הבדלים בין כבלים דיגיטליים?
-
valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
אפרופו הכבלים.
מה יש לכם להגיד על אלה שמנסים לשפר שמיעת מערכת ע"י שידרוג כבלים דיגיטאליים ?!
מה יש לכם להגיד על אלה שמנסים לשפר שמיעת מערכת ע"י שידרוג כבלים דיגיטאליים ?!
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
פעמים רבות יש הבדלי איכות גם בין כבלים דיגיטאליים שונים.valer_valer כתב:אפרופו הכבלים.
מה יש לכם להגיד על אלה שמנסים לשפר שמיעת מערכת ע"י שידרוג כבלים דיגיטאליים ?!...
יש מקום לכל שדרוג, בכל פריט במערכת – כל עוד הוא אכן מביא לשיפור איכות הצליל הסופי.
.
כאשר לקחתי את המגבר שלי "קיבלתי"ב500 שח כבלים לרמקולים של חברת לקסוס"וזאת בהנחה משמעותית(בתוך מזוודה)לטענת בעל העסק ומוזהבים ועבים מאוד
וכאשר חיברתי אותם עם המזלג המוזהב שנכנס בתבריגים של הרמקול אני עדיין לא מרגיש הבדל שאולי היה שווה את הכסף

- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

זה מה שקורה כאשר קונים מוצר שהמוכר דוחף, ללא מבחן שמיעה.ADICT כתב:כאשר לקחתי את המגבר שלי "קיבלתי"ב500 שח כבלים לרמקולים של חברת לקסוס"וזאת בהנחה משמעותית(בתוך מזוודה)לטענת בעל העסק ומוזהבים ועבים מאודוכאשר חיברתי אותם עם המזלג המוזהב שנכנס בתבריגים של הרמקול אני עדיין לא מרגיש הבדל שאולי היה שווה את הכסף
![]()
...
בכלל, שיפור אפשרי של כבלים למיניהם נתון במידה רבה להתאמה (סינרגיה) עם שאר רכיבי המערכת.
לכן, לא הייתי קונה כבלים, בכל סכום שהוא, מבלי לנסות אותם על המערכת שלי.
.
-
valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
להבדל איכות של מה התכוונת ?Joshua_G כתב:פעמים רבות יש הבדלי איכות גם בין כבלים דיגיטאליים שונים.valer_valer כתב:אפרופו הכבלים.
מה יש לכם להגיד על אלה שמנסים לשפר שמיעת מערכת ע"י שידרוג כבלים דיגיטאליים ?!...
יש מקום לכל שדרוג, בכל פריט במערכת – כל עוד הוא אכן מביא לשיפור איכות הצליל הסופי.
....
איכות ההלחמה של כבל לתקע ?
מה שבטוח חיבור דיגיטאלי לא משפיע לאיכות הסאונד !!! אלה אם כן הכבל לא תקין (קרוע) ואז לא שמעים כלום. אבל זה, כאמור, מקרה קיצון.
אבל הינה, שוב מקרה קלאסי, בנידון.
אני מציע לא לחפש את ההבדלים בכוח, אלה להתחיל בתהליך אך ורק כאשר לא מרוצים מאיכות הסאונד.
יחד עם זאת אני בהחלט מבין את הרצון של אנשים להיתחדש.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מהיכן הביטחון?valer_valer כתב: מה שבטוח חיבור דיגיטאלי לא משפיע לאיכות הסאונד !!! אלה אם כן הכבל לא תקין (קרוע) ואז לא שמעים כלום. אבל זה, כאמור, מקרה קיצון....
האם ביצעת מבחני האזנה?
אם זה רק על פי ההיגיון – לפי אותו היגיון גם לא אמור להיות שום הבדל בין כבלי Interconnect שונים וכן בין כבלי רמקול שונים.
מסתבר שההיגיון זה דבר אחד, בעוד מבחני ההאזנה הם דבר שונה.
.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

