש ב www.blu-ray.com . אתר שכל יום מתפרסמות שם ביקורות על דיסקים חדשים. ופה אנחנו מגיעים לבעייה המרכזית עם הפורמט - המיבחר.
3) מיבחר סרטים - או... הצרה היא שמי שבאמת מחפש מבחר, יצטרך ליסוע לרמת השרון לחנות קינו, שם יש מאות (באיזור ה 800 לפי בעלי החנות) של סירטי BLU RAY. אני גר ברעננה מרחק 20 דקות נסיעה ובשבילי זה קצת נידנוד... אולי 2 לילות לא מספיק בשביל סרט. גם בבלוק באסטר תוכלו למצוא מספר עשרות בודדות של סרטים... הבעייה היא, למיטב ידיעתי, שהם כמעט לא מביאים סרטים לא מתורגמים וכרגע נושא "גיור" הסרטים רק בשלבי התעוררות מוקדמים. יש חברות אירופאיות שמוציאות דיסק באיזור B ואז טורחות לתרגם אותו לכל השפות של ה ZONE. מסתבר שזו דרך לא רעה ללמוד שפות זרות... למשל ידעתם ש "מת לחיות" בגרמנית זה STRIB LANGSAM...
4) כעיקרון הנגן הוא BD LIVE READY, כלומר הוא פורמלית נגן בפרופיל 1.1 אבל יש לו מקום לחיבור מקל USB (נדמה לי חייבים 2GB לפחות) + אפשרות לעידכון חומרה (FIRMWARE) דרך הרשת (יש לו שקע ETHERNET) שבאמצעותו הוא יהפוך לנגן פרופיל 2.0 לכל דבר. הבשורה הטובה היא שהעידכון הזה כבר יצא בסוף ספטמבר. השאלה היא, האם באמת יהיה איזשהו תוכן שווה ברשת ששווה בשבילו לעדכן את הנגן. האמת היא, שאצלי הוא לא מחובר לרשת ולא הרגשתי כל צורך לחבר אותו עד עתה. מי שבקטע של SPECIAL FEATURES אולי תהיה לו יותר מוטיבצייה ממני. השקע של ה USB די צר, ולא כל USB יתאים. דרוש מקל צר במיוחד (אני חושב משהו ברמה של SAN DISK מהסידרה של השקופים - אם כי לא בדקתי ממש).
5)זמן העלאת סרטים - או, שמאחר שכרגע אין באמתחתי דיסק, אין לי אפשרות לתת מדידות אבל במהלך השימוש בו, לא הרגשתי שאני ממתין יותר מכמה שניות או במיקרה הגרוע מספר בודד של עשרות שניות להעלאת סרט. אני אתן מדידות מדוייקות בהמשך מה גם שזה משתנה מסרט לסרט לפי כמות התכנים ב JAVA שהעמיסו על הדיסק.
6) SOUND - למכשיר יש יציאה אופטית וקואוקסלית כמו גם שתי יציאות של RCA. היציאות האנלוגיות (RCA) מסוגלות להוציא רק STREO PCM כלומר לכל היותר ניתן לקבל סאונד לא מכווץ בסטריאו מהיציאות הללו. כמובן שמי שמעוניין בפורמטים החדשים ויש לו גם רסיבר עם יציאת HDMI יכול לקבל אותם דרך ה HDMI. למי שיש רסיבר עם חיבור HDMI אבל ללא יכולת לפענח את הפורמטים החדשים - ל BDP S350 יש מפענח מובנה לחלק מהפורמטים החדשים והוא יעביר אותם בביט STREAM אל הרסיבר. הפענוח לא כולל DTS HD MASTER. היציאה הקואוקסלית והאופטית יכולות להעביר לכל היותר DOLBY DIGITAL 5.1 ו DTS (שגם הוא 5.1) - די סטנדרטי עוד בעידן ה DVD. כל דיסק בלו ריי שמגיע עם פורמט חדש, הפורמט החדש מכיל "ליבה" שממנה ניתן לחלץ את הסאונד בגירסת הפורמט הישן שתואם לו (כלומר מ DOLBY TRUE HD יחולץ DOLBY DIGITAL, מ DTS HD MASTER יחולץ DTS). מה שכן, צריך להגדיר את ההגדרות מהמכשיר כך שיתמכו בפלט הזה... אחרת הוא יוציא פלט ב STEREO... לא בדיוק מה שציפיתם ממכשיר בסדר גודל של 2700 ש"ח (בערך... אני באמת לא יודע מה המחיר הרישמי)...
7) מראה חיצוני - זו כבר שאלה של טעם אבל לעניות דעתי הוא נראה לא רע בכלל... המכשיר קטן - שוב, תמונות בהמשך - בגודל של DVD חדש (הישנים היו בגודל של VIDEO).למעשה הוא ה BLU RAY הכי קטן בשוק היום. החזית שלו כחולה (באופן די צפוי אני מניח) ואילו הגב שחור. תופס מעט מקום (יכול להיות שיקול למי שצר במקום).
9) צרובים- אמור לקרוא צרובים, לא בדקתי. לא יודע אם קורא DIVX. אמור לקרוא דיסקים של מוזיקה. שוב, עדיין לא בדקתי.
10) איכות UPSCALE - ראיתי בו 2 דיסקים בדיוק והתרשמתי לחיוב. תמונה נקייה מרעשים, חדה ומדוייקת. כמובן ש BLU RAY זו ליגה אחרת אבל שוב, לא כל סירטי הבלו ריי הם REFERENCE ובחלקם ההבדל בין DVD ל BLU הוא יותר דק. שוב, ממליץ לבדוק באתר שנתתי ובאמזון לפני שרוכשים משהו.
טוב, נראה לי שכיסיתי פחות או יותר את כל מה שאני יודע... הציפורים התחילו לצייץ בחוץ ונראה לי שזה סימן ללכת לישון
שבוע טוב לכולם,
עידו.
נ.ב. כמעט שכחתי... ב BLU RAY הוא רק REGION B וב DVD הוא רק REGION 2. לא חדשות טובות במיוחד אם יש לך ספרייה גדולה (וגם קטנה לצורך העניין) מה REGION הלא נכון. הייתי רוצה להאמין שזה ישתנה בעתיד עם איזה FIRMWARE UPDATE, אם כי עושה רושם שהסיכוי קלוש - לאור ניסיון העבר (BDP S300).