בעית תרגום במסך הקרנה בפורמט 2.35x1 סינמה סקופ.
כיידוע, מסכי הקרנה תוחמים את תמונת הסרט במסגרת שחורה כדאי להדגיש ולחדד את התמונה, בהקרנת סרט בפורמט סינמה סקופ (2.35x1 )על מסך 16x9, נשארות שתי רצועות שחורות(או אפורות, תלוי באיכות המקרן) מעל ומתחת לסרט וזה מוריד מאיכות התמונה.
אם נקרין סרט עם תרגום על מסך ייעודי (2.35x1) אז שורת התרגום התחתונה תופיע על פס המסגרת התחתון של המסך.
השאלה שלי היא:
האם יש דרך להרמת התרגום הגולש מתחת לקו הסרט (ברקע השחור למטה)? או, שאין בכלל טעם במסך ייעודי לפורמט הזה, כשמדובר בסרטים עם תרגום?
אם נקרין סרט עם תרגום על מסך ייעודי (2.35x1) אז שורת התרגום התחתונה תופיע על פס המסגרת התחתון של המסך.
השאלה שלי היא:
האם יש דרך להרמת התרגום הגולש מתחת לקו הסרט (ברקע השחור למטה)? או, שאין בכלל טעם במסך ייעודי לפורמט הזה, כשמדובר בסרטים עם תרגום?
אסור למהר אפילו שהחיים קצרים, זה עלול לקצר אותם עוד יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני מעדיף את התרגום מחוץ לפריים ולא על הפריים ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
במצב המדובר יש לך רק פריים, ללא שוליים.Lior_M כתב:אני מעדיף את התרגום מחוץ לפריים ולא על הפריים .....
לגבי נגני DVD - יש נגנים שמאפשרים שליטה בגובה התרגום (לסאמסונג יש\היה אחד כזה אאל"ט).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין כתב:
השאלה שלך לא קשורה למקרן או למסך אלא לנגן DVD עצמו, קרי, אתה צריך נגן עם פונקציה כזו.
השאלה היא:
האם בנגן עם פונקציה כזאת, תמיד קיימת האפשרות של שינוי מיקום התרגום ללא שום תלות נוספת?
השאלה שלך לא קשורה למקרן או למסך אלא לנגן DVD עצמו, קרי, אתה צריך נגן עם פונקציה כזו.
השאלה היא:
האם בנגן עם פונקציה כזאת, תמיד קיימת האפשרות של שינוי מיקום התרגום ללא שום תלות נוספת?
בדקתי ב-dvd שלי ולהפתעתי גיליתי שיש לו את הפונקציה להזזת התרגום,
אבל לצערי רק לכיוון אחד , למטה.
הנחמה היחידה היא שלפחות אפשר להוריד את כל התרגום מהפריים.
ד"א.
המכשיר הוא פאנאסוניק s-52.
אבל לצערי רק לכיוון אחד , למטה.
הנחמה היחידה היא שלפחות אפשר להוריד את כל התרגום מהפריים.
ד"א.
המכשיר הוא פאנאסוניק s-52.
- moshikantebi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
ב Zoom Player יש את הפונקציה להזיז את התרגום למעלה ולמטה.
אני חושב שלנגן הזה יש הכי הרבה אפשרויות שליטה וכיוון של התמונה/קול/תרגום.
מהשהיות בזמן, מיקומים, תכונות תמונה וכיולים שונים.
והכול ב Real Time עם קיצורים מהמקלדת/שלט.
מומלץ בחום
מושיק
אני חושב שלנגן הזה יש הכי הרבה אפשרויות שליטה וכיוון של התמונה/קול/תרגום.
מהשהיות בזמן, מיקומים, תכונות תמונה וכיולים שונים.
והכול ב Real Time עם קיצורים מהמקלדת/שלט.
מומלץ בחום
מושיק
שלום
אני בדיוק מתלבט אם לבנות מסך בפורמט הזה, המקרן שלי 16:9 רק שאצלי הרצועות לא ממש שחורות אלא יותר אפורות(מקרן ישן ניגודיות נמוכה) אז יצא מצב שאם אני בונה מסגרת שחורה אני אראה את הרצועות על המסגרת?
אני אישית אוהב את הפורמט הזה אבל מתלבט איך זה יראה עם המסגרת השחורה
יש למישהו נסיון?
אגב עם התרגום אין לי בעייה הוא ניתן להזזה השאלה רק לגביי הרצועות האפורות.. ?עד שיהיה כסף לשדרג...
תודה.
אני בדיוק מתלבט אם לבנות מסך בפורמט הזה, המקרן שלי 16:9 רק שאצלי הרצועות לא ממש שחורות אלא יותר אפורות(מקרן ישן ניגודיות נמוכה) אז יצא מצב שאם אני בונה מסגרת שחורה אני אראה את הרצועות על המסגרת?
יש למישהו נסיון?
אגב עם התרגום אין לי בעייה הוא ניתן להזזה השאלה רק לגביי הרצועות האפורות.. ?עד שיהיה כסף לשדרג...
תודה.
אם המיסוך יהיה שחור מט, אז לא תראה את הרצועות.thom כתב:שלום
יש למישהו נסיון?
תודה....
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתה צריך בעצם לבנות מיסוך בשביל סרטים בפורמט רחב 1:2.35 - כי בסרטים/סדרות בפורמט 16:9 - כן תצטרך את כל המסךthom כתב:תודה רבה, יום ראשון מתחיל בבנייה....
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
ניגון Blu Ray על מסך צר
אני גם מתכוון לקנות מסך 2.37 עם עדשה אנאמורפית.
20% ממה שאני רואה זה MKV ואז לא תהיה לי בעיה כי ב-MPC אפשר לקבוע את מקום הכתוביות.
אבל 80% זה Blu Ray שאני רואה עם PowerDVD ושם אין אופציה כזו.
האם אתם מכירים פיתרון לכתוביות ב- Blu Ray על מסך צר?
20% ממה שאני רואה זה MKV ואז לא תהיה לי בעיה כי ב-MPC אפשר לקבוע את מקום הכתוביות.
אבל 80% זה Blu Ray שאני רואה עם PowerDVD ושם אין אופציה כזו.
האם אתם מכירים פיתרון לכתוביות ב- Blu Ray על מסך צר?
אני יכול פשוט להקטין את המסך כשאני צופה ב 16:9 לא?lawpower כתב:אתה צריך בעצם לבנות מיסוך בשביל סרטים בפורמט רחב 1:2.35 - כי בסרטים/סדרות בפורמט 16:9 - כן תצטרך את כל המסךthom כתב:תודה רבה, יום ראשון מתחיל בבנייה.......
להקטין?? אתה צריך להגדיל.thom כתב:אני יכול פשוט להקטין את המסך כשאני צופה ב 16:9 לא?lawpower כתב:אתה צריך בעצם לבנות מיסוך בשביל סרטים בפורמט רחב 1:2.35 - כי בסרטים/סדרות בפורמט 16:9 - כן תצטרך את כל המסךthom כתב:תודה רבה, יום ראשון מתחיל בבנייה..........
אלא אם כן התכוונת להקטין את הרוחב על ידי מיסוך מהצדדים.
משה