למי אתה מציע את זה?valer_valer כתב: אני מציע לא לחפש את ההבדלים בכוח, אלה להתחיל בתהליך אך ורק כאשר לא מרוצים מאיכות הסאונד....
לעצמך?
לאחרים? – אם כן, לאיזה אחרים? לאחרים בעלי מערכות באיזו רמת איכות?
יש לי מערכת מעולה ויקרה. אני מרוצה ממנה מאוד, כאשר יחד עם זה ברור לי שאפשר לשפר בהרבה את איכות הצליל שלה. מדוע, לדעתך, לא כדאי לי להשקיע 1,000 או 2,000 ₪ בכבל איכותי – אם הוא ישפר בהרבה את איכות הצליל של כלל המערכת?
.
יש הבדל בין כבל אנלוגי ודיגיטלי.
עקב "טחינת" הנושא בפורום המקביל:Joshua_G כתב:מהו ההבדל?liorms כתב:יש הבדל בין כבל אנלוגי ודיגיטלי....
....
http://www.dtown.co.il/forum/showthread.php?t=4007
אל תתרשם מהTITLE - פשוט תקרא, תחזור לכאן ותגיד האם נחה דעתך...?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

דעתי היא שאנשים שונים כתבו שם דעות שונות.liorms כתב:עקב "טחינת" הנושא בפורום המקביל:Joshua_G כתב:מהו ההבדל?liorms כתב:יש הבדל בין כבל אנלוגי ודיגיטלי.......
http://www.dtown.co.il/forum/showthread.php?t=4007
אל תתרשם מהTITLE - פשוט תקרא, תחזור לכאן ותגיד האם נחה דעתך...?...
אני מבחין בין דעות לבין ידיעה עובדתית בדוקה.
שאלתי אותך שאלה שלא ענית עליה: מהו ההבדל בין כבל דיגיטאלי לאנלוגי?
.
דרך אגב אני מוכרח לציין שאותם כבלים של לקסוס שברגע שחיברתי אותם לתבריג הרמקול עם שני מפצלים מוזהבים ענקיים כאלו,וכולי נינוח ומדושן עונג
יושב לו על הספה ומכין את הכיול האקוסטי ומחכה לסקאלה לעלות ל0DB ולעבוד ,פתאום ברגע שהרסיוור רצה לתת פולסים לרמקולים לזהוי ,הוא ניכבה באחת והנורה שלו החלה להבהב
ואני עומד למות על סף התקף לב והמגבר בקושי בן שעתיים ועולה עשרות אלפי שקלים,לא ידעתי מה קרה ,וכבר ראיתי את כותרות העיתון של מחר שאני הראשון ששרף מגבר הייאנד שעה אחרי שרכש אותו
לאחר בדיקות וברורים כשהלב בתחתונים..מתברר ששני הפחיות במפצלים של הכבל שנכנסים בתבריג, נגעו זה בזה (הפלוס והמינוס)לאחר החיבור מבלי משים ,וגרמו כמעט לשריפת המגבר לולא ההגנה כנראה שהיתה לו
ואז לקחתי סלוטייפ שחור ועטפתי את הפחיות הללו גם בצד של המגבר כדי שלא יהיה חיכוך ביניהם ,כי מדי פעם קורה שהם נצמדים כנראה ממשקל שלהם והנטיה ליפול אחד לכיוון השני.מדוע לא מזהירים בכבלים כאלו שיש סכנה של שריפת המגבר ברגע שהם נוגעים אחד בשני
צריך לשרוף אותו בשביל לדעת

אחד מעביר מידע דיגיטלי ואחד מעביר מידע אנלוגי.
במידע דיגיטלי יש קריטריון פשוט להצלחה = האם רצף הביטים במקור שווה לרצף הביטים ביציאה ממנו.
בכבל אנלוגי יש מגוון משתנים שישנו את "חתימת" הצליל, כגון: סוג המוליך כסף \ נחושת וכיוצא בזה , רוחב "חתך" הכבל , סיכוך ועוד.
חלקם של הכבלים מהווים פילטרים ולא רק אמצעי תעבורה פשוט ולכן הם משנים את חתימת הצליל המתקבל.
אני מבין שאנשים מתקשים לקבל שדי בכבל פשוט ולמעשה אי-אפשר להעביר למידע דיגיטלי את הפרדיגמות\ידע הישן מעולם האודיו - אבל זה המצב, אתה רשאי לא לקבל זאת ולקנות מה שאתה רוצה.
במידע דיגיטלי יש קריטריון פשוט להצלחה = האם רצף הביטים במקור שווה לרצף הביטים ביציאה ממנו.
בכבל אנלוגי יש מגוון משתנים שישנו את "חתימת" הצליל, כגון: סוג המוליך כסף \ נחושת וכיוצא בזה , רוחב "חתך" הכבל , סיכוך ועוד.
חלקם של הכבלים מהווים פילטרים ולא רק אמצעי תעבורה פשוט ולכן הם משנים את חתימת הצליל המתקבל.
אני מבין שאנשים מתקשים לקבל שדי בכבל פשוט ולמעשה אי-אפשר להעביר למידע דיגיטלי את הפרדיגמות\ידע הישן מעולם האודיו - אבל זה המצב, אתה רשאי לא לקבל זאת ולקנות מה שאתה רוצה.
ליאור,
אני מבין את הפן התיאורטי, אבל ...
בשרשור עליו נתת קישור, שאלתי שאלה שקשורה לנושא - ולא קיבלתי עליה תשובה שמניחה את דעתי. בתיאוריה, לא צריך להיות הבדל גם בין החיבורים אופטי ודיגיטאלי. בחיבור הראשון, מידע מועבר בצורה "יש אור – אין אור", בחיבור השני – "פוטנציאל גבוה – פוטנציאל נמוך" (ובשניהם, בשפה המתמטית, "0-1"). לכאורה, כאשר אתה ממיר SPDIF ל-TOSLINK (כלומר, את הפוטנציאל הגבוה להבזק אור), אין שום סיבה שבעולם לשינוי מספר הביטים המעוברים, ולכן בשני סוגי החיבור הצליל צריך להישמע זהה. אבל זה לא כך (SPDIF נשמע יותר טוב)... למה – אין לי מושג (אבל אשמח לדעת).
אני מבין את הפן התיאורטי, אבל ...
בשרשור עליו נתת קישור, שאלתי שאלה שקשורה לנושא - ולא קיבלתי עליה תשובה שמניחה את דעתי. בתיאוריה, לא צריך להיות הבדל גם בין החיבורים אופטי ודיגיטאלי. בחיבור הראשון, מידע מועבר בצורה "יש אור – אין אור", בחיבור השני – "פוטנציאל גבוה – פוטנציאל נמוך" (ובשניהם, בשפה המתמטית, "0-1"). לכאורה, כאשר אתה ממיר SPDIF ל-TOSLINK (כלומר, את הפוטנציאל הגבוה להבזק אור), אין שום סיבה שבעולם לשינוי מספר הביטים המעוברים, ולכן בשני סוגי החיבור הצליל צריך להישמע זהה. אבל זה לא כך (SPDIF נשמע יותר טוב)... למה – אין לי מושג (אבל אשמח לדעת).
ויטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ומאיפה הקביעה הזו ש SPDIF נשמע יותר טוב כאשר SPDIF זה בכלל הפרוטוקול?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

נסיון אישי אנקדוטי לא נחשב. מה ש vitalyi טוען זה שפענוח S/PDIF תלוי במדיה שבו הוא מועבר וזה הזוי כמו לטעון שמדפסת תדפיס דף שונה אם ה PCL או ה Postcript הגיע אליה ברשת קווית או אלחוטית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

[behave] אין צורך לתת השוואות מעליבות - מרטין[/behave